Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – Jeff Gladney

Az idei drafton az elkapó mellett a cornerback poszton van a legtöbb tehetség. A CB felhozatalból kiemelkedő Jeff Okudah és CJ Henderson mellett azonban még többen beférhetnek az első körbe. Erre jó esélye van a TCU-ban pallérozódott Jeff Gladney-nek is, akinek bár testmérete NFL-átlag alatti, a méretbeli hiányosságait küzdőszellemével, ösztöneivel és technikájával kompenzálja. A Horned Frogstól került már egy jó cornerback az NFL-be a közelmúltban, őt úgy hívják, hogy Jason Verrett. Gladney remélhetőleg nála szerencsésebb lesz a sérülések elkerülését illetően.

Háttér

Az idén decemberben 24 éves Gladney 3 csillagos recruitként érkezett a TCU-hoz még 2015-ben, ezen kívül az Arkansas volt a másik komolyabb egyetemi program, amelytől ösztöndíjajánlatot kapott. A Horned Frogs ajánlatát negyedikes középiskolásként rögtön el is fogadta, majd pechére ACL-szakadást szenvedett a szezon legvégén. Ebből következően a 2015-ös szezont kiülte, majd egy évvel később redshirt freshmanként 8 meccsen kezdett. 2017-ben már 11 meccsen volt kezdő, de a legjobb szezonja 2018-ban következett. Ebben a szezonban 72 alkalommal dobtak rá, amelyből 27 elkapást (ebből egy touchdownt) engedett 321 yardért, emellett két interceptiont szerzett, legjobb teljesítményeit az Oklahoma State és a Texas Tech elleni meccseken nyújtotta. Ehhez képest a tavalyi játéka enyhén visszalépés volt, de ezt betudhatjuk annak, hogy végig térdsérüléssel játszott, a szezon után meg kellett műteni a meniszkuszát, ami miatt kihagyta a Senior Bowlt. A Combine-on azonban részt vett, a short shuttle kivételével mindegyik felmérőn. Az egyetemen csapattársa volt Jalen Reagor, akire szintén oda kell figyelni az idei drafton, mert remek WR prospect. Az edzéseken kiélezett párharcokat vívtak egymással, ezektől mindegyikük jobb játékossá vált.

Testfelépítés, atletikusság

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!