Connect with us

Érdekességek

A liga legszerencsétlenebb elkapói

Rengeteg szó esik arról, hogy az irányítók statisztikáin mennyit rontanak a hibázó elkapók, most azonban megfordítjuk a dolgot, és megnézzük (via PFF), hogy mely elkapók szenvedtek a legtöbbet az irányítóik miatt (legalábbis papíron):

  • Marquez Valdes-Scantling (a felé szálló labdák 48 százaléka elkaphatatlan volt)
  • Breshad Perriman (48%)
  • Phillip Dorsett (46%)
  • Auden Tate (46%)
  • Mike Gesicki (43%)
  • T.J. Hockenson (42%)
  • Alex Erickson (42%)
  • Curtis Samuel (42%)
  • Robby Anderson (42%)
  • Mike Williams (41%)

Meglepő módon Aaron Rodgers egyik célpontja, MVS tanyázik a lista élén: a felé szálló 54 labdából 26 elkaphatatlan volt. Perriman annyira már nem meglepő, Jameis Winston össze-vissza dobálta a labdát, de például Dorsettet Tom Brady nem tudta megtalálni (27/56).

Persze tegyük hozzá, hogy ez nem minden esetben az irányító hibája. Az elkaphatatlan labdának lehetett az az oka, hogy az adott elkapó nem tudott elszakadni a védőjétől, így a QB inkább úgy dobta meg a passzt, hogy az senkinek se legyen jó. Julian Edelman például 110 elkapható labdát kapott Bradytől tavaly (az elkaphatatlan labdák aránya csak 25 százalék volt), ami a 2. legtöbb volt ligaszinten, Davante Adams pedig 91-et (26 százalék) kapott Rodgerstől, ami a 11. hely helyre volt elég a vonatkozó listán.

7 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Vicgeordie
Vicgeordie
4 years ago

Dorsett nagyon érdekes itt, mert volt egy 26-os target and catch sorozata az alapszakaszban, ami a harmadik heti Jets elleni meccsen is nagyjából csak a kretén zebrák miatt ért véget (2009 óta ez a második leghosszabb ilyen sorozat volt a WR-ek közt, csak M. Thomas tudott jobbat).

Hogy aztán mi történt a negyedik héttől, ami ezt a rettenetet eredményezte, jó kérdés….

Kristóf Győrffy
Kristóf Győrffy
4 years ago

MVS lehet azért elől, mert amikor Rodgers a sack benyelése helyett konstans kidobálta a labdákat, akkor az ő irányába szállt, csak nem elkapásra szánva? Nyilván ez nem mind a 26 ilyet magyarázza, de egy részét?

Gáspár Bollók
Gáspár Bollók
Reply to  Kristóf Győrffy
4 years ago

Amikor Rodgers kidobálja, az nem valaki felé száll, hanem oldalra kidobja. MVS 2019-ben a hosszú labdákkal szenvedett. Amikor elkaphatatlan volt, akkor általában túl lett dobva. Ez lehet pontatlan dobás is, de ha egy iránító amúgy mások felé pontosabban dobál, akkor lehet, hogy mégiscsak az elkapóban van a hiba, ahogy a cikk is írja.

Caselele
Caselele
Reply to  Gáspár Bollók
4 years ago

Idén Arod sem volt mindig pontos. Nem 1-2 alkalommal screenpasszokat is elrontott. Simán lehet h a 30-40+ yardos bombákban már nem olyan pontos, mint a sérülések előtt.

Gáspár Bollók
Gáspár Bollók
Reply to  Caselele
4 years ago

Tényleg idén pontatlanabbnak tűnt, mint korábban, de a 20+ yardos passzoknál pontosságban a ligában így is a 3. volt (Stafford 19,6%, Wilson 16,5%, Rodgers 16,3%). 1222yardot, 12 TD-t és 2 INT-t dobott ezekből (a rájátszást is beleszámítva).

ahanem
ahanem
4 years ago

és igen, tudjuk ki dobta a cikkben lévő képen szereplő labdát.

Debreceni József
Debreceni József
4 years ago

Ha a qb jól dobta de a wr rosszul futotta a route-ot, az minek minősült? Jobban végiggondolva ha az útvonaltól 1-2 jardra tér el őnhibájából, tehát nem a corner lökte le róla és emiatt “elkaphatatlan”, azt honnan tudja a pff? Az kívülről tűnhet úgy is hogy a qb dobta túl/alá/elé/mögé 1-2 jarddal.

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x