Connect with us

Játékos Portré

A Lila Emberevők

Az NFL számos legendás játékost adott az utókornak, akik egyéni teljesítménye megsüvegelendő. Szerencsére azonban az NFL-ben nem csak egy-egy játékos emelkedett ki egy adott korszakban, hanem konkrét csapategységek is, akik közösen váltak legendává. Újfajta portrésorozatunkban először a Vikings rettegett védőfalát, a „Lila Emberevőket” mutatjuk be.

A Lila Emberevők (angolul Purple People Eaters) kifejezés egy 1958-ben kiadott Sheb Wooley dalból származott, és elsősorban a szurkolók használták. Maguk a játékosok nem igazán kedvelték ezt a kifejezést, de nem igazán tudtak ez ellen semmit tenni. Idővel megszokták ezt az elnevezést, ami lényegében illett is rájuk, hiszen valósággal megették az ellenfél irányítóit, annyiszor értek oda hozzá. Volt is egy mottójuk, miszerint: „Találkozunk az irányítónál”. Az esetek többségében ez a mottó valósággá is vált.

Sajnos egy olyan korszakban tevékenykedett ez az egység (1967-78), mikor a védőstatisztikákban csak az INT-ek és fumble-ök szerepeltek. Megbízható adat tehát nincs arra vonatkozóan, pontosan hányszor is vitték földre az ellenfél irányítóit, de különböző sporttörténészek számolásai szerint a négy játékos összesen 447,5 sacket szerzett.

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!