Connect with us

Minden ami NFL

Kinek mennyire kemény? – NFC West

2018-ben és 2019-ben is ebből a divízióból került ki az NFC bajnoka, ami önmagában is mutatja a csoport erejét. A kérdés csupán az, mennyire fordult fel az NFC West erősorrendje, ezúttal ki fog felülni a trónra. A 49ers továbbra is nagyon erősnek tűnik, a Seahawks minden évben rácáfol a kétkedőkre, a Ramsnek meg kell küzdenie a változásokkal, a Cardinals pedig szupersztárokkal tankolt fel, hogy tartsa a lépést a többiekkel. 

Arizona Cardinals

  • A vegasi jóslatok alapján közepesen nehéz dolga lesz idén a Cardinalsnak, hiszen neki prognosztizálják a 14. legkönnyebb sorsolást.
  • Az over/under határ hét győzelemnél van meghúzva, ez kettővel több, mint amennyit tavaly sikerült elérniük, tehát előrelépést várnak a csapattól.
  • 2020-ra két darab főműsoridős meccsük van fixálva, a hatodik héten Dallasban fognak vendégszerepelni, majd a 11. játéknapon a Century Link Fielden kell helytállniuk egy Thursday Nigth Football alkalmával.
  • A bye weekjüket a nyolcadik héten töltik majd, ami egy három meccses hazai sorozatot vág ketté a Seahawks vendéglátása után, két AFC East elleni találkozó előtt.
  • A szezonkezdet egy brutális idegenbeli rangadóval indul, egyből a regnáló NFC-bajnok jön, aztán sorozatban négy olyan ellenfél következik, akik magasan draftoltak 2020-ban (Redskins – 2., Lions – 3., Panthers -7., Jets – 11.)
  • Ugyanezen periódusban tudják majd le a három mérkőzésből álló idegenbeli túrájukat, kétszer utaznak a keleti partra, egyszer pedig Dallasba.
  • Érdekesség, hogy a 2018-as Heisman-győztes Murray 2020-ban találkozni fog a szavazás két másik finalistájával, a második héten Dwayne Haskinsszel, a nyolcadikon pedig Tua Tagovailával.
  • Izgalmas lesz egész szezonban figyelni a Murray-Hopkins duót, igaz ez főleg a bye week utáni hetekre, amikor is a sztárelkapót olyan cornerek fogják őrizni, mint Tre White vagy Stephon Gilmore, akik jelenleg a legjobb CB-k a ligában.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Nem lesz egyszerű kezdete a sivatagi csapatnak 2020-ban, a regnáló NFC-bajok otthonába menni a győzelemért különösen nehéz feladat, és hiába a felturbózott támadósor, egyelőre még nagy falatnak fog bizonyulni a 9ers. A fiaskót követően viszont beindulnak a jó dolgok Arizonában, otthon múlják felül a szintén új alapokra helyezett Redskinst, majd szintén hazai pályán gyűjtik be második sikerüket is, ezúttal el fog maradni a döntetlen – ellenben 2019-cel. A győzelmi széria október elején, a Panthers otthonában sem törik meg, hiába próbálta az újonc HC Matt Rhule felvarrni a védelem ráncait, a Cardinals támadósora fogja azt a mérkőzést meghatározni, ahogy átmasíroznak majd a Carolina védelmén. (3-1)

A keleti idegenbeli túra második állomása fogja meghozni a nem várt sokkot, hiába néz ki papíron gyengébbnek a Jets, mint a Cardinals, a hazaiak egy nem túl nézőcsalogató meccsen gyűrik maguk alá vendégeiket. A pofonból pedig Dallasban sem fognak felocsúdni, látványos és fordulatos meccsen nyer majd a Cowboys. A bye week előtt a második csoportragadó jön, ahol Kingsbury nagyon jó menedzselése alatt meg fogják lepni a Seahawkst, ezzel lezárva a kétmeccses vereségi szériájukat. A pihenőhét után maradnak otthon, és egy esetleges Murray vs. Tua mérkőzésen gyűjtik be az ötödik W-jüket. (2-2)

A kilencedik forduló hozza meg az egész szezon egyik legjobban várt egyéni párharcát: Hopkins White ellen a szélen nagyon pikáns összecsapás lesz, de nem feltétlenül ez fogja meghatározni a mérkőzés végkimenetelét. A Bills előrébb tart, mint a Cardinals, az AFC egyik legnagyobb fekete lova, sok mindenki orra alá borsot fog törni, a Cardinals sem kivétel ez alól. Az zsinórban harmadik otthoni meccs után egy kellemetlen túrát kel tenniük északnyugatra, Seattle-ben a Wilson mágia feltartózhatatlan lesz, ekkor pedig arról fogunk beszélni, hogy a Seahawks irányítója az egyik legnagyobb esélyese a MVP-címnek. Újabb két vereséggel ekkor 50%-on fognak állni, de még a fiatal irányítók ellen zseniális Bill Belichick sem lesz elég ahhoz, hogy ez a mérleg tovább romoljon, elhozzák Foxborough-ból a W-t. A lendület viszont nem tart ki, a sokak által megfoghatatlan Rams nagyszerű meccset fog ki otthon, nem igazán lesz jó napjuk Murryéknek, ezúttal is el fognak hasalni. (1-3)

A vereséget a Giants elleni találkozón feledtetik majd a szurkolóikkal, a New York-i csapat hiába vet be mindent, túl sok a fegyver Kingsbury tárházában, nyerni fog a Cardinals. Az Eagles ellen más lesz viszont a helyzet, a rájátszásba igyekvő Sasok elütik idegenben Hopkinsékat, ezzel menetelve az NFC East trónjának megvédése felé. Csalódáskeltő meccs után fogadják otthon a 49erst, akik ezúttal is tudják az ellenszerét a Murray vezette támadósornak, hatékony és eredményes focival szerzik meg a győzelmet a sivatagban. A szezonzáró találkozó viszont üde frissességet fog hozni a csapatnak, minden klappolni fog, a védelem ellehetetleníti Goffékat, gálameccsen mentik meg a szezonjukat. (2-2)

Tipp: 8-8

Los Angeles Rams

  • Szemben a Cardinalsszal, a Ramsnek már nem lesz olyan egyszerű dolga 2020-ban, hiszen övé a hetedik legnehezebb sorsolás Vegas szerint.
  • Az elvárások viszont ezzel együtt is magasak, 8,5-re van belőve az over/under győzelmi mutató, ez pedig akörül mozog, ahol tavaly végeztek (9-7).
  • A rivaldafény kijut nekik, öt alkalommal fognak főműsoridőben játszani, háromszor otthon (Cowboys, Bears, Patriots), kétszer pedig idegenben (49ers, Buccaneers).
  • A bye weekjük pontosan megfelezi az alapszakaszt, a kilencedik játéknapon mehetnek pihenőre, majd egy egészen húzós négymeccses sorozatba vágnak majd bele a Seahawks, a Bucs, a 49ers és a Cardinals ellen.
  • Olyan hosszú idegenbeli sorozatuk nem lesz, mint a Cardinalsnak, de az első nyolc meccsből öt lesz idegenben – három tavalyi rájátszás résztvevő ellen.
  • A csoporton belüli menetrendjük is érdekes eloszlású, a szezon első felében csak egy derbijük lesz rivális ellen, az utolsó nyolc meccsből viszont ötször is divízión belül csapnak majd össze.
  • Izgalmasnak ígérkeznek az évad első felében megrendezendő idegenbeli meccseik, hiszen az Eagles, a Bills, a Redskins és Dolphins elleni összecsapásuk is nekik szokatlan időpontban, korán fog kezdődni, a nyugati parti óra szerint délelőtt tízkor (Magyarországon 19 órakor).
  • Az utazásokat tekintve nincsenek megáldva, a harmadik legtöbbet kell majd túrázniuk az egész ligát figyelembe véve.

Egészen húzós a Los Angeles-i csapat menetrendjének első negyede, rögtön az új fényben világító Cowboyst fogadják, ahol a SoFi Stadium nyitómeccsén nem sikerül még teljesen összeállnia a csapatnak, vereséggel kezdik a szezont. A bajt tovább tetézi az Eagles elleni idegenbeli túra, ahol szintén színtelen-szagtalan játékkal maradnak alul a szintén egyelőre önmagát kereső Philadelphiával szemben. A teljes káosz pedig Buffalóban fog beütni, a Bills nagyon jó támadójátékkal és hasonlóan kimagasló védekezéssel küldi haza a Ramst, hogy szembesüljenek harmadik vereségükkel. A bosszú a Giantsen fog lecsapódni, Donaldék fellépnek, nem hagynak teret Barkleynak, Jones pedig nem tart még ott, hogy egyedül megnyerjen egy meccset. (1-3)

Ahogy a Redskins sem tart ott, hogy egy jóval rutinosabb és összeszedettebb csapatot megfogjon, ezt a Rams ellen példázzák majd, ahogy a Washingtonba érkező vendégek mentik a menthetőt. Csakhogy a hatodik héten menni kell a 49ershez, ahol rendre nem terem babér a csapatoknak, és bár nem fognak a Ramsen átgázolni, de nem sikerül kellő mértékben lelassítani Shanahan támadógépezetét. Az igazi csalódás a Bears ellen fog jönni, ami a védelmi erejét kamatoztatja majd, és nyögve-nyelősen tartja otthon a W-t. Egy meccsel a bye week előtt még egy hosszú, de sikeres túra áll a csapat előtt, az identitását kereső Dolphins nem tud megálljt parancsolni majd. (2-2)

A pihenőhét elég lesz arra, hogy rendezzék a sorokat, lássák, min kell változtatni, ezt pedig a Hawks bánja majd, így állítják 50%-osra a mérlegüket. De a jó után jön újra a kudarc: egy másik csapatban, de ezúttal is Tom Brady nyeri majd a Goff elleni párharcot, és bár nem fog kirívó számokat hozni a 12-es, de a védelem segíteni fogja a floridai csapatot a győzelem megszerzésében. Ez pedig annyira visszaveti Goffék önbizalmát, hogy a 49ers oda-vissza veri őket 2020-ban, nem tudják meglepni őket otthon sem, hiába minden erőfeszítés, egy végletekig kiélezett rangadón fog elhasalni az LA Rams. De innen is van visszaút, a dolgok a Cardinals ellen, ráadásul idegenen fognak összeállni, parádés gameplannel gyarapítják győzelmeiket. (2-2)

Ami Brady ellen nem ment, az Stidham ellen sikerülni fog, a két évvel ezelőtti Super Bowl visszavágóján egy jóval pontgazdagabb meccsen sikerül McVayéknek túljárni Belichick eszén, ezzel pedig még ha nagyon halványan is, de él a remény a playoffra. Ezután jön a fiatal Jets, ami ezúttal a Rams ellen egy pofonba szalad bele, így áll vissza az 50%-os mérleg, amire lehet még építeni. A lezárása a szezonnak viszont csak keserűséget fog hozni, két borzasztóan fontos meccsen fog letérdelni a csapat, hiszen a Seahawks és a Cardinals is legyűri majd őket. Ez pedig azt is jelenti, hogy negatív mérleggel zárnak, változtatások fognak kelleni, hogy a hasonló kudarcokat el tudják majd kerülni. (2-2)

Tipp: 7-9

San Francisco 49ers

  • A vegasi oddsok szerint közepesen nehéz dolga lesz a 9ersnek is, övé a 16. legnehezebb sorsolás, ezzel pedig a középmezőny közepén tanyázik a csapat.
  • Az over/under határ 10,5 meccsnél van meghúzva, ez holtversenyben a Saintsszel negyedik legmagasabb mutató, őket csak a Ravens és a Chiefs előzi meg 11,5-tel.
  • Ahogy a Rams, úgy a 49ers is kitüntetett figyelmet kap idén, már ami a főműsoridős meccseket illeti: Shanahanéknek is öt primetime-összecsapás jut majd 2020-ban. A különbség annyi, hogy ők négyet rendezhetnek majd Santa Clarában (Eagles, Rams, Packers, Bills), egyet pedig Dallasban játszanak majd le.
  • Pihenőre a 11. héten mennek majd egy brutális Seahawks-Packers-Saints sorozat után, mely sorsdöntő lehet majd a csoport és az NFC végkimenetele szempontjából is
  • Ahogy a Los Angelesnek, úgy a San Franciscónak is lesznek korai keleti parti meccsei, a második és harmadik fordulóban kell majd a két New York-i csapat ellen korán pályára lépniük. Ezek mellett nem rendeznek olyan találkozót, amit itthon kora este tudnának nézni a szurkolók.
  • Október 25-én New Englandbe utaznak, Jimmy Garroppolo pedig megmutathatja előző csapata ellen, mire is képes igazán, mit jelent egy franchise arcának leni.
  • A bye week előtti, Saints elleni mérkőzés is pikás lesz, a tavalyi szezon egyik legjobb és legpontgazdagabb (48-46) mérkőzésének visszavágója ekkor már a kiemelésekre is hatással lehet.
  • A 14. játékhéten jöhet a nagy találkozó Bosa és Young között, előbbi az év védője, utóbbi pedig az év újonc védője címért lehet majd ekkor öldöklő harcban.
  • A pihenőnapokat tekintve sem járnak rosszul, nettó három nappal fognak tudni többet készülni, mint ellenfeleik összesen.

Nincs másnaposság a Super Bwl után, a 49ers egy csoporton belüli győzelemmel nyitja a 2020-as szezont, majd egyből New York irányába veszi az utat. Előbb a Jets, majd a Giants következik, de egyik csapat sem tudja, hogy kell az ezer fordulaton pörgő Aranyásók védelmével mit kezdeni, uralni fogják a párharcaikat, kihasználva a két fiatal irányító rutintalanságát. Minden szezonban van egy olyan meccs, amit a szurkoló legszívesebben elfelejtene, ez idén a Friscónál az Eagles elleni lesz, ahol nem találják majd az ütemet, szemen Wentzcel, aki MVP kaliberű játékkal segíti győzelemhez a csapatát. (3-1)

A szurkoló felejtene, a jó csapat pedig dolgozik a hibákon, így hát nem igazán hagy esélyt a 49ers a Dolphinsnak, a labda mindkét oldalán uralni fogja a játékot, mutatva, hogy mennyire nagy a különbség még a két csapat között. A különbség a Rams ellen is ki fog ütközni, Bosáék kézben fogják tartani a meccs alakulását, még akkor is, ha az offense nem remekel úgy. A jó szériát pedig át tudják menteni a Patriots ellen idegenben is, ahol erős védelmi csatát láthatunk majd, de egy kiélezett meccsen a vendégek lesznek a boldogabbak. A sikersorozatot a Seahawks akasztja meg, otthon, nagyon összeszedetten és strukturáltan veszik majd fel a versenyt, Garoppolo gyenge napot fog ki, ezen megy majd el ez a meccs. (3-1)

A Packers elleni klasszikussal vágnak neki a szezon második felének és otthon ezúttal is sikerül a bravúr, LaFleurék nem találják az ellenszert, még akkor sem, ha teljesen más alapokra helyezték a csapatot. Nagy győzelemből érkezve, New Orleans felé veszik az irányt, ahol ezúttal nem lesz közel sem 100 pont, de győzelem sem, a Saints öles léptekkel halad az első kiemelés felé az NFC-ben. Két kemény meccs után a bye weeken sikerül megpihenni, de nem annyira, hogy teljesen átgázoljanak a Ramsen, ezúttal is szoros meccs lesz, de a győzelem nem csúszik ki a Niners kezéből. Ami pedig nem jött össze az Arizonának és a Los Angelesnek, az a San Franciscónak igen, megveri a minden hájjal megkent Billst, megmutatva, hogy ki az úr nyugaton. (3-1)

A Redskinsnek nem terem majd babér, nagy verésben részesíti Shanahan egykori csapatát, megszerezve ezzel a csapat tizedik győzelmét 2020-ban. A tizenegyedikre várni kell, a Cowboys vért izzadva, de otthon tudja majd tartani a győzelmet, ami sok mindenről dönthet majd a kiemelések során. Ez annyira felpiszkálja a csapatot, hogy a Cardinalst idegenben veri meg, tanulva a Dallas elleni meccs minden apró hibájából. Zárásképpen, csakúgy mint tavaly, a Seahawks ellen játszanak majd egy klasszikus összecsapást, a végkimenetel pedig nem lesz ezúttal sem másképp, a 49ers sikerrel zárja az alapszakaszt. (3-1)

Tipp: 12-4

Seattle Seahawks

  • A vegasi oddsokat tekintve, a Seahawks sorsolása eggyel könnyebbnek bizonyul, mint a 49ersé, övé a 16. legkönnyebb a ligában, szintén a középmezőny közepén elhelyezkedve.
  • Az over/under határ náluk sem alacsony, a csoportban a második legmagasabb 9,5-tel.
  • Négy főműsoridős meccsük lesz a következő szezonban, melyből hármat otthon játszanak majd, egyszer pedig az Eagleshöz utaznak keletre.
  • A bye week nekik lesz legkorábban a csoportban, a hatodik héten vonulnak pihenőre, majd egy erős Cardinals-49ers-Bills-Rams-Cardinals-Eagles sorozattal kell megbirkózniuk.
  • Ebből a sorozatból az egyik legizgalmasabb a Cardinals elleni, otthoni találkozójuk lesz, amit csütörtök este rendeznek majd. Pete Carroll alatt a Seahawks 9-1-gyel áll TNF meccseken, de az utóbbi hét, Cardinals elleni hazai meccsükből ötöt elbuktak, így igazán érdekes lesz majd megnézni, mire mennek egymással a felek.
  • Ahogy arról korábban írtunk is, a Seahawks felé idén sem kegyes a menetrend utazás szempontból, Wilsonéknak kell a legtöbbet repülniük egész szezonban, összesen 46 642 km-t.

Korai mérkőzéssel indul a Seahawks szezonja, ahol meg is fog látszódni, hogy még az év elején járunk. Dan Quinnék mentik a menthetőt, a Seahawks pedig nem lesz képes a idegenben meglepetést okozni, vereséggel indít 2020-ban. De nem szabad leírni őket, főleg azért nem, mert Russell Wilson csodákra képes, erre látunk majd ékes példát a Patriots elleni vasárnap esti rangadón is. Felülve a sikerre, éhesen fogadják a Cowboyst: nem fog tudni remekelni sem Prescott, sem Elliott, a védelem pedig így nem lesz képes helytállni, Seattle sikerrel fog véget érni a mérkőzés. A hazai sikerek után újra keletre kell utazni, ezúttal a Dolphins otthonába, ahol kellemetlen lesz focizni és ha nehezen is, de sikerül győzelemmel kiszabadulnia a csapatnak. (3-1)

A kiszabadulás viszont nem fog működni a Vikings ellen, ami ritkán látott hévvel veti magát a mérkőzésbe, amit nem fog tudni lereagálni a Seattle, elszenvedve első hazai fiaskóját. A korai bye week nem a legjobbkor jön, és arra sem elég lesz, hogy a Cardinalst idegenben lepjék meg, sokak által nem várt vereséget elszenvedve. Ellenben a 49ers ellen jön majd a bravúr, sikerül megfogni a vendégek támadósorát, Wilson pedig nagyot fog ezúttal is focizni. A szezon első felének utolsó meccse a Bills ellen lesz idegenben: borzasztóan nehéz meccsen, sok hibával játszva, vereséggel távoznak majd. (1-3)

A változtatás viszont nem jön gyorsan, a bye weekről jövő Ramst idegenben nem tudják elkapni, hiába minden erőfeszítés, felkészültebbek lesznek a Los Angeles-iek. A bosszú ideje viszont eljön majd, az idegenbeli fiaskót megtorolja a Seahawks, a védelem terror alatt fogja tartani Murrayt, aki ezúttal nem tud majd csodát tenni. Erre pedig felül a csapat és egy nagy sorozatba kezdve, idegenben meglepetésre maga alá gyűri a Eaglest egy nagyon indulatos és érzelmes mérkőzésen. Ez pedig akkora érzelmi löketet ad majd, hogy a Giantsnek esélye nem lesz Washington államban, sima veréssel küldik haza az óriásokat. (3-1)

És ahogy az egyik, úgy a másik New York-i franchise sem tudja, hogy lehet megfogni az ekkor playoff formában játszó Seahawkst, a Jets is egy nagyobb pofonba szalad bele, miközben Wilson MVP reményeket dédelget majd. A nagy menetelésben egy gyengébb meccs következik majd a nem túl ütős Redskins ellen – addigra már érezni fogja a csapat a rengeteg utazást, és ha még döcögősen is, de túllép a Redskinsen is. Ami pedig korábban nem ment, a 16. fordulóban sikerül, Gofféknak nem lesz esélyük idegenben, a Seattle nagyon tudatos focival veri meg őket, hogy újra egy sorsdöntő meccset játsszon a 49ersszel. A siker ezúttal is el fog maradni, a 49ers összeszedettebb lesz otthon, a győzelemmel megszerzi újra a csoport trónját, a Seahawksnak pedig marad a Wild Card. (3-1)

Tipp: 10-6

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!