Connect with us

Hír

A slotban várnak nagy dolgokat Justin Jeffersontól a Vikingsnál

A Vikingsnál Stefon Diggst kellett pótolni ebben a holtszezonban és ezt az űrt hivatott betölteni az első körben draftolt Justin Jefferson, még ha nem is épp ugyanazt a feladatkört látja majd el, mint elődje – hiszen nem ugyanolyan skillekkel rendelkezik és a pálya másik részén tud kiemelkedőt nyújtani.

Jefferson nulla csillagos tehetségként érkezett az LSU-ra, ahol tavaly az egyetemi foci legjobb slot elkapója volt – 1518 yardot és 18 TD-t szerzett innen indulva, utóbbi 2014 óta (amióta ezt külön követik) a legtöbb volt. A Vikings pedig sok lehetőséget akar biztosítani neki, hogy a profik közt is tündökölhessen. Gary Kubiak támadókoordinátor mondta a The Athleticnek, hogy elég sokat fog bentre mozogni, hiszen kiemelkedő teljesítményre képes a slotban.

Azt viszont mindenképp meg kell jegyeznünk, hogy a Vikings nagyon ritkán játszik 11 personnelben, tehát 3 elkapóval a pályán, tavaly egészen pontosan 25%-ban, ami a legkevesebb volt a ligában (via Warren Sharp). Emellett viszont 34%-ban használ a csapat 12 personnelt (második legtöbb) és 21%-ban 21 personnelt (második legtöbb), ezeknél pedig csak két elkapó van a pályán, így Jeffersonnek is a szélről kell majd indulnia a legtöbb esetben, Adam Thielennel a túloldalon. Ha 3 elkapóval áll fel a csapat, akkor mehet be középre Jefferson és akkor a szélen Tajae Sharpe lehet a másik opció.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!