Connect with us

Hír

Joe Brady: Bridgewater mindenkit jobbá tesz

Teddy Bridgewater 2015 óta nem játszott végig egy alapszakaszt, az elmúlt négy évben legjobb esetben is prémium cserének számított. Idén viszont újra bizonyíthat a Panthers kezdőjeként, a csapatnál pedig nagyon bizakodóak vele kapcsolatban (tekintve, hogy évi 21 milliós fizetést kap és Cam Newtont elküldték miatta, kell is az optimizmus).

“Teddy Bridgewater mindenkit jobbá tesz, akivel csak találkozik. Volt egy olyan napunk például, amikor Teddy vezette a megbeszéléseket. A személyében van egy olyan emberünk, aki nemcsak, hogy rengeteg rendszert ismer a miénket is beleértve, de saját elképzelései is vannak és képes másokat is tanítani. Úgy gondolom, ez rendkívül fontos egy irányítónál”

– mondta Joe Brady, a csapat támadókoordinátora (via a csapat weboldala), aki Saints edzői stábjának tagjaként együtt dolgozott Bridgewaterrel 2018-ban, tehát van némi tapasztalata a fiatal irányítóval kapcsolatban.

Kíváncsian várjuk, mire megy majd a QB Sean Payton rendszere és liga egyik legjobb kisegítőszemélyzete nélkül.

1 Comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Danika
Danika
2020-06-22 17:22

Vajon tényleg segít-e Teddy Bridgewater tényleg mindenkit jobbá tesz? Összegyüjtőttem néhány statisztikai adatot a saját QB adatbázisomból (különféle forrásokat felhasználva készítettem pár napja), ahol 39 olyan QB található, akik a 2019-es szezon során legalább 140 passzkísérlettel rendelkeztek. Mivel Bridgewater csak 5 meccsen volt kezdő, és összesen 6 meccsen játszott, ezért bizonyos adatokat a kezdőmeccsek számával leosztottam, hogy összehasonlítható legyen a többi irányító teljesítményével. Az adatokat megvizsgálva Bridgewaterrel kapcsolatban a következőket érdemes megemlíteni:
Ami bíztató: Paszzkísérletei során ritkán dobott interceptiont, mindössze minden 98-dik passzkisérlete során (3. legjobb) és a meccsenkénti eladott labdáinak száma pedig átlagosan 0,4 (3. legjobb). Passzainak 67,9%-a sikeres lett (6. legjobb), a nextgen várható pontossági mutatója alapján sem sokkal rosszabb a teljesítménye, 67,3% (4. legjobb). A footballoutsiders DVOA hatékonysági mutatójában 9. helyet érte el az irányítók között, a kezdő meccsenkénti DYAR mutatója pedig a 7. legjobbnak számított.
Ami semleges, vagy átlagosnak mondható: A labdától a passzkísérletek során átlagosan 2,82 másodperc alatt szabadult meg. A profootballreference AY/A mutatója (Adjusted Yards gained per pass attemt) alapján a 14. helyet érte el. Passzkisérletenkét átlagosan 7,06 yardot átlagolt, ami a 19. helyet eredményezett és átlagosan minden 21,77 passzkísérletéből született Touchdown. A Passerratingje a 2019-es szezon során 99,1 volt (11. legjobb), valamint a passzkísérletenkénti sackelésekben a 16. helyet érte el, átlagosan a passzkísérleteinek 5,8%-ában vitték le a földre Bridgwatert.
Ami aggasztó jeleket mutat: A nextgen CAY és IAY mutatója alapján, a sikeres passzai mindössze átlagosan 4,6 yardot haladtak a levegőben a Line of Scrimmagetől kezdve (36. helyet ért el), az összes passzkísérletet figyelembe véve pedig 6,2 yardot, ami az utolsó 39. helyet eredményezte. Szintén a nextgen adatai alapján (AYTS mutató=Air Yards to the Stick
) a first downt érő passzai átlagosan 3,3 yarddal a first down vonal előtt érnek célba, ez szintén az utolsó helyet eredményezte. Ezen a helyzeten a harmadik kísérletek sem segítettek, a footballoutsiders adatai alapján a harmadik kísérletek során átlagosan 1,4 yarddal a first down vonal előtt találta meg az elkapóit, ami szintén liga-utolsó 39. helyet jelentette. Összességében az sem meglepő, mindezek fényében passzainak mindössze 50%-a eredményezett first downt (ez a 33. helyet jelentette.). Nem véletlen, hogy ezzel összefüggésben a sikeres passzai során Bridgewater 10,4 yardot átlagolt, ami a 36. helyet jelentette. A meccsek során is átlagosan 153,8 yardot passzolt, ami a 37. helyezést jelenti, de ez a korábbi tények ismeretében nem szokatlan. Végezetül még azt is érdemes megemlíteni, hogy nem számít egy nagy szabaduló művésznek, ha jönnek a védők, ha sackelik, akkor átlagosan 7,41 yardot veszít a csapata, ami a 28. legjobbnak számított.
Amit meglátok ezekből, hogy Sean Payton és az elkapók brutál sokat segítettek Bridgewaternek, mert a passzai általában rövidek voltak és játékostársaknak kellett inkább megküzdeniük a yardokért, emiatt nem is kellett sokat kockáztatnia és szépen tudott vigyázni a labdára. Joe Brady állítása tényleg max. az emberi oldalára vetíthető ki, de másra nem igazán.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x