Connect with us

Hír

Szakértők szerint buborékban kellene lejátszani az NFL-szezont

Dr. Anthony Fauci, a Fehér Ház helyi “operatív törzsének” talán első számú embere, illetve a Nemzeti Allergia és Fertőző Betegségek Intézetének igazgatója arról beszélt a minap, hogy az NFL-nek is követnie kellene az NBA és az MLS “buborék” rendszerét, ha 2020-ban meg akarja rendezni a szezont. Úgy gondolja, hogy izolálni kell a játékosokat másoktól és rendszeresen tesztelni kell őket.

“Ha a játékosok nincsenek egy nagy buborékban – izolálva a közösségüktől és szinte naponta tesztelve -, akkor nehezen látom, hogy meg lehet tartani a futballidényt ősszel. Ha lesz egy második hullám, ami mindenképp elképzelhető és amit megnehezítene az influenza-szezon, akkor lehet, hogy nem lesz idén futball.”

– mondta Fauci a CNN-nek.

Nehéz elképzelni, hogy augusztusról januárig buborékban lehet tartani a teljes NFL-t, és akkor az egyetemi fociról még nem is beszéltünk, ami teljességgel lehetetlen küldetés lenne ilyen szempontból.

Jeremy Fowler információi szerint mindeközben a Játékosok Szakszervezete arról tájékoztatta tagjait, hogy nagyjából háromnaponta lesznek tesztelve és ha pozitív eredményt produkálnak, akkor izolálva lesznek.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!