Connect with us

Hír

A tavalyi év sack-királya nem fog holdoutolni

A Bucsnak és franchise taget kapott Shaq Barrettnek július 15-ig van ideje megegyezni egy hosszú távú szerződésről, de egyelőre nem nagyon haladnak a tárgyalások. A csapatnak ugyanakkor nem kell tartania egy esetleges holdouttól: a tavaly 19,5 sacket szerző pass rusher a SiriusXM NFL Radiónak adott interjújában azt mondta, hogy amennyiben nem sikerül megegyezni a csapattal, akkor aláírja a franchise taget és végigjátssza az évet.

Az új kollektív szerződés (CBA) szabályai alapján a szerződés alatt lévő játékosok a különböző, nagyon szigorú büntetések miatt nem nagyon holdoutolhatnak (például elveszítenek egy beszámított évet). Barrett szempontjából a holdout elsősorban pénzbüntetéssel járna, ami régen nem volt gond, mert ezeket a büntetéseket a csapatok általában elengedték, ha a játékos visszajött, de az új CBA ezt nem teszi lehetővé – aki holdoutol, az komoly pénzeket bukik. Így amennyiben Barrett aláírja a taget, akkor kvázi garantáltan nem fog kihagyni mérkőzést, illetve még csak az edzőtábort sem.

A franchise tagelt játékosok most már csak akkor tudnak holdoutolni következmények nélkül, ha nem írják alá a franchise taget. Az új CBA miatt a tag aláírási gyakorlatilag egyenlő a holdout jogának lemondásával.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!