Connect with us

Minden ami NFL

Az Évtized Játékai – 49ers

A nyárra egy újfajta játékot találtunk ki, ami valószínűleg a szezonkezdetig ki fog tartani. Ennek a játéknak pedig az lesz a lényege, hogy megpróbáljuk minden csapatnál megtalálni az elmúlt évtized legjobb játékát.

A játék úgy fog kinézni, hogy az elmúlt évtizedből minden csapathoz kerestem 7  playt. Ezeket a playeket az alapján választottam ki, hogy mennyire voltak emlékezetesek, mennyire befolyásolták egy adott csapat szezonját, és mennyire történtek fontos pillanatokban. Értelemszerűen a playoff meccseken történt playek valamilyen szinten előnyt élveznek, de nem csak onnan válogattam.

Ebből a 7 playből lehet szavazni kettőre, amiről úgy gondolod, hogy szerinted e kettő közül érdemelné meg valamelyik az évtized játéka címet (azért kettőre lehet szavazni, mert az egy kevés, a három meg sok, illetve így kicsit többet kell gondolkodni).

Egy fontos információ még, hogy az NFL az évtizedet a 2010-es éveknek tekinti, tehát a 2009-es playoff meccsekkel kezdődik (amik ugye már 2010-ben lettek lejátszva) és egészen a 2019-es alapszakasz végéig tart. Az elejét átvettem tőlük, de úgy gondoltam a ’19-es playoff meccseket is beraktam ebbe a játékba (ki tudja lesz-e még ilyen). Szóval olyan játékok fognak jönni, amiket a 2009-es playofftól kezdődően az idei Super Bowlig bezárólag estek meg.

Ezen a héten az NFC West csapatai érkeznek, ma pedig a 49ers kerül sorra.

Szavazni a 49ers playeire hétfő este 19.00-ig lehet, ekkor fogom lezárni a szavazást. Eredményhirdetés közvetlenül a lezárás után érkezik a többi NFC West csapattal együtt. Természetesen nem csak az adott csapat szurkolója szavazhat, sőt az lenne a legjobb, ha mindenki más is szavazna, hiszen nem csak egy szurkolótábor számára lehet emlékezetes egy-egy play. Ha pedig úgy érzed, szeretnéd megindokolni, mire adtál szavazatot és miért, vagy épp melyik playnek kellett volna még bekerülnie a listába, akkor nyugodtan megteheted kommentben. Valahol az is a célja ennek a játéknak, hogy beszéljünk arról, mik is történtek az elmúlt évtizedben.

De elég is ennyi bevezetőnek, a lényeg a playeken van.

#1 Alex Smith futott TD-je a Saints ellen – 2011 divisional round

Jim Harbaugh érkezése nagy felüdülést hozott a 49ers szurkolóknak, végre olyan játékot láttak a csapattól, amire büszkék lehettek. Hosszú idő után sikerült bejutni a rájátszásba, ahol Alex Smith élete legjobb meccsét játszotta. Mivel a Saints nehéz ellenfél volt, így Harbaugh-nak váratlant kellett húznia, és meg is tette, mikor a meccs hajrájában behívott egy irányítófutást, amit a csapat hibátlanul végre is hajtott.

View post on imgur.com

#2 Vernon Davis GW TD-je a Saints ellen – 2011 divisional round

Az előző play eldönthette volna a Saints elleni meccset, de végül nem így lett. A meccset ez a play döntötte, mikor az utolsó pillanatban Smith egy 14 yardos TD passzt osztott ki Vernon Davisnek.

View post on imgur.com

#3 Kaepernick 56 yardos TD futása a Packers ellen – 2012 divisional round

A 2012-es szezon is kiválóan sikerült a 49ersnek, de ezúttal Kaepernickkel vágtak neki a playoffnak. Kaepernick pedig nem remegett meg, és gyakorlatilag bohócot csinált a Packers védelméből. Ennél az 56 yardos futásnál a Packers védői azt sem tudták, hol a labda, és mire kitalálták, már rég késő volt.

View post on imgur.com

#4 Navarro Bowman 89 yardos pick6-szel búcsúztatja a Candlestick Parkot – 2013 week 16

A 49ers az utolsó meccsét játszotta a régi otthonában. Ekkor még nem volt teljesen biztos a rájátszás, így nem csak a szép búcsú volt a tét. A Falcons keményen küzdött, és a meccs végén esélye is nyílt nyerni. Bowman azonban INT-et szerzett, és 89 yardon keresztül rohant vele vissza. Ezzel nyert a 49ers, és méltó módon sikerült búcsúzni a Candlesticktől.

View post on imgur.com

#5 Kittle 85 yardos TD-je a Broncos ellen – 2018 week 14

A 2018-as szezonban túl sok jó dolog nem történt a 49ersszel, egy dolgot leszámítva. Felbukkant George Kittle, aki új dimenziót nyitott meg a támadójátékban. Gyakorlatilag Kittle volt az egyetlen, aki képes volt nagy játékokat csinálni, és az egyik legnagyobb a Broncos ellen jött össze, mikor egy 85 yardos TD-t szerzett.

View post on imgur.com

#6 Kittle végigcipeli a Saints védőket mezőnygóltávolságig – 2019 week 14

Mit csináljon az ember, ha a meccs végén egy mezőnygólra van szüksége, de alig van ideje, és a saját 30-son 4&2-re kényszerül? Odadobja a labdát Kittle-nek, aki a fél Saints védelmet magával cipeli és győztes pozícióba juttatja a csapatát.

View post on imgur.com

#7 Egy yardon sikerül megfogni a Seahawkst – 2019 week 17

A tavalyi szezon utolsó meccsének nagy tétje volt. Ha nyer a 49ers első kiemelt, ha kikap, akkor ötödik. Nagyon nem volt mindegy, és a Seahawks kis híján el is vette a 49erstől a hazai pályát. A 9ers védői azonban az utolsó támadásnál 1 yardon megállították a Seahawkst. Kis túlzással ezzel a játékkal dőlt el, ki fog Super Bowlt játszani az NFC-ből.

View post on imgur.com

Szavazás:

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!