Connect with us

Minden ami NFL

Az Évtized Játékai – Rams

A nyárra egy újfajta játékot találtunk ki, ami valószínűleg a szezonkezdetig ki fog tartani. Ennek a játéknak pedig az lesz a lényege, hogy megpróbáljuk minden csapatnál megtalálni az elmúlt évtized legjobb játékát.

A játék úgy fog kinézni, hogy az elmúlt évtizedből minden csapathoz kerestem 7  playt. Ezeket a playeket az alapján választottam ki, hogy mennyire voltak emlékezetesek, mennyire befolyásolták egy adott csapat szezonját, és mennyire történtek fontos pillanatokban. Értelemszerűen a playoff meccseken történt playek valamilyen szinten előnyt élveznek, de nem csak onnan válogattam.

Ebből a 7 playből lehet szavazni kettőre, amiről úgy gondolod, hogy szerinted e kettő közül érdemelné meg valamelyik az évtized játéka címet (azért kettőre lehet szavazni, mert az egy kevés, a három meg sok, illetve így kicsit többet kell gondolkodni).

Egy fontos információ még, hogy az NFL az évtizedet a 2010-es éveknek tekinti, tehát a 2009-es playoff meccsekkel kezdődik (amik ugye már 2010-ben lettek lejátszva) és egészen a 2019-es alapszakasz végéig tart. Az elejét átvettem tőlük, de úgy gondoltam a ’19-es playoff meccseket is beraktam ebbe a játékba (ki tudja lesz-e még ilyen). Szóval olyan játékok fognak jönni, amiket a 2009-es playofftól kezdődően az idei Super Bowlig bezárólag estek meg.

Ezen a héten az NFC West csapatai érkeznek, ma pedig a Rams kerül sorra.

Szavazni a Rams playeire vasárnap este 19.00-ig lehet, ekkor fogom lezárni a szavazást. Eredményhirdetés majd hétfőn lesz, mikor már a csoport többi tagjánál is eldőlt, melyik play nyert. Természetesen nem csak az adott csapat szurkolója szavazhat, sőt az lenne a legjobb, ha mindenki más is szavazna, hiszen nem csak egy szurkolótábor számára lehet emlékezetes egy-egy play. Ha pedig úgy érzed, szeretnéd megindokolni, mire adtál szavazatot és miért, vagy épp melyik playnek kellett volna még bekerülnie a listába, akkor nyugodtan megteheted kommentben. Valahol az is a célja ennek a játéknak, hogy beszéljünk arról, mik is történtek az elmúlt évtizedben.

De elég is ennyi bevezetőnek, a lényeg a playeken van.

#1 Johnny Hekker TD passza – 2012 week 4

A Jeff Fisher korszakot minden Rams szurkoló szeretné elfelejteni. Nem véletlenül, hiszen a totális középszerűség volt a csapatnál éveken át, és rossz volt nézni azt, ami a pályán történt. Néha azonban sikerült valami váratlant húznia a csapatnak. Például itt a Seahawks ellen, ahol egy mezőnygól helyett Hekker TD passzt dobott Amendolának.

View post on imgur.com

#2 A Rams punt egysége átveri a Seahawksot – 2014 week 7

Apropó, Fisher és a váratlan. Ismét sikerült lóvá tenni a Seahawkst, mikor elhitették, hogy az általában visszahordóként használt Tavon Austin fogadja a puntot. Mindenki Austinra figyelt, pedig a rúgás a másik oldalra ment, és Stedman Bailey könnyedén szerzett egy 90 yardos TD-t. Ha máshoz nem is, Fisher ahhoz értett, hogy szívassa a Seahawkst.

View post on imgur.com

#3 Gurley 80 yardos TD-je a Titans ellen – 2017 week 16

Mindenki megkönnyebbült, mikor Fisher helyét Sean McVay vette át, és a 2017-es szezon előfutára volt a későbbi Super Bowl runnak. Egy látványos támadójátékot kaptak a szurkolók, és ennek az egyik legnagyobb haszonélvezője Gurley volt, aki nem csak futásokban, de a passzjátékban is kivette a részét. A Titans ellen például egy sima screen passzból hozott össze egy 80 yardos rohanást.

View post on imgur.com

#4 Kupp lerázza magáról a Chargers védőt, és begyalogol a célterületre  – 2018 week 3

Láb nélkül nem lehet futni, tartja a mondás. Az esetek 99%-ban igaz is ez, de Kupp bemutatta, hogyan lehet úgy is 53 yardos TD-t szerezni, ha az embernek egy védő lóg a lábán.

View post on imgur.com

#5 Donald-Ebukam TD a Chiefs ellen – 2018 week 11

Talán az egész szezon legjobb mérkőzését játszotta le egymással a Rams és a Chiefs. Röpködtek a pontok és a nagy játékok, és ugyan elsősorban a támadókról szólt a meccs, néha a védők is megvillantak. Aaron Donaldot például alig tudták megtartani, és ha elérte Mahomest, akkor abból Rams TD lett.

View post on imgur.com

#6 John Johnson INT-je a Saints ellen – 2018 NFC döntő

Az NFC-döntő nagyon hangos volt a be nem dobott PI-tól (megjegyzem jogosan), de hiba lenne azt mondani, hogy azon kívül a Rams ne tett volna mást a győzelemért. A hosszabbításban a Saints támadhatott először, és mivel Brees kezében volt a labda, így joggal félhettek a Rams szurkolók. Végül azonban Dante Fowler oda tudott érni Breeshez, mikor elindította a passzt, a leszálló labdát meg Johnson kapta el, előkészítve ezzel Zuerlein meccsnyerő mezőnygólját, amivel a Super Bowlba jutott a csapat.

View post on imgur.com

#7 Kupp TD-je a Bengals ellen – 2019 week 8

McVay ismét kinyitotta a kreatív playek oldalát a playbookban, és egy nagyon látványos TD lett belőle. Ehhez túl sok mást nem lehet hozzáfűzni, ügyesen összehozták ezt a playt.

View post on imgur.com

Update: Valami miatt a rendszer csak egy szavazatot engedélyezett. Ezt kijavítottam, de ehhez újra kellett indítanom a szavazást. Aki korábban (9:45 előtt) szavazott, de csak egyre tudott, az ismételje meg, most már engedi a rendszer a kettőt. Nem tudom mi volt a baj, a beállításoknál minden rendben volt.

Szavazás:

5 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ducksfan
ducksfan
3 years ago

Csak egyet enged választani :(

Jarred
Jarred
Reply to  ducksfan
3 years ago

Nem értem. Ugyanúgy van beállítva, mint a másik kettőnél. Megpróbálom megoldani, de elvileg jónak kellene lennie.

Jarred
Jarred
Reply to  Jarred
3 years ago

Megoldottam, de újra kellett indítanom hozzá a szavazást, így az eddigi szavazatok törlődtek (szerencsére még nem volt sok)

ducksfan
ducksfan
Reply to  Jarred
3 years ago

Kösz :)

acsdav2
acsdav2
3 years ago

https://www.youtube.com/watch?v=lgRWO-xZ8e4

Nálam ez a játék biztos szerepelne a listán. :) 3&20-ra 30mp-cel a félidő vége előtt hívnak egy biztonsági futó játékot, de Gurley visz egy 57 yardos TD-t.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x