Connect with us

Minden ami NFL

Dream Team – AFC North

Az AFC North hagyományosan egy kőkemény csoport, még ha az elmúlt években kicsit vesztett is a nívójából a divízió. Idén azonban újra magára találhat a regnáló MVP-vel, az 1/1-essel, a visszatérő Big Bennel és az ismét biztatóan erősödő Brownsszal.

Nem mondom, hogy mindenhol sikerült elit egységet válogatni, de vannak posztok, ahol a bőség zavarával kellett megküzdeni.

Támadók

A legnagyobb nehézséget az okozta az offense összeválogatásánál, hogy a divízió legjobb irányítói eléggé eltérő stílust képviselnek és megpróbáltam erre is tekintettel lenni a többiek beválogatásánál.

Irányítók (2): Lamar Jackson (BLT)

Csere: Baker Mayfield (CLV)

Nem hiszem, hogy nagyon magyarázni kellene a tavalyi MVP kezdőbe választását, az egyetlen aggályom vele kapcsolatban, hogy Lamar Jackson koránt sem egy hagyományos QB, így pedig a társakat és a gameplant is jobban rá kell szabni, mint a többi csoport kezdőinél. Azon már sokkal többet lehet elmélkedni, hogy ki legyen a csere, de egyszerűen sem az öregedő Big Benben, sem egy újoncban nem tudnék annyira bízni. Mayfield teljesítményével is vannak fenntartásaim, de a leginkább ő tudna beilleszkedni ebbe a rendszerbe, ha Lamar kidől.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Futók (3): Nick Chubb (CLV)

Csere: Joe Mixon (CIN), Kareem Hunt (CLV)

A legkevésbé ezt a szekciót érinti az irányító személye, így sokáig nem is tartott kiválasztani a két legtehetségesebb futót a divízióban. Chubb és Mixon pedig nem csak kiváló játékos, de fiatalok is, így még van tér a fejlődésükhöz. Hunt pedig azért került a csapatba, mert a pályán kívüli dolgait leszámítva egy nagyon jó játékos, akinek brilliánsan jó kezei vannak. Jelenlegi csapatában pont olyan szerepkört tölt be, amilyet én is szánok neki.

Elkapók (6): Odell Beckham Jr. (CLV), AJ Green (CIN), Juju Smith- Schuster (PIT)

Csere: Jarvis Landry (CLV), Tyler Boyd (CIN), Marquise Brown (BLT)

Sok tehetséges elkapó van a csoportban, de valahogy az elmúlt évek nem úgy sikerültek nekik, ahogy ők elképzelték maguknak. Beckham a gyengébb szezonjai ellenére is a liga egyik legtehetségesebb játékosa, mindössze fejben kellene összekapnia magát egy kicsit. AJ Greent a sérülések küldték partvonal mellé, de ha egy szezonra kell választani, akkor még mindig az ő tapasztalatában bízok meg a leginkább. JuJu Smith-Schuster teljesítményében szintén visszaesés volt érezhető, de gond nélkül tudna WR1 feladatokat is ellátni. A cseréket szintén nem kell nagyon magyarázni. Boyd és Landry talán túl is szárnyalta csapattársa szintjét, Brown pedig nagyon gyorsan jó összhangot alakított ki Jacksonnal és egy ilyen típusú játékosra mindenképpen szükség van. Szerencsés helyzetben vagyok, mert az említett nevek közül többen is sok időt töltenek a slotban, így nem lenne probléma keresgélni a megfelelő felállást és sokat lehetne variálni is.

Tight endek (3): Mark Andrews (BLT)

Csere: Austin Hooper (CLV), Eric Ebron (PIT)

A tight end szekcióval már koránt sem voltam ennyire megelégedve. Én egyik beválogatott játékosnak sem vagyok nagy híve, de Jacksonnal a volán mögött kellenek nagyobb darab célpontok a pálya közepére. Andrews ismerős arc lesz az irányítónak, a két cserejátékos pedig megbízható Red Zone target lehet a csapatban. A legnagyobb bajom ezzel a kerettel, hogy blokkolásban mind a hárman elég átlagos szintet képviselnek, de egyszerűen nem voltak jobb opciók.

Támadófal (9): Ronnie Stanley (BLT), Joel Bitonio (CLV), Matt Skura (BLT), David DeCastro (PIT), Jack Conklin (CLV)

Csere: Alejandro Villanueva (PIT), Bradley Bozeman (BLT), JC Tretter (CLV), Orlando Brown (BLT)

Leginkább itt vettem figyelembe, hogy ki is az irányítóm, de ettől függetlenül igyekeztem a legjobb képességű játékosokat beválogatni a képzeletbeli csapatba. Ronnie Stanley helye a bal tackle poszton egy pillanatig nem lehetett kérdéses, mert azon kívül, hogy Jackson csapattársa, ő a csoport, de talán a liga legjobb támadófalembere is jelenleg. Jack Conklin frissen érkezett a csoportba, de tisztán mint right tackle azt gondolom ő a legjobb a divízióban. A két guard két rutinos játékos, Bitonio és DeCastro is megérdemelten van a csapatban. Ami a center posztot illeti, leginkább itt voltam vele úgy, hogy kapja meg Jackson a saját centerét. Matt Skura amúgy is jól játszott az elmúlt évben, de közte és Tretter között csak a séma volt döntő.

A cseresor már szerényebb képességű játékosokból áll, bár a Villanueva-Brown tackle kettőst sok csapat szívesen látná a soraiban. Az említett Tretter mellett pedig még egy Ravens-játékos fért be, Bozeman, aki a következő évek meghatározó figurája is lehet.

Védelem

A defense összetétele sokkal nagyobb fejvakarást okozott, pedig jó játékosokból egyáltalán nem volt hiány, mindössze az összetétel nem volt megfelelő.

Belső védőfalemberek (6): Cameron Heyward, Stephon Tuitt (PIT), Calais Campbell (BLT)

Csere: Geno Atkins (CIN), DJ Reader (CIN), Sheldon Richardson (CLV)

A védőfal például abszolút a liga krémje. Nem csak a kezdőből, de a cserékből is olyan alakulatot lehet kiállítani, hogy bárki ellen megállnák a helyüket. A Steelers két kiváló játékosát nem hiszem, hogy különösebben magyarázni kellene, Campbell pedig igaz, hogy inkább 4-3-ban jó end, de egyszerűen nem hagyhattam ki azt a ziccert, hogy nem próbálom meg bepréselni valahogy a csapatomba. A cserék közül Atkins miatt fáj a szívem kicsit, mert akár a kezdők között is lenne a helye, de megfelelőbbnek tűnt az összeszokott Acélvárosi kettős.

Edge rusherek (4): TJ Watt (PIT), Myles Garrett (CLV)

Csere: Matt Judon (BLT), Bud Dupree (PIT)

A két kezdő hely egyáltalán nem volt kérdéses. T.J. Watt alanyi jogon van versenyben a liga legjobb passzsiettetője címéért is, Myles Garrett pedig az indulatos viselkedését leszámítva szintén korunk meghatározó játékosa a poszton. A két csere Dupree és Judon inkább jó iparos az én szememben, mintsem valódi szupersztár, de mindketten jogosan harcolták ki a helyüket a keretben.

Linebacker sor (3): Devin Bush (PIT), Patrick Queen (BLT)

Csere: Vince Williams (PIT)

A legtöbb fejtörést a linebacker sor adta nekem. Egyrészt kevés igazán jó játékos van a poszton, másrészt nem tudtam hány linebackert nevezzek a rosterre. Devin Bush másodéves létére is egyértelmű kezdő lett a poszton és végül az újonc Patrick Queennek szavaztam bizalmat. Nem mondanám, hogy ez a csapat legnagyobb erőssége, de fiatal, agilis egységről van szó, akik a modern NFL-ben megállhatják a helyüket. Nem szerettem volna azt sem, hogy túl vékony legyen a poszt, ezért végül Vince Williams került be csereként, aki a tavalyi éve alapján rá is szolgált a bizalomra.

Cornerbackek (6): Marlon Humphrey (BLT), Denzel Ward (CLV), Marcus Peters (BLT)

Csere: Greedy Williams (CLV), William Jackson III (CIN), Jimmy Smith

A cornereket illetően már nem volt ilyen problémám. A kezdő sor adta magát. Humphrey, Peters és Ward is képes elit szinten játszani, igaz utóbbi kettő elég inkonzisztens volt az utóbbi időszakban. Humphrey lenne az elsőszámú CB, de slotban is kiválóan tud teljesíteni, Peters a tipikus ballhawk játékos, Wardnál pedig lehet reménykedni, hogy az első szezonját képes tartósítani. Ami a cseréket illeti, már jóval több a bizonytalanság. Jackson sérülése óta már nem ugyanaz a játékos, de talán idén képes lesz újra 100%-osan odaállni. Greedy Williamsben szintén sok potenciált látok, ha képes koncentrálni.

Safetyk (4): Jessie Bates (CIN), Minkah Fitzpatrick (PIT)

Csere: Earl Thomas (BLT), Vonn Bell (CIN)

A safety sornál leginkább az volt a problémám, hogy sok nickel poszton is bevethető játékos volt, akit szívesen láttam volna a keretben, illetve free safetyből sem volt hiány, ellenben egy igazán jó strong safety, aki képes bemenni a boxba vagy a LoS közelében játszani, na olyan már kevés volt. Bates volt végül a legjobb alternatíva, bár a tavalyi szezonja neki is kifejezetten rosszul sikerült. Minkah Fitzpatrickot azt hiszem nem kell magyarázni, ő egy igazi playmaker, aki több poszton is bevethető. A cserék között Earl Thomas a tapasztalatot képviseli, Vonn Bell pedig több sub-package-ben is használható.

Special teams (5): Justin Tucker (BLT), Sam Koch (BLT), De’Anthony Thomas (BLT), Patrik Ricard (BLT), Kameron Canaday (BLT)

A special teams egy az egyben a Ravensé, de a fullback kivételével nehezen lehet ebbe belekötni. Tucker nem csak a csoport, de a liga kimagasló rúgója, De’Anthony Thomas egy nagyon veszélyes és megbízható visszahordó, Koch pedig ha nem is egyértelműen a legjobb punter a csoportban, de mindenképpen stabil. A fullback kérdésnél voltam kicsit bajban, mert Andy Janovich legalább olyan jó játékos, mint Ricard, ugyanakkor a Ravens játékosa jobban illik egy olyan rendszerbe, ahol Lamar Jackson az irányitó. A long snapper scoutolással pedig órákat töltöttem és arra jutottam, hogy mindenképpen Canaday legyen a befutó.

Edzők: John Harbaugh (BLT), Greg Roman (BLT), Keith Butler (PIT)

Harbaugh az egyik legjobb edző a ligában, egyszerre testesíti meg a modern és analitikus gondolkodást és a jó mentor-edző szerepet is, ami nagyon ritka a mai NFL-ben. Képes volt már több fajta rendszert sikerre vezetni és a játékosai is szeretik. Roman támadókoordinátorként tavaly kisebbfajta csodát tett, szerintem kevesen gondolták, hogy képes Lamar alá egy ilyen működőképes rendszert tenni. Ne csodálkozzunk, hogy ő lesz az egyik legkelendőbb név a piacon. Keith Butler hasonló zseni a védelmek terén, mint Roman a támadóknál. Már sokan kezdenek felfigyelni a Steelers védelmére, de még mindig úgy érzem, hogy kicsit alulértékelt az amit az elmúlt időszakban letett az asztalra.

 

[/ppp_patron_only]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!