Connect with us

Minden ami NFL

Az Évtized Játékai – Seahawks

A nyárra egy újfajta játékot találtunk ki, ami valószínűleg a szezonkezdetig ki fog tartani. Ennek a játéknak pedig az lesz a lényege, hogy megpróbáljuk minden csapatnál megtalálni az elmúlt évtized legjobb játékát.

A játék úgy fog kinézni, hogy az elmúlt évtizedből minden csapathoz kerestem 7  playt. Ezeket a playeket az alapján választottam ki, hogy mennyire voltak emlékezetesek, mennyire befolyásolták egy adott csapat szezonját, és mennyire történtek fontos pillanatokban. Értelemszerűen a playoff meccseken történt playek valamilyen szinten előnyt élveznek, de nem csak onnan válogattam.

Ebből a 7 playből lehet szavazni kettőre, amiről úgy gondolod, hogy szerinted e kettő közül érdemelné meg valamelyik az évtized játéka címet (azért kettőre lehet szavazni, mert az egy kevés a három meg sok. Illetve így kicsit többet kell gondolkodni).

Egy fontos információ még, hogy az NFL az évtizedet a 2010-es éveknek tekinti, tehát a 2009-es playoff meccsekkel kezdődik (amik ugye már 2010-ben lettek lejátszva) és egészen a 2019-es alapszakasz végéig tart. Az elejét átvettem tőlük, de úgy gondoltam a ’19-es playoff meccseket is beraktam ebbe a játékba (ki tudja lesz-e még ilyen). Szóval olyan játékok fognak jönni, amik a 2009-es playofftól kezdődően az idei Super Bowlig bezárólag estek meg.

Ezen a héten az NFC West csapatai érkeznek, ma pedig a Seahawks kerül sorra.

Szavazni a Seahawks playeire péntek este 19.00-ig lehet, ekkor fogom lezárni a szavazást. Eredményhirdetés majd hétfőn lesz, mikor már a csoport többi tagjánál is eldőlt, melyik play nyert. Természetesen nem csak az adott csapat szurkolója szavazhat, sőt az lenne a legjobb, ha mindenki más is szavazna, hiszen nem csak egy szurkolótábor számára lehet emlékezetes egy-egy play. Ha pedig úgy érzed, szeretnéd megindokolni, mire adtál szavazatot és miért, vagy épp melyik playnek kellett volna még bekerülnie a listába, akkor nyugodtan megteheted kommentben. Valahol az is a célja ennek a játéknak, hogy beszéljünk arról, mik is történtek az elmúlt évtizedben.

De elég is ennyi bevezetőnek, a lényeg a playeken van.

#1 Beastquake – 2010-es Wild Card meccs

Nem hiszem, hogy nagyon kell magyaráznom ezt a playt. Lényegében itt született meg Beast Mode legendája, mikor a fél New Orleans-i védősort lerázta magáról, és egy 67 yardos TD-t szerzett.

View post on imgur.com

#2 Richard Sherman a Super Bowlba küldi a Seahawkst – 2013-as NFC-döntő

Az NFC döntőt ebben az évben Sherman döntötte el, mikor is levédekezte Kaepernick passzát, és a lehulló labdát Malcolm Smith kapta el. A 49ers a győzelemért támadott az utolsó pillanatokban, de Sherman védekezésének hála INT lett, így nyert a Hawks és bejutott a Super Bowlba.

View post on imgur.com

#3 Malcolm Smith pick6 – Super Bowl 48

Ez a döntő sokak szerint 12 másodperc alatt eldőlt. Valószínűleg így van, de 15-0-nál még nem lehetett biztos ebben mindenki. A félidő végén azonban Smith ellopta Manning passzát, és visszavitte TD-re. Ha volt is bármi reménye a Broncosnak, akkor ez a play végképp eloszlatta azt.

View post on imgur.com

#4 Fake Field Goal – 2014-es NFC-döntő

Ez az NFC-döntő kicsit máshogy alakult, mint az egy évvel korábbi. A Seahawks teljesen reménytelen játékot mutatott, és 16-0-s állásnál nagy szükség volt egy apró szikrára, hogy legyen bármi esélyük. Pete Carroll begyújtotta ezt a szikrát, mikor egy fake field goalt hívott, ami teljesen meglepte a Packerst, és sima TD lett belőle.

View post on imgur.com

#5 Kearse TD elkapása – 2014-es NFC-döntő

Ami a fake field goallal elindult, az ezzel a játékkal lett teljes. Wilson a meccs folyamán korábban négyszer vette célba Kearse-t, mind a négy INT lett. Itt a hosszabbításban azonban még egyszer felé hajította a labdát, az eredmény pedig TD lett. Ezzel a játékkal megnyerte a meccset a Seahawks, és ismét bejutott a Super Bowlba.

View post on imgur.com

#6 Kearse lehetetlen elkapása – Super Bowl 49

A play, ami akár egy újabb Super Bowl győzelmet is adhatott volna. Kearse egy lehetetlen cirkuszi mutatvánnyal kapta el Wilson passzát, aminek köszönhetően a győzelem kapujába került a Seahawks. Ami utána történt az egy kicsit elhomályosította ennek a játéknak az értékét, de ettől függetlenül egy hatalmas játék volt ez, és biztos hogy rengeteg Patriots szurkolóra a szívbajt hozta.

View post on imgur.com

#7 Wilson menekülése a Cardinals ellen – 2017 week 10

Wilson előtt soha nem volt jó támadófal, így rendre fel-alá kellett szaladgálnia, hogy elkerülje a védőket. Karrierje folyamán számos lehetetlen helyzetből szabadult már ki, de talán a legnagyobb menekülése ezen a meccsen volt, mikor egy vesztett játékból hozott össze egy 40 yardos haladást.

View post on imgur.com

Szavazás:

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!