Hír

Dalvin Cook holdoutol!

Published on

Adam Schefter hozta le a hírt, miszerint Dalvin Cook nem hajlandó addig részt venni semmilyen csapattevékenységen, ameddig nem kap egy új szerződést. A kiváló futó mindössze 1,3 millió dollárt keresne szerződése utolsó évében.

Cook 2017-ben második körös volt. Egy rendkívül tehetséges játékos, ugyanakkor sérülések miatt az első két éve nem sikerült jól: összesen 15 meccsen lépett pályára, ezeken 969 yardot és 4 TD-t gyűjtött. A tavalyi éve ellenben már rendben volt, és bár csak 14 mérkőzésen játszott, így is 1135 yardot és 13 TD-t szerzett, illetve a passzjátékban is hatékony volt.

A csapat szempontjából mindig kényes kérdés egy futó megfizetése, a tendenciák alapján egyáltalán nem éri meg 10+ milliós RB-t a rosteren tartani. Ez természetesen Cookot aligha érdekli, ő minél előbb nagy pénzt szeretne, de meglepő lenne, ha ebben a Vikings partner lenne: egyrészt hosszú távon nem érné meg, másrészt Cook nemcsak, hogy komoly pénzeket bukhat a fizetéséből a holdout miatt (a karantén idején lehet még keménykedni), de még extra büntetést kapna az új CBA szerint, egész pontosan ha nem jelenik meg az edzőtáborban, akkor nem “könyvelik el” az adott évét és jövőre csak korlátozott jogú szabadügynök (RFA) lenne.

A csapatnak tehát egyáltalán nem sürgős a hosszabbítás, Cooknak gyakorlatilag semmilyen ütőkártyája nincs, ennek ellenére állítólag $13 milliós éves fizetést szeretne és azzal fenyeget, hogy enélkül fixen nem lép idén pályára a Vikingsban.

 

66 Comments

Popular Posts

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group