Connect with us

Szabadügynök

Értékeljük az új igazolásokat és cseréket

Hamarosan nyit a piac, és mivel már több csere és igazolás is végbement, így itt az ideje megkezdeni az értékelőnket! 

Megjegyzés: Csak az évi $5 millió feletti igazolások kerülnek be az értékelőnkbe, illetve a cserék. A március előtt megköttetett üzletek nem kerültek be az értékelőbe.

Kyle Fuller, CB
1 év, $9,5 millió

Már akkor egyértelműnek tűnt ez az igazolás, amikor a Bears csak megszellőztette, hogy ki fogja vágni Fullert. Kiváló játékos, jó áron, nagy hiányposztra, ráadásul a rendszert is ismeri és jól illik bele.

Értékelés: A+

(katonadani)

Lassan tényleg eljutunk odáig, hogy már csak egy irányító kell a boldogsághoz. *kacsint*

Értékelés: A+

(chester)

Xavier Rhodes, CB
1 év, max $6,5 millió

Valamiért én még szkeptikus vagyok Rhodesszal kapcsolatban, hogy mennyire sikerült újjáélesztenie a karrierjét Indianapolisban és mennyire tudja fenntartani a tavalyi játékát, de az biztos, hogy a rendszer fekszik neki, úgyhogy megérte visszaigazolni.

Értékelés: B+

(katonadani)

Egyetértek Danival, viszont ebben a szerződésben nem látok kockázatot a Colts részéről, így nálam egy fokkal jobb értékelést ér.

Értékelés: A

(chester)

Kenny Golladay, WR
4 év, $72 millió

Nagy fogás a Giantstől! Nagyom kellett egy igazi első számú elkapó Daniel Jonesnak, Golladay pedig betölti ezt a szerepkört. A WR-piacot tekintve kicsit talán drága volt, de egyáltalán nem vészes.

Értékelés: B+

(katonadani)

Az igazi géniusz ebben az ügyletben Golladay ügynöke, aki ilyen WR-szerződések mellett ezt ki tudta harcolni ügyfelének. Golla remekül indította karrierjét, amibe az utolsó, sérülésekkel teli csúnyán belerondított. Engem ez eléggé elbizonytalanított vele kapcsolatban, de úgy tűnik a Giantsnél nem félnek ettől. Szerintem túlfizették, de nem tudom őket hibéztatni azért, hogy a legjobb elérhető elkapót elhozták Jones-nak.

Értékelés: B

(chester)

Keanu Neal, S
1 év, $5 millió

A rendszerbe jól illik, hiszen ezt játszotta világéletében, kvázi a prototípusa a Cover3 strong safety szerepkörnek, ennyiért pedig simán jó igazolás hiányposztra.

Értékelés: A

(katonadani)

David Andrews, C
4 év, $19 millió

Éppen nem éri el az öt milliós határt, de gondoltam így is felviszem az értékelőbe, mert nagy fogás a Patriotstól ennyiért. Nem gondoltam, hogy Karras után vissza tudják/akarják igazolni Andrewst, de ahogy Józsi mondaná, ennyiért ajándék.

Értékelés: A+

(katonadani)

Itt valami bűzlik. Andrews azt mondta teszteli a piacot, és nem akarom elhinni, hogy senki nem ajánlott neki ennél jobb feltételeket. Vagy más nem merte őt bevállalni hosszú távra az egészségügyi próblémája miatt. A Patriots érdemeiből ez persze semmit nem von el.

Értékelés: A+

(chester)

Anthony Harris, S
1 év, $5 millió

Kiváló játékos, nagy hiányposztra, bőven áron alul. Erre mondják, hogy tökéletes.

Értékelés: A+

(katonadani)

Nálam az egyik potenciális FA-bust ő volt, erre talán igazolást nyer az, hogy viszonylag későn talált magának csapatot, és baromi kevés pénzért. Ennyiért bőven megéri az Eaglesnek kockáztatni, de én nem várok tőle kiemelkedő évet.

Értékelés: B

(chester)

Chris Carson, RB
2 év, $10,625 millió

Jöhetne a szokásos mantra, hogy futónak nem adunk nagy szerződést, de nagyon olcsón megúszta a Seahawks. Az új számok függvényében meg aztán pláne, az évi 5,3 millió nagyon kevés.

Értékelés: A-

(katonadani)

Totál felesleges igazolás attól a csapattól, ami mindig tud magának kukázni egy no-name futót a draftról, lásd a hetedik körös Carsont. Homer és Dallas simán tudná őt pótolni passzjátékoknál, lead backnek meg szereznek valakit a piacról/draftról, de Schneiderék máshogy gondolták. Ezzel kb csak annyi bizonyosodott meg, hogy Pennyt már ők is bustként könyvelik el. Ha azt vesszük alapul, hogy 2021-ben csak 2,5 millióért játszik, úgy nem rossz, de fölösleges egy ilyen futóért halott pénzt hagyni a capben.

Értékelés: C

(chester)

JuJu Smith-Schuster, WR
1 év, $8 millió

Durva, hogy mennyire rossz a WR-eknek a piacon, Agholoron kívül mindenki nagyon olcsón kénytelen aláírni. JuJu szemszögéből nem értem, miért nem a Chiefshez írt alá, de ez a Steelers oldalán nem változtat. Nem gondoltam, hogy a Steelersnek szüksége lenne JuJu-ra a többi elkapóját megnézve, de ennyiért teljesen jó, hogy visszaigazolták. Egy negatívum: ez azt jelenti, hogy Steven Nelsontól megválik a gárda, ami Hilton elengedése mellett azért nem biztos, hogy a legjobb taktika.

Értékelés: A-

(katonadani)

Számomra az egyik nagy meglepetés az, hogy JuJut mennyire alulbecsülték a piacon, hiszen a Ravens és a Chiefs ajánlata is nagyjából ennyi volt, de valószínű a GM-ek többet tudnak mint mi. Ellentmondásosak a gondolataim, mert ha valahol nem kell ragaszkodni elkapóhoz, az a Steelers, amely mindig ki tud magának termelni új célpontokat. Ha viszont azt veszem alapul, hogy minden bizonnyal 2021 lesz Big Ben utolsó dobása, nem akarják hogy minden szétessen körülötte. Mégis úgy gondolom, hogy a támadófalra előbb kellett volna költeni, a Dani által említett Nelson-ügyről nem is beszélve.

Értékelés: B

(chester)

Mike Remmers, OT
1 év, max $7 millió

Eric Fisher és Mitchell Schwartz helyett Mike Remmers... Hacsak előbbi kettőnek nincs valami komoly egészségügyi problémája, úgy nagyon szomorú lesz Mahomes. Ami Remmerst illeti: egy középszerű falember, aki négy elit társ mellett elevickél, de önmagában semmit nem ér, két Super Bowl elvesztésében is jelentős szerepet vállalt (a Bucs és a Broncos elit pass rusherei is szét szedték). Ha ló nincs, jó a szamár alapon elfér, de mindenképp kell OT-t draftolnia a csapatnak.

Értékelés: B-

(Renningan)

Keelan Cole, WR
1 év, $5,5 millió

Hiányposztra érkezik, bár túl nagy űrt nem fog betölteni. Ezzel együtt 5,5 millió dollárért rendben van, karrierje során kétszer is átlépte a 600 yardos határt (és kétszer az 500-at sem érte el), kis szerencsével egy korrekt WR3 lehet belőle.

Értékelés: B+

(Renningan)

Troy Hill, CB
4 év, $24 millió

Hill egy remek slot corner, évi 6 millió dollárért remek vétel, pláne hiányposztra. Tavaly a Packers elleni rájátszásmeccset leszámítva jól játszott (még azzal együtt is csak 81,2-es ratinget engedett), 2019-ben 54,7-es passer ratinggel dobáltak rá az ellenfél irányítói, nagyon sokat lendíthet a Brows gyengécske secondaryjén.

Értékelés: A

(Renningan)

Sosem lehet elég jó cornerbacked, tartja a mondás. Hogy Hill jó-e, az megosztó, de a Browns nem akar abba a folyóba lépni, ahová tavaly kényszerültek a sérülések miatt. Akinek belefér, igenis tömje tele a secondaryjét játékosokkal, főleg ha ilyen jó szerződéssel teszi mindezt.

Értékelés: A

(chester)

Kyle Rudolph, TE
2 év, $16 millió

Korrekt vétel, kellett az erősítés a posztra. Biztos kezű, a red zone-ban kiválóan használható clutch játékos, tehát a szöges ellentéte Evan Engramnak (akit akár ki is lehetett volna vágni). Hátha tanul valamit a veterántól a dropkirály.

Értékelés: A-

(Renningan)

Én nem igazoltam volna le, de nem tudom elítélni azt a felfogást, hogy Danny Dimes-t ki kell szolgálni célpontokkal.

Értékelés: B

(chester)

Jared Cook, TE
1 év, $6 millió

Hunter Henry eligazolt, így kellett egy elkapni jól tudó játékos a posztra. Cook 34 éves lesz áprilisban, évről évre romlik a teljesítménye, de még mindig képes egy korrekt szintre, hasznos fegyvere lehet Justin Herbertnek.

Értékelés: B+

(Renningan)

Will Fuller, WR
1 év, $10 millió

Fullert korábban 14-16 millió dollár körülre jósolták, ehhez képest a 10 milliós fizetés (+3 millió ösztönző) nagyon baráti, pláne rövid távon. Az más kérdés, hogy a villámgyors mélységi elkapót hogyan használja majd a Dolphins azzal a Tuával, aki tavaly 5 yardnál messzebb nem passzolt.

Értékelés: A-

(Renningan)

Fuller szempontjából nem értem a döntést, aligha hiszem, hogy más ajánlata nem volt az asztalán. Lehet a pénz motiválta, mert más az eltiltása és sérülékenysége miatt lehet ennyit sem kínált neki, egy jó szezonnal pedig jövőre értékesebb játékosként kerülhet ki a piacra, vagy tarthatja meg a Dolphins drágábban. Chris Grier viszont jó üzletet kötött.

Értékelés: A

(chester)

Kenyan Drake, RB
2 év, $11 millió

Ha van lehetőséged eladni a fél támadófalad, hogy leigazolj nagy pénzért egy második számú futót, miközben a védelmed romokban, akkor meg kell tenned... Nem nagyon van nála drágább RB2, ami ilyen cap helyzetben különösen érdekes. Ráadásul gyakorlatilag mindkét év garantálva van Drake számára.

Értékelés: WTF

(katonadani)

 

Patrick Peterson, CB
1 év, $10 millió

Peterson nagyon csúnyán öregszik, de azt sejteni lehetett, hogy nyolc számjegyű összegért írhat alá. Remek mentora lehet majd a sok fiatal cornerbacknek.

Értékelés: B

(chester)

Kyle Van Noy, LB
2 év, $13,2 millió

Van olyan, aki ezt nem látta előre? Elég sok kedvezményt adott a miami fizetéséhez képest, így csillagos ötös.

Értékelés: A+

(chester)

TRADE!
Raiders adja: Gabe Jackson, G
Seahawks adja: 2021/5.kör

Végül őt sem egyszerűen kivágta Mayock, hanem kapott érte kompenzációt, ráadásul egy 2023-as hetedik körhöz képest elég értékeset. Jackson már rég nem hozza azt a szintet, amiért ezt a pénzét megkapta, amit a cserével a Seahawks egy az egyben átvett. Ha sikerül a bérét csökkenteni, akkor nekik is megadom majd a jobb grade-et, de egyelőre ez lehúzza.

Raiders: A+
Seahawks: B-

(chester)

Én az ilyen lépéseket máshogy látom, mint chester. Szerintem az nem olyan pozitív, hogy kivágás helyett elcserélték, hiszen meg is lehetett volna tartani, nem kellett kivágni Jacksont. Szerintem 5-7. körös pickekért jó dolog bizonyított, veterán, korrekt/jó minőségű játékosokat szerezni, szóval nálam ilyenkor mindig az igazoló felé billen a mérleg. Az igaz, hogy Jackson az utóbbi két évben nem hozta azt, amit korábban, így kicsit vannak fenntartásaim.

Raiders: B-
Seahawks: B+

Jourdan Lewis, CB
3 év, $16,5 millió

Az utóbbi két évben elengedték Byron Jones és Chidobe Awuzie-t, nem akarták ezt megtenni Lewisszal. Más kérdés, hogy előbbi két úriemberhez jobban ragaszkodtam volna.

Értékelés: B

(chester)

Gerald Everett, TE
1 év, $6 millió

Én nagy rajongója vagyok Everettnek, új állomáshelyén ismét együtt dolgozhat Shane Waldronnal, sokat várok ettől a párostól.

Értékelés: A

(chester)

Curtis Samuel, WR
3 év, $34,5 millió

Ron Rivera állítólag tavaly megpróbált érte cserélni, de Marty Hurney, a Panthers GM-je blokkolta az üzletet. Azóta Hurney már a washingtoni front office tagja, így elhárult minden akadály a frigy előtt. Samuel ismét összeáll Scary Terryvel, én egy halvány bust faktort látok azért Samuelben, de ez a cirka 11 millió nem vészes érte.

Értékelés: A-

(chester)

Haason Reddick, Edge
1 év, $8 millió

Látva milyen pénzeket kaptak a passzsiettetők, Reddick egyértelműen a piac vesztese. De ez a Panthers érdemeiből nem von le semmit, tavaly óta várom, hogy megszerezzék korábbi Temple neveltjüket Rhule-ék, és ezt elég diszkont áron sikerült megtenni. Ugyanis bármennyire kedvelem Reddicket, hiba lett volna az egyetlen épkézláb szezonja után kitömni dollármilliókkal, így ráléphet a Shaq Barrett által kitaposott ösvényre - már ha tartani tudja tavalyi formáját.

Értékelés: A+

(chester)

Nagy kérdés, hogy egy kiugró évről beszélünk Reddick esetében, vagy végre sikerült megtalálni a szerepkörét. Hosszú távra nagy pénzért biztos nem igazoltam volna le és arra nagyon rossz értékelést adtam volna, de ilyen áron ez rendben van. Pass rushben jó lesz a Panthersben Burnsszel, de a szélső futásokkal nagy bajban lesz a csapat.

Értékelés: B

(katonadani)

Kyle Long, G
1 év, $5 millió

Long visszavonulása a teljesítményét látva elég indokolt volt, és nem gondolnám, hogy az egy év pihenéssel hirtelen javulást várható nála. Szerintem ez fölösleges igazolás volt még ha "csak" 5 millióba is fájt, amit Long művelt utolsó évében azt a 7. körös Allegretti is tudná hozni.

Értékelés: C

(chester)

Az utolsó éve mondjuk sérülések miatt volt megtizedelt, plusz a falembereknek még jót is tehet egy év pihenő, kicsit kipihenik a sok ütést. Nekem tetszik az igazolás, nagyot nyerhet vele a Chiefs és nem kockáztatott szinte semmit. Az érdekes kérdés, hogy Duvernay-Tardif vajon visszatér-e a csapathoz.

Értékelés: B+

(katonadani)

Solomon Thomas, DL
1 év, $5 millió

Ez a "töltsük fel rengeteg közepes játékossal a rostert a rotálás miatt" olyan csapatoknál működik, ahol a stáb képes velük dolgozni, és maximalizálni a tehetségüket. Gus Bradley az én szememben már rég nem ilyen, ennél fogva nem látom magam előtt ennek az igazolásnak a sikerét, de betudható low risk, high rewardnak.

Értékelés: C

(chester)

TRADE!
Raiders adja: Rodney Hudson, C + 2021/7. kör
Cardinals adja: 2021/3.kör

Ha azt veszem alapul, hogy a liga kimagaslóan legjobb passzblokkoló centerét eladod, az nem ér dicséretet. Hudson viszont menekülni akart Las Vegasból az elmúlt hetek történése után, ráadásul a 3. kör már bőven felülmúlja a "több a semminél" kategóriát. Kingsbury az állásáért coachol 2021-ben, ami igazándiból Murray-től és az offense-től függ, de ez a trade segítheti a célkitűzést. Alapesetben sokallnám egy lassan 32 éves játékosért a 3. kört, de ha úgy tetszik ez most egy win now csapat, oda meg elférnek ezek.

Raiders: A+
Cardinals: A

(chester)

Jacksonhoz képest az a különbség, hogy Hudson kérte a kivágását, szóval itt kevésbé lehet hibáztatni az eladásáért a Raiderst. Az ellenérték ráadásul elég jó a körülményekhez képest, szóval ez eléggé win-win.

Cardinals: A
Raiders: A-

(katonadani)

AJ Green, WR
1 év, $6 millió

Az ügylet, amivel szurkolók millióinak szíve szakad meg. Egyrészt mert AJ Green 10 év után távozik Cincinnatiből, másrészt mert ezzel vélhetően Larry Fitzgerald is távozik (vagy visszavonul), aki még nagyobb ikon. Sajnos Green messze van régi önmagától, és valószínű lehetett volna kevésbé a nevéből élő elkapót is hozni olcsóbban, emiatt annyira nem tudok lelkesedni az ügyletért.

Értékelés: B-

(chester)

Azért én megnéznék még egy Hopkins-Green-Fitz 100 éves WR-triót. Jó kérdés, mennyi van még Green tankjában, de ennyiért részemről korrekt. Egy más stílusú, gyors játékos viszont szerintem jobb lett volna a Cardinalsba.

Értékelés: B-

(katonadani)

Alex Mack, C
1 év, $5,5 millió

Szuper igazolás a 49ersnek. Jól illik a rendszerbe, ismeri Shanahant, no meg egy minőségi játékos. Persze öreg már, ezért volt olcsó, de akkor is kiváló igazolás.

Értékelés: A

(katonadani)

Trent Williams, OT
6 év, $138 millió

Az igen, évi $23 millió. Ez tipikusan az az eset, amikor az elit játékost bizony nagyon durván meg kell fizetni. Nagy fogás a 49ersnek a megtartása, hiszen a liga legjobb játékosa a posztján, ehhez pedig nagyon mélyen a zsebbe kellett nyúlni.

Értékelés: B

(katonadani)

TRADE!
Rams adja: Michael Brockers, iDL
Lions adja: 2023/7.kör

Március 6.: "Stafford előrelépés Goff után" via Brockers
Március 17.: Brockerst Detroitba cserélik

Ilyen ez a karma... A Ramsnek csillagos ötös, mert a trade miatt cirka 2 millióval többet spóroltak, míg a Lions védelmébe bármilyen új igazolás erősítést jelent.

Rams: A+
Lions: A+

(chester)

Ez csak egy kivágás igazából a Rams oldaláról, emiatt nem gondolom, hogy lehet ezt pozitívan értékelni a részükről. Lionsnek eggyel több korrekt játékosa lett így és csak pénzbe került, ez meg mintha egy jó igazolás lett volna.

(katonadani)

William Jackson, CB
3 év, $42 millió

Kicsit soknak tűnhet első látásra ez az összeg, de a piac legjobb corneréhez képest egész baráti a WFT szempontjából. Jackson elég inkonzisztens teljesítményre képes, de amikor elkapja a gépszíj, akkor nagy dolgokra hivatott - a fővárosban remélik, ezekből lesz a több.

Értékelés: A

(chester)

Emmanuel Sanders, WR
1 év, $6M

Ha választani kell Brown és Sanders között, én utóbbira tennék. Más kérdés, hogy ő inkább hasonlít Diggsre és Beasley-re, szóval mélységi célpontot még szerválni kellene. Patika deal.

Értékelés: A

(chester)

Andy Dalton, QB
1 év, $10 millió

Vajon miért volt szükség egy Nick Foles 2.0-ra? Nem látom az előrelépést, és mivel Folest nem lehet kivágni, így most a Bearsnek van két top csere QB-ja. Elég nehéz meglátni ebben a pozitívumot, még ha ár/érték arányban védhető is az igazolás.

Értékelés: C-

(Renningan)

Viccen kívül jobban jártak volna, ha visszaigazolják Trubiskyt. Értem én hogy el akarnak mozdulni a 8-8-ról de ahhoz nem Daltonokat kell igazolni.

Értékelés: C

(chester)

Mike Hilton, CB
4 év $24 millió

Szuper igazolás volt ez a Bengalstól, ennyiért nagy fogás Hilton, aki a slotban kiváló teljesítményt fog nyújtani.

Értékelés: A

(katonadani)

Chidobe Awuzie, CB
3 év, $21,75 millió

Tavaly nagyon rossz éve volt, 124,5-es passer ratinget engedett az ellenfél irányítóinak. Tud ennél is jobb lenni, bár soha nem lesz belőle sztár az eddigiek alapján. Fiatal, hiányposztra érkezik, egynek jó lesz.

Értékelés: B

(Renningan)

Fura a Bengals idei stratégiája. Tőlük azt szoktuk meg, hogy a saját játékosait igazolják vissza, helyette most amikor tényleg mondhatni prémium emberek várnak szerződésre, őket elengedik. Nyilván William Jackson szintjéhez fogják őt mérni, azt meg nem tudom hogy megugorja-e. Viszont áron alul sikerült bezsákolni érzésem szerint.

Értékelés: B+

(chester)

Leonard Williams, iDL
3 év, $63 millió

Én továbbra sem vagyok Williams nagy rajongója, reálisan 18 millió dollár lehet az értéke legjobb esetben, de a második franchise tag után várható volt, hogy nagyon jó szerződést kap. Legalább egy átlagon felüli játékost sikerült drágán megszerezni.

Értékelés: B

(Renningan)

Shaq Griffin, CB
3 év, $40 millió

A plafonja elméletileg nagyon magasan van, de a padlója alacsonyan, így nehéz megítélni. Az mindenképp pozitívum, hogy nem kapott top fizetést, ráadásul fiatal és hiányposztra jött, de az eddigieknél sokkal konzisztensebben kell játszania, hogy jó befektetés legyen.

Értékelés: B+

(Renningan)

Amikor a világ minden pénze a rendelkezésedre áll, akkor ilyen játékosokkal kell kísérletezni, nem Jamal Agnew-val. Ha bust is lesz, nem lehet megdobálni őket kővel azért, mert egy top játékost igazoltak az elérhető emberek közül.

Értékelés: A

(chester)

Tyus Bowser, Edge
4 év, $22 millió

Nem sikerült azt hoznia, amiért 2017-ben a második körben választották ki: legjobb esetben is korrekt szintre képes, és azt sem pass rush-ban. Baltimore-ban értenek a pass rusherekhez, a rendszer sokat segíthet neki, inkább ő 5,5 millióért, mint Judon 14 ért.

Értékelés: B

(Renningan)

Inkább Bowser ennyiért, mint Judon és Ngakoue amennyiért ők szerződtek el. Szerintem elég jó potenciál van Bowserben.

Értékelés: A-

(katonadani)

Under the radar játékos volt nálam az idei piacon, jó döntés volt a Ravens részéről visszahozni. A sokoldalúsága remekül illik Martindale rendszerébe, szerintem a kívánt produktivitás is érkezik tőle hamarosan.

Értékelés: A+

(chester)

Hunter Henry, TE
3 év, $37,5 millió

Nem mindenkinek tetszik az, amit a Patriots csinál, de szerintem még a túlfizetésekkel együtt is védhető. Henry is jó vétel, Jonnu Smith-szel parádés párost alkothatnak, ők lehetnek a szegény ember Gronk-Hernandez duója. A legjobb elérhető TE-ként az évi 12,5 millió sem túlzás, hiányposztra érkezik – nem rossz ez.

Értékelés: A-

(Renningan)

Azért tight end posztra kifizetni évi $25 milliót, az rengeteg. Ha csak az egyikük jött volna ennyiért, az szerintem értelmesebb lenne. A pályán látom, hogy nagyon jó lesz, de pénzügyileg nem a legjobb allokáció ez, itt pedig ezt is értékelni kell.

Értékelés: B- 

(katonadani) 

Létezik olyan fogalom, hogy BPA igazolás? Mert ez szerintem lefedi. Egyszerűen annyi lyuk volt ezen a rosteren, hogy simán belefér még egy tight endet hozni magas fizetéssel. Úgyis annyi pénzük van amit lehetetlen elkölteni, legalább minőségi játékosokra teszik ezt meg.

Értékelés: A

(chester)

Rayshawn Jenkins, S
4 év, $35 millió

Jenkins egy minden szempontból átlagos játékos, nem tudom mi szükség volt évi közel $9 milliót kifizetni erre safety poszton.

Értékelés: C-

(katonadani)

Ryan Fitzpatrick, QB
1 év, $10 millió

Nagy fogás a Washingtonnak, igazából egy kezdő szintű irányító kellett ahhoz, hogy legyen esélyük ismét csoportot nyerni és tartani a lépést a Dallasszal. Kezdő irányítóért a 10 millió dollár meg igazából semmi, ráadásul a Football Team image-én is segít majd mindenki kedvenc szakállas QB-ja.

Értékelés: A+

(katonadani)

Michael Davis, CB
3 év, $25,2 millió

Davis viszonylag boom-or-bust stílusú játékos sok nagy játékkal pozitív és negatív irányban is, és sok büntetést is összeszedett. Kicsit sokallom az összeget.

Értékelés: C+

(katonadani)

Dalvin Tomlinson, iDL
2 év, $22 millió

Kicsit drágábbra vártam Tomlinsont, szóval szép fogás a Vikingstól, ráadásul nagy hiányposztra is jött, még fiatal és jó minőséget képvisel, igazából minden rendben van az igazolással. Esetleg az lehet kérdőjel, hogy pass rushban csak tavaly tudott kiemelkedőt nyújtani.

Értékelés: A-

(katonadani)

Trey Hendrickson, Edge
4 év, $60 millió

Éves átlagban ugyanannyiért szerződtették Hendricksont, mint amiért eligazolt Lawson. Nagy kár, hogy utóbbi a jobb játékos. A process így nálam elég negatív.

Értékelés: C+

Nekem óriási nagy FA-bust szagú volt Hendrickson, és erre rásegített, hogy a fizetése is ott van legjobbak között a piacon, ráadásul 4 évre. Ne legyen igazam, de ez nálam óriási bukó lesz.

Értékelés: D

(chester)

Deatrich Wise, Edge
4 év, $22 millió

Érdekes, hogy igyekeztek megtartani, miután ha mindenki egészséges volt, korai downokon nem merték pályára küldeni, mert futás ellen gyenge. De így, hogy nem 30 millió, hanem csak 22, így árban rendben van.

Értékelés: B-

(katonadani)

Jameis Winston, QB
1 év, $5,5 millió (max $12M)

Newtonhoz hasonló szerződést írt alá Winston, és ha ott szuperre értékeltem, akkor nyilván itt is arra kell. Meg nem is lenne értelme máshogy, hiszen ilyen olcsón egy kezdő kaliberű QB-t nem találni sehol.

Értékelés: A

(katonadani)

Carl Lawson, Edge
3 év, $45 millió

Nagyon tetszik a fit Robert Saleh védelmébe, szuper igazolás, árban is rendben van. Ngakoue éves átlagához viszonyítva nem tudom tökéletesre értékelni, de elég közel van ahhoz.

Értékelés: A-

(katonadani)

Nagyon komálom Lawsont, viszont világéletében egy rotációs passzsiettető volt a profik között. Anno Barrett pontosan így került ez a Broncosból a Bucsba - csak ő 4 millióért, nem 15-ért. Ugyanakkor nem biztos, hogy találtak volna jobb játékost a piacon, így összességében ez jó bolt volt.

Értékelés: B

(chester)

Matt Feiler, OL
3 év, $21 millió

Nagyon jól dolgozik a Chargers. Feiler várhatóan guard lesz, de akár tackle-t is tud játszani, a Chargersnek egyelőre mindkettőre szüksége van, de Linsley-vel együtt most sikerült a belső támadófalat alaposan megszilárdítani Herbert előtt.

Értékelés: A

(katonadani)

Bud Dupree, Edge
5 év, $82,5 millió

Dupree egy jó védelemben hasznos tud lenni. Futás ellen jó, nagyon akar, küzd, hajt. De első számú pass rushernek egész egyszerűen kevés, és a Titansnél ezt fogják kérni tőle, amihez nem fog tudni felnőni. Ráadásul elég drága is volt.

Értékelés: C

(katonadani)

Hasonló a szitu mint a Jetsnél, egy ilyen telített piacon szükség volt az egyik nagy névnek a megszerzésére, ez pipa. Viszont nem tudom hogy papírozták le, mikor a rehabja miatt az orvosin sem tudna átmenni.

Értékelés: B-

(chester)

Denico Autry, DL
3 év, $21,5 millió

Használható védőfalember és ráfér ez a Titansre, de azért annyira nem képvisel jó minőséget, hogy kapkodni kelljen érte és ne lehessen ennél olcsóbban helyettesíteni hasonló szinten.

Értékelés: C

(katonadani)

Dawuane Smoot, DE
2 év, $14 millió

Az utóbbi két évben összehozott 13 sackje jól mutat, de összesen volt 50 nyomása és futás ellen kifejezetten gyenge volt. A rotációba tök jó lenne egyébként, de ennek a feléért, kétharmadáért.

Értékelés: C-

(katonadani)

Leonard Floyd, Edge
4 év, $64 millió

Ismeri a rendszert, hiányposztra érkezik/marad, tavaly ráadásul karrieréve volt (10,5 sack, 55 nyomásgyakorlás). Érhető, miért akarta megtartani a Rams, de az évi 16 millió nagyon sok, a 12-13 millió reálisabb lett volna.

Értékelés: B-

(Renningan)

Floyd kvázi csak a rendszernek (és Donaldnak) köszönheti a kiváló évét, önmagában nem tesz hozzá annyit a sikerhez, nem értem, miért kell a Ramsnek ennyit költenie egy teljesen középszerű edge rusherre.

Értékelés: C-

(katonadani)

Az a baj, hogy aki megdörzsölte a csodalámpát, amivel előhívták Floydból a dzsinnt, már nincs a csapatnál. Többre mentek volna, ha Ebukamot tartják meg azért a pénzért, amivel a csoportriválishoz igazolt, nem tetszik.

Értékelés: D

(chester)

Yannick Ngakoue, Edge
2 év, $26 millió

Ajándék. Ngakoue jobb, mint Leonard Floyd (16 millió dollár/év) vagy Matt Judon (14 millió/év), mégis kevesebbet keres náluk. Összehasonlításképp: Ngakoue 274-szer generált nyomást és 45,5 sacket szerzett öt év alatt, míg Judon 198 nyomást és 34,5 sacket, Floyd pedig 192 nyomást és 29 sacket jegyzett ugyanennyi idő alatt.

Értékelés: A+

(Renningan)

A fentiek mellett ráadásul Gus Bradley kezei alatt játszhat, akivel a legjobb évét hozta, tehát jó rendszerbe is került, ami várhatóan a erősségeire épít majd.

Értékelés: A

(katonadani)

Nagyon elfogult vagyok Ngakouéval, így nem tudok nem szuperlatívuszokban írni róla, ráadásul nem is volt vészesen drága. Más kérdés, hogy a Raiders organizációja nem sok védőből tudta kihozni az állatot, csak olyan korszakos tehetségből, mint amilyen Mack volt.

Értékelés: A+

(chester)

Corey Davis, WR
3 év, $37,5 millió

Sokan 15-16 millió dollár körüli összeget is könnyen elképzelhetőnek tartottak Davisnél, így évi 12,5 millió dollárért nagyon jó vételnek számít. Hiányposztra érkezett, akár WR1 is lehet, tavaly Pro Bowler szinten játszott – bárki is lesz a Jets irányítója, boldog lesz vele.

Értékelés: A

(Renningan)

Korrekt szerződés, kicsit várható piaci ár alatt is, ráadásul nagy hiányposztra. Olyan kis bajom van, hogy most a Jetsnek van két WR2-je vele és Mimsszel, és nincs igazi első számú elkapója.

Értékelés: A-

(katonadani)

Nelson Agholor, WR
2 év, $26 millió

Nagy ugrás ez a tavalyi 1 millió dolláros fizetés után. Vitán felül áll, hogy tavaly nem sok Agholornál jobb mélységi célpont volt a ligában, míg a Patriotsban hasonló kvalitású játékos sincs – a logika érhető. Ezzel együtt is a 13 millió dollár elég sok egy ennyire inkonzisztens elkapónak.

Értékelés: B

(Renningan)

Hát ez rengeteg. Közel sem ér ennyit Agholor, még top formájában sem, és számomra nagy kérdőjel, hogy azt tudja-e tartani.

Értékelés: D+

(katonadani)

Kendrick Bourne, WR
3 év, $22,5 millió

Azt mondják, Róma nem egy nap alatt épült, de Bill Belichick nagyobb minden császárnál, neki ez nem probléma. Az más kérdés, hogy milyen alapon ér egy karrier WR3-4 évi 7,5 millió dollárt, de legalább nem lehet az öreg mestert azzal vádolni, hogy nem tesz meg mindent a keret megerősítéséért.

Értékelés: C

(Renningan)

Hát, még mindig inkább Bourne 7 millióért, mint Agholor 13-ért... De ez is túl nagy összeg. Tudom, hogy végre van pénze a Patriotsnak költekezni, de attól még nem kell középszerű/gyenge játékosokra sokat költeni.

Értékelés: C-

(katonadani)

Rob Gronkowski, TE
1 év, $10 millió

Gronk két TD-t szerzett a Super Bowlon, Tom Brady lelki társa, nem volt kérdés a maradása. A 10 millió dolláros fizetés már érdekesebb, lehet, leoszt belőle valamennyit Bradynek, mert ennyit már nem ér. A Bucs minden esetre így jól járt, Gronkowksi még mindig átlag feletti, de ha nem lenne, ennyit akkor is megér a GOAT jókedve. Nem mellesleg ezzel együtt maradt a bajnokcsapat.

Értékelés: B+

(Renningan)

Labdarúgásban azt mondanánk erre, hogy majd a mezeladásból visszajön az ára... Ahhoz képest, hogy a ténylegesen kulcsjátékosok milyen kedvezményeket adtak, a romhalmaz Gronk ragaszkodott a tavalyi pénzéhez, ami viszont borzasztó drága.

Értékelés: D

(chester)

Ronald Darby, CB
3 év, $30 millió

Hiányposztra érkezett és nincs is túlfizetve, de egy sérülékeny, és coverage-ben meglehetősen inkonzisztens corner esetében a 3 éves szerződés is túl kockázatos. Ha egészséges tud maradni, rendben van, de ez eddigi karrierje során erre nem igen volt példa.

Értékelés: B

(Renningan)

Jarrad Davis, LB
1 év, $7 millió

Davis a tűrhető pass rush kvalitásain túl nem sokat mutatott Detroitban, de a ligában elterjedt vélemény, hogy mindezért Matt Patricia volt a felelős, így sokan érdeklődtek iránta. A Jetsnél most Robert Saleh próbálhatja kihozni belőle az állatot: a világ összes pénzével rendelkező New York-i csapatnak ez belefér, de az eddigiek alapján ez így is erős túlfizetés.

Értékelés: C

(Renningan)

Nem értem, miért gondolják csapatok, hogy a óriási bust játékosokból majd ők ki tudják hozni a legjobbat. Ez nagyon nagyon ritkán működik így.

Értékelés: D

(katonadani)

Igazuk van a kollégáknak fentebb, viszont akkor kell ilyenekkel kísérletezni, amikor van 60+ millió cap space-ed, és belefér. Semmi vesztenivalójuk nincs ezzel, a "korábbi első körös" kártya pedig nem egy játékosnak adott már második (meg harmadik, negyedik....) esélyt az NFL-ben.

Értékelés: B

(chester)

Shelby Harris, iDL
3 év, $27 millió

Ár/érték arányban eddig messze a legjobb iDL igazolás. Harris futás ellen és pass rush-ban is kifejezetten hasznos, a 10+ milliós fizetés is bőven benne volt a pakliban. Ennyiért ajándék, pláne Robertson-Harrisékhez képest.

Értékelés: A

(Renningan)

Corey Linsley, C
5 év, $62,5 millió

A támadófal rendbetétele Justin Herbert előtt prioritás volt, ennek megfelelően érkezett a legjobb elérhető center. Linsley futásblokkolásban jó, passzblokkolásban elit, bármelyik irányító örülne egy ilyen igazolásnak.

Értékelés: A

(Renningan)

Én rekordfizetést nem tudok ötösre értékelni, mert az nálam az a kategória, ahol már piaci ár alatt sikerült megtartani valakit. Ettől függetlenül nagyon kellett ez az igazolás a Chargersnek, hatalmas hiányposztra érkezett top játékos.

Értékelés: B+

(katonadani)

Eddig nem volt jó ómen Green Bayből 30 éves OL-t igazolni, ezt pont a Chargers is megtapasztalhatta Bulagával. Ennek tükrében az 5 év meglep, ebben látok kis kockázatot, de szükséges lépés volt.

Értékelés: B+

(chester)

Samson Ebukam, Edge
2 év, $12 millió

Dee Forddal megegyezett egy fizetéscsökkentésben a csapat, illetve ott van Arik Armstead és Nick Bosa, semmi szükség nem volt még egy edge játékosra, pláne egy ennyire középszerűre. Ezt a pénzt inkább be kellett volna tenni egy borítékba és előlegként odaadni Trent Williamsnek.

Értékelés: C-

(Renningan)

John Johnson, S
3 év, $33,75 millió

Nagyon szeretem Johnson játékát, kiváló safety, a Brownsnak óriási szüksége volt rá, és várható piaci ár alatt tudta megszerezni. Minden összeáll tehát egy jó értékeléshez.

Értékelés: A+

(katonadani)

Joe Woods személyében remek kezekbe került, Delpit visszatérésével elég komoly safety duó állhat össze Clevelendben a következő három évre.

Értékelés: A

(chester)

Joe Thuney, G
5 év, $80 millió

Nem semmi fizetés, simán rekord a poszton hosszú távon. Épp ezért nem lehet ötösre értékelni, de a Chiefs nagy hiányposztra szerzett egy elit játékost, tehát rossz jegyet sem lehet rá adni.

Értékelés: B

(katonadani)

A legjobb elérhető guard rekordáron. A minőséget meg kell fizetni, bár egy OG soha nem lesz olyan értékes, mint egy OT. Thuney mindenben jó, kapásból a Chiefs messze legjobb falembere lesz – nagy kár, hogy ezzel együtt az egyetlen értékelhető is.

Értékelés: B-

(Renningan)

Ha már úgy döntöttek, hogy teljesen újjá építik a falat, akkor abba nem rossz a piac egyik legjobbját leigazolni, még ilyen drágán sem. Erős pletyka Trent Williams megszerzése is, és ebben a mély OL-classban biztos találnak erősítést jelentő játékost az első kör végén is. Így már azért nem néz ki rosszul...

Értékelés: B+

(chester)

Jamal Agnew, WR
3 év, $21 millió

Mennyi??? Egy visszahordóért?

Értékelés: WTF

(katonadani)

Agnew cornernek pocsék, elkapónak még rosszabb, visszahordóként pedig inkonzisztens. A mutatott játéka alapján 3 millió dollár reálisabb lett volna – összesen a három évre!

Értékelés: WTF-

(Renningan)

Jalen Mills, DB
4 év, $24 millió

Mills tavaly 4 milliót kapott az Eaglestől, cornerbackből safety lett, és ott is gyenge volt. Nem látom indokoltnak a fizetésemelést az esetében. Szerethető játékos, de nagyon sok hibával játszik. Belichick persze kihozhat belőle egy jó játékost, de eddigi tapasztalat alapján ez erős túlfizetés. Ráadásul még csak azt sem látom, hová illeszkedik a csapatban, mert az ő helyére ott van Dugger, Chung és Phillips is.

Értékelés: C-

(katonadani)

Hiányposztra jött, sokoldalú és az évi 6 millió dollár nem olyan vészes. Nem mintha nem lehetett volna jobban is elkölteni ezt a pénzt, de BB most nagyon meg akarja mutatni, hogy ki a király.

Értékelés: B-

(Renningan)

Matt Judon, Edge
4 év, $56 millió

Azt hittem, hogy többért fog aláírni, szóval ilyen szempontból mindenképp pozitív az igazolás. Nem vagyok nem fanja, mert Judon nem egy igazán jó egy az egy elleni pass rusher, neki nagyon kell a segítség a többiektől és a rendszertől. Szerencséjére ez New Englandben megvan, szóval a fit tetszik, a várakozásokhoz képest az összeg is.

Értékelés: B

(katonadani)

16-17 millió dollárt jósoltak neki, így ez korrekt vétel. Nem vagyok nagy rajongója, túlságosan rendszerfüggő, nem lenne bárhol sikeres. Mindenki szerencséjére a Patriots pont azon kevés csapat egyike, ahol stabilan kijöhet belőle a 10 sackes védő.

Értékelés B+

(Renningan)

Jason Verrett, CB
1 év, $5,5 millió

Imádom Verrettet, és top játékos, amennyiben egészséges tud maradni. Ennyiért simán megéri minden évben a kockázatot.

Értékelés: A

(katonadani)

Roy Robertson-Harris, iDL
3 év, $24,4 millió

Úgy néz ki, hogy egy egysíkú, futás ellen korrekt, de összességében középszerű védőfalember alsó hangon 8 millió dollárt kóstál. Hiányposztra jön, jobb lesz tőle némileg a defense, de ár/érték arányban ez nagyon mellé ment.

Értékelés: C-

(Renningan)

Davon Godchaux, DT
2 év, $16 millió

Belichick aktív a piac első napján, ez is furcsa. No meg az is, hogy évi $8 milliót adott Godchaux-nak, aki persze illik majd a rendszerbe, de hát ennek igazán közelében sincs az értéke. Biztos korrekt játékost kihoz majd belőle BB, de szerintem sok másból is megtehette volna jóval olcsóbban.

Értékelés: C-

(katonadani)

Jonnu Smith, TE
4 év, $50 millió

Évi $10 millió körül volt a piaci értéke a legtöbb szakértő szerint, ráadásul a garantáltja is rengeteg. Viszont óriási need volt az értékelhető elkapni tudó játékos, szóval annyira nem bánom a túlfizetést, mert muszáj volt végre költenie Belichicknek erre.

Értékelés: B

(katonadani)

Elég komoly túlfizetés ez, különösen a teljesen garantált 31 millió dollár nagyon sok. Hiányposztra jött, egyből a legjobb elkapni is tudó játékosa lesz a csapatnak és sokkal produktívabb lehet, mint Tennessee-ben volt. Szokatlan, de ennyi cap space-szel és egy olcsó Newtonnal belefért.

Értékelés: B+

(Renningan)

Cam Erving, OT
2 év, $10 millió

Nem értem a Pantherst, két borzasztó támadófalembert szerzett drágán. Mindketten magasra tartott prospectek voltak annak idején, de közel sem váltották be a reményeket. Gondolom azt tervezik, hogy majd ők megjavítják őket, de ezek nem igazán szoktak bejönni. Nagy hibák ezek az én szememben.

Értékelés: WTF

Pat Elflein, G
3 év, $13,5 millió

Nem éri el az $5 milliós határt, de első átigazoló fecskeként gondoltam megér egy értékelést. Első igazolás, első erős túlfizetés. Elflein egy kifejezetten gyenge támadófalember, tavaly a 71 kvalifikáló guard között a 66. volt az ESPN pass block win rate-jében, és futásban is hasonló. Ehhez képest nagyon sok pénzt kapott...

Értékelés: D

(katonadani)

Shaq Barrett, Edge
4 év, $68M

Bargain, úgy tűnik nem vicceltek a Bucs játékosok azzal, hogy kedvezményekért is hajlandók aláírni.

Értékelés: A+

(chester)

Én legalább 20 millióra számítottam. Nagy win a Buccaneersnek, hiányposztra, bőven piaci ár alatt egy fiatal és top játékos.

Értékelés: A+

(katonadani)

A Tom Brady-hatás. Alig kapott többet, mint amennyit Matt Judon vagy Bud Dupree fog, miközben ég és föld a különbség közöttük. Kocsit, házat a Bucsra!

Értékelés: A+

(renningan)

Romeo Okwara, Edge
3 év, $39M

Egy jó év után mindig kockázatos hosszabb távú szerződést adni valakinek, de ez teljesen vállalható. Nála rosszabb pass rusherek is 10-14 milliókat kapnak, könnyen lehet, hogy 1-2 év múlva visszatekintve ez lesz a piac egyik legnagyobb stealje. Emellett még mindig csak 25 éves, ráadásul az állítólag nála jóval tehetségesebb testvére is ott a csapatban (tavaly harmadik körös volt), akinek sokat segíthet a fejlődésben.

Értékelés: A-

(Renningan)

Én annyira nem vagyok oda Okwaráért, félrevezető a sok tavalyi sackje egy egyetlen kiugró évében és az árát is sokallom.

Értékelés: C-

(katonadani)

Kevin Zeitler, OG
3 év, $22M

Hibátlan igazolás. 7 milliót Zeitler minden további nélkül megér, még akár kedvezményesnek is tekinthetjük az árát. Futás- és passzblokkolásban is átlagon felüli, hiányposztra is érkezett – erősen indul a nap.

Értékelés: A

(Renningan)

További értékelések a "03.15 előtt" fül alatt. 

Jon Feliciano, OG
3 év, $17M

Várható volt, hogy a piaci értéke nagyjából itt mozog majd, de azt nem gondoltam volna, hogy a Bills Milano és Williams után az ő pénzét is be tudja szuszakolni. Vannak nála bőven jobb guardok a piacon, csak rájuk már tényleg nem lenne pénz, így legalább egyben tartják a tavalyi falat Allen előtt.

Értékelés: B+

(chester)

Kyle Juszczyk, FB
5 év, $27M

Amikor 2017-ben az akkor friss stáb toronymagasan a legjobban fizetett fullbackké tette Juszczyket, akkor arra lehetett fogni, hogy közel 70 millió elköltendő cap space állt a rendelkezésre - a játékára nem is lehetett panasz. 4 évvel később szinte ugyanazt az átlagot kapta meg, viszont most nincs arról szó, hogy Dagobert bácsi módjára pancsiznak a dollárokban, emiatt kicsit visszás. Fontos játékos, szimpatikus játékos, de ezt egy kicsit túlzó lett, bár várjuk meg mennyi ebből a garantált tartalom.

Értékelés: C+

(chester)

Aaron Jones, RB
4 év, $48M

Az eddigi legrosszabb igazolás. A Packers az üzlet megkötése előtt 2,5 millió dollárral volt a fizetési plafon fölött, és bár Jones idén jó eséllyel keveset fog keresni, akkor sem egy futóra kellene 10+ milliós szerződést áldozni, pláne nem úgy, hogy tavaly érkezett egy RB a második körben. A Packers nem egy futóra van a Super Bowltól és az előző szezonban sem a futójátékon múlott, hogy NFC-döntőig ment a gárda. Egyszerű pénzkidobás.

Értékelés: C-

(Renningan)

Egy olyan terv van Green Bayben a jelek szerint, ami szembe megy a mai "modern" felfogású trendekkel. Csak remélni tudom, hogy ahogy eddig minden, úgy ez is értelmet nyer, és ami fontosabb, igazolást is, mert egyelőre össze vagyok zavarodva.

Értékelés: C+

(chester)

TRADE!
Patriots adja: Marcus Cannon + 4. kör + 5. kör + 6. kör
Texans adja: 4. kör + 5. kör + 6. kör

A Texans erősítette a támadófalát pár hátsóbb körös lemozgásért cserébe, vagyis szinte a semmiért: a harmadik napon az ilyen előre-hátra mozgásoknak nincs különösebb jelentősége. Ebből adódóan a Patriots szinte semmit nem kapott Cannonért, mindössze minimálisan nagyobb esélye lesz egy remélhetőleg közepes kezdőt kiválasztani.

Texans: A

Patriots: B-

(Renningan)

Bár a világ minden pénze a Patriots rendelkezésére áll, arra azért számítani lehetett, hogy Trent Brown érkezésével nincs szükség egy másik RT-re közel 10 millió dollárért, aki 33 lesz nemsokára. Még mindig többet kaptak, mintha szimplán kivágták volna... A Texans viharvert rosterén így is erősödés, és legalább nem kellett az amúgy is csekély draft capitalból pickeket beáldozni.

Patriots: A

Texans: A

(chester)

TRADE!
Texans adja: Benardrick McKinney, LB + ?
Dolphins adja: Shaq Lawson, Edge + ?

A Texans eladta az egyetlen átlag feletti védőjét egy középszerű pass rusherért cserébe, aki pont abban nem jó, amiben kellene. A Dolphins jól járt, szerzett egy korrekt futás elleni linebackert, aki jobb napjain coverage-ben is képes jól teljesíteni és megszabadult a tavalyi FA-ja egyik melléfogásától, annak minden garantált fizetésével együtt.

Texans: C+
Dolphins: A-

(Renningan)

Érdekes, hogy hiába jött a két csapat stábja ugyanattól a franchise-tól, mégis másképp gondolkodnak. Flores kicsit Belichickre hajazva a back 7 erősítését helyezi előnybe, és szeretné megtalálni a maga Hightowerjét, míg Caserio a pozíciós értéket a mai trendek szerint értékeli. Kirksey érkezésével megmondták McKinney-nek, hogy kereshet magának új csapatot, szóval itt is érvényes a semminél több mondás. Más kérdés, hogy draftpickkel lehet jobban jártak volna mint egy 8 millió fölött kereső passzsiettetővel.

Dolphins: A
Texans: B

(chester)

Daryl Williams, OT
3 év, $24 M

Évi 8 millió? Simán azt hittem, hogy 10 felett fog aláírni Williams, szóval ez nálam egy óriási fogás a Billstől. Kell is ő nagyon a támadófalba.

Értékelés: A+

(katonadani)

Vagy nagyon jó Buffalóban, vagy Williams nem akart kockáztatni és elfogadta a biztos ajánlatot. Így vagy úgy, a Bills nagyon jól járt.

Értékelés: A+

(Renningan)

Amikor lejárt a franchise tag határidő, majd kijött Milano új szerződése, kicsit megingott a bizalmam a folytatást illetően, de végül egy, a Bills számára rendkívül előnyös szerződés született. Ha netán drasztikusan visszaesne a formája, jövőre 5+ milliót spórolva ki lehet vágni.

Értékelés: A+

(chester)

Cam Newton, QB
1 év, $5 M (max $14M)

Minden Pats-szurkoló ki volt akadva az újraigazolás tényétől, pedig nekem már elsőre sem tűnt hülyeségnek, a szerződéses információk kiderülése után pedig kifejezetten jó lépésnek gondolom. A piacon nem nagyon találtak volna jobbat (Winston? Fitzmagic? Talán, de egyáltalán nem biztos, hogy akartak volna jönni), cserélni már nem tudnak senkiért, így kellett egy veterán megoldás. Persze Newton nem ideális opció, így jó lenne draftolniuk, de közel sem biztos, hogy sikerül, a draftra pedig nem lehet úgy menni, hogy nincs irányítód. No meg a piacra sem lehet úgy kimenni és megkeresni egy elkapót, hogy "gyere már ide, tök jó lesz, majd valahonnan találunk valamilyen irányítót, de hidd el, jó lesz". Newton legalább WR-ek idecsábítására alkalmas lehet, mert azért elég sok játékos szereti őt. A szerződése pedig még cserének sem drága, szóval teljesen rendben van ez az újraszerződés.

Értékelés: A

(katonadani)

Egy prémium csere sem sokkal olcsóbb, kezdőként pedig még mindig bagóért játszik (és jó eséllyel ez az 5 millió dollár nem nagyon fog nőni, aligha lesz már Newton Pro Bowler, All-Pro, vagy MVP). Kellett ez az igazolás a piac előtt, Kenny Golladay és a többi valamire való skill pozíciós játékos sokkal inkább játszana együtt Newtonnal, mint Stidhammel.

Értékelés: A+

(Renningan)

Matt Milano, LB
4 év, $41,5 M

Milanót nem tartom annyira jó játékosnak, mint amekkora a hype-ja idén, de kétségkívül egy jó linebacker, aki egy normális piacon simán kaphatott volna többet ennél. Szóval áron alul sikerült megtartani, mert ehhez a kultúrához akart tartozni. Ettől még lehet, hogy másra költöttem volna el ezt az összeget.

Értékelés: B

(katonadani)

A Bucs megtartotta a linebackerét, akkor ez a követendő példa. A Bills helyében ennek ellenére sem erre a posztra költöttem volna a szűkös keretemet, de ártani nem fog Milano a csapatnak. Ha azt nézzük, hogy Williams és Milano összesen évi 18 millió dollárért lett megtartva, akkor ezt februárban alighanem A+-ra értékeltük volna.

Értékelés: B+

(Renningan)

Értem én, hogy a tavalyi brigádot egyben szeretnék tartani, de a szinten tartással nem fognak Super Bowlba jutni. Márpedig könnyen lehet, hogy ez a szerződés megakadályoz további erősítéseket, ami nagyobb probléma véleményem szerint, mint Milano elvesztése lett volna.

Értékelés: B-

(chester)

Lavonte David, LB
2 év, $25 M

Nem lehetett kiengedni a piacra a helyi legendát. És még kicsit áron alul is sikerült megtartani, szóval ha Barrettet is vissza tudják igazolni (és szerintem fogják), akkor ez szuper.

Értékelés: A

(katonadani)

TRADE!
Raiders adja: Trent Brown, OT + 2022/7.kör
Patriots adja: 2022/5.kör

Nagyon nem jött be ez a Brown-projekt a Raidersnek, kifizettek neki egy csomó pénzt, alig játszott és még csak ellenértéket sem kaptak vissza érte. Ha a Belichick-szigor ismét jót tesz neki, akkor nagy fogás a Patstől, főleg hogy a fizetését is lecsökkentették.

Raiders: D
Patriots: A-

(katonadani)

A semminél több amit kaptak Mayockék, mert ígyis-úgyis kitették volna Brownt. És ha a Patriotsnál nem válna be, ők is megtehetik ugyanezt bármilyen halott pénz nélkül, nincs veszteni valójuk. Mindkét csapat jól járt, egyedül Brown karrierje a kérdés.

Patriots: A
Raiders: A

(chester)

Dak Prescott, QB
4 év, $160 M

Drága volt? Igen. Jobb lett volna tavaly hosszabbítani? Igen. Volt jobb opciója a Cowboysnak? Nem. Innentől én pozitívan értékelem, hogy meg tudtak tartani egy top10-es irányítót és nem csak franchise taggel, ami cap szempontból borzasztó lett volna.

Értékelés: B+

(katonadani)

Ezt már tavaly el kellett volna intézni még Patrick Mahomes szerződése előtt, rengeteget spórolt volna a csapat. Most a kamatos kamat kamatját is megfizeti a Cowboys: egy jó irányítóra lehet ennyit költeni, csak nem mindegy, hogy 10 éves átlagban keres 40 milliót úgy, hogy karrierje első 5-6 évében átlag 25-30 millió dollárt vihet haza, vagy 4 éves átlagban úgy, hogy három év múlva tarthatja a markát egy újabb emelésért.

Értékelés: B

(Renningan)

Utólag mindig okos az ember, de sokkal rosszabb lett volna a Cowboysnak, ha rögtön az első újgazdaggá vált szezonjában törik el a lába, elpocsékolva abból egy évet. Nem volt kérdés számomra hogy megtartják, de az említett sérülés miatt én egy tagre számítottam (amit mondjuk technikailag megkapott). Egy franchise irányító sosem lehet drága, Prescott pedig az.

Értékelés: A

(chester)

TRADE!
Titans adja: Isaiah Wilson, OT + 2022/7.kör
Dolphins adja: 2021/7.kör

Nem semmi, hogy egy tavalyi első körös picket sikerült most beváltani egy hetedik körös évbeli helycserére. A Titansnek óriási bukó, a Dolphins pedig nulla kockázattal szerzett egy tehetséges játékost. Lehet, hogy sosem lesz belőle futballjátékos, de egy ilyen 7. körös pickcserét bármikor megér.

Titans: LOL
Dolphins: A

(katonadani)

JJ Watt, Edge
2 év, $28 M

Nem biztos, hogy elsősorban erre költöttem volna a pénzemet a Cardinals helyében, szóval kicsit függ az értékelés attól is, hogy mit tud még csinálni a csapat a piacon, de önmagában szerintem nagy fogás Watt, aki még mindig nagyon magas szintet képvisel, az öltözőben és a pályán kívül is top kategóriás ember, és sok nála rosszabb edge rusher keres nála többet.

Értékelés: A-

(katonadani)

A csapat szempontjából jó biznisz, Watt szempontjából már sokkal kevésbé – de utóbbi nem Cardinals baja.

Értékelés: A

(Renningan)

Addig kell ilyen "luxusigazolásokat" nyélbe ütni, amíg Murray a rookie szerződése alatt játszik. Nincs olyan defense, amire azt mondanám hogy oda minek egy JJ Watt, így a Cardinalséra sem mondom. Tekintve, hogy milyen csillaghullások várhatóak a csoportellenfelek támadófalában, még többet is profitálhatnak mint első látásra - elvégre csoportgyőztesként nem vehetik el tőled a rájátszás-részvételt.

Értékelés: A

(chester)

Tyrell Williams, WR
1 év, $6 M

Kellett WR az elkapó nélküli Lionsnek, legalább az egyik roster helyet kipipálták ezzel, ráadásul Anthony Lynnek ismerős is lesz Williams. Korrekt igazolás, semmi különös.

Értékelés: B-

(katonadani)

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!