Connect with us

Érdekességek

Jamal Adams a safetyk JJ Wattja

Tegnap reggel robbant a hír, hogy a liga egyik legjobb safetyje, Jamal Adams kérte az elcserélését a Jetstől. A csapat nem meglepő módon nemet mondott a védő elengedésére, és jó okkal tette – ilyen kaliberű safety nem sok van a ligában (az más kérdés, hogy akkor le kellene ülni vele tárgyalni).

Adams három éve van a ligában, ez idő alatt kétszer lett All-Pro és kétszer Pro Bowler. Még mindig csak 24 éves, vagyis akár ennél is jobb lehet, ráadásul mindössze ő és JJ Watt az egyetlen az NFL történelmében, akinek az első három szezonjában összejött 200+ tackle, 10+ sack és 25+ leütött passz (ami nem semmi, tekintve, hogy teljesen más poszton játszanak).

A safety három év alatt 266 tackle-t, 12-t sacket és 25 leütött passzt jegyzett, emellett van hat kierőszakolt fumble-je, két INT-je és két visszahordott TD-je. A már említett Wattnak ennyi idő alatt 204 tackle, 36,5 sack, 27 leütött labda és nyolc fumble került a neve mellé.

4 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kopi3.14
Kopi3.14
2020-06-22 10:04

Safety esetében jó a sok Tackle?

Hurrá Torpedó
Hurrá Torpedó
Reply to  Kopi3.14
2020-06-22 11:30

Nyilván igen. Mivel általában ő az utolsó védvonal, ha ezeket a tackle-öket elhibázza, akkor abból nagy százalékban TD lett volna. Az egy másik kérdés, hogy a labdás játékos miként jutott el hozzá. Nagyrészt gondolom nem ő hibázott, hanem valamelyik másik védőtársa, ezt érzékelve ütötte ki a labdás embert.

ahanem
ahanem
Reply to  Hurrá Torpedó
2020-06-22 15:06

fals, amiről beszélsz, az a free safety általában, a strong safety (ami Adams is) általában inkább futókat (vagy tight endeket) állít meg ezekkel a tackleökkel, hó eséllyel van még mögötte egy LB, de legrosszabb esetben is egy CB meg egy FS

a védőtársak hibáját szintén kizárnám jó részt, mivel ez az enforcer szerep abban mondhatni különleges, hogy a játékosnak egy szabadabb szerepet ad, ő dönti el, hogy ki kapja legnagyobb eséllyel a labdát és megpróbálja őt fedezni (vagy ha előreláthatólag lyuk lesz a falban akkor mehet a blitz), s mivel Adams egy elég jó játékos, nagy százalékban igaza van és így ő ér oda a labdáshoz legelőször
vagy csak szimplán egy az egyben fedezi

Kopi3.14
Kopi3.14
Reply to  Hurrá Torpedó
2020-06-22 15:14

Jó, de sokszor kell a Safetynek is 1:1 coveragebe menni vagy zónára, mert a két CB nem elég a 3+ route-ot futóra.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x