Connect with us

Hír

Jamal Adams cserét kért, egy top csapatnak engedményt is adna

Úgy néz ki, menthetetlenül megromlott Jamal Adams és a Jets viszonya, több forrás is azt állítja, hogy a kiváló safety cserét kért a csapattól (amire a Jets nemet mondott). A konfliktus oka az, hogy a korábbi 1/6-os védő új szerződést szeretne, de Adam Schefter információi szerint egy top csapat kedvéért hajlandó lenne lemondani erről, legalábbis egy rövid időre.

Adams a liga egyik legjobb védője. Még mindig csak 24 éves, a játéka alapján rekordfizetésre, azaz évi 15 millió dollár körüli összegre számíthatna. A Jets állítólag hajlandó is lenne megfizetni a safetyt, de nem most – a csapat leghamarabb jövőre ülne le tárgyalni, ami nagyon nem tetszik az idén mindössze 3,5 milliót kereső Adamsnek. A safety egyébként állítólag nem hogy a legjobban fizetett safety akar lenni (Eddie Jackson, $14,6 millió), hanem a Jets legjobban fizetett játékosa, aki jelenleg CJ Mosley évi $17 millióval.

Ugyanakkor a pénz nem minden: amennyiben a Cowboys, a Ravens, a Texans, a Chiefs, az Eagles, a 49ers vagy a Seahawks hajlandó lenne cserélni érte, úgy Adams nem ragaszkodna az azonnali hosszabbításhoz, hajlandó lenne várni egy évet.

61 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
61 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sestertius
Sestertius
2020-06-19 08:23

De szép is lenne… na érte rohadtul nem sajnálnám ha adnánk első kört (köröket)

Fetyke
Fetyke
Reply to  Sestertius
2020-06-19 10:30

Earl Thomas meg mehet a levesbe. :)

Sestertius
Sestertius
Reply to  Fetyke
2020-06-19 17:10

amikor Henry leszerelte, ott látszott igazán, hogy már túl van a zeniten :D

Staten Island
Staten Island
Reply to  Sestertius
2020-06-19 22:32

😂

Fetyke
Fetyke
2020-06-19 11:05

1. “…az idén mindössze 3,5 milliót kereső Adams….”
Valójában 7 milliót keres idén Adams, csak ebből 3,5 milliót már korábban megkapott aláírási pénzként.
2. Vagyis Jamal a felsorolt csapatoknál duzzogás nélkül belemenne abba, amibe a Jetsnél duzzogva lesz kénytelen. Mekkora engedmény! :DDD Erre szokta azt mondani az okos szülő a gyermekének, hogy duzzogjál csak nyugodtan. :D
3. A listát látva azt gondolom azóta is hasukat fogják a Jets GM irodában. Egy ilyen szintű játékost eleve nem cserélnek el konferencia ellenfélhez. De a Texans a legkorábban 3 év múlva esedékes első körével eleve nincs versenyben. :) A Ravensnek aztán az ég világon semmi szüksége Adamsre, ha cserélne valakiért az inkább egy elit guard lenne (gondolom én). A séfeknek pedig a meglévő, egyébként nem túl bő keretből most már inkább Mahomes hosszabbítását (na meg a jövőre lejáró FA-at) kellene majd megoldani. Az NFC-ből az Eaglesnek is pont egy jövőre fixen 10 milliót kereső játékos hiányzik még a capbe. Jones papa örül, ha végre meg tud egyezni Prescottal. A Seahawksnál pedig vannak nagyobb hiányposztok is (OL). A 49ers az egyetlen, ahol needre is érkezne, meg gond nélkül bele is férne a sapkába.

Ha azt mondtuk, hogy Cooknak nincs ütőkártyája a Vikingsal szemben, akkor Adamsnek még annyi sincs. Két évig még élő szerződés köti, addig nincs hova ugrándozni. A Jets valójában kényelmes helyzetben van, én nem aggódnék a helyükben. Egyébként is a safety poszt nagyon leértékelődött az utóbbi időben, kizárt, hogy bárki megadja azt az értéket a New Yorkiaknak, amit Adams a játéka alapján egyébként ér.

katonadani
Reply to  Fetyke
2020-06-19 11:51

1) Idén 3,5 milliós fog keresni. Az, hogy az aláírásit megkapta korábban, az nem mostani fizetés, az csak a csapatnak mostani cap hit.
2) Nyilván nem mindegy, hogy egy szar cégnél dolgozol vagy egy jónál, jelen esetben sok vereségbe szaladsz bele és szar kedved lesz vagy sok győzelemnek örülhetsz.
3) A Ravensnek is needre érkezne egyébként, Cowboysnál is (be is férne a capbe Prescott mellett).
4) Azért a Jets nincs túl jó helyzetben, hogy a magasan legjobb játékosa ennyire nem akar náluk játszani :D Az utóbbi 20 évben volt kb két ilyen jó játékosa a csapatnak, erre ez is utálja az egészet. Elégedetlen, ott játszani nem akaró játékosokkal meg nehéz előre menni, főleg ha ő lenne egyébként a legnagyobb vezér, akit követnek a többiek.

Fetyke
Fetyke
Reply to  katonadani
2020-06-19 13:09

1.) Ezt a “Fetyke” szintű kötözködést kikérem magamnak! :) Ha én most átutalok nektek 3 évi patron díjat, akkor jövőre ezen logika alapján valóban nem kerestek semmit (rajtam), de attól én még azt gondolom, hogy elvárhatom a cikkeket. :D
2.) Attól még a semmit engedményként megpróbálni eladni vicces. Másrészt kit érdekel, hogy milyen kedvvel dolgozik az alkalmazott? Dolgozzon és végezze el a munkát ez a lényeg. Örömködni meg ráér otthon is. A rabszolga termeljen, ne örömködjön!
3.) Ravensél akkor belép a konferencia ellenfélnek nem cserélünk el ilyen játékost szabály. :) A Cowboys szerintem nem áll olyan fényesen, amíg nem egyeznek meg Dakkal, addig nem nagyon fér bele a cap-be egy két év alatt 13,5 millióba kerülő játékos. Másrészt ezektől a csapatoktól hány első kör lenne reális ellenérték az 1/6-ért cserébe? Azt gondolom, hogy minimum kettő, de inkább három. Ez alatt a Jetsnek nem éri meg elcserélni Jamal-t, ennyit meg az említett csapatoknak egyszerűen nem ér(het) meg.
4.) Ebben látok sok igazságot. De a lényeg akkor is az, hogy a holt szezonban lehet még keménykedni, meg elégedetlenkedni is bármelyik játékosnak, de az új CBA miatt az edzőtábor kezdetén bizony be kell állni a sorba, és a szezonban ugyanolyan keményen oda kell tenni magát Adamsnek is, mintha ezt szívből csinálná. Ha nem ezt teszi nem a Jetsel, hanem magával szúr ki elsősorban, hiszen a nagy szerződését kockáztatja.

LG
LG
Reply to  Fetyke
2020-06-19 14:16

2) (áthúzott rész) ilyet leirni ilyen időkben :P

ahanem
ahanem
Reply to  LG
2020-06-19 22:31

nálunk nincsenek rabszolgák és nem is voltak (vagyis de, ma is vannak, de inkább nevezhetjük őket wage slaveknek :))) ), de a török vagy Habsburg örökségeket se romboljuk le

a nigger meg temetve jó, ezt mindenki tudja, persze az csak a neveltetéstől függ, hogy becsületes ember lesz belőled, vagy egy nigger, ez nem a bőr melanintartalmával áll összefüggésben

Fetyke
Fetyke
Reply to  ahanem
2020-06-19 23:30

“nálunk nincsenek rabszolgák és nem is voltak…”

Nem akarok ebbe nagyon mélyen itt belemenni, csak érdekességként jegyezném meg, hogy a honfoglaló őseink bizony rabszolgatartók voltak (ez például Szent István törvényeiben is tetten érhető). És bár nem propagálják, de ez az intézmény nagyon lassan kopott ki (egész Európából).
Már amennyiben egyáltalán kikopott, de ebbe aztán tényleg ne merüljünk el. :)

ahanem
ahanem
Reply to  Fetyke
2020-06-19 23:43

a szolga meg a rabszolga nem ugyanaz, ha erre gondolsz

hja, más leigázott népek nyilván szolgák voltak, de semmiféle törvény nem segítette azok tartását (törvények nélkül nehéz is lett volna ugyebár), meg nyilván a középkori paraszt (khm, jobbágy) is ugyanúgy szolga volt, csak neki pl volt joga megtartani az általa termelt javak egy részét; illetve gyarmatosítás híján nem is hoztunk be nagyon két szem mogyoróért megvásárolt színesbőrű egyedeket, hogy műveljék gyapotföldjeinket, urukat pedig törvényekkel és mindenféle egyéb módon erre buzdítsuk

de persze, ha a niggereknek bajuk van a jogaikkal, akkor menjenek csak el nyugodtan Mauritániába, ott ilyen gondjuk nem lesz

Gáspár Bollók
Gáspár Bollók
Reply to  Fetyke
2020-06-19 15:47

1.) Fordítva gondolkodsz. Ha kifizetsz 2020-ban 3 évnyi patreont, akkor 2022-ben nem kell fizetned. És itt nem azon van a hangsúly, hogy összesen neked mennyibe van a patreon, hanem, hogy 2022-ben mit kell fizetned. A cikk is azt írja le, hogy idén 3,5 misit keres. A többit, amit megkapott, már megkereste, leadózta. Az más kérdés, hogy a cap-ben hogy könyvelik el.

Viktor Gál
Viktor Gál
Reply to  Fetyke
2020-06-19 14:37

Valamit kurvára benéztél, mikor azt írtad, a 49ers megengedhetné magának anyagilag Adams szerzodését. LOL

Fetyke
Fetyke
Reply to  Viktor Gál
2020-06-19 14:43

Hát, ha már ti sem engedhetitek meg magatoknak, akkor nem nagyon van helye más csapatoknál. :)

Viktor Gál
Viktor Gál
Reply to  Fetyke
2020-06-19 15:05

Gombóc van a torkunkban a jövő évi cap miatt.Jelenleg Kittle szerződése a legfontosabb. Adamsért nem adnánk 1. kört, ott van Tartt és Ward is, aki belement önként egy fizetéscsökkentésbe, csak hogy újra igazolja a csapat😊. Tippem: Dallasba megy Cooperért cserébe, nyilván a Cowboysnak rá kell fizetnie vlmit a cserére

Fetyke
Fetyke
Reply to  Viktor Gál
2020-06-19 15:19

Idén van 15, jövőre 50 millió szabad pénze a csapatnak. Azért abba a 65 millióba nem csak Kittle jövő évi fizujának, de sok minden másnak is bele kell férnie egy ügyes GM-nél. 😊 A tiétekkel pedig szerintem egyáltalán nincs semmi baj.

Viktor Gál
Viktor Gál
Reply to  Fetyke
2020-06-19 15:39

Rosszul látod, de majd kielemezzük. Egyenlőre Kittle 20 körül, Trent Williams 20 körül 😭, és igazából akármilyen jó is Adams, nem rá van szükségünk, főként nem egy kidobott 1. közért.

ahanem
ahanem
Reply to  Viktor Gál
2020-06-19 22:31

a cap hit és az évi átlagos fizetés köszönőviszonyban sincsenek egymással, azért ez remélem világos

Viktor Gál
Viktor Gál
Reply to  ahanem
2020-06-20 02:59

Azzal meg ugye tisztában vagy, hogy nettó hülyeség , hogy nincs hatással a szerződés nagysága a keretösszegre. Már rég ott tartunk, hogy tologatjuk pár játékosunk fizuját a köv. évre, nincs hova sakkozni. Álomvilágban élsz, ha azt hiszed, büntetlenül lehet a végtelenségig játszani a fizetésekkel és annak se örülnék, ha az eddigi fejnehéz szerződésekek seggnehezek váltanák fel az újonnan kötötteknél, mert így a jövőre nézve teljesen beszűkülne a pénzügyi mozgásterünkl

ahanem
ahanem
Reply to  Viktor Gál
2020-06-20 04:22

akkor lesüllyedek a szintedre

kibaszott szar iskolába járhattál, érettségi közelébe meg biztos nem kerültél ilyen szövegértéssel, de akkor segítek

a cap hit az az az összeg, amit a jatákos az adott évben elfoglal a fizetési sapka alatt
az évi átlagos fizetés pedig a szerződés összege elosztva a szerződés éveinek számával
ez a kettő nem ugyanaz a szám, kivétel, ha egy éves szerződésről van szó, illetve az ösztönzőket nem vesszük figyelembe

jaigen persze én biztos álomvilágban élek, de az egy tény, hogy a win-now módban levő csapatok előszeretettel kötnek farnehéz szerződéseket
a Saints pedig pontosan azt csinálja, ami szerinted lehetetlen

RA7
RA7
Reply to  Fetyke
2020-06-19 21:44

Kittle, Williams, Sherman Juszczyk, Tart, Coleman, Kwaun Williams, Akhello akik a fontosabbak.. Ide még Adams is..

Fetyke
Fetyke
Reply to  RA7
2020-06-19 21:44

Elfogadom, hogy lesznek fontosabb, nagyon fontos játékosok a számotokra, akikkel hosszabbítani kell. És ugye 2021-ben a támadófal nagy részének lejár a szerződése, ami szintén nem lesz olcsó.

Azt meg végképp el tudom fogadni, hogy ha ti úgy érzitek, hogy nem kell, vagy van fontosabb is a számotokra. Ti látjátok minden alkalommal a 49ers-t, ezért ezzel ha akarnék sem tudnák vitába szállni. De nem is akarok…

RA7
RA7
Reply to  Fetyke
2020-06-19 21:44

A képessége alapján mindenképp szükség lenne rá, akár Sherman cap helyére, ott vannak a fiatal cbk és még lehet hozni akkor jövő évi drafton is. Okosban kell gondolkodni ha hosszú távon ott akar maradni a csapat, ha win now és 3 év múlva megint 1/1ert menni akkor jön ha hosszú távot akar akkor a már általad említett olinere gondolni, Bosara majd…

acsdav2
acsdav2
Reply to  Viktor Gál
2020-06-19 20:46

Cooper a jól megkötött szerződés miatt többet ér, mint a szerződés előtt álló Adams. Illetve a Jetsnek nagyobb szüksége van egy jó elkapóra, hogy Darnold fejlődhessen. A Dallas azért a 3 kiváló elkapójával jól érzi magát nekik nem sürgős a csere. A Jetsnek kell ráfizetnie.

Viktor Gál
Viktor Gál
Reply to  acsdav2
2020-06-20 14:38

A dallasiak akarták Adams-t megszerezni, nekem csak beugrott Cooper, mint lehetséges cserealap. Adams klasszis a posztján, míg Cooper csak szimplán jo. Egyébként nem izgat, ki fizetne rá, mert egyik csapatot sem kedvelem.

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  Fetyke
2020-06-19 15:19

“2. Vagyis Jamal a felsorolt csapatoknál duzzogás nélkül belemenne abba, amibe a Jetsnél duzzogva lesz kénytelen.”
Hát nem tudom. Az asszony azt mondja, hogy ő pl. duzzogás nélkül csinálná Ryan Goslinggal, amit velem duzzogva kénytelen :(

“De a Texans a legkorábban 3 év múlva esedékes első körével eleve nincs versenyben. :) ”
Szerintem BoB simán odaadja érte Watsont (+ az összes első kört a következő évtizedben). Úgy már nem olyan rossz.

Fetyke
Fetyke
Reply to  Megawatt Szvetozár
2020-06-19 19:31

A Jets GM irodában az emberek arcára fagyott a mosoly. És már az sem számít, hogy konferenciaellenfél.

a
a
Reply to  Fetyke
2020-06-19 15:47

” A 49ers az egyetlen, ahol needre is érkezne, meg gond nélkül bele is férne a sapkába.”
Annyira nem need, pénz meg nincs :(

Sestertius
Sestertius
Reply to  Fetyke
2020-06-19 17:24

Dani írta is, nálunk simán needre jön.. és el tudom képzelni, hogy adna egy akkora plusszt, amivel simán korszakos védelem lehetne.. gyakorlatilag a SS a leggyengébb láncszem jelenleg a védelemben
Én mosolyogva írnám alá bárhol, hogy akár 1+2-őt adjunk érte

Fetyke
Fetyke
Reply to  Sestertius
2020-06-19 20:23

“Én mosolyogva írnám alá bárhol, hogy akár 1+2-őt adjunk érte”
Azt el is hiszem! Volna eszed lehúzni szegény Jetst. :D
Azért a ti várható jövő évi draftpozíciótokat (25+) figyelembe véve az 1/6 ellenértéke minimum a következő két évi első kör, a jövő évi 2. kör és még némi hátsó körös apró. De a Jets helyében nem igen engednék a 3 első körből egyébként.

katonadani
Reply to  Fetyke
2020-06-19 20:29

azért erős túlzásokba esel ezzel :D Ramsey két első kör volt, hasonlóan tehetséges játékosok, Adams talán többet hozott ki eddig magából, de Ramsey fontosabb poszton játszik. Ez a plafonja az egésznek, de reálisabb egy 1+2 vagy 1+3. Ennél többet nem remélhet a Jets.

Fetyke
Fetyke
Reply to  katonadani
2020-06-19 20:59

Azt azért ne felejtsük el, hogy a Jags annyiban még trade kényszerben volt, hogy Ramsey nem volt hajlandó náluk játszani. Adams ezt már nem teheti meg. Duzzoghat ahogy akar, játszani fog, mert játszania kell a Jetsben. Azaz a Jets már egyáltalán nincs trade kényszerben. Most még…
A Ravens várható drafhelyéről a + 2. vagy 3. kör reálisan legfeljebb egy pár helyes legfeljebb az első kör közepéig történő felmozgásra elég nem többre. Ha azt számolom, hogy Jamal megéri az 1/6-ot, márpedig megéri, akkor oda a két első kör a minimum (szerintem egyébként nem is elég). De a Jets nyilván nyerni akar az üzleten…

Sestertius
Sestertius
Reply to  Fetyke
2020-06-21 17:34

Azért ez nem teljesen igaz, hogy Adamsnek sok beleszólása nincs… rombolod a morált, csak a kötelezőt teljesíted, stb.. szerintem a Jetsnek is (ha tényleg végleg megromlott a kapcsolat) egyszerűbb és jövedelmezőbb most elpattintani (Steelers prognosztizált pickje sztem nem volt szarabb mint most a miénk) én 2 Ravens első körben gondolom a reális értékét vagy 1+2 egy nem PO gárdától.
Redskins se járt túl jól, hogy arcoskodott Williamsszel (most az lényegtelen h holdoutolt vagy csak simán szart volna az egészbe)

acsdav2
acsdav2
Reply to  Sestertius
2020-06-21 19:09

1. A Steelers prognosztizált pickje top 10-es volt, mivel 0-2-vel álltak és Big Ben kidőlt az egész szezonra.
2. A Redskins ha jól rémlik elhallgatott valamit Williams fejsérülése kapcsán, vagy valamilyen hasonlóan undorító dolgot tettek. Az ő esetük semmikép se hasonlítható a Jetshez.

Fetyke
Fetyke
Reply to  Sestertius
2020-06-21 19:58

Nagyon rosszul látod!
“rombolod a morált, csak a kötelezőt teljesíted…”
És ez esetben vajon kivel szúr ki Adams jobban? A csapattal vagy magával? Ha lehúz 2 közepes évet szerinted ki adja meg neki a rekordfizetést? Ha szarul teljesít mekkora szerződésre számíthat majd? Ha mindebbe esetleg még bele is sérül, mert az ellenfél nem csak a kötelezőt teljesíti, akkor mi lesz? Azért a sajáttal nagyon veszélyes verni a csalánt!
És Trent esete egészen más volt! Ő lehúzta az újonc évét, kapott már egy nagy szerződést (akkoriban az nagynak számított) és keresett annyit, hogy ha úgy alakul, akkor azt mondja ennyi volt. Ráadásul a posztjának köszönhetően bőven benne van még egy nagy szerződés, azaz jövőre (de ugye lehet, hogy még az idén) ismét a kasszához járulhat. Ezzel szemben Adams még nem kapta meg a nagy pénzt, és abból sem lesz több, neki csak egy dobása van/lesz. Ha most ezt elduzzogja, akkor nézegetheti amit eddig keresett.
És ki tudja? Aki időt nyer, lehet hogy életet nyer. Ha idén a Jets nyeri valahogy a csoportját (azért messze nem elképzelhetetlen), akkor Adams is megnyugszik és úgy vehetjük hogy ugyanazt a kedvezményt adta meg, amit a többieknek is megígért.

Fetyke
Fetyke
Reply to  Sestertius
2020-06-21 19:58

“Steelers prognosztizált pickje sztem nem volt szarabb mint most a miénk”
És ne viccelődj! :) Jelen állás szerint tőletek az AFC döntő az elvárásom. De egy PO győzelem a minimum! A Steelerst tavaly a közelébe se gondoltam ennek Big Ben sérülése után.

Sestertius
Sestertius
Reply to  Fetyke
2020-06-21 20:43

De a trade még a sérülés előtt volt? (Rosszul emlékszem?)

Fetyke
Fetyke
Reply to  Sestertius
2020-06-21 21:30

Big Ben a 2. héten sérült meg a Seahawks ellen. Abban a fordulóban Minkah még a delfinekben lépett pályára a Pats ellen. A következő 3. fordulóban már a Steelersben szerepelt.
Hogy a cserét és az ellenértéket mikor beszélték le konkrétan nem tud(hat)om…

acsdav2
acsdav2
Reply to  katonadani
2020-06-19 21:05

Adams sokkal de sokkal fontosabb poszton játszik :) Nem tudom miként lehet definiálni az ő posztját, de aki meccsenként hoz egy negatív yardos játékot az többet ér, mint egy CB.

katonadani
Reply to  acsdav2
2020-06-19 21:44

meccsenként egy negatív yardos játék önmagában nem ér túl sokat :D

Fetyke
Fetyke
Reply to  katonadani
2020-06-19 21:44

Nekem sehogy sem jön össze Maddenben Smithel. :D Pedig mindig kéri a játék. :D

acsdav2
acsdav2
Reply to  katonadani
2020-06-19 21:44

Tekintve, hogy a legjobb védőfalemberek is csak meccsenként kettőt átlagolnak, nagyon is sokat ér egy lb-safety hibridtől. :)

katonadani
Reply to  acsdav2
2020-06-20 08:41

önmagában egy negatív yardos játék nem ér sokat egy meccsen, amikor van kb 60 játék csapatonként.
Az már nyilván egy másik kérdés, hogy a többi kb 59 játékon mennyire hasznos valaki, ez az igazán fontos.

acsdav2
acsdav2
Reply to  katonadani
2020-06-21 10:09

De miért azt feltételezed, hogy nem hasznos a másik 59 játékban? Nyilvánvaló, hogy aki SS/OLB-ként képes meccsenként stabilan egy negatív yardos játékra az a maradék 59 játékban se haszontalan.

katonadani
Reply to  acsdav2
2020-06-21 10:45

épp erről beszélek, hogy az a fontos, mit csinál a teljes 60 játék alatt, nem meccsenként 1 játéktól lesz valaki hasznos/értékes/fontos stb és ez önmagában semmiképp sem jó indok arra, hogy Adams posztja fontosabb lenne, mint egy CB.

Danika
Danika
Reply to  Fetyke
2020-06-19 22:02

Mack nem ért 3 első köröst egy fontosabb poszton. Egy darabért is tegyék össze a két kezüket.

Fetyke
Fetyke
Reply to  Danika
2020-06-19 23:16

Nem elhanyagolható különbség szerintem, hogy a Mack csere idején a Bears bottom csapat volt, a Ravens pedig most top egyesület. Ha jól emlékszem, akkor a Packers egyébként többet ígért a medvéknél. Pont azért a Chicago ajánlatát fogadta el a Raiders, mert sokan top 10 körülre várták a Bears választási jogait (Danit leszámítva, mert ő már akkor értette ezt a sportot).
Egyébként olvass vissza, hogy hogyan értékelték a cserét itt az oldalon:
https://fuzovelkifele.com/2018/09/a-khalil-mack-trade-reszletei/
“Ezek után álláspontom szerint nem kérdés, hogy a trade abszolút győztese a Bears.”

Danika
Danika
Reply to  Fetyke
2020-06-20 07:46

A Packers ajánlatot nem tudom hova tenni s nem tudom értékelni. De a Bears is nem tudom mennyire örül annak, hogy egy évig voltak egy potens csapat 2 első körért cserébe, és ez nálam biztos nem ér annyit. Bár inkább ott a csapatépítésről kéne gondolkodni.

Sestertius
Sestertius
Reply to  Fetyke
2020-06-21 08:34

Fitzpatric is csak egy elsőbe fájt a Steelersnek. Persze Adams jobb azért, de nem gondolnám, hogy 1/6 ár a kiindulás, mivel a szerződéséből mar csak 2 év van hátra (opció)
Szerintem a Mack trade jó kiindulás, annyi módosítással, hogy a safety értéktelenebb poszt)
Ezért gondolom, hogy a 2 db első kör nagyon a plafonja az értékének..
A Jets is okoskodhat, de el kell dönteniük, hogy most akarnak kapni 2 elsőt, amiből építhetik a csapatot, vagy 3 év múlva egy harmadikat.. (persze így még 2 évig van egy elit safetyjük)

Fetyke
Fetyke
Reply to  Sestertius
2020-06-21 11:40

Szerintem veletek koncepcionális nézetkülönbség van. Ti azt nézitek, hogy mennyit adhat meg Adamsért egy csapat. Ebből a szempontból tök igazatok van. Én meg azt nézem, hogy mennyiért érné meg elengednie őt a Jetsnek. A kettő nagyon nem ugyanaz.
Csakhogy itt az ütőlapok a Jets kezében vannak. Adams nem játszik, ő legfeljebb csak a kibic lehet ebben a játszmában, akinek a véleménye/szándéka nem oszt, nem szoroz.
Egy ilyen kalibert te mennyiért engednél el tőletek (ha azt nem is nézzük, hogy menyibe került?)
https://fuzovelkifele.com/2020/06/jamal-adams-a-safetyk-jj-wattja/

És akkor még egyszer! Te is elismerted, hogy Adams jobb, mint Minkah. Akkor ez mér eleve több, mint egy első kör. És akkor vegyük azt még hozzá, hogy a ti várható első köreitek (25+) közel sem érnek annyit, mint a csere idején jósolt Steelers választási lehetőség. Ennek függvényében tőletek, hangsúlyozom tőletek, nem elég 2 első kör. Nyilván más lenne a helyzet, ha mondjuk a Redskinsről vagy a Panthersről lenne szó, mert tőlük elég lenne a két első kör. De a ti két első körötök valójában alig ér többet egynél (ez dícséret). :)

A Jets nincs cserekényszerben! Adams most még hisztizik, de két évig még a csapatnál kell legyen. Utána is el lehet őt cserélni, hiszen tag is van a világon.

acsdav2
acsdav2
Reply to  Sestertius
2020-06-19 21:05

Az biztos, hogy Adams félelmetes fegyver lenne a Ravens védelmében. Nem zárom ki a korszakos védelmet se. Mindenesetre a Jets 2 első kört fixen kérhet a várható erős szezonjaitok miatt vagy egy jó elkapót, Andrewst vagy Brownt.

ahanem
ahanem
Reply to  Fetyke
2020-06-19 22:24

7 millió a cap hitje, arra gondolsz, nem az idei fizetésére, persze a 3,5 sem igaz, mert 2,76 millió roster bónusz és a maradék 825k base salary, a roster bónuszt meg már meg kellett kapja, szóval idén már csak 825k-t fog keresni valójában, persze azt sem keresi, mert garantált, szóval megkapja, csak az időpont kérdéses ugye

Staten Island
Staten Island
2020-06-19 12:14

Sajnos ez történik akkor, ha egy futóhoz $52 milliót, egy simán jó LB-hez pedig $85 milliót vágsz hozzá, aztán a csapat legértékesebb játékosán, az öltöző vezérén próbálsz meg spórolni. Így kell totálisan sz.rul vezetni egy csapatot. Két éves újonc szerződés ide-oda, le kellene ülni vele tárgyalni és ajánlani évi 15-16 milliót. Nem mellesleg ha igazak hírek, miszerint a Jets vezetősége ez ígérte is idén januárra, de ennek ellenére nem történt semmi, az szintén WTF.

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  Staten Island
2020-06-19 15:27

” Így kell totálisan sz.rul vezetni egy csapatot.”
Nem lehet mindenki olyan megfontolt, mint mondjuk a Bears. Vagy BoB. ;)

Sestertius
Sestertius
Reply to  Staten Island
2020-06-19 17:10

mondjuk az kicsit erős, hogy “simán jó LB”… Mosley bőven top5 a posztján, az más kérdés, hogy a pozíciója nem ér annyit, amennyivel megdobták..
De nyilván egy vesztes csapatba csap sok pénzért lehet nagy játékosokat igazolni, így a mondandód második részével egyet is értek, hogy Adamsen nem kellett volna garasoskodni

acsdav2
acsdav2
Reply to  Sestertius
2020-06-19 20:59

Az nem garasoskodás, hogy csak a 4.évben adják meg neki a nagy fizut. Ilyen alapon akkor ti is ezt tettétek Stanleyvel. Persze ebből a szempontból ti pórul is jártatok, mert a legjobb szezonját tavaly hozta és BoB miatt elképesztő fizura számíthat.

Staten Island
Staten Island
Reply to  acsdav2
2020-06-20 03:43

Az általatok leírtak némileg árnyalják a képet. Persze, sem jogilag, sem etikailag nem kötelesek új szerződést ajánlani, ilyenkor viszont azt kell mérlegelni, hogy Adams jelenleg a franchise arca. Számomra prioritást élvezne, hogy ő rendben legyen a csapatnál, bár én érzelmileg elfogult vagyok vele kapcsolatban.

acsdav2
acsdav2
Reply to  Staten Island
2020-06-21 10:03

Darnold a franchise arca, de az tény, hogy Adams játékát nem lehet nem imádni. Mint írtam szerintem egy okos GM ilyenkor már szerződést ad, mert anyagilag jobban jön majd ki. Az persze más kérdés, hogy nem látunk bele a csapat pénzügyeibe és a várható bevétel kiesés miatt amit a zártkapus meccsek okoznak majd elképzelhető, hogy a Jets nem tud az offseasonben aláírási bónuszt kifizetni és ezért várnának még egy évet. Akárhogy is a Jets nem hiszem, hogy szemét lenne viszont Adams hisztije semmikép se okos.

Sestertius
Sestertius
Reply to  acsdav2
2020-06-21 08:34

Jogos. Mondjuk ha Stanley is hisztizett volna akkor valószínűleg meglett volna a hoszabbítás.
Amúgy most elgondolkodtam, és nem jut eszembe olyan, hogy nálunk valaki új szerződésért nyíltan kampányolt volna..

acsdav2
acsdav2
Reply to  Staten Island
2020-06-19 20:59

1.Azt fontos tisztázni, hogy se Bellhez se Mosleyhoz nem vágott hozzá ennyit a Jets. Ketten összesen várhatóan 80Mt fognak keresni 2 illetve 3 év alatt.
2. A Jetsnek jogilag és etikailag se kötelessége 3 év után szerződést adni. Én személy szerint megtenném most a GM helyében, de ha van lehetőségem Coopert vagy Gallupot megszerezni akkor elcserélném. Mindenesetre az biztos, hogy Adamsnak azért hisztiznie, hogy 3 év után miért nem kap új szerződést (pláne, hogy nem tudni a Jets idén mekkora bevétellel számolhat a zárt kapus meccsekkel) abszolút nevetséges.

61
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x