Connect with us

Podcast

Triple Coverage #231 – Meghatározó amerikai focis élményeink

Úgy vettük észre, hogy a legutóbbi kötetlenebb, de mégis NFL-tematikájú adásunk sokatok tetszését elnyerte, így maradtunk ennél a vonalnál. Ezúttal mindhárman hoztunk 3-3 pozitív és negatív élményt amit az amerikai futball adott nekünk. Reméljük ti is rápattantok a nosztalgia vonatra a kommentek között!

Továbbra is várjuk véleményeiteket, iratkozzatok fel iTunes csatornánkra, de SoundCloudon is eléritek az aktuális epizódot, illetve a Spotifyon is elérhetőek vagyunk! ERRE a linkre jobb klikk –> “link mentése másként” opcióra kattintva pedig le is tudjátok tölteni a teljes epizódot.

17 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
17 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
molad1313
molad1313
2020-06-10 10:08

Nagyon jó kis adás volt, addig is amíg Titeket hallgattalak nem kellett a vizsgákra gondolnom :D Nyilvánvalóan, ami a Packers szurkolóknak rémálom volt az Nekünk Hawks szurkolóknak varázslat, elképesztő volt nézni, ahogy a semmiből feljött a csapat, aztán pedig öcsémmel felrobbantunk, amikor Kearse lehúzta Wilson passzát és döntőbe jutottunk. Hoogy aztán a 49. super bowl rémálom legyen.. Végig jobbak voltunk a Patsnél, aztán meg ami történt az lerágott csont.. Lehet hibáztatni Carrollt, lehet Wilsont, de Én imádom őket, szóval nem teszem :D Pozitív a 48. super bowl :D, ezt se kell elemezgetni hogy miért. Eddigi egyetlen gyűrű, és jó volt látni Paul Allen örömét a végén, Aki miatt egyáltalán létezik még a Seahawks .. Negatív élmény a Panthers elleni meccs első félideje, amikor lemostak minket Newtonék a pályáról. Pozitívként pedig említem még a mostani szezont, hogy újat is mondjak :D Nem hittem volna hogy ebben az évben konferencia elődöntőig megyünk és jó volt leülni a meccsek elé és álmodni hátha odaérünk az Sb közelébe ( ha Dissly és Carson egészséges..) Zárásként pedig negatív hogy messze van még a szezon kezdete :D Alig várom, legyen bármi is. Go Hawks!

makosteszta
makosteszta
2020-06-10 10:37

Nagyon jó adás, én is összeszedtem egy listát. Hát nehéz volt válogatni. :)

Pozitív és negatív egyben: az első NFL emlékem, amikor is a 2005-ös PO-ban csapott össze a Bengals a Steelers-szel. Még nem tudtam, de Palmer élete első PO passzát indította el 66 yardra sikeresen, és ott abban a pillanatban meg is szerettem a Bengalst. Sajnos a történet folytatása sokkal szomorúbb, ugyanis még ugyanabban a playben a passz után Palmert elkaszálták, megsérült a térde és vissza se jött a pályára, sőt, még tán a következő idényt is ki kellett hagynia, a Bengals pedig természetesen kikapott.

Negatív 2: Maradok a Steelers Bengals meccseknél, a 2015-ös PO vereség után azt írtam, hogy életemben nem csalódtam még ennyira szeretett csapatban, és ezt azóta is tartom. Abban az évben valahogy minden klappolt, és még Dalton nélkül is egy erős közepes szintet toltak. Azt a meccset pedig kész művészet volt elfuserálni. Kevesebb mint 2 perc van hátra, Bengals vezet 1 ponttal, Steelers támad, de Big Ben-t az oldalvonalon kívül ápolják. Landry Jones első passzát Burfict egyből le is halássza, innen már nem lehet elbukni… vagyis de. Mivel még van Steelers időkérés, nem térdelnek, Jeremy Hill viszont az első futásából egyből fumble-t vét, labda vissza a Pittsburghnek. Közben Big Ben is össze lett drótozva, haladgatnak szépen előre, de még mindig csak félpályánál, kevesebb mint fél perc van hátra és 4. kísérlet jön. Ekkor aztán Burfict és Adam “Pacman” Jones is hozza a formáját, kap 30 yard büntetést a csapat, laza mezőnygólt ajándékozva a Steelersnek. A Bengals azóta meg sem szagolhatta a PO illatát, ki tudja, talán jobb is így…

Negatív 3: Pats – Falcons SB. Nem azért, mert annyira nem bírom a Pats-t, hogy egy SB győzelmük annyira fájna. Hanem azért, mert szerintem azt a meccset a Falcons jobban megérdemelte. De ha még nem is, akkor is, a Falconsnak nem volt még (és azóta sincs) SB győzelme, míg a NE-nek már akkor tele volt vele a padlás, és ilyenkor azért mindig szorítok a szerényebb renoméjú csapatnak. Az pedig, ahogyan végül kikapott a Falcons, a legrosszabb az egészben, a mennyből a pokolba jutni ilyen gyorsan, azt senkinek sem kívánom. Nem mellékesen a meccs utózöngéje talán még rosszabb volt, azt a mennyiségű G.O.A.T.-ozást már nehéz volt elviselni azért.

Pozitív 2: Miracle at the New Meadowlands: https://www.youtube.com/watch?v=Z2pyUS5NVcw

Pozitív 3: Az FK! felemelkedése. Emlékszek, amikor még a népsport blogcsoportban ráakadtam az akkor még csak blogként működő oldalra. Már akkor is nagyon minőséginek találtam a contentet, és öröm volt látni, hogy a átvészelve a népsport blog összeesését, átveszelve a “Going deep” időszakot, folyamatosan nőtt és fejlődött az oldal mennyiségre és minőségre is, és mostanra úgy tűnik a Patreon által a jövő is adott. Én merem állítani, hogy ekkora mennyiségű szakértés és remek közösség nélkül engem csak töredéknyire érdekelne ez a sport, mint jelenleg.

bjeela
bjeela
Reply to  makosteszta
2020-06-10 11:16

Jó társaságban gyorsan szalad az idő…comment image

Danika
Danika
Reply to  bjeela
2020-06-10 11:41

Bjeela lássuk a tiédet is :D.

makosteszta
makosteszta
Reply to  Danika
2020-06-10 11:55

Ja, megnézném össztud-e szedni három pozitívat… Persze Trubi draftolásán kívül. :D

bjeela
bjeela
Reply to  Danika
2020-06-10 16:15

Nem szeretnék senkit kényelmetlen helyzetbe hozni és feléleszteni benne kisebbségi komplexusokat. No meg egy cseppet szégyenlős is vagyok…

Danika
Danika
2020-06-10 11:16

Köszi az adást srácok. Nagyon tetszet és elgondolkodva én is sorba szedtem a szebb és kevésbé szebb pillanatokat (3-3 túl kevés volt :D). Kezdjük a rosszakkal:
5. A 2017-es 0-16-os Browns. Talán nem annyira rossz, de valóban szánalomra méltó egy eset a szememben. A legrosszabb NFL csapatnak gondolom, amit bármikor is láttam és akiket az Alabama és képes lett volna megverni. A rossz érzést erősítette, hogy abban az évben minden Tippmixen fogadtam Browns győzelmet, pedig lett volna esélyük (főleg a Rogerst nélkülöző Packers ellen, de ott se sikerült).
4. A 2016-os Denver-Kansas SNF meccs a 12-dik héten. Néhányszor már lekommenteltem, hogy ez volt egy valódi sors és szívszorító meccs. Trevor Siemian a kezdő, de emelett is a Denver megnyerheti a csoporot, Jelenleg 7-4-gyel állnak, bye weekról jönnek otthon fogadják a Chiefst. A meccs izgalmas, fordulatos érdemes megnézni mindenkinek. Ugorjunk az uccsó negyedben, ahol a 2 minute warningnál a Chiefsnél van a labda 24-16-os állásnál. Alex Smith végig viszi a drive-ot, egy vitatható hol birtokoljuk a labdát TD-vel. A két pontos is sikerül. Hosszabításban mindkét csapat rúg egy-egy Field goalt. Denver főedzője Kubiak döntéshelyzetbe kerül, hogy 62 mezőnygól próbálkozás vagy punt. Előbbi mellett döntött és kimaradt a próbálkozás, az órán még kb. 1 perccel. Eljutnak egy 34 yardos mezőnygól kisérletig, ahol Butker kapufa segítségével berúgja és nyer a Chiefs 27-30-ra. Itt éreztem, hogy a csapat összetört és nem lesz semmi jó a közel jövőben.
3. Matt Moore kiütése. A 2017 januárjában egy wildcard körös mérkőzésen játszott a Steelers-Dolphins. Tannehill egy sérülés miatt nem játszott helyette Matt Moore lett a kezdő. A második negyedben egy menekülés és improzatív játék közben Bud Dupree legyalulta Mooret. A védőfelszerelések csattanása csak úgy visszhangzott a stadionban és a tv közvetítésben. Itt vesztette el a sportág a teljes tisztaságát a szememben.
2. A 48-dik Superbowl. Ami valakinek öröm, másnak gyász 2014 februárjában. Első Superbowl, amit láttam, de még csak közvetlenül egy médiavakságban telt hétfői gimis nap után. Csak úgy rohantam haza az ismétlés elkapása miatt, de abszolút nem érte meg számomra. Azt a gyászos teljesítményt a csodaoffensezzel szenvedés volt nézni. A 2-dik félidei kickoff TD-t követően ki is kapcsoltam a Tv-t. A meccs vége: 43-8.
1. Dontari Poe passzolt TD. A 2016-os Chiefs-Denver karácsonyi mérkőzés SNF a 16-dik héten történt. Emlékeim szerint matematikai esély még volt a Broncosnak a PO-ra, ha nyer. Röviden: nem nyert, az év legrosszabb teljesítményével sikerült kikapni 33-10-re. De ami igazán a megmaradt a fejemben, az a Dontari Poe TD passza a meccs végén győztes állásnál és utána Ricsiék öröme. Itt megfogadtam esküdtem örök haragot a Chiefs ellen. Aki nem látta, hogy miért borított ki annyira a játék itt a link: https://www.youtube.com/results?search_query=dontari+poe+td
És akkor a jobbak.
5. A kihagyott Minnesota field goal. A 2016-os wildcar kör egy 7 órás mérkőzésén a (C+ csatornán közvetítve) játszott egymással a Minnesota-Seattle. A mérkőzés maga nem nagy szám, rengeteg futás minimális passzal, de ami miatt megmaradt a fejemben, az a meccsvégi Minnesota mezőnygól kisérlet. 25 yardról Blair Walsh 25 másodperccel a vége előtt 9-10-es állásnál kihagyta és ezzel hozzásegített első NFL-es sikeres tippmixemhez, amit azóta is őrizgetek.
4. Philly special. Kb. Ezt a nagy többség ismeri az 52-dik 2018-as SB során megrajzolt csoda játékot. Nem kötődök annyira ehhez az Eaglesös underdog szerepre, de a meccs során ez volt az a döntő pillanat, amikor a 4-dik kísérletre Big Dick Nick behívta a játékot és megmutatva ki a fasza gyerek el hittem, hogy képesek nyerni.
3. Malcolm Butler interception. Szerintem ezt is a nagytöbbség ismeri minden idők legjobb SB-járól, de számomra azért rejtett kincs a szívemben, mert ez volt az első SB, amit élőben éjjel felkelve néztem végig, hogy aztán alvás nélkül menjek gimibe. Ráadásul itt még elég tételt is kaptam a 48-dik SB miatti nagy verésért.
2. Az 50-dik SB. Barátaim elhívtak, hogy nézzük Pesten a Buborékban a meccset. Mindenki nagyban fogadkozott, hogy a Panthers megveri a Broncost. Patriotsos ismerősöm odáig ment, hogy Von Milleren kívül annak a keretnek nincsen jó játékosa. Nem maga a mérkőzés maradt meg (azt másnap vissza kellett néznem), hanem a hangulat és döbbenet, hogy senki sem értette rajtam kívül, hogy mi a fene van SuperCammel. Akkora letargiát azóta se láttam és tapasztaltam én meg csendben sört iszogatva örültem. A SB győzelem nem egyből tett a legboldogabbá, hanem szépen lassan, ahogyan az emlék megszépül és hallom Elway “This one for Pat!” kiálltását.
1. Drew Lock és a Drewember jelenség. Ez a 2019-es év Broncos szurkolóként talán a megterhelőbb volt, mint az 5-11-es borzalom, főleg a sok utolsó másodperces vereség miatt. De előtte volt egy draft áprilisban, ahol Elway kivitte Lockot a második körben én meg üvöltöttem a gép előtt, hogy mi a fenéért pazarol el egy 2-dik kört egy Paxton Lynch és Jay Cutler szerelem gyerekre. Aztán az előszezon során elkezdett mutatni olyan dolgokat, amik nekem tetszettek és elkezdtem hinni benne. DE az igazi megtérés 2019. december elsején történt a Chargers ellen hazai pályán. A gyerek első TD passza szerencsével, de zseniális, aztán az egész meccsen nem lehetett rá óriási panasz, ahogyan a Texans ellen sem. Egész évben egyszer volt előtte jó és egészséges fal, mégpedig az első félidőben, de ott megmutatta, hogy végre franchise qb-ja lehet ennek a csapatnak. Bár volt egy kisiklás a Chiefs ellen a hóban, de a maradék két mérkőzést is lehozta jól interception nélkül rengeteg hátráltató tényezővel. Lock jött és unlockolt bennem minden kétséget és idén ha kezdődik a szezon remélem menetelésbe kezd.
+1 Anno 2017-ben egy kinek mennyire kemény cikk során találtam meg az oldalt, ahol Vance Joseph első éve előtt egy laza 13-3-at tippeltetek. Bár sajnos a tipp nem jött, de én maradtam olvasótok, amit Patrik negatívitása és Chiefs/Mahomes szeretete sem tudott megtörni :D .

makosteszta
makosteszta
Reply to  Danika
2020-06-10 11:27

A Philly Special-t én is nagyon akartam, de az már-már snassz lett volna. :D 4.-nek mondjuk tuti beraktam volna.

Danika
Danika
Reply to  makosteszta
2020-06-10 11:41

Nálam 4-dik pont :D . Lehet, hogy mainstream, de rohadt meghatározó a szememben és megmutatja annak a mérkőzésnek a lényegét. Nem félni, keményen csinálni.

makosteszta
makosteszta
2020-06-10 12:10

WTF? Ki, mi, miért jelölte spamnek a hozzászolásomat?

Leonidasz007
Leonidasz007
Reply to  makosteszta
2020-06-10 12:16

valószinűleg maga a disqus. sajnos hosszú kommenteknél szokott ilyet csinálni. Sikerült visszaállítanom ha minden igaz

makosteszta
makosteszta
Reply to  Leonidasz007
2020-06-10 12:16

Lehet ellene tenni valamit?

Leonidasz007
Leonidasz007
Reply to  makosteszta
2020-06-10 12:16

Nem igazán. Figyelni fogjuk admin rendszeren keresztül, hogy mit érzékel spamnek. Meg ugyanigy vissza fogom tudni állítani a jövőben is ha észlelünk/észleltek ilyet. Nálam már látszik.

makosteszta
makosteszta
Reply to  Leonidasz007
2020-06-10 12:17

Áh, köszi, nekem az is elég ha ti visszaállítjátok. :)

Vicgeordie
Vicgeordie
2020-06-11 16:19

Érdekes, bár érthető, hogy kinek mennyire más benyomás és emlékek maradnak meg egy meccsről.

Az az ominózus Broncos-Patriots AFC-döntő pl. számomra borzasztó “élmény” volt. És nem a vereség ténye miatt (az Eagles ellen elveszített SB pl a “na bumm, így ki lehet kapni”-kategória volt), hanem azért mert az egy bőven nyerhető meccs volt és azóta is frusztrál a mi lett volna ha… (Stork nem bólogat, BB a 3-4 sikertelen negyedik kísérletből csak egyet FG-ra rúgat stb.)

Amúgy köszi, parádés adás volt :)

ducksfan
ducksfan
2020-06-15 18:43

3 pozitív:
az első helyszíni meccs barátokkal Londonban.

Philly special, mert mekkora tökösség kellett hozzá egy SB-ben.
P. Manning 7 TD-s meccse Ravens ellen.
3 negatív:
Falcons elbukja a SB-t.
Broncos Seahawks SB.
A Jaguars elbukja az AFC döntőt a Pats ellen.

RA7
RA7
2020-06-21 09:04

Legjobb:
1.Playoff meccs 2012-ben Seahawks – Falcons, ami olyan hullám vasút volt érzelmileg egy fogadás miatt A Falcons egy megnyert meccset úgy nézett ki elbukott az utolsó percben de még egy Field Goalig eljutottak 30 másodperc alatt és végül csak nyertek.
2. Ahogy 9ers drukker lettem. Még Smith vezette csapat legyőzte a Packers egy hatalmas mecsen ha jól emlékszem szintén ’12-ben.
3. A negatív példánál már említettem, most az ellenkezője, hogy esélyt adtam és minden percét élvezem amit ezzel a sporttal tölthetek.

Legrosszabb:
1. 9ers elbukja az idei Chiefs elleni SB-t, sokkal jobban fájt mint a Ravens elleni.
2. Kedvencem CK “kibukása” az NFL-ből.
3. Én hülye mennyire utáltam ezt a sportot úgy hogy egy percet se néztem belőle. Akárhányszor megláttam, na már megint ezt a szarság megy órák óta. Azaz miért nem kezdtem el előbb nézni.

17
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x