Connect with us

Podcast

Triple Coverage #233 – Hol játszik majd Jamal Adams 2020-ban?

Ismét egy játékos szolgáltatott beszédtémát az offseason posványában. Jamal Adams megelégelte a tárgyalások menetét a Jetsszel, és cserét kért a franchise-tól. Minket pedig megihletett az adás arra, hogy róla és a safety posztról beszélgessünk.

Továbbra is várjuk véleményeiteket, iratkozzatok fel iTunes csatornánkra, de SoundCloudon is eléritek az aktuális epizódot, illetve a Spotifyon is elérhetőek vagyunk! ERRE a linkre jobb klikk –> “link mentése másként” opcióra kattintva pedig le is tudjátok tölteni a teljes epizódot.

17 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
17 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
katonadani
2020-06-22 09:22

nagyon érdekes témák voltak :)
annyit hozzáfűznék, ha már meg lett említve a kommentem, hogy nem úgy rértettem a kihozta magából a maximumot dolgot, hogy Adams akkor innentől vissza fog esni, hanem hogy ő már most harmadik évére elit, top3as safetyvé nőtte ki magát, és ugyan innen feljebb tényleg nem nagyon van, de nem is gondolnám, hogy visszaesne. Csak tisztázni akartam, mert talán nem volt teljesen egyértelmű :)

egyébként én a single high safetyt fizetném meg inkább, mert azt sokkal nehezebb találni, mint egy “box safetyt”, ami most kicsit degradálónak hangzik és nem is adja át a do-it-all safety részt, de ha ugyanolyan elit szinten képesek játszani, akkor nálam a single high élvez prioritást, mert ha van egy ilyen játékosom, az több dolgot tud megnyitni védelmi sémák szempontjából.

ahanem
ahanem
Reply to  katonadani
2020-06-22 15:24

” akkor nálam a single high élvez prioritást”

nem mellesleg le van tudva a defensive QB, ami leginkább a fontos pillanatokban észrevehető

alatriste
alatriste
Reply to  katonadani
2020-06-22 17:19

Évente keresik a szakak az új Adams-t. Vagyis a defense playmakert. Idén Simmons, előtte Reddick és Buccannon stb. Igaz ők mind LB-ből próbáltak ilyen do it all playerek lenni (Simmons még ugye csak próbál), Jamal meg a sor másik oldaláról jön, ő S-ből lesz ilyen.
Teszem hozzá Jamal 400 snappet töltött tavaly a boxban, 300-at pedig FS szerepkörben.
Nem volt csak ott használva, mert nyilván az esetében kiaknázatlan lehetőség, ha single highba játszik folyton hisz ott mondjuk csak jó míg a boxban, a DL szélén pass rusherként elit. De volt 130 snapje a slotban és 30 körül mint szélső CB.

Egy prémium Earl Thomas lehet, hogy a maga nemében értékesebb, de ahogy Thomas szintű srácból sincs sok Adams szintűből sem.

Szerintem a maga nemében mindkét stílusú srác, HA olyan szintű mint Adams vagy mint Thomas alapjaiban meghatároz egy védelmet. Való igaz, hogy más miatt de ad egy olyan pluszt amit egy valamire való DC ha ki tud aknázni kis híján egyedül képesek jobbá tenni a D-t. Jamal körül tavaly, amikor nem volt se Mosley se Williams az LB sorban. Gyakorlatilag Adasen kívül a McLendon – Poole – (QWill) – Maye négyes azok akik a jó szintet megütik és ennyi. Nyilván Greg papa is kellett hozzá (sőt), és az, hogy a sok átlag és alatti playak között rohangált egy Jamal.

Én úgy vélem ha van olyan szintű játékosod mint ő akkor meg kell tegyél mindent hogy megtarsd. Persze ha egyszerre van egy Earl Thomasod és egy Adamsed akkor ha nagyon kell választani választhatsz de alapvetően mind a kettő legyen a csapatodba és van egy remek védelmed. (Seattle: Thomas mellett megtartották Chancellort is és nem is voltak rosszak együtt). Bár Adams szerintem jobb mint a Kancellár.

Azzal teljesen egyetértek, hogy nem S-ként kell Adamsre gondolni és így elhelyezni hogy “egy SS-nek 17M???”. Hanem tudnod kell, hogy mire fogod használni. Tavaly a ~1000 snapből Adams kb 400szor állt fel klasszikus S posztokra (SS v FS) a maradék vagyis ~600 alkalommal LB volt, edge rusher volt, slot CB volt, szélső CB volt…

ducksfan
ducksfan
2020-06-22 10:04

Pár dologra reagálnék:
1) egy NFL játékost ne hasolítsunk egy “sima” munkavállalóhoz: Adams egy 4(5) éves határozott idejű szerződést írt alá, amivel neki erre a 4(5) évre garantáltak egyfelől egy, akár NFL átlaghoz képest is magas fizetést, másfelől a belépőt egy olyan munkavállalói piacra, ahol jó teljesítményt hozva nagyságrendekkel többet kaphat. Ami itt nagyon kiba* a játékossal, az a tag-elés, mert még ez után a 4(5) év után sem mehet, ahova akar, és én személy szerint csak ezt tartom károsnak.
2) azt se felejtsük el, hogy az újonc szerződések teszik lehetővé, hogy valaki bekerüljön a ligába. Ha nem lenne “olcsó” a draft, akkor inkább a veteránoknak adnának újabb lehetőségeket, mint hasonlóan drága, de nem bizonyított friss húsoknak (nyilván egy klasszis tehetség kivétel, de ha visszanézitek az elmúlt évek 1. körös draftjait, elég sok bustot fogtok találni, szóval a klasszis tehetség is lutri).
3) a fizetési igény: szerintem most azért pörgött fel, mert félő, hogy ha nem lesz szezon, vagy lesz, de korlátozott, és a bevétel alapú salary cap csökken, akkor nem hogy 16 de 10 millió sem fog beleférni egy safety-re. Ezért Adams szempontjából okos döntés lenne, mihamarabb egy nagy szerződés. Megy amúgy is jobb a pénz ma, mint holnap :)
4) miért vannak csapatok TOP-on évekig/évtizedekig vagy lent? Szerencse, semmi más: a tulajnak meg kell találnia azokat a kulcsvezetőket, akik megtaláljak azokat a kulcsembereket (edzők, scoutok), akik megtaláljak a kulcsjátékosokat, majd ha mindez megvan, tudják kezelni a személyes ellentéteket, a fizetési igényeket, ego-kat. Nem tudsz olyan csapatot mondani, amelyek az elmúlt 40-50 évben folyamatosan ugyanazon a szinten vannak. Hullámzások vannak, ahol a tehetetlenségi erő (pl. az HC és GM felé megvan a bizalom, indokolt vagy nem), megvan a draftlottó főnyereménye (franchise QB), aki ráadásul még egészséges is 10+ évig. Ha ezen elemek egyike másika nincs meg, akkor jön a hullámvölgy, vagy egy-egy kiugró szezon.

5) Jets: egyfelől ha van egy klasszisod, fizesd meg. Ha még maradni is akar, akkor meg pláne. Ha nem akarják, akkor pedig tök jogos, hogy nem adnak emelést neki félidőben (pár könyveléstechnikailag pont jó lenne), különösen, hogy az új CBA értelmében már holdout sincs. Két évig még sima szerződés, egy-két tag, és máris majdnem 30, ami gyakran vízválasztó teljesítmény szempontjából.
6) tudom, hogy játékosok szempontjából ez szívás, nem is értem, hogy miért írták alá az új CBA-t (illetve értem), de ha már ez van, akkor ez a durcizás (nem csak Adams, de másnál sem) pont nem jó semmire: a játékosnak játszania kell, sőt, jól kell, hogy új, nagy szerződést kapjon valahol, és ezzel pont azt a csapatot segíti, ahonnan elvágyódik. És akkor még a sérülésekről, mint tényezőről nem is beszéltem, ami mindenképpen a játékosnak nagyobb kockázat, mégse kap elég ellentételezést, főleg nem a karrierje elején.
(Bocs, hosszú lett, de a srácok túl sokminden érdekes témát hoztak fel).

Fetyke
Fetyke
Reply to  ducksfan
2020-06-22 10:58

Egyetértek!

ahanem
ahanem
Reply to  ducksfan
2020-06-22 15:30

Adamsnek kéne nyomnia egy Kawhit

RA7
RA7
2020-06-22 13:12

Minden csapat ugyanolyan esélyekkel indul. Ugyanolyan a cap helyzet. Csak értelmes vezetőség kellene egy jó építkezéshez, de úgy nem lehet, hogy maradjunk a Jetsnél. Évente HC csere van. Ez a helyzet a Jets mellett a Brownsnál, a Dolphinsnál és had ne soroljam tovább. Ahogy ti is mondtátok megvan az a pár csapat aki alul helyezkedik el mindig. Hülye döntések miatt, semmi másért.

Amúgy egy 49ers jövő évi első + Tartt akinek szintén lejár a szerződése elég lehet Adamsért. Lynch a pénzügyeket is megtudná oldani..

ahanem
ahanem
Reply to  RA7
2020-06-22 15:20

Egyébként ez csak nagy vonalakban igaz, mióta tudok a cap átvitel intézményéről, csak az NFL által meghatározott cap space egységes, a maradék, ami még hozzájön, az csapatonként eltérő.

A Dolphinst meg ne hozzuk már ide, évekig középcsapat voltak, megunták, és egy rossz év után már egyből fikázzuk őket?

Amiben viszont nagyon adlak, hogy a 9ersnek rá kell repülnie Adamsre, ha lehet, még más csapatok előtt.

RA7
RA7
Reply to  ahanem
2020-06-22 16:06

Akkor vegyük ki a Dolphinst innen, de tedd a szívedre a kezed. Évekig közép csapat majd után 2-3 év ismét bottom 5. Lényeg ugyanaz. Eljut egy bizonyos szintig egy csapat aztán megint rebuild. Ez elég valakinek? Mert akkor elfogadom hogy nem az alsóházi csapatokba tartoznak. Közép csapatot te is meg en is össze tudnánk rakni. Majd ezt pár túlfizetett játékos vagy hülye döntés tönkre teszi amit évekig eszik a csapat. Adams esete hogy nem látja a tudatosságot. 3 év alatt van 3 edzője azt senki se akarja.

ahanem
ahanem
Reply to  RA7
2020-06-22 16:23

aha
nem
2002 óta (inenntől van a mostani csoportrendszer) mondhatjuk középszernek (vagy középszarnak) a Finst, mer volt egy 1-15, egy 4-12, meg 2x bejutottak a playoffba, ezeken kívül 6-10 win az ÖSSZES szezon. Mi ez, ha nem közép? Azért a közép meg a bottom 5 között van egy idestova 10 csapatnyi különbség. Ők azt mondták, hogy bevállalnak egy rossz szezont, ha utána ebből a középszerből van kiút, ami szerintem becsülendő.

Igen, a Browns is sokáig szar volt, kb ebben az időszakban végig, most náluk is lehet, hogy lesz valami. A Jets is az volt, de ne felejtsük, hogy 7-9 volt az utolsó szezon, ami mondjuk lehetett volna 10-6 ha Darnold végig játszik. Ezeknél a csapatoknál legalább van remény, nem úgy, mint a Jaguarsnál vagy a Bengalsnál. Elismerem, hogy nem a legjobb emberek dolgoznak a Jets FO-ban, de van annál bőven rosszabb, sőt, megkockáztatom, helyben is találnak ilyet.

RA7
RA7
Reply to  ahanem
2020-06-22 19:32

Elfogadom, hogy rossz csapatokat írtam példának, de attól a lényeg ugyanaz, ha hülyék irányítják, ha hülye döntéseket hoznak, ha túlfizetnek játékosokat akkor nagyon max jön egy kiugró szezon de az is necces és 3-4 évente újra kezdődik a körforgás.
Hiába van nagyobb bevétele egy Patsnek vagy Packersnek, a fizetések elosztasara ugyanakkora pénz áll rendelkezésre. Nyilván oda előbb megy egy jobb játékos és a gyengehez csak nagy pénzért, de ha lát 4-5 éve fejlődést akkor oda fog menni.

Vicgeordie
Vicgeordie
2020-06-22 13:38

Volt egy érdekes cikk pár napja a CBS oldalán, ahol a cap space növekedésével inflálva átszámolták a szerződéseket idei reálértéke. Ez alapján a safety csúcstartó a legendás Holamalu 16,2 milliós átlaggal :)

https://www.cbssports.com/nfl/news/agents-take-the-biggest-nfl-contracts-of-the-salary-cap-era-for-each-position-adjusted-for-2020

ahanem
ahanem
Reply to  Vicgeordie
2020-06-22 15:06

Polamalu még így is alul volt fizetve ezek szerint, ha csak ennyivel több a többieknél :)

Danika
Danika
2020-06-22 17:21

Off topic kérdés: Korábban volt egy podcast sorozat, amiben vendégekkel elkezdetek a csapatokról beszélni. Ez még fog folytatódni, vagy a karantén végén már nehéz összehozni a megfelelő vendégeket.

Danika
Danika
Reply to  Danika
2020-06-22 17:21

Akkor az amire gondoltam. Köszönöm szépen a választ (s addig is várom Höri beszámolóját a Colts helyzetéről :D ).

frankovics.andras
frankovics.andras
2020-06-24 19:11

Hosszabb autóúton szoktalak titeket hallgatni, szerintem a legutolsó 10-12 podcast-et ledaráltam az elmúlt másfél hónapban. Sokat segített!
Egy kérésem, kérdésem lenne:
A hangerő szintekkel tudnátok valamit kezdeni?
Chester hangszintje jó, de pl Patrikot alig hallani.
Előre is köszönöm!

17
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x