Connect with us

Hír

12 újoncnak lett pozitív a koronavírustesztje az első körben

Az újoncoknak már megkezdődött az “edzőtábor”, ami egyelőre annyiból állt, hogy beugrottak egy koronavírustesztre a csapathoz, majd hazamentek és virtuális meetingeket tartottak. Magyar idő szerint ma hajnalig kilenc csapat tesztjeinek eredményei érkeztek meg, az NFLPA tájékoztatása szerint pedig 12 újoncnak lett pozitív a mintája. Azt nem tudni, pontosan hány tesztet végeztek el eddig.

Természetesen az NFL tudta, hogy lesznek pozitív eredmények, ez pedig itt nyilvánvalóan nem áll meg, hiszen még rengeteg játékost fognak tesztelni a következő napokban, majd a következő hetekben is. A terv az, hogy izolálják ezeket az eseteket, hogy megállítsák a terjedését csapaton belül. A most pozitív tesztet produkálókkal könnyű dolga van a ligának, hiszen egyelőre nem érintkeztek más csapattársakkal, mivel csak két negatív eredmény után kezdhetik meg az edzőtábort.

Az már sokkal nehezebb lesz, ha edzőtábor vagy épp a szezon közben produkál valaki pozitív mintát, hiszen az eredmények csak 24 óra után érkeznek meg, addig pedig több játékossal és stábtaggal érintkezhet az illető. Az NFL egyébként nyomkövetést is alkalmaz majd, a létesítményeken belül visszakövethető lesz, hogy ki merre kószált és kivel érintkezett, ami segíthet a fertőzöttek felkutatásában.

Az NFLPA korábban azt jelentette, hogy 59 játékos kapta el korábban a koronavírust, ezt a számot kell most növelnünk 12-vel.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!