Connect with us

Hír

80 fős keretek lesznek az edzőtáborban

Tom Pelissero információi szerint az NFLPA tájékoztatta a játékosokat, hogy minden bizonnyal 80 fős keretekkel kezdik meg a csapatok az edzőtábort, nem pedig a megszokott 90 fővel. Ez pedig azt jelenti, hogy 320 játékos fogja elveszteni az állását rövid időn belül, és sok draftolatlan újonc, aki most érkezett meg a csapat edzőtáborába, egyből meg fogja kapni az elbocsátó papírját. Persze érdemes lesz formában maradniuk, ugyanis megvan a veszélye, hogy sokan fognak pozitív mintát produkálni a következő hetekben, vagy akár a szezon közben, így újra munkalehetőséghez juthatnak.

Az NFL emellett hivatalosan is bejelentette, amit már eddig is tudni lehetett, azaz hogy nem lesz idén előszezon. Ezen kívül szintén Pelissero információi szerint megszületett egy “általános megállapodás” is a liga és a szakszervezet között arról, hogy a játékosok kérvényezhetik, hogy kiüljék a szezont, illetve hogy ezért kapjanak egy kis fizetést is. A részleteken még dolgoznak a felek, de az alapok már megvannak.

Ezzel a legtöbb fontos pontot kipipálták már a felek, már ami az edzőtábor megkezdéséhez szükséges volt az NFLPA oldaláról, már csak a pontos edzőtábori menetrendben és a pontos pénzügyekben kell megegyezni, és ezek a tárgyalások is előrehaladott állapotban vannak. Ezek pedig összességében azt jelentik, hogy egyre közelebb kerülünk ahhoz, hogy megrendezhessék az idei szezont.

23 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
23 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
juhaszvik
juhaszvik
2020-07-22 09:12

Miért gondoljuk azt, hogy ha nagyobb számban kiesnek játékosok a Covid
miatt, akkor az a csapat játszani fog? Már nem az off-seasonről van csak
szó. Az eddigi fertőzöttek (az az 59 illetve 95) feltehetőleg otthon
fertőződtek meg, most viszont együtt töltik az idejüket, egymás nyakán
lógnak majd, nagyjából megoldhatatlan lesz, hogy ne fertőzzék meg
egymást. Akkor pedig nem fognak játszani, de úgy általában az egész
csapat, draftolatlan játékosokkal vagy anélkül.

Bélabá a csótány
Bélabá a csótány
Reply to  juhaszvik
2020-07-22 10:20

Usáról van szó.
Pénz az első.

bjeela
bjeela
Reply to  Bélabá a csótány
2020-07-22 10:29

Nem csak ott…

Fetyke
Fetyke
Reply to  bjeela
2020-07-22 11:09

Azért szerencsére van ahol nem számít a pénz…

Lecc Go Pecc
Lecc Go Pecc
Reply to  Fetyke
2020-07-22 13:19

Hol?

Fetyke
Fetyke
Reply to  Lecc Go Pecc
2020-07-22 13:57

„A futball olyan, mint a bográcsgulyás. Folyamatosan teszünk bele, sosem veszünk ki, és a végén kész” …a futballklub nem gazdasági vállalkozás. Aki nem így gondolja, félreérti a helyzetet.

Egyet tippelhetsz, hogy hol? :)

conspiracy theory
conspiracy theory
Reply to  Fetyke
2020-07-22 16:46

Öööö én nem tudom, hogy miről beszélsz, de úgy tudom, hogy ott is a pénz számít. Egész pontosan az, hogy hogyan lehet kicsatornázni a befolyó, nemközpénzzé váló dolgokat a magán zsebekbe. Még szerencse, hogy nem egy ilyen elmaradott középafrikai országban élünk, ahol ilyen előfordulhat!

ahanem
ahanem
Reply to  conspiracy theory
2020-07-22 17:19

óvatosan, a végén még megsérted a tisztességes közép-afrikai embereket

bjeela
bjeela
Reply to  ahanem
2020-07-22 17:54

Már elkésett…

Fetyke
Fetyke
Reply to  juhaszvik
2020-07-22 10:50

Nekem meg az nem teljesen világos továbbra sem, hogy miért gondolkodik mindenki tömeges megbetegedésben? Miért fertőződnének meg a játékosok jobban az edzőtáborban, mint otthon? Ha valahol, akkor az edzőtáborban jóval nagyobb biztonságban lesznek a srácok, mint bárhol másutt.
Nyilván szigorúbb szabályokat kell betartaniuk a játékosoknak és a velük együtt élő családtagoknak is mostantól vagy már egy ideje. De ha az európai fociban nem alakult ki tömeges járvány vagy fertőzés (szintén erősen kontakt sport, és elég tömeges is), akkor az amerikai major sportoknál ugyanez miért ne lehetne megoldható?
Ami pedig a játékot illeti. Ahogy már lentebb említették tömören itt nagyon sok pénzről van szó. Az előszezont könnyen eldobta a liga, mert ott nem jelentős a közvetítésekért kapott bevétel, és nézők nélkül azok a meccsek teljesen ráfizetésesek lennének. Pedig szakmai szempontból pont most lenne annyi értelmük, hogy ki lehetne próbálni a védekezés miatt meghozott szabályozások életképességét. A szezonnál viszont teljesen más a helyzet. Annak elmaradása esetén akkora közvetítési bevételtől esne el a liga és a csapatok, hogy ezt a tulajok nem akarják megengedni. Ezért mindenképpen lesznek meccsek.

conspiracy theory
conspiracy theory
Reply to  Fetyke
2020-07-22 11:09

Az ilyen intézkedésekkor az is egy bazi nagy faktor, hogy “nem tudjuk”. És így nehéz optimális szabályokat hozni.
Ezekben az esetekben valamiféle rugalmas, evolúciós stratégia használható. Hoznak szabályokat. Ha működik megtartják, ha nem működik, mert túl- vagy alulszabályoz dolgokat, nem hozza az eredményeket, akkor kidobják, vagy átalakítják.

Fetyke
Fetyke
Reply to  conspiracy theory
2020-07-22 11:19

Valóban! Pont ebből a szempontból lett volna szerintem értelme előszezon meccseket tartani. Kipróbálni az utazást, a körülményeket, stb…
Így majd minden azonnal élesben megy szeptembertől…

conspiracy theory
conspiracy theory
Reply to  Fetyke
2020-07-22 11:36

Csak tipp:
Az előszezon meccsekkel az a baj, hogy nagyon sok játékos forog rajta, akiket utaztatni kell. (Lehet, hogy tévedek, de ha jól emlékszem, majdnem a teljes roster ott van ilyenkor a pálya szélén)
Másrészt simán benne lehet, hogy ez egy kicsit a kivárás része. Mert veszteni nem vesztenek sokat, viszont nem kell bevállalni komoly kockázatot.
Szerintem az NFL-nek egyelőre lövése sincs, hogy lesz-e szezon vagy sem. Üzeltileg nyilván az érdeklődés fenntartása számára a prioritás és ehhez kell az is, hogy határozottnak tűnjön a kérdésben. De ezt nem vetném a szemükre, mert szerintem senki nem tudja, hogy mit hoz az ősz.

Fetyke
Fetyke
Reply to  conspiracy theory
2020-07-22 13:57

Ez logikusan hangzik.

juhaszvik
juhaszvik
Reply to  Fetyke
2020-07-22 14:32

Én arra az esetre gondoltam, “amikor” a vírus megérkezik a csapathoz. A játékosok a meccsen és az edzésen intimebb viszonyban vannak, mint ha közeli családtagok lennének. OL birkózik DL-lel, DL az RB-vel, RB az LB-vel, a WR a CB-vel, a QB pedig összeköpködi a kezét, amivel megfogja a labdát, innentől pedig nagyjából mindenkinek átadta a vírust, még a rúgónak is. Ehhez képest a gurulósban kicsit lökdösődnek szögletnél, és ennyi (utóbbi persze vicc, ott is van bőven kontakt, pláne köpködés).

Persze ha sikerül távol tartani a járványt, akkor nincs miről beszélni, de a pályán kívüli fegyelmezettség sosem volt erőssége ennek a sportnak.
De ne legyen igazam, és tartsanak rendes szezont. De ehhez nagy szigor kell, kérdés, hogy az mennyire fogja kikezdeni a morált. Érdekes lesz például, hogy egy 0-8-cal álló csapat játékosainak mennyire lesz kedve még a járvány elleni védekezéssel is vesződni.

ahanem
ahanem
Reply to  juhaszvik
2020-07-22 17:27

“Érdekes lesz például, hogy egy 0-8-cal álló csapat játékosainak mennyire lesz kedve még a járvány elleni védekezéssel is vesződni.”

pont annyira, amennyi pénzt kapnak érte

juhaszvik
juhaszvik
Reply to  ahanem
2020-07-23 09:10

Van egy ilyen összefüggés, hogy csak az rosszalkodik, aki kevés fizut kap?

Fetyke
Fetyke
Reply to  juhaszvik
2020-07-22 17:38

“Érdekes lesz például, hogy egy 0-8-cal álló csapat játékosainak mennyire lesz kedve még a járvány elleni védekezéssel is vesződni.”
Szerintem ezzel nem lesz gond. Minden posztra 4-5 másik fiatal pályázik, és gondolkodás nélkül bármit megadna azért hogy játszhasson és bizonyíthasson. Lehet hisztizni és nem foglalkozni a járvány elleni védekezéssel, de könnyen lehet, hogy jövőre, miközben egy raktárban pakol az illető, már egyáltalán nem kell foglalkoznia semmivel.

Bélabá a csótány
Bélabá a csótány
Reply to  juhaszvik
2020-07-22 19:52

” a QB pedig összeköpködi a kezét”
Dzsámál Kexon-os pornót néztél?

Tibor Cseh
Tibor Cseh
2020-07-22 20:42

Vicces ezeket a hozzászólásokat olvasni.Mint ha nem is az átkeresztelt influenzáról lenne szó.Vagy annak valamelyik közeli rokonáról.

juhaszvik
juhaszvik
Reply to  Tibor Cseh
2020-07-23 09:31

Kösz, hogy felnyitottad a szemem. Most már én is jót nevetek csak, mint például a spanyol náthán, ami szintén az influenza egyik fajtája.
Ha-ha-ha. (komolyság on)

Nyilván szkeptikus vagy a jelenlegi világjárvány veszélyeit illetően, és ennek hangot is adsz. De ezzel kapcsolatban hadd súgjak meg valamit: azok, akik minden nap találkoznak a betegséggel, akik rálátnak a pontos képre, azok azt kívánják, hogy bárcsak igazad lenne. Szóval mégsem vagy vicces.

Tibor Cseh
Tibor Cseh
Reply to  juhaszvik
2020-07-23 10:00

Nem is akartam vicces lenni,csak megjegyeztem,hogy milyen nevetséges a társalgásotok.

Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
Reply to  Tibor Cseh
2020-07-23 09:54

Az nevet, aki a végén is nevet. Remélem, hogy Te leszel az, mert igazad van. De sajnos közel sem biztos.

23
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x