Connect with us

Hír

A 49ersről másolja a futótervét a Rams

A Los Angeles Ramsnek eddig egy igazi workhorse futója volt Todd Gurley személyében, most azonban változott a helyzet, Sean McVay főedző pedig változtat elképzelésein és sokkal inkább el fogja osztani a játéklehetőségeket a running backjei közt. Nem kell messzire mennie az ötletért, államon belül nagyon jól láthatta, hogy a 49ersnél milyen jól működik ez a felfogás, így ezt veszi majd alapul a Rams mestere is.

A 49ersnél három futó is 123-137 alkalommal kapta a labdát, mindhárman legalább 544 yardot tettek meg a földön és minimum 4 yardos átlaggal dolgoztak. Mostert volt a legeredményesebb 722 yardjával, Breida 623 egységet szerzett, Coleman pedig 544 yardot tett be a közösbe. A 49ers tavaly a Ravens mögött második volt futókísérletekben és futott yardokban is, futott TD-kben pedig első.

Most McVay is ezt a felfogást akarja bevezetni a Ramsnél, erről beszélt Dan Hellie-nek egy podcastben.

“Szerintem ez majd magától kialakul. Megnézhetjük a San Fran sikerét a tavalyi futórotálós felfogással. Kyle és a játékosok nagyon jó munkát végeztek olyan szempontból, hogy nyitottak voltak erre, kialakítottak egy egyensúlyt és aztán a legjobb formában lévő játékost használták, aki a legjobban megérdemelte.”

McVaynek több potens futó is rendelkezésére áll: az idei második körös Cam Akers, a tavalyi harmadik körös Darrell Handerson, a már pár éve a csapatnál lévő Malcolm Brown és a korábbi előszezonsztár John Kelly. Így több opciója is lesz a főedzőnek minden héten.

“Jól nézünk ki a poszton. Hárman már bizonyítottak a profik közt, Darrell Handerson, John Kelly és Malcom Brown, aki konzisztensen megbízható második számú futó volt Todd mögött, és ott van Cam Akers, aki kapcsán nagyon izgatottak vagyunk. Úgyhogy van négy kezdő kaliberű futónk és nem érezzük, hogy bárkinél is erőltetnünk kellene a futásokat. Nyitottak leszünk és meglátjuk, kinek hogy megy a játék.”

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!