Connect with us

Hír

A 49ersről másolja a futótervét a Rams

A Los Angeles Ramsnek eddig egy igazi workhorse futója volt Todd Gurley személyében, most azonban változott a helyzet, Sean McVay főedző pedig változtat elképzelésein és sokkal inkább el fogja osztani a játéklehetőségeket a running backjei közt. Nem kell messzire mennie az ötletért, államon belül nagyon jól láthatta, hogy a 49ersnél milyen jól működik ez a felfogás, így ezt veszi majd alapul a Rams mestere is.

A 49ersnél három futó is 123-137 alkalommal kapta a labdát, mindhárman legalább 544 yardot tettek meg a földön és minimum 4 yardos átlaggal dolgoztak. Mostert volt a legeredményesebb 722 yardjával, Breida 623 egységet szerzett, Coleman pedig 544 yardot tett be a közösbe. A 49ers tavaly a Ravens mögött második volt futókísérletekben és futott yardokban is, futott TD-kben pedig első.

Most McVay is ezt a felfogást akarja bevezetni a Ramsnél, erről beszélt Dan Hellie-nek egy podcastben.

“Szerintem ez majd magától kialakul. Megnézhetjük a San Fran sikerét a tavalyi futórotálós felfogással. Kyle és a játékosok nagyon jó munkát végeztek olyan szempontból, hogy nyitottak voltak erre, kialakítottak egy egyensúlyt és aztán a legjobb formában lévő játékost használták, aki a legjobban megérdemelte.”

McVaynek több potens futó is rendelkezésére áll: az idei második körös Cam Akers, a tavalyi harmadik körös Darrell Handerson, a már pár éve a csapatnál lévő Malcolm Brown és a korábbi előszezonsztár John Kelly. Így több opciója is lesz a főedzőnek minden héten.

“Jól nézünk ki a poszton. Hárman már bizonyítottak a profik közt, Darrell Handerson, John Kelly és Malcom Brown, aki konzisztensen megbízható második számú futó volt Todd mögött, és ott van Cam Akers, aki kapcsán nagyon izgatottak vagyunk. Úgyhogy van négy kezdő kaliberű futónk és nem érezzük, hogy bárkinél is erőltetnünk kellene a futásokat. Nyitottak leszünk és meglátjuk, kinek hogy megy a játék.”

15 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
15 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
katonadani
2020-07-22 10:13

a fantasy-játékosok ennek biztosan nem fognak örülni :D

Fetyke
Fetyke
Reply to  katonadani
2020-07-22 11:09

Lesz szezon? :DDD

Debreceni József
Debreceni József
Reply to  katonadani
2020-07-22 17:27

Ugyan már, Akers lesz a workhorse, a többi csak ködösítés😅

Dongatto
Dongatto
Reply to  katonadani
2020-07-22 20:05

Rams futòt megsem probàlok pickelni 😂😂

Fetyke
Fetyke
Reply to  Dongatto
2020-07-22 20:53

Donaldon kívül én semmilyen Rams játékost nem próbálok pickelni. 😂

Dongatto
Dongatto
Reply to  Fetyke
2020-07-22 20:59

Hàt talàn ha otthagyja mindenki akkor nagyduzzogva Ramseyt elviszem…….padra 😂😂

Fetyke
Fetyke
2020-07-22 11:19

“A 49ersről másolja a futótervét a Rams”
Az úgy kezdődik, hogy végy 4 darab első körös, top védőfalembert…

Raist
Raist
Reply to  Fetyke
2020-07-22 16:38

A futóterv itt szerintem csak az egy futó vs. több futó elosztásra vonatkozik, szerencsétlen a cikk címe. Nem azt jelenti (elolvasva a cikket) hogy úgy akarnak játszani mint a 9ers, csak hogy nem akarnak egy kinevezett első számú futót. Attól még az alapjátékukhoz nem kell hogy a csapatuk ugyanúgy legyen felépítve, mint a 49ers-é, mert lehet a 4 futó összesen fog futni 1000 yardot, csak azt szétosztva 4 felé és nem egy Gurley-re felépítve az egészet, miközben passzolással akarnak majd igazán haladni.

Fetyke
Fetyke
Reply to  Raist
2020-07-22 17:47

Szétosztani csak akkor van értelme a sanpeket a futók között szerintem, ha sokat futsz. 20-25 snapet (vagy kevesebbet) nincs értelme 3-4 felé bontani, mert még belemelegedni sincs ideje a futóknak.
Sokat csak akkor tudsz futni, ha olyan állat védelmed, mint tavaly volt a 49ersnek. Hátrányban nem futhatsz. Ha a védelmed nem tartja stabilan 20 pont alatt az ellenfeleket, akkor megint nem futhatsz sokat.

Staten Island
Staten Island
2020-07-22 11:29

Kissé csalódás ez a nyilatkozat, McVayt sokan zseninek, offense-gurunak tartják számon, az ember azt gondolná, egy ilyen figurának megvannak a saját elképzelései és filozófiája a játékról, erre kiderül, hogy ő is csak 12 egy tucat edző, aki másol egy tavalyi sikeres csapatot (?). Kiábrándító.

Arról nem beszélve, hogy egyébként miért is térnek át a futásra? Tán nem egy 1/1-es áll a center mögött, akin már láttuk, hogy – megfelelő rendszerben – nagyon is tud passzolni? 😠

Raist
Raist
Reply to  Staten Island
2020-07-22 16:38

Hmmm, oké hogy esetleg nem bírod McVay-t, de az azért érdekelne hogy hol van az leírva hogy átállnak a futásra és másolják a playbook-ot is? Nekem csak az jön le ebből, hogy HA futni kell akkor váltogatni fogják az embereket és nem azt csinálják mint eddig, hogy 1 futóval mennek végig egy szezonban. Sehol nem látom azt leírva hogy akkor mostantól run heavy csapatot akar látni és úgy akar játszani mint mi. A kettő nagyon nem ugyanaz.

Staten Island
Staten Island
Reply to  Raist
2020-07-27 13:32

„oké hogy esetleg nem bírod McVay-t”
a francokat, dehogynem bírom McVayt, pont ezért vagyok dühös a „hír” hallatán. rohadtul bírtam amikor és ahogy berobbantak, de basszus, nekik megvolt a saját rendszerük, a saját játékuk, volt stílusuk és eredményesek is voltak. Ezért lenne nehéz elfogadni, ha ez a sztori így lenne igaz, ahogy itt áll.

„hol van az leírva hogy átállnak a futásra”
itt van leírva: „A 49ers tavaly a Ravens mögött második volt futókísérletekben és futott yardokban is, futott TD-kben pedig első. (…) Most McVay is ezt a fogfogást akarja bevezetni a Ramsnél, erről beszélt Dan Hellie-nek egy podcastben.”

Feltételezem, az a „fogfogás”, inkább felfogás lesz, de ez még kifogtam rajtam. :) Oké elismerem, én már tényleg azt vizionáltam a szemeim előtt, hogy a 10-15 féle futásblokkolási sémából szemezget majd. Dehát ez bizonyára túlzás, nemde? :) Szóval, legyen így, fussanak amennyit kell, aztán nyomják a sok play actiont azzal a kreatív playbookkal, mint amikor Goff nagyon jól játszott.

camillo 7777
2020-07-22 20:22

Hát szerintem, ezt a több futós elosztást nem a 49ers találta ki. Anno a bajnok Phillybe is elégjól elvolt osztva Snapek száma, főleg ha nem sérül le Sproles.
De szerintem több csapat csinált már ilyet.
🙃

15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x