Connect with us

Hír

Eddig 59 NFL-játékos kapta el a koronavírust

A játékosok szakszervezete (NFLPA) közzétette, hogy eddig hány NFL-játékos kapta el a koronavírust. Először 95-öt mutatott a hivatalos számláló, később azonban módosították ezt 59-re. Utóbbi csak a játékosokat jelenti, előbbi pedig az összes NFL-alkalmazottat, beleértve az edzőket és stábtagokat is (közülük tehát 36-an kapták el a vírust).

Von Miller, Ezekiel Elliott, Andrew Whitworth és Brian Allen azok a játékosok, akikről tudjuk, hogy megfertőződtek korábban. A hivatalos tesztelés egyébként tegnapelőtt kezdődött meg a Chiefs és a Texans edzőtáborra jelentkező újoncaival, a napokban pedig minden egyes játékost tesztelni fognak a training camp kezdetén (majd minden egyes nap), így érdekes lesz figyelni, mennyivel fog nőni ez a szám.

Az NFLPA egyébként közzétette azt is, hogy hogyan állnak a csapatonkénti úgynevezett IDER tervek, azaz a “fertőző betegségekre vonatkozó katasztrófaelhárítási” tervek. Egyelőre a 32 csapat közül mindössze 8-nak a tervét fogadták el, a többi kivizsgálás alatt van.

13 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
13 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Tibor Cseh
Tibor Cseh
2020-07-22 10:04

Múlt heti történet.Régi ismerős Las Vegasban él.A férje kollégája úgy döntött,hogy csinálnak egy koronavírus tesztet az egész családnak,mert mindenük megvan,csak eszük nincs.Elmentekaz időpontra de a 8 hónapos gyereküket otthon hagyták a bébiszitterrel.Mielőtt elvégezték volna a tesztet,a bébiszitter kétségbeesve telefonált,hogy a kisbaba félrenyelt,fuldoklik és hogy most mit csináljon(illegális bevándorló a nő).Az egész család be az autóba,száguldás haza,útközben hívták a mentőt.Mire hazaértek,addigra mentő már ott volt,babukának lement a falat,sírás,nevetés és másnap nagy meglepetés:az egész család tesztje pozitív lett. :))) Azóta kissé szkeptikusak.

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  Tibor Cseh
2020-07-22 21:04

Jobb félni, mint megijedni. A kollégám apja hülyeségnek tartotta a vírust, ameddig lélegeztetőgépre nem került. A család aztán a temetésre sem mehetett el a karantén miatt :(

gyeek
gyeek
Reply to  Megawatt Szvetozár
2020-07-23 03:23

A legnagyobb hülyeség amit bárki elkövethet, hogy félvállról veszi ezt a dolgot.

Tibor Cseh
Tibor Cseh
Reply to  Megawatt Szvetozár
2020-07-23 09:23

Hányadik számú áldozat volt?

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  Tibor Cseh
2020-07-23 12:09

Az miért fontos? Abban a városban tudtommal ketten haltak meg, nem tudom, hogy ő az első vagy a második volt-e.

Tibor Cseh
Tibor Cseh
Reply to  Megawatt Szvetozár
2020-07-23 12:14

Fontos,mert egyetlen bizonyított haláleset nincs,amit a koronovírus okozott volna.Mivel nincsenek boncolási eredmények.Mivel megtiltották a boncolásokat.Mivel a halottak azonnali hamvasztását is elrendelték,így soha nem is lesznek.

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  Tibor Cseh
2020-07-23 12:20

Akkor az a rengeteg ember miben halt meg? És miért beszélt össze az összes ország, hogy a haláleseteket a vírussal fogják magyarázni?
Egyébként az illetőt boncolták és klasszikus temetése volt (nem hamvasztották) és elsőkézből tudok még 2 ilyen esetről, ahol szintén volt boncolás is, temetés is. De továbbra sem értem, hogy miért fontos, hogy a két ember közül melyik halt meg korábban..

Tibor Cseh
Tibor Cseh
Reply to  Megawatt Szvetozár
2020-07-23 13:54

Akkor te több esetről tudsz,mint én,az ismerőseim és az ismerőseim ismerősei összesen.Az a rengeteg ember meg minden egyéb másban halt meg.33 millió ebben az évben, ebből 630 ezer koronavírustól állítólag(ez nem egészen 2%).Az influenza előzékenyen félreállt ebben az évben,mert máskor ő is elvisz 250e-500e embert.Ebben az évben nem volt kedve fertőzni.

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  Tibor Cseh
2020-07-23 16:00

Aha. Akkor már csak az a kérdés, hogy miért érdeke az összes országnak, társadalmi berendezkedéstől, politikai irányzattól, demokrácia fokától és fejlettségtől függetlenül egyöntetüen a koronavírusra fogni a szerinted teljesen normális okokból bekövetkezett haláleseteket. Erre mi a magyarázat?
Arról meg, hogy az ismerőseid miről tudnak vagy miről nem, én nem tehetek. A boncolások tiltását nem tudom, hogy honnan vetted, éppen most olvasom, hogy Szlovákiában hosszú idő után meghalt valaki, aki fertőzött volt, már meg is volt a boncolás. Nem figyelt oda a háttérhatalom? ;)
Edit: Szlovákiában a 28 halottból 19-et biztosan boncoltak.

Tibor Cseh
Tibor Cseh
Reply to  Megawatt Szvetozár
2020-07-23 17:08

Nem nagyon akar neked ez a puzzle összeállni.

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  Tibor Cseh
2020-07-23 19:24

Lehet, hogy ezért, mert nincs is puzzle? ;)

Fetyke
Fetyke
2020-07-22 10:50

Az 59 fertőzést egyelőre nem találom olyan tragikusan soknak. Ez a jelenleg szerződés alatt álló játékosok 2%-a. Kíváncsi leszek, hogy mennyire szökik fel mindez, mire mindenkit letesztelnek?

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  Fetyke
2020-07-22 20:49

Ez érdekes adat lesz, mert minden érintett országban jogosan felmerül amikor nyilvánosságra hozzák a napi fertőzöttek számát, hogy OK, de hány embert teszteltek és hogyan választották ki őket? Ha mindenki le van tesztelve, az világos dolog.

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x