Connect with us

Hír

A Chiefs tárgyalni kezdett Chris Jonesszal

A Kansas City Chiefs március 16-án tett franchise taget Chris Jonesra, és azóta nem is beszélt a klasszis DT-vel a csapat menedzsmentje egy esetleges hosszabbításról – egészen mostanáig. Jeremy Fowler infói szerint most, hogy Patrick Mahomes megkapta a nagy pénzt, Jones van a prioritási lista élén, és meg is kezdték a tárgyalásokat a felek.

Korábban Jones azzal fenyegetőzött, hogy kiüli az évet, ha nem kap egy új szerződést. Mivel eddig nem írta alá a franchise taget, ezt bármilyen következmény nélkül meg is teheti. Ugyanakkor ettől függetlenül a csapat jövőre is tagelhetné, tehát nem lenne beljebb a védő, vagyis a Chiefs kifejezetten jó alkupozícióban van.

A taggel Jones 16,1 millió dollárt kereshetne idén, a reális piaci értéke viszont alsó hangon 20-22 millió dollár körül mozog. A csapatnak jelenleg mindössze 6 millió dollárnyi cap space-e van, de a hosszabbítás miatt ez speciel még nőne is, hisz Jones 16,1 cap hitje a bevett gyakorlat alapján nagyjából a felére csökkenne. Például kapna egy 1-2 millió dolláros alapfizetést, illetve egy 30 millió dolláros aláírási bónuszt, ami öt évre elosztva csak 6 millió dollárt jelentene 2020-ban, vagyis összesen 7-8 milliót foglalna idén.

Az persze más kérdés, hogy a pandémia miatt hogyan fog csökkenni jövőre a fizetési sapka, és mennyire hozza nehéz helyzetbe magát a Chiefs Jones szerződésével. Az OTC szerint jelenleg a Kansas Citynek van a 9. legkevesebb költőpénze 2021-ben 35 millió dollárral, de mindez ez 15 milliós cap növekedéssel számolva jött ki.

A feleknek július 15-ig köthetnek hosszú távú szerződést, ha addig nem sikerül, Jones kénytelen lesz franchise taggel játszani.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!