Connect with us

Hír

A játékosok szakszervezete benyújtotta a saját javaslatát a bevételkiesések kezelésére

Korábban írtunk arról, hogy az NFLPA (játékosok szakszervezete) tájékoztatta a saját képviselőit, hogy a liga azt szeretné, ha a 2020-as szezon költségeinek menedzselése érdekében a játékosok fizetésének 35 százalékát letétbe helyeznék. Ez természetesen nem nyerte el a játékosok tetszését, ezért a szakszervezet kidolgozott egy saját tervet, amit el is küldött az NFL-nek, állítja Tom Pelissero.

Ennek értelmében a játékosok fizetésének semmilyen százalékát nem helyezné letétbe a liga, ez az alap. Az NFLPA ezen túl azt javasolja, hogy a 2021-es fizetési sapka a pandémia előtt jósolt 215 millió dollár helyett legyen 198,2 millió (annyi, amennyi 2020-ban), az idén kiesett bevételeket pedig osszák el a 2022-2030-as fizetési sapkákban. Továbbá minden 2020-ra teljesen garantált összeget fizessen ki a liga akkor is, ha nem lesz szezon.

Az előzetes becslések alapján a fizetési sapka akár 25-50 millió dollárral is csökkenhet jövőre a bevételkiesések miatt, vagyis a növekedés esetén jósolt 215 millió helyett 150-175 millió körül mozoghat. Tehát a szakszervezet azt szeretné, ha ezt a 25-50 millió dolláros kiesést nem a 2021-es capre terhelné a liga, hanem az azt követő kilenc évre.

Ami pedig a garantált pénzeket illeti: a kollektív szerződés értelmében a liga csak akkor tagadhatja meg a kifizetéseket, legyenek azok garantáltak vagy sem, ha egyetlen meccset sem játszanak le a csapatok. Vagyis a szakszervezet azt akarja, hogy a játékosok akkor is kapják meg legalább a garantált összegeket, ha nem lesz szezon.

Elég komoly kérések ezek, meglepő lenne, ha a liga elfogadná a javaslatot. Minden esetre hétfőn megbeszélést tartanak a felek, kíváncsian várjuk, mi lesz az NFL ellenjavaslata.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!