Connect with us

Hír

A Patriots spórolt egy keveset Aaron Hernandezen és Antonio Brownon

Bill Belichick ritkán szokott hibázni az igazolásokkal/hosszabbításokkal kapcsolatban, akkor viszont elég nagyot (örök igazság: balhés vagy annak tűnő játékosoknak nem szabad óriási garantáltat adni). Karrierje talán két legnagyobb melléfogása az Aaron Hernandeznek adott 5 éves, 39,58 milliós hosszabbítás és az Antonio Brownnal kötött 1 éves, 15 milliós szerződés volt. Most sikerült ezeken némileg kozmetikázni.

Hernandez 2012 augusztusában kapta meg a már említett hosszabbítást, amiből 15,95 millió dollár teljesen garantált volt, 12,5 millió dollár pedig aláírási bónusz – utóbbi ekkor a legnagyobb volt, amit TE valaha kapott. A gyilkossági ügye miatt azonban kevesebb mint egy évvel később a csapat kivágta és kénytelen volt benyelni 10,5 millió dollárnyi halott pénzt.

Hasonló volt a helyzet AB-vel is. A remek, de teljesen szétcsúszott elkapó tavaly írt alá a Patriotshoz, miután a Raiders kivágta, a 15 milliós szerződéséből pedig 9 millió dollár aláírási bónusz volt. Mindössze egy meccsen játszott a csapatban, miután a szexuális zaklatási ügye miatt elküldte a Patriots, amiért cserébe viszont bukta az aláírási bónuszt.

A Patriots mindkét eset után keresetet nyújtott be, hogy valamennyi pénzt visszakapjon. Utóbbira természetesen nem sok esély volt és nem is fognak ezek az összegek megjelenni a csapat számláján, ugyanakkor cap space formájában így is kompenzálva lett a gárda – összesen 6,55 millió dollár nőtt a csapat helye a fizetési sapkában.

Nem nagy összeg, de mivel a Patriotsnak volt a legkevesebb pénze a sapka alatt 1,24 millió dollárral, így már ez is nagy plusznak számít.

9 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
9 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
snookerista
snookerista
2020-07-12 09:26

Hernandez esetében még megértem a kompenzációt, mert az durva esett volt bár már régen történt de Brownnál? Tudta már akkor mindenki hogy nem komplett a sisakos ügye után meg amiket kiirogatott twitterre ezek után ők leigazolják akkor miért kapnak vissza pénzt?
Többször van olyan, hogy egy játékos sérülés miatt vonul vissza de a csapatnak bekell nyelnie a halott pénzt akkor ök miért nem fellebezhetnek?
Nem vagyok Pats ellen de pl. Bills elleni kiélezett harcban a csoportgyőzelemért simán dönthet, hogy még tudnak pár veteránt vagy kevésbé drága de hasznos játékost igazolni.
Alapból minden csapat végezhet mentális tesztet a játékossal leigazolása előtt de ezek szerint ők nem teszik meg mert Brown tutti megbukott volna rajta.
Sztem ez nagyon nem fair a többi csapattal szemben

László
László
Reply to  snookerista
2020-07-12 12:16

Ezt úgy írod mintha bármikor is számítana a korrektség bármilyen ítéletnél az NFL-ben. Kamu eltiltásokat osztogatnak akkor is mikor bizonyítani sem tudnak semmit, viszonylag egyértelmű esetekben bezzeg elmaradnak az eltiltások. Szerintem kb mindenki tudna példát mondani logikátlan/unfair döntésekre.

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  snookerista
2020-07-12 21:59

Valaki biztos megcáfol majd, de nekem AB-val kapcsolatban van egy olyan érzésem, hogy talán Brady ragaszkodhatott hozzá (még a házába is meghívta lakni, ami azért nem kis bizalom) és őmiatta nem vizsgálták komolyabban. Bradyt egyébként megértem, mert tényleg ráfért volna egy jó elkapó, AB pedig – az agyhalottságát leszámítva – elit volt.

Zsolt75
Zsolt75
2020-07-12 09:40

Sajnos mindkét játékos esetében visszaköszönt a gyerekkoruk óta rendszeresen benyelt sisak a sisaknak ütközések okozta agylágyulás…

Solymi
Solymi
2020-07-12 12:16

Nemtom rennigan, de ezeket én nem hívnám melléfogásnak.

A Hernandez esetet hagyjuk is, ott valami nagyon félrecsúszott (Hernandez fejében főleg), mert már amikor draftolták, akkor se kapta meg a garantált minimumot, pont az balhés ügyei miatt, szóval miért változott volna a helyzet később, hacsak nem úgy látták, hogy kontrollálható a helyet? Mondjuk rebesgetik, hogy a biztonságiak hibáztak, mert nem mentek utána eléggé az embernek így fogalmuk nem volt mekkora lehet a baj.

Az AB esetnél elméletileg a csapat teljes mértékben be volt védve a különböző záradékok miatt és valójában 9 millióról ment a vita, csak épp az a ’21-es sapkába ment volna és nem az ideibe. Így megegyezett (settlement) a két fél és nem vitték végig a grievance-t.

Itt már inkább az a kérdés, hogy mennyire rizikózott BB, nem tudván, hogy TB-vel tudnak-e hosszabbítani a szezon után vagy sem, mert gyakorlatilag az a benyelt 13 DM az ami igazán fáj…

renningan
renningan
Reply to  Solymi
2020-07-12 13:27

Ha nem is melléfogás, de minimum felelőtlenség volt. Hernandez nagyobb aláírási bónuszt kapott, mint Gronk, ráadásul szinte semmilyen záradék nem védte a Patset, nem is próbált semmit visszakövetelni a csapat. Az, hogy nem végezték el a biztonságiak jól a munkát, végeredményben BB felelőssége.

AB-nek pedig nem kellett ekkora aláírási bónuszt adni, mert akár 2020-ban, akár 2021-ben könyvelik el egy balhé esetén, attól még el kell könyvelni. Nagyot kockáztatott az öreg, hogy meglegyen a sztárelkapó, aztán nem jött be.

Solymi
Solymi
Reply to  renningan
2020-07-12 16:15

Hernandez idején még nem követtem ennyire a csapatot, de gondolom azért kapott többet mint Gronk, mert előző eléggé injury prone volt meg valszeg AH-nál úgy gondolta az öreg, hogy talán lenyugszik, ha kap lóvét.

Elég érdekes amúgy visszaolvasni az akkori infókat erről:

https://www.espn.com/boston/nfl/story/_/id/8306183/new-england-patriots-tight-end-aaron-hernandez-agree-extension-sources-say

Bár arról is szó volt, hogy 12-13 körül BB kezdte megunni AH dolgait és ki akarta vágni, ha nem viselkedik rendesen.
Gondolom ha AH nem csinál ilyen hülyeséget, akkor máshogy jött volna ki a lépés a szerződéssel kapcsolatban, trade vagy ilyesmi.

AB-nél pedig szint a baromságai miatt voltak különböző záradékok a szerződésében, ráadásul hazudott is a csapatnak, szóval elég esélyes volt, hogy ez a pénz vagy több visszajött volna.

https://www.marketwatch.com/story/antonio-brown-had-a-15-million-contract-with-the-patriots-how-much-do-they-have-to-pay-him-2019-09-23

Fun-fact: BB nem akarta “még” kivágni AB-t, Kraft döntött így. A kérdés itt az volt, hogy mikor meszeli el az NFL…

Értem én, hogy rizikós játékosoknak nem szabad nagy pénzt adni (miközben mégis megteszik), de szerintem egyik esetben se lehetett tudni, hogy mindkettő ennyire meg van borulva mentálisan és egyáltalán nem képesek logikusan és tisztán gondolkodni…

Amúgy ilyen alapon ide lehetne venni TB szerződését is, mert az nagyobb érvágás, hogy miként mehetett bele a csapat egy ilyen bizonytalan dologba. Főleg úgy, hogy TB elmondása szerint már év elején “tudta”/érezte, hogy itt nem lesz folytatás…
Itt is arra rizikózott BB, hogy TB marad vagy majd megoldják? ;)

conspiracy theory
conspiracy theory
Reply to  renningan
2020-07-12 18:31

Nekem úgy rémlett már akkor is, hogy AB-nak nem magáért a régi balhéért kellett mennie – amiről azért gyaníthatóan tudott a Pecc, mert jó ideje elég sokan tudtak róla – , hanem mert nem tudta tartani a pofáját (kezét), és nyilvánosságra került az a bizonyos üzenet. És innen vált védhetetlenné a dolog a csapat arculata szempontjából. Gondolom, a biztonságiak rajta voltak már az elsimításán pl. némi pénzzel a tarsolyukban.
Hogy ezzel meg hogyan lehetett számolni, azt nem tudom, mert azt kétlem, hogy egy átlagos NFL csapat életében nincs ilyenből egy pár szezononként. Lehet, hogy 100 ügyet már sikerült elsimítani a fű alatt, ez meg csak a standard hiba volt.

Vicgeordie
Vicgeordie
Reply to  Solymi
2020-07-12 13:39

Ráadásul itt AB indította az eljárást (nem a Patriots) azért, mert ezt a 9 milliót soha nem fizette ki neki a Patriots. Ha végigmegy az eljárás, lesz valami döntés és 2021-re visszakapják a megítélt összeget (ha megítéltek volna bármit). Most megegyeztek, így már az idén jóváírják nekik a biztos 4 milliót, a maradék ötöt pedig jó eséllyel kifizetik a bohócnak.

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x