Connect with us

Hír

A Patriots spórolt egy keveset Aaron Hernandezen és Antonio Brownon

Bill Belichick ritkán szokott hibázni az igazolásokkal/hosszabbításokkal kapcsolatban, akkor viszont elég nagyot (örök igazság: balhés vagy annak tűnő játékosoknak nem szabad óriási garantáltat adni). Karrierje talán két legnagyobb melléfogása az Aaron Hernandeznek adott 5 éves, 39,58 milliós hosszabbítás és az Antonio Brownnal kötött 1 éves, 15 milliós szerződés volt. Most sikerült ezeken némileg kozmetikázni.

Hernandez 2012 augusztusában kapta meg a már említett hosszabbítást, amiből 15,95 millió dollár teljesen garantált volt, 12,5 millió dollár pedig aláírási bónusz – utóbbi ekkor a legnagyobb volt, amit TE valaha kapott. A gyilkossági ügye miatt azonban kevesebb mint egy évvel később a csapat kivágta és kénytelen volt benyelni 10,5 millió dollárnyi halott pénzt.

Hasonló volt a helyzet AB-vel is. A remek, de teljesen szétcsúszott elkapó tavaly írt alá a Patriotshoz, miután a Raiders kivágta, a 15 milliós szerződéséből pedig 9 millió dollár aláírási bónusz volt. Mindössze egy meccsen játszott a csapatban, miután a szexuális zaklatási ügye miatt elküldte a Patriots, amiért cserébe viszont bukta az aláírási bónuszt.

A Patriots mindkét eset után keresetet nyújtott be, hogy valamennyi pénzt visszakapjon. Utóbbira természetesen nem sok esély volt és nem is fognak ezek az összegek megjelenni a csapat számláján, ugyanakkor cap space formájában így is kompenzálva lett a gárda – összesen 6,55 millió dollár nőtt a csapat helye a fizetési sapkában.

Nem nagy összeg, de mivel a Patriotsnak volt a legkevesebb pénze a sapka alatt 1,24 millió dollárral, így már ez is nagy plusznak számít.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!