Connect with us

Hír

A Titans okosan kötött meg egy alapból rossz üzletet

Ahogy tegnap is írtuk, Tennessee Titans megegyezett Derrick Henryvel a folytatásról, a futó egy 4 éves, 50 millió dolláros szerződést kapott. A mai NFL-ben soha nem jó egy futóba ölni a szűkös forrásokat – erre Devonta Freeman, Todd Gurley és David Johnson remek példa –, de a Titans dicséretére legyen mondva, nagyon korrekt szerződést sikerült elfogadtatni Henryvel.

A tavalyi szezon legtöbb futott yardját szerző játékosa állítólag rekordfizetést szeretett volna, ehhez képest mindössze évi 12,5 milliós fizetést kapott, ami az 5. legmagasabb a ligában. Az 50 millió dollárból 25,5 millió garantált, ami nagyjából megfelel annak, mintha a Titans egymás után kétszer tagelte volna (2,9 millióval több).

A PFT infói szerint Henry 12 millió dollárt kapott meg aláírási bónuszként (ez a könyvelésben évi 3 millió dollárt jelent), továbbá az idei (3 millió dollár) és a jövő évi alapfizetése (10,5 millió dollár) teljesen garantált még. Más garantált része nincs a szerződésnek, vagyis Henry a második szezonja után már 9 millió dollárt spórolva elküldhető, a harmadik idénye után pedig már 12,5 milliót lehet felszabadítani az elküldésével.

2 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
acsdav2
acsdav2
3 years ago

Alapból se rossz üzlet ez. 12M-t megér egy ilyen futó, akitől összefossa magát, minden DB. Ráadásul Henry a franchise arca. Nem vett rájuk jó fényt, ha ilyen játékost, mint őt nem fizetnek meg azok után, hogy mennyit tett értük ő.

László
László
Reply to  acsdav2
3 years ago

Szerintem is magyarázható ez az üzleti döntés, főleg ha hozza majd a következő szezonokban is az elit teljesítményt.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x