Connect with us

Minden ami NFL

Az Évtized Játékai – AFC East

Megvan az eredmény a keleti csoportból is, jöjjenek a győztesek.

New York Jets

Olvasók döntése:

View post on imgur.com

A Jets játékainál eléggé egyben volt a mezőny, az első helyezett Santonio Holmes Patriots elleni TD egy kicsit kimagaslott, de utána nagy volt a tumultus. Végül Revis 100 yardos pick6-e ért fel a második helyre, és nem sokkal tőle lemaradva Ivory faltörőkos TD-je csípte el a harmadik helyet.

Szerkesztők véleménye:

Jarred: Nagyon szeretnék vitatkozni azzal, hogy egy olyan play nyerjen, ami a Patriots ellen történt… de nem tudok. Már maga az elkapás egy lehetetlen kategória, de ehhez még hozzá jön az a tény is, hogy playoff meccsen történt a legnagyobb rivális stadionjában… Ennek kellett nyernie.

katonadani: A Jetsnél nem volt olyan igazán különleges, katartikus játék az én szememben, így kifejezetten nehéz volt választanom és nincs olyan “erős” érzésem egyik felé sem, de a Holmes TD a Pats ellen tényleg igazán gyönyörű volt, ráadásul a rájátszásban is történt, így egyetértek a nyertessel.

Höri: A Jets-et az ág is húzza általában, így ha a zöldszívű New York-iaknak jövendöltük volna meg, hogy az évtized játékait már 2010-11-re ellövik, ők simán elhitték volna. Az viszont kárpótolhatja őket, hogy abban a két évben, amikor jól mentek, legalább a Patriots testén is átjutottak. Holmes nyer.

Miami Dolphins

Olvasók döntése:

View post on imgur.com

Na, ennél egyértelműbb győztes nincs. A Miami Miracle a szavazatok 49%-át bezsebelte, ami kicsit sarkítva azt jelenti, hogy majdnem minden ember erre adta az egyik szavazatát. Ebben nem volt semmi meglepő. Abban azonban már igen, hogy a Miami Special simán elvitte a második helyet. Konkrétan 33%-ot kapott, tehát az embereknek több mint a fele erre adta a másik szavazatát. A harmadik helyet végül alaposan lemaradva Grimes INT-je kapta meg.

Szerkesztők véleménye:

Jarred: Na, itt még annyira sem tudok vitatkozni az első helyezettel mint a Jetsnél. Ezt a jelenetet élőben átélni nem volt kellemes, és örökké beleégett az agyamba. De legalább utána a Super Bowl győzelem valamennyire kiengesztelt.

katonadani: Furcsa módon a Dolphinsnak nagyon sok különleges játéka volt az elmúlt 10 évben. Ennek ellenére a Miami Miracle az egész játék egyik legegyértelműbb nyertese nálam, minden szempontból. A Miami Special második helyében is egyetértek a kedves olvasókkal, még ha kedvenc csapatom ellen is született.

Höri: Jól leírja a csoport évtizedét, hogy míg a Patriots a Super Bowlokról válogathat a jelenetekből, addig a többieknek a Patriots ellen jutottak mini Super Bowlok. A Miami Miracle győzelme egyértelmű, Gronkowski ügyetlenkedése a védelemben örökre velünk együtt élő képsor marad. Ez volt a delfinek nagyjából egyetlen alkalma, amikor kigúnyolhatták az óriást.

Buffalo Bills

Olvasók döntése:

View post on imgur.com

A Billsnél teljes rejtély volt, mi fog nyerni, és a győztes végül a tavalyi Wild Card meccs nyitó TD-je volt. A második helyet McCoy havas GW TD-je csípte el, míg a bronzérmet a Brown-Singletary játék akaszthatta a “nyakába”.

Szerkesztők véleménye:

Jarred: A Billsnél nem nagyon volt egyértelmű favoritom, viszont a havas meccseket mindig is szerettem, így McCoy nálam nagy előnyről indított, és igazán nem is volt semmi más, ami be tudta volna előzni. Szép a Brown-Allen TD, de nálam kicsit elrontja az összképet, hogy kb ez volt az egyetlen értelmes játéka a Billsnek azon a meccsen.

katonadani: Imádom a havas meccseket, de McCoynak volt egy ennél is szebb és jobb havas futása karrierjében. A trükkös játékokat, elkapók által passzolt TD-ket is imádom, így jogos a Brown-Allen győzelem, főleg hogy playoffban történt, még ha aztán nem is sikerült megnyerni a meccset.

Höri: Nem jelöltük, de én Kyle Williams touchdownját hoztam volna, a playoff-mentes korszak ikonjának búcsúzását. A böjt hossza miatt én a kortársát, Fred Jacksont szavaztam meg először, miközben csóváltam a fejem, hogy a kurrens megváltó irányítójuk természetesen nem egy passzkísérlettel képviselteti magát.

New England Patriots

Olvasók döntése:

View post on imgur.com

Kétesélyes volt ez a meccs, és abból a szempontból nem is történt nagy meglepetés, hogy a két Super Bowl play került az első két helyre. Ami talán meglepőbb, hogy nem az esélyesebbnek gondolt Butler INT nyert, hanem Edelman elkapása. Ráadásul nem is kicsit nyert, majdnem kétszer annyi szavazatot szedett be mint a Butler INT. A harmadik helyre még az Edelman-Amendola TD fért fel.

 

Szerkesztők véleménye:

Jarred: Na itt volt bőven opció, de igazából számomra nem nehéz a döntés. A 49. Super Bowlon én már elkönyveltem, hogy egy lehetetlen elkapás után kikapunk (megint), és már igazából semmiben nem reménykedtem. Aztán jött Butler. Elsőre fel sem fogtam, mi történt (azt hittem sikeres elkapás, de egy yardon megfogták, szóval 3rd down jön), de miután leesett… nos azt az érzést nem igazán lehet leírni. Ezt az élményt pedig azóta sem tudta semmi felülmúlni (bár azért volt rá próbálkozás a csapat részéről bőven) szóval itt bár erős a mezőny, de számomra egyértelműen a Butler INT a legkedvesebb emlék.

katonadani: Meglepett az eredmény, ugyanis azt hittem, egyértelműen a Butler-INT fog nyerni, nálam az is vinné haza a képzeletbeli aranyérmet. No persze nem mintha az Edelman-elkapás ne lett volna katartikus, meccset befolyásoló és elképesztően különleges játék, hiszen lehet érvelni, hogy ez döntötte el a Super Bowlt valamilyen szinten, azonban itt jóval több faktor volt, míg a Butlernél egyértelműen ez a játék volt a döntő, így nálam kérdés nélkül nyert ez a zseniális védőmegmozdulás (főleg figyelembe véve a történetét és minden velejáróját).

Höri: A személyes érintettség miatt kizárólag Butlerre szavazhatok, de az is tény, hogy Edelman elkapására is pontosan emlékszem, hogy milyen hangok törtek ki belőlem. Meg a szomszédok is. Meg a másik utca.

Ezek lennének tehát az eredmények, ha valakinek van valami hozzáfűznivalója a győztesekhez, akkor nyugodtan megteheti komment formájában. Csütörtökön folytatjuk a játékot egy másik csoport képviselőivel

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!