Connect with us

Minden ami NFL

FK! Top 50 2020 – II. rész

A lista következő részében a legjobb offensive tackle-ök egy része, kiöregedőben lévő sztárok és kiváló secondary játékosok foglalnak helyet. Érdekes megfigyelni, hogy mind a tackle-ök, mind a korosodó játékosok megítélése elég vegyes, épp ezért mutathat valós képet a listán elfoglalt helyük.

A listát hat szerkesztő (Balázs, Bálint, Dani, Höri, Józsi, Patrik) az alapján állította össze, hogy szerinte ki jelen pillanatban az 50 legjobb játékos a ligában. Az összpontszám megállapítása során figyelmen kívül hagytuk a legalacsonyabb és legmagasabb helyezéseket, hogy a szélsőséges véleményeket kivegyük az egyenletből.

A lista korábbi játékosai:

Top 41-50

50. Rodney Hudson, C, Las Vegas Raiders

49. Harrison Smith, S, Minnesota Vikings

48. Brandon Brooks, G, Philadelphia Eagles

47. Chandler Jones, Edge, Arizona Cardinals

46. Tom Brady, QB, Tampa Bay Buccaneers

45. Myles Garrett, Edge, Cleveland Browns

44. Mike Evans, WR, Tampa Bay Buccaneers

43. Calais Campbell, DL, Baltimore Ravens

42. Jalen Ramsey, CB, Los Angeles Rams

41. Jason Kelce, C, Philadelphia Eagles

40. Lane Johnson, OT, Philadelphia Eagles, 47 pont

Tavalyi helyezés: 40.

Idei helyezések: 11, 26., 42., 44., 45., 47.

Lane Johnson rögtön mindkettő kategóriába besorolható. Egyrészt kétségtelenül még mindig egy nagyszerű tackle, de már kezdenek meglátszódni rajta az idő jelei. Ettől függetlenül jelen pillanatban itt a helye a listán, mert rutinja és technikája még mindig a legnagyobbak közé emeli a posztján. Mind a hat szerkesztőnél bekerült a legjobb 50 játékos közé.

39. Terron Armstead, OT, New Orleans Saints, 49 pont

Tavalyi helyezés: 24.

Idei helyezések: 11, 25., 32., 47., 50+., 50+.

Terron Armstead pont az ellentéte lehetne. Ő még nincs igazán korban, így hosszú évekig lehet meghatározó játékos, de talán pont pár – az eddigiekhez hasonló – stabil év hiányzik neki még, hogy magasabbra ugorhasson ezen a listán. Egészségesen posztja krémjébe tartozik, de elég sok meccset kellett már kihagynia karrierje során, ami szintén ronthatja értékét.

38. Aaron Rodgers, QB, Green Baay Packers, 54 pont

Tavalyi helyezés: 8.

Idei helyezések: 22, 22., 26., 50+., 50+., 50+.

Az első meglepetés, hogy Rodgers ennyire hátul van a tavalyi top10-es szereplés után. Ellenben már tavaly is nagyobbat esett a megítélése, ezen pedig idén semmit nem sikerült javítania. Mégis itt foglal helyet, hiszen továbbra is vannak olyan villanásai, amikre csak a legnagyobbak képesek, így sokak szemében továbbra is ő az egyik csúcsirányító a ligában. Kérdés, hogy képes lesz-e még tartósan azt a szintet hozni, mint 4-5 évvel ezelőtt. Kettős megítélését mutatja az is, hogy három szerkesztőnél a top26-ba került, hárman viszont a listára sem tették.

37. Danielle Hunter, DE, Minnesota Vikins, 54 pont

Tavalyi helyezés: –

Idei helyezések: 6., 8., 45., 46., 50+., 50+.

Hunter megítélése szintén érdekes. Amit az utóbbi időben letett az asztalra, az kétségtelenül figyelemre méltó és a top3 pass rusher közé emeli a játékát. Ellenben szerintem még sokan kivárnak azzal, hogy a legjobbak közt emlegessék, mert valahogy az X faktort kevésbé érezni a játékában, így pedig még bizonyítania kell. Szintén jól mutatja kettős megítélését, hogy két szerkesztő a top10-be helyezte, négyünknél viszont a top40-be sem fért be.

36. Derwin James, S, Los Angeles Chargers, 55 pont

Tavalyi helyezés: 23.

Idei helyezések: 29., 36., 37., 38., 38., 48.

A Chargers svájci bicskája minden valószínűség szerint sérülése miatt van ennyire hátul, mert tisztán játékát tekintve az egyik legdominánsabb a posztján és kivételes játékos az NFL-ben. Ellenben nem tudta megmutatni, hogy olyan szinten van, mint tavaly, ezért van ez a kisebb hátraesés a helyezésében. James egy kiváló játékos, a legjobb mentalitással, így minden adott, hogy jövőre újra top25 lehessen.

35. Drew Brees, QB, New Orleans Saints, 57 pont

Tavalyi helyezés: 19.

Idei helyezések: 29, 30., 32., 34., 50+., 50+.

Brees esete hasonló Rodgerséhez, annyi különbséggel, hogy a kapott pontszámokon is látszik, hogy Breest egy sokkal stabilabb játékosnak tartjuk, ellenben nem nézzük már ki belőle a robbantást sem. Már évek óta prognosztizáljuk, hogy visszaesik a játéka, de ez nem olyan ütemben történik, hogy egyből kihulljon a top50-es listánkból.

34. Richard Sherman, CB, San Francisco 49ers, 62 pont

Tavalyi helyezés: –

Idei helyezések: 12., 16., 39., 43., 44., 50+.

Újabb érdekes név a sorban. Sherman tavaly már fel sem fért a listánkra, de idén olyan másodvirágzást produkált, hogy komolyan elgondolkodtató, hogy 30-on kívül van-e a helye. A többség szerint jobb az óvatosság és meg kell várni, hogy ez csak egy ideiglenes fellángolás volt-e tőle vagy valóban képes visszatérni a csúcsformájához.

33. Casey Hayward, CB, Los Angeles Chargers, 70 pont

Tavalyi helyezés: –

Idei helyezések: 14., 23., 30., 35., 46., 50+.

Hayward ellenben elég stabilan hozza azt a teljesítményt, ami top5 a posztján, ellenben az utolsó fokozatot valahogy nem képes megugrani. Kiváló játékos, akinek senkinek nem kell már bizonyítania, de nem ő kategóriájának a csúcsa.

32. Tyrann Mathieu, S, Kansas City Chiefs, 72 pont

Tavalyi helyezés: –

Idei helyezések: 13., 20., 31., 40., 41., 50.,

Még egy másodvirágzását élő játékos Mathieu személyében. Szerintem mindenki nevében mondhatom, hogy nagyon jó látni, hogy képes volt visszatérni a sérülések és kisebb gyenge periódus után, mert nem csak egy jó, de egy izgalmas játékos is, akit jó nézni a pályán. Most úgy tűnik nagyon megtalálta magát és a helyét is a csapatában, így bizakodóak lehetünk.

31. Ryan Ramczyk, OT, New Orleans Saints, 74 pont

Tavalyi helyezés: –

Idei helyezések: 13., 25., 29., 33., 43., 43.

Ramczyk teljesítménye a többiekéhez képest stabil. Évről-évre jobb, és a legjobb korban is van, hogy ez még fokozatosan javuljon is. A pontszámok szórása ugyan kicsit nagy, de ez inkább a tackle-ök overall megítélésének tudható be szerintem. Ő már minden listán rajta van, teljesen megérdemelten.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!