Connect with us

Minden ami NFL

Az Évtized Játékai – AFC South

Véget ért az Évtized Játékai második csoportja, jöjjenek a nyertesek.

Indianapolis Colts

Olvasók döntése:

View post on imgur.com

Ahogyan múlt héten a Seahawksnál, úgy most a Coltsnál is előre lehetett sejteni, mi fog nyerni, és nem is történt nagy meglepetés. A Luck fumble TD mondhatni könnyedén nyert. Ami már kisebb meglepetést okozott, az a második helyezett McAfee onside kick. Úgy tűnik, nem csak a Texans nem készült fel erre a játékra. A dobogó harmadik helyére pedig Ballard szaltója fért fel.

Szerkesztők véleménye

Jarred: Nem fogok vitatkozni az eredménnyel, a legjobb wild card meccset láttam, Luck helyzetfelismerése pedig zseniális volt. Nyilván kis szerencse is benne volt abban, hogy pont úgy pattant a labda, de ugye ahol egy patkó a logó, és Lucknak hívják az irányítót, ott ez már-már elvárható.

katonadani: Nem lepett meg az eredmény, sőt, azt hittem még simábban is nyer a fumble TD. Az viszont kissé meglepett, hogy a Moncrief TD ennyire a végén kullogott a szavazásnak, ugyanis tőlem az kapta a másik szavazatot, mert az egyik leglehetetlenebb tökéletes dobás volt, amit valaha láttam. Luck alól kiszedik a lábát, mégis tökéletes mély labdát adott, még vezette is az elkapóját. Erre nagyon nagyon kevesen képesek, zseniális dobás volt. Ha nagyon választanom kellene a kettő között, akkor a play fontossága miatt a fumble TD kapná az első helyet, hiszen az is zseniális helyzetfelismerés volt, de szerintem a Moncrief TD-t nem értékeltétek eléggé.

Höri: Teljesen egyértelmű volt, hogy Lucknak kell nyerni, maximum a visszavonulást bejelentő előszezon-képsor versenyezhetett volna ezzel a touchdownnal. Én ezt az Indy – KC meccset elvileg csak fél szemmel kellett volna, hogy nézzem, mert az utána jövő Saints-Eaglesön volt jelenésem, de kb. 5000 yardot futottam a Sport tévé székház folyosóján a meccs alatt. Mindenesetre innentől kezdve végképp elhittük azt, hogy Luck a mi emberünk, és vele bármikor nyerhetünk. Kár, hogy nem tartott sokáig.

kronikk: Én is egyetértek az eredménnyel. Egy legendás győzelem nagy hátrányból fordítva. Persze ennél a játéknál a szerencse is kellett, hiszen a disznóbőr nem sokszor pattan pont a kézbe. Én is mint Colts szurkoló, azon a januári estén sok mindent átéltem, de az biztos, hogyha Luck (sajnos) rövid karrierjére visszaemlékszik valaki, akkor ez a TD biztosan ott lesz az emlékek között. Kár, hogy nem a mostani stáb mellett újonc Andrew.

Tennessee Titans

Olvasók döntése:

View post on imgur.com

A Titansnél az eddigi legnagyobb verseny zajlott le. Mariota TD-passza saját magának és Henry 99 yardos TD-je végig fej-fej mellett haladt, és végül egy orrhosszal (tehát 4 szavazattal) Mariota nyerte meg ezt a játszmát. A harmadik helyezett Henry TD-passz már szerényebb eredményt ért el, de két ilyen óriás mellett az a 24% egyáltalán nem rossz. Illetve egy apró érdekesség, hogy a Nate Washington TD sokáig 0 szavazaton állt, és a végére is csak kettőig jutott. Ez mondjuk abból a szempontból talán nem annyira meglepő, hogy milyen 6 másik játékkal kellett versenyeznie.

Szerkesztők véleménye

Jarred: Meg tudom érteni, miért lett ilyen szoros a végeredmény. 99 yardos TD-t nem mindennap lát az ember, ahogyan olyat sem, hogy valaki TD-passzt adjon saját magának. Számomra mindkettő nagyon emlékezetes volt, de végül dönteni kellett, így nálam a Mariota passz nyert egyetlen indok miatt. Az a jelenet egy rájátszásmeccsen történt egy jó csapat ellen, ami megalapozta a későbbi győzelmet. A Henry 99 yard „csak” egy alapszakasz meccs volt egy összetört Jaguars ellen. Ez persze nem vesz el semmit az értékéből, de valahogy dönteni kellett.

katonadani: A maga nemében szinte egyedülálló a saját magának passzolt TD Mariotától, így én is erre tettem le a voksom, de a második helyre én a Henry TD-passzt tenném.

Höri: Ahhoz képest, hogy a Titans az egész évtizedben elég messze volt a bajnoki címtől vagy az első helyektől, rengeteg elképesztő momuntum jutott eszembe róluk azonnal. A helyzet komolyságára való tekintettel én Henry TD-passzára szavaztam, azon a ponton ugyanis átkerült egy új szintre a Titans, mint kihívó csapat. Amikor egy underdognak minden sikerül, el kell kezdeni félni tőlük. Azokban a hetekben nem volt náluk forróbb együttes.

kronikk: Egy újabb olyan TD nyerte a szavazást, amiben Fortuna asszony megint támogatta az AFC South egyik csapatát. Nehéz a döntés, hogy a Chiefs elleni Mariota TD vagy Henry egész pályás futása nyerje, de a szavazáson is látszik, hogy nem csak nekem okozott gondot ez a döntés.

Jacksonville Jaguars

Olvasók döntése:

View post on imgur.com

A Jaguarsnál sem volt teljesen egyértelmű, mi fog nyerni. Cole egykezese jól kezdett, de volt egy rövid időszak, mikor Minshew átvette a vezetést, és sokáig úgy tűnt az a play fog nyerni, de aztán Cole visszaelőzött. A két play végül 14 szavazatkülönbséggel zárt. A harmadik helyen Garrard Hail Mary passza végzett 18%-kal.

Szerkesztők véleménye

Jarred: Itt kicsit meglepődtem a szavazás állását figyelve. A Cole egykezest értem, miért nyert, de számomra a Minshew TD annyira nem volt emlékezetes. Ellentétben a Garrard Hail Maryvel, amit tényleg nem mindennap lát az ember. Mármint nem Hail Maryt (ahhoz elég pár Packers meccset visszanézni), de az hogy a védő leüti a labdát, pont az érkező elkapó kezébe… Na ilyen tényleg egyszer van egy évtizedben.

katonadani: Ha legfontosabbat nézünk, akkor Telvin Smith fumble return TD-je nyer, ha legszebbet, akkor Cole egyekezese, ha legkülönlegesebbet, akkor pedig a Hail Mary. Így pedig nehéz súlyozni és igazságot tenni a jelöltek közt, itt számomra nem emelkedett ki úgy igazán egyik sem.

Höri: Próbál az ember a szépre emlékezni nyilván, de a Jax előző évtizede inkább a kudarcokról szólt, én meg félig-meddig ellendrukkerként az első dolog, amit fel tudok eleveníteni tőlük az Myles Jack visszafújt touchdownja, amivel 26-10 lett volna nekik az AFC döntőben. A szavazandók közül a két Steelers elleni játékra nyomtam, azok a győzelmek egy évre legitimizálták a Jaguarst, mint bajnokesélyes.

kronikk: Nem véletlen, hogy a hét játékból három a 2017-es évből származik. Jaguar szurkolóknak az egyetlen AFC döntőt eredményező éven kívül túl sok örömük nem lehetett, bár sok franchise-nak még ez az egy kiemelkedő év sem jön össze. Cole elkapása tényleg szép volt és nem kis bravúr. Viszont az meglepett, hogy Fournette futott 90 yardos TD-je ilyen hátul végzett, bár lehet benne van az is, hogy a Jaguars szurkolók számára nem biztos, hogy Fournette a legkedveltebb játékos.

Houston Texans:

Olvasók döntése:

View post on imgur.com

Két szoros után egy kicsit simább eredmény. Watson menekülése könnyen nyerte a játékot a szavazatok 36%-át bezsebelve. Utána egy kicsit lemaradva Watt pick6 következett, és végül Hopkins látványos egykezes TD-je lett a bronzérmes.

Szerkesztők véleménye

Jarred: Magával az eredménnyel nem tudok vitatkozni. Én is a Watson menekülés és a Watt TD között gondolkodtam. Ha választanom kellene, akkor azért a Watt playt választanám, mert mégiscsak ez volt a Texans első playoff győzelme. Szóval jelentőségét tekintve egy kicsit nagyobb volt Watt megmozdulása. De csak egy kicsit.

katonadani: Itt teljesen egyetértek a szavazással, Watson menekülése nyer nálam is (utána pedig a Watt pick-6). Nem is hittem el, hogy két érkező védő – az egyik ráadásul vakoldalról – ütése közben ott talpon lehet még maradni, Watsonnak viszont valahogy sikerült, ráadásul még a következő ütés közben meg is találta a checkdown opcióját. Zseniális ösztönös játék volt.

Höri: 2014 volt az az év, amikor próbálta mindenki kézen fogva kiszurkolni, hogy Watt legyen az MVP, és az a kampány összességében nagyon emlékezetes volt, de egyetlen jelenettel nem képviselteti magát. Az adat-vezérelt döntéshozatal akkor is simán nyert Rodgers és lett a legértékesebb. Én itt Deshaun passzára szavaztam a Saints ellen. Az volt az a pont, amikor elkezdtem aggódni a Houston miatt, mint csoportellenfél, ilyenre pedig a klub alapítása óta nem volt példa.

kronikk: Itt is egy emlékezetes mérkőzésen Watson menekülése nyerte a szavazást, amivel egyet tudok érteni, hiszen azért egy szép játéknál dob rajta az is, ha fontos pillanatban/playoffban születik ez a play. Abban az esetben ha csak a szépség döntene, akkor nálam Hopkins elkapása nyerné a szavazást. Sajnálhatják a Texans szurkolók, hogy már nem láthatnak tőle több ilyen megoldást houstoni mezben.

Ezek lennének tehát az eredmények, ha valakinek van valami hozzáfűznivalója a győztesekhez, akkor nyugodtan megteheti komment formájában. Csütörtökön folytatjuk a játékot egy másik csoport képviselőivel.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!