Connect with us

Minden ami NFL

Az Évtized Játékai – Bengals

A nyárra egy újfajta játékot találtunk ki, ami valószínűleg a szezonkezdetig ki fog tartani reményeink szerint. Ennek a játéknak pedig az lesz a lényege, hogy megpróbáljuk minden csapatnál megtalálni az elmúlt évtized legjobb játékát.

A játék úgy fog kinézni, hogy az elmúlt évtizedből minden csapathoz kerestem 7  playt. Ezeket a playeket az alapján választottam ki, hogy mennyire voltak emlékezetesek, mennyire befolyásolták egy adott csapat szezonját, és mennyire történtek fontos pillanatokban. Értelemszerűen a playoff meccseken történt playek valamilyen szinten előnyt élveznek, de nem csak onnan válogattam.

Ebből a 7 playből lehet szavazni kettőre, amiről úgy gondolod, hogy szerinted e kettő közül érdemelné meg valamelyik az évtized játéka címet (azért kettőre lehet szavazni, mert az egy kevés a három meg sok. Illetve így kicsit többet kell gondolkodni).

Ezen a héten az AFC North csapatai érkeznek, ma pedig a Bengals kerül sorra.

Szavazni a Bengalss playeire szombat este 19.00-ig lehet, ekkor fogom lezárni a szavazást. Eredményhirdetés majd hétfőnn lesz, mikor már a csoport többi tagjánál is eldőlt melyik play nyert. Természetesen nem csak az adott csapat szurkolója szavazhat, sőt az lenne a legjobb, ha mindenki más is szavazna hiszen nem csak egy szurkolótábor számára lehet emlékezetes egy-egy play. Ha pedig úgy érzed szeretnéd megindokolni, mire adtál szavazatot és miért, vagy hogy szerinted mi maradt ki, akkor nyugodtan megteheted kommentben. Valahol az is a célja ennek a játéknak, hogy beszéljünk arról, mik is történtek az elmúlt évtizedben.

#1 Jerome Simpson akrobata TD – 2011 week 16

Simpson egy elég sajátos módját választotta a TD szerzésnek. Ahelyett, hogy simán begyalogolt volna, inkább átugrotta az őt szerelni igyekvő védőt, csinált egy szaltót a levegőben, majd talpra érkezve landolt az end zone-ban.

View post on imgur.com

#2 Fumble TD 4&inchesre – 2013 week 3

Mike McCarthy nagyon ritkán mert kockáztatni. A Bengals ellen azonban úgy gondolta, megéri megpróbálni 3 pontos előnynél a meccs végén nekimenni 4&inchesnek. Végső soron a legrosszabb, ami történhet, hogy nem sikerül, de akkor majd a védelem megoldja. Hát tévedett. A legrosszabb ami történhet, hogy a Bengals védői fumble-t szereznek, amivel aztán visszafutnak, és megnyerik a meccset.

View post on imgur.com

#3 Giovani Bernard átfut a teljes Dolphins védelmen – 2013 week 9

Jobb oldalra kell futni, de a támadófal olyan ügyes volt, hogy két védő is átjutott. Oké, akkor fordulás vissza, és próbáljuk balra. Ott is tele vagyunk védőkkel. Akkor vissza jobbra. Ott is védők vannak. Áh nem érdekel, akkor is megfutom ezt a TD-t. Gondolta Giovani Bernard, és megcsinálta.

View post on imgur.com

#4 Dalton Hail Mary – 2013 week 10

2 másodperccel a vége előtt a félpályán állva nincs más lehetőséged, fel kell dobnod a labdát és imádkoznod, hogy ha fel is pattan a labda akár kétszer is, akkor is a végén a te játékosod kezében kössön ki. Nos, a Bengals pont ezt csinálta.

View post on imgur.com

#5 A.J. Green sok-coverage TD – 2016 week 7

Green megirigyelte Megatron triple coverage TD-jét, szóval megcsinálta a sajátját. Csak őt nem három védő próbálta megállítani, hanem gyakorlatilag négy. A csapattársakról nem is beszélve, akik csak zavaró tényezők voltak.

View post on imgur.com

#6 TD 4&12-re – 2017 week 17

Legszebb öröm, ha kiszúrhatsz egy csoportriválissal. A Bengalsnak nem volt miért játszania a ’17-es szezon utolsó meccsén, de ez nem jelentette azt, hogy ne vette volna komolyan a meccset. A Ravensnek muszáj volt nyernie, és sokáig úgy tűnt, meg is lesz a playoff. Aztán Dalton 4&12-re kiosztott egy TD-t, amivel nyert a Bengals. Daltont pedig azóta szentként tisztelik Buffalóban, hiszen így a Bills jutott rájátszásba.

View post on imgur.com

#7 Clayton Fejedelem fumble TD – 2018 week 1

Ritka alkalmak egyike, mikor Lucknak nem sikerült a végén fordítani. A Coltsnak TD-re volt szüksége, és úgy tűnt, Luck megint megcsinálja… amikor jött Fejedelem, és nagyot ütve a TE-n fumble-t erőszakolt ki, majd azzal a lendülettel vissza is futott vele.

View post on imgur.com

Szavazás:

14 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
14 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
camillo 7777
3 years ago

Most is nehéz volt dönteni. De emlékszem Simpson TDjét hetekig mutogattam a barátaimnak. 😃

bjeela
bjeela
Reply to  camillo 7777
3 years ago

Az mindent visz, mint Kamaz a kereszteződésben.

pritek
pritek
Reply to  bjeela
3 years ago

Iiiiiigen, na haladjunk tovabb, az is csak 6 pont volt… :)

bjeela
bjeela
Reply to  pritek
3 years ago

Jójójó, de milyen hat pontos… A védő még most is néz és rohadtul nem érti.

pritek
pritek
Reply to  bjeela
3 years ago

Olyat nezett hogy el is tiltottak, aztan ment is a levesbe.
Ez is egy olyan jatek volt amiben biztos voltam, hogy nyerni fog. Emlekszem percekig karomkodtam folyamatosan utana.

Jarred
Jarred
Reply to  pritek
3 years ago

Ez után? Pedig olyan túl sokat nem veszítettetek, a playoff eddigre már eldőlt.

pritek
pritek
Reply to  Jarred
3 years ago

Nem volt koze a kettonek egymashoz es lehet egy evvel kesobb volt. Valami drog sztori volt.
Amugy emlekeim szerint ha ezt hozzuk meg meglehetett volna a rajatszas (ha az utolso korben kikapnak a tobbiek). Es az utolso pillanatokban ott is volt az egyenlites szo szerint a
kezben, de Breston elejtett az end zoneban egy olyan egyszeru labdat aminel egy tollpihe sem konnyebb. Neki viszont az tenyleg meg is a pecsetelte a sorsat.
Minden esetre ez a szezon szuper izgi volt Cards szurkolokent. Elo is a kerult a csapatnak egy regi beceneve a Cardiac Cards, annyi hosszabbitasos es szoros,
utolso negyedes forditasos meccset nyertek. Ha rajatszasba jutottak volna az neked igazi csemege lenne egy cikkhez :)

Lajos
Lajos
3 years ago

Számomra akkor is az a legszebb, amikor a Ravens-sel kiszúrhatunk, ráadásul nekik az a playoff-ba került 😁😁

makosteszta
makosteszta
Reply to  Lajos
3 years ago

Hát nekem meg pont az az, amit sose választanék, mert kb ez győzte meg a vezetőséget hogy jövőre is maradjon Marvin Lewis.

Lajos
Lajos
Reply to  makosteszta
3 years ago

Azzal a részével egyetértek, de mégis csak egy Baltimore-nak tettük be a nyeles aszpirint, de hát nem lehet minden hibátlan, ezt már csak tudjuk. (Sajnos)

makosteszta
makosteszta
Reply to  Lajos
3 years ago

Őszintén szólva a Ravens nekem még annak ellenére is szimpatikus és kedves csapat, hogy amúgy csoportrivális, szóval engem még ez sem vigasztal. :D

Lajos
Lajos
Reply to  makosteszta
3 years ago

Oh, hát ez számodra akkor tényleg egy csalódás lehet, én azóta vigyorgok amikor csak meglátom ezt a jelenetet, nekem a Ravens mindig egy egoista nagyképű csapat képét juttatja eszembe, bármilyen jól is játszanak (Sajnos). De amíg nincs playoff addig ez öröm, hogy legalább nekik sem. ( A legszebb öröm a káröröm, mert nincs benne irigység 😁😁)

Bandi
Bandi
3 years ago

Ki gondolta volna hogy pont a Bengalsnál zseniális az összes is?

Jarred
Jarred
Reply to  Bandi
3 years ago

Én is meglepődtem, mikor összeállítottam a listát, hogy milyen erős lett ez a mezőny. Kb 6 playről is el tudom/tudtam képzelni, hogy nyerjen.

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x