Connect with us

Playoff Ranking

FK! Preseason Power Ranking – IV.rész

Pontot teszünk a szezon előtti erősorrendünk végére és most kiderül, hogyan látjuk az NFL legjobb csapatainak rangsorát. 

A listát hét szerkesztő (Balázs, Bálint, Dani, Höri, Jarred, Józsi, Patrik) állította össze, az összpontszám megállapítása során figyelmen kívül hagytuk a legalacsonyabb és legmagasabb helyezéseket, hogy a szélsőséges véleményeket kivegyük az egyenletből.

Top 25-32

32. Carolina Panthers

31. Jacksonville Jaguars

30. Washington

29. Cincinnati Bengals

28. Miami Dolphins

27. New York Giants

26. New York Jets

25. Los Angeles Chargers

Top 17-24

24. Chicago Bears

23. Las Vegas Raiders

22. Detroit Lions 

21. Denver Broncos

20. Cleveland Browns

19. Los Angeles Rams

18. Atlanta Falcons

17. Arizona Cardinals

Top 9-16

16. Houston Texans

15. Pittsburgh Steelers

14. Tennessee Titans

13. Buffalo Bills

12. Indianapolis Colts

11. New England Patriots

10. Philadelphia Eagles

9. Green Bay Packers

 

8. Dallas Cowboys

Helyezések: 5., 8., 9., 9., 10., 11., 13.,

Legnagyobb erősítés: Új edzői stáb

Legnagyobb veszteség: Travis Frederick és Byron Jones

Legerősebb pont: Elkapók

Leggyengébb pont: Secondary

A Cowboys mindkét egységéből vesztett egy-egy magas szinten játszó játékost Travis Frederick és Byron Jones személyében, a korrekt piaci tevékenységnek, a kiváló draftnak és talán elsősorban a kicserélt edzői stábnak hála viszont reménykedhetnek a szurkolók, hogy végre sikerül kihozni a keretből azt, ami benne van. Helyezéseink alapján nagyon magas a csapat padlója, ugyanis senki nem tette a 13. helynél hátrébb a gárdát – ami nem mondható el a listán előttük álló három csapatról.

7. Minnesota Vikings

Helyezések: 5., 6., 7., 7., 11., 11., 21.,

Legnagyobb erősítés: Újoncok

Legnagyobb veszteség: Stefon Diggs

Legerősebb pont: Safety-tandem

Leggyengébb pont: Támadófal

A Vikings konzisztensen a jó csapatok közé tartozik, és nehéz elképzelni, hogy 2014 után ismét negatív mérleggel végezzen. A játékosállomány és Mike Zimmer miatt egy elég magas padlóval rendelkezik a minnesotai gárda, ugyanakkor a támadófal ingatagsága és a kicserélődött CB-sor miatti kérdőjeleknek köszönhetően a legfelső krémbe sem tudtuk helyezni Cousinsékat, főleg hogy az erősítésnek számító újoncok nem biztos, hogy az első perctől fel tudják venni a profi liga fonalát.

6. Seattle Seahawks

Helyezések: 5., 6., 7., 7., 9., 13., 16.,

Legnagyobb erősítés: Jamal Adams

Legnagyobb veszteség: Jadeveon Clowney

Legerősebb pont: Russell Wilson

Leggyengébb pont: Falak

Egy átlagos irányítóval jó eséllyel a top10-ben sem lenne a Seahawks, azonban Wilson közelről sem egy átlagos irányító és a hátán tudja cipelni ezt a csapatot, ahogy megtette már elég sokszor. A falak csatáját ritkán fogja megnyerni a Seahawks a szezonban, de az nem véletlen, hogy Wilsonnal eddig egyetlen egyszer sem maradt 9 győzelem alatt a gárda (és 10 alatt is csak egyszer), így ez tekinthető a seattle-iek padlójának.

5. Tampa Bay Buccaneers

Helyezések: 5., 5., 6., 6., 7., 13., 18.,

Legnagyobb erősítés: Tom Brady

Legnagyobb veszteség: A holtszezon

Legerősebb pont: Passzjáték

Leggyengébb pont: Futójáték

A top4-től jelentősen lemaradva, de az üldözők táborát vezetve a Buccaneers csúszott be az ötödik helyre a konszenzusos listánkon, miután öten is a top8-ba rangsoroluk a gárdát. Nagy a felhajtás a csapat körül, ami Brady érkezése után nyilván nem meglepő, kérdés, sikerül-e felnőni a hype-hoz. A támadósor olyan jó nevekből áll, hogy nagyon nehéz elképzelni még a kimaradt holtszezon ellenére is, hogy ne hasítson, a védelem pedig rendkívül alulértékelt és sokaknak meglepetést fog okozni.

4. San Francisco 49ers

Helyezések: 3., 3., 4., 4., 4., 6., 8.,

Legnagyobb erősítés: Trent Williams

Legnagyobb veszteség: DeForest Buckner és Emmanuel Sanders

Legerősebb pont: Védőfal és főedző

Leggyengébb pont: Irányító

Az NFC bajnoka nem változott sokat a szezon vége óta: lecserélte DeForest Bucknert és Emmanuel Sanderst két elsőkörös újoncra, illetve a visszavonuló Joe Staley helyére megszerezte Trent Williamst, és igazából ennyi. Ez az állandóság pedig nagy előny ebben a furcsa holtszezonban, így 2020-ban is nagy dolgokat várunk a 49erstől. A védelem továbbra is magas szinten fog teljesíteni, a támadósorban pedig Shanahan zsenijével adva van a sikeresség receptje, még ha az elkapógárda nem is olyan veretes.

2. New Orleans Saints

Helyezések: 2., 2., 2., 2., 3., 4., 4.,

Legnagyobb erősítés: Emmanuel Sanders és Malcolm Jenkins

Legnagyobb veszteség: Larry Warford

Legerősebb pont: Teljes offense

Leggyengébb pont: Linebackerek?

Teljes holtverseny a második helyen, ugyanis nem csak a szélsőségek nélküli, hanem a teljes összpontszám alapján is egyenlőség alakult ki. Nagyon egyben vannak a Szentek, játékosról játékosra talán a legjobb kerettel is rendelkeznek, nem nagyon találni gyenge pontot, ráadásul edzői fronton is a legjobbak közt vannak. Az utóbbi években viszont a legfontosabb pillanatokban sikerült elhasalniuk, így leginkább a saját árnyékukat kellene leküzdeniük. Hétből öt szerkesztő az NFC legjobb csapatának gondolja a Saintst.

2. Baltimore Ravens

Helyezések: 2., 2., 2., 3., 3., 3., 4.,

Legnagyobb erősítés: Calais Campbell és Derek Wolfe

Legnagyobb veszteség: Marshal Yanda

Legerősebb pont: Támadórendszer

Leggyengébb pont: Elkapók

A top10-et az NFC uralta, eddig a pontig csak a Nemzeti Főcsoportból voltak csapatok a lista tetején, így mondhatjuk, hogy a Ravens és a kizárásos alapon első helyen végző Chiefs magasan kiemelkedik az AFC-ből. A Ravens a tavalyi alapszakasz legjobb csapata volt, azonban a rájátszásban nem úgy alakultak a dolgok, ahogy decemberig. A problémásnak tűnő futás elleni védelmet sikerült orvosolni a holtszezonban és minimális gyenge ponttal, a liga legkülönlegesebb támadósorával és irányítójával, illetve az NFL egyik legerősebb secondaryjével próbálnak még egy, vagy reményeik szerint inkább három szintet lépni. Egy kivétellel minden szerkesztőnél a dobogón találták magukat listánkon.

1. Kansas City Chiefs

Helyezések: 1., 1., 1., 1., 1., 1., 1.,

Legnagyobb erősítés: Folytonosság

Legnagyobb veszteség: Kendall Fuller

Legerősebb pont: Mahomes és a passzjáték

Leggyengébb pont: Futás elleni védelem

Egyhangú szavazással végzett első helyen a címvédő, és nem csak a bajnoknak járó tisztelet miatt. A támadósornál nyilvánvalóan nem találunk jobbat a ligában és ugyan a védelemben akadnak lyukak több helyen is, összességében jól teljesített tavaly Spagnuolo legénysége. Változás pedig szinte egyáltalán nem történt a csapatnál, ami az idei furcsa holtszezonban különösen nagy előnynek számít. Óriási meglepetés lenne, ha nem tartozna idén is a liga krémjébe Andy Reid alakulata.

Végezetül pedig íme mind a hét szerkesztő egyéni listája:

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!