Connect with us

Playoff Ranking

FK! Preseason Power Ranking – IV.rész

Pontot teszünk a szezon előtti erősorrendünk végére és most kiderül, hogyan látjuk az NFL legjobb csapatainak rangsorát. 

A listát hét szerkesztő (Balázs, Bálint, Dani, Höri, Jarred, Józsi, Patrik) állította össze, az összpontszám megállapítása során figyelmen kívül hagytuk a legalacsonyabb és legmagasabb helyezéseket, hogy a szélsőséges véleményeket kivegyük az egyenletből.

Top 25-32

32. Carolina Panthers

31. Jacksonville Jaguars

30. Washington

29. Cincinnati Bengals

28. Miami Dolphins

27. New York Giants

26. New York Jets

25. Los Angeles Chargers

Top 17-24

24. Chicago Bears

23. Las Vegas Raiders

22. Detroit Lions 

21. Denver Broncos

20. Cleveland Browns

19. Los Angeles Rams

18. Atlanta Falcons

17. Arizona Cardinals

Top 9-16

16. Houston Texans

15. Pittsburgh Steelers

14. Tennessee Titans

13. Buffalo Bills

12. Indianapolis Colts

11. New England Patriots

10. Philadelphia Eagles

9. Green Bay Packers

 

8. Dallas Cowboys

Helyezések: 5., 8., 9., 9., 10., 11., 13.,

Legnagyobb erősítés: Új edzői stáb

Legnagyobb veszteség: Travis Frederick és Byron Jones

Legerősebb pont: Elkapók

Leggyengébb pont: Secondary

A Cowboys mindkét egységéből vesztett egy-egy magas szinten játszó játékost Travis Frederick és Byron Jones személyében, a korrekt piaci tevékenységnek, a kiváló draftnak és talán elsősorban a kicserélt edzői stábnak hála viszont reménykedhetnek a szurkolók, hogy végre sikerül kihozni a keretből azt, ami benne van. Helyezéseink alapján nagyon magas a csapat padlója, ugyanis senki nem tette a 13. helynél hátrébb a gárdát – ami nem mondható el a listán előttük álló három csapatról.

7. Minnesota Vikings

Helyezések: 5., 6., 7., 7., 11., 11., 21.,

Legnagyobb erősítés: Újoncok

Legnagyobb veszteség: Stefon Diggs

Legerősebb pont: Safety-tandem

Leggyengébb pont: Támadófal

A Vikings konzisztensen a jó csapatok közé tartozik, és nehéz elképzelni, hogy 2014 után ismét negatív mérleggel végezzen. A játékosállomány és Mike Zimmer miatt egy elég magas padlóval rendelkezik a minnesotai gárda, ugyanakkor a támadófal ingatagsága és a kicserélődött CB-sor miatti kérdőjeleknek köszönhetően a legfelső krémbe sem tudtuk helyezni Cousinsékat, főleg hogy az erősítésnek számító újoncok nem biztos, hogy az első perctől fel tudják venni a profi liga fonalát.

6. Seattle Seahawks

Helyezések: 5., 6., 7., 7., 9., 13., 16.,

Legnagyobb erősítés: Jamal Adams

Legnagyobb veszteség: Jadeveon Clowney

Legerősebb pont: Russell Wilson

Leggyengébb pont: Falak

Egy átlagos irányítóval jó eséllyel a top10-ben sem lenne a Seahawks, azonban Wilson közelről sem egy átlagos irányító és a hátán tudja cipelni ezt a csapatot, ahogy megtette már elég sokszor. A falak csatáját ritkán fogja megnyerni a Seahawks a szezonban, de az nem véletlen, hogy Wilsonnal eddig egyetlen egyszer sem maradt 9 győzelem alatt a gárda (és 10 alatt is csak egyszer), így ez tekinthető a seattle-iek padlójának.

5. Tampa Bay Buccaneers

Helyezések: 5., 5., 6., 6., 7., 13., 18.,

Legnagyobb erősítés: Tom Brady

Legnagyobb veszteség: A holtszezon

Legerősebb pont: Passzjáték

Leggyengébb pont: Futójáték

A top4-től jelentősen lemaradva, de az üldözők táborát vezetve a Buccaneers csúszott be az ötödik helyre a konszenzusos listánkon, miután öten is a top8-ba rangsoroluk a gárdát. Nagy a felhajtás a csapat körül, ami Brady érkezése után nyilván nem meglepő, kérdés, sikerül-e felnőni a hype-hoz. A támadósor olyan jó nevekből áll, hogy nagyon nehéz elképzelni még a kimaradt holtszezon ellenére is, hogy ne hasítson, a védelem pedig rendkívül alulértékelt és sokaknak meglepetést fog okozni.

4. San Francisco 49ers

Helyezések: 3., 3., 4., 4., 4., 6., 8.,

Legnagyobb erősítés: Trent Williams

Legnagyobb veszteség: DeForest Buckner és Emmanuel Sanders

Legerősebb pont: Védőfal és főedző

Leggyengébb pont: Irányító

Az NFC bajnoka nem változott sokat a szezon vége óta: lecserélte DeForest Bucknert és Emmanuel Sanderst két elsőkörös újoncra, illetve a visszavonuló Joe Staley helyére megszerezte Trent Williamst, és igazából ennyi. Ez az állandóság pedig nagy előny ebben a furcsa holtszezonban, így 2020-ban is nagy dolgokat várunk a 49erstől. A védelem továbbra is magas szinten fog teljesíteni, a támadósorban pedig Shanahan zsenijével adva van a sikeresség receptje, még ha az elkapógárda nem is olyan veretes.

2. New Orleans Saints

Helyezések: 2., 2., 2., 2., 3., 4., 4.,

Legnagyobb erősítés: Emmanuel Sanders és Malcolm Jenkins

Legnagyobb veszteség: Larry Warford

Legerősebb pont: Teljes offense

Leggyengébb pont: Linebackerek?

Teljes holtverseny a második helyen, ugyanis nem csak a szélsőségek nélküli, hanem a teljes összpontszám alapján is egyenlőség alakult ki. Nagyon egyben vannak a Szentek, játékosról játékosra talán a legjobb kerettel is rendelkeznek, nem nagyon találni gyenge pontot, ráadásul edzői fronton is a legjobbak közt vannak. Az utóbbi években viszont a legfontosabb pillanatokban sikerült elhasalniuk, így leginkább a saját árnyékukat kellene leküzdeniük. Hétből öt szerkesztő az NFC legjobb csapatának gondolja a Saintst.

2. Baltimore Ravens

Helyezések: 2., 2., 2., 3., 3., 3., 4.,

Legnagyobb erősítés: Calais Campbell és Derek Wolfe

Legnagyobb veszteség: Marshal Yanda

Legerősebb pont: Támadórendszer

Leggyengébb pont: Elkapók

A top10-et az NFC uralta, eddig a pontig csak a Nemzeti Főcsoportból voltak csapatok a lista tetején, így mondhatjuk, hogy a Ravens és a kizárásos alapon első helyen végző Chiefs magasan kiemelkedik az AFC-ből. A Ravens a tavalyi alapszakasz legjobb csapata volt, azonban a rájátszásban nem úgy alakultak a dolgok, ahogy decemberig. A problémásnak tűnő futás elleni védelmet sikerült orvosolni a holtszezonban és minimális gyenge ponttal, a liga legkülönlegesebb támadósorával és irányítójával, illetve az NFL egyik legerősebb secondaryjével próbálnak még egy, vagy reményeik szerint inkább három szintet lépni. Egy kivétellel minden szerkesztőnél a dobogón találták magukat listánkon.

1. Kansas City Chiefs

Helyezések: 1., 1., 1., 1., 1., 1., 1.,

Legnagyobb erősítés: Folytonosság

Legnagyobb veszteség: Kendall Fuller

Legerősebb pont: Mahomes és a passzjáték

Leggyengébb pont: Futás elleni védelem

Egyhangú szavazással végzett első helyen a címvédő, és nem csak a bajnoknak járó tisztelet miatt. A támadósornál nyilvánvalóan nem találunk jobbat a ligában és ugyan a védelemben akadnak lyukak több helyen is, összességében jól teljesített tavaly Spagnuolo legénysége. Változás pedig szinte egyáltalán nem történt a csapatnál, ami az idei furcsa holtszezonban különösen nagy előnynek számít. Óriási meglepetés lenne, ha nem tartozna idén is a liga krémjébe Andy Reid alakulata.

Végezetül pedig íme mind a hét szerkesztő egyéni listája:

40 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
40 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
snookerista
snookerista
3 years ago

Elég egyértelmű nálatok is, hogy a chiefs az első. Persze most két alapember is kiüli a szezont de kanadainak érkezett pótlása, Williams pedig nem lenne kezdő idén az 100%. Táblázatot nem rakjátok fel kinek milyen a listája?Kiváncsi vagyok.

katonadani
Reply to  snookerista
3 years ago

De igen, máris, csak elfelejtettem :D
Edit: Done

snookerista
snookerista
Reply to  katonadani
3 years ago

Köszi :D

wolandrule
wolandrule
3 years ago

A Saints kép odab@sz. :D

Gergely Nagy
Gergely Nagy
Reply to  wolandrule
3 years ago

Majd Taysom Hill megvédi, ugyanis azonkívül, hogy tud, dobni, elkapni, rúgásokat blokkolni, futni, még egy tömegoszlató okj-t is magáénak tudhat. :D

wolandrule
wolandrule
Reply to  Gergely Nagy
3 years ago

Tömegoszlatásra Trubot kéne vinniük Brees helyére. :)

Wyatt
Wyatt
3 years ago

kissé meglepődtem, hogy ellenszavazat nélkül lett első a Chiefs, főleg a kintiek fényében, ahol általában 2-3. helyen szoktak inkább lenni. CEH mondjuk jó lesz, ha lesz idény ja. nekem tetszik a Bucs helye, remélem, igazatok lesz és hasít majd a gárda. a PO-ban Breesék úgyis kifulladnak, a Shanny pedig bármekkora előnyt le tud adni Bradyvel szemben :D

ja, és köszi a PR-t :)

Bélabá a csótány
Bélabá a csótány
3 years ago
molad1313
molad1313
3 years ago

A bucs hogy kerül ilyen előre? 😂😂

katonadani
3 years ago

Amiben nagyon hiszek az árral szemben: Browns playoffba megy idén!

Jarred
Jarred
Reply to  katonadani
3 years ago

Látom tanultál a tavalyiból. Már nem Super Bowlt jósolsz csak egy playoffot.

acsdav2
acsdav2
Reply to  katonadani
3 years ago

Hiába a 3 WC hely, túl nehéz a csoport.

Danika
Danika
3 years ago

Úgy tűnik idén a Tompa bandwagonra vettek jegyeket a szerkesztők. Bár a csoportot behúzzák, de meglepődnék, ha a Divisional körbe jutnának.

acsdav2
acsdav2
Reply to  Danika
3 years ago

Ha a Saintsnél jobbnak bizonyulnak a csoportban, akkor nehezen látom, hogy a WC körben ne tudnának nyerni. Szerintem a csoport behúzása nem valószínű és így reális hogy elhasalnak az első meccsen a PO-ban.

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
3 years ago

A Tampa helyezéseit elnézve érdekes lenne, ha TB bejelentené, hogy tekintettel a korára kiüli a szezont 150 ezerért :) (egyébként tényleg kíváncsi lennék, hogy mi jár a fejében, az egyik oldalon ott a közismert egészség-mániája, a másik oldalon meg a bizonyítási vágy az új csapattal + a tudat, hogy ki tudja, hogy hány szezonja lehet még hátra).

d zoli
d zoli
Reply to  Megawatt Szvetozár
3 years ago

comment image

Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
Reply to  Megawatt Szvetozár
3 years ago

1.

Józsi14
Józsi14
3 years ago

Saints-et nem értem ennyire elöl. Többi ok.

Viktor Gál
Viktor Gál
3 years ago

Én megértem, hogy Jarred kedvenc csapata Packers, de ha a 49ers kétszer reszeli le, zabálja fel és fossa ki a sajttálat, akkor ráadásul egy ilyen ganéj offseason után hogy a francba kerülhetnek 3 hellyel a Niners elé???!!!

katonadani
Reply to  Viktor Gál
3 years ago

és még csak nem is a kedvenc csapata :D

Viktor Gál
Viktor Gál
Reply to  katonadani
3 years ago

Más értelmes magyarázat nincs, minthogy látens GB-fan. Ide a bökőt, hogy kerül még ki róla ementáliba öltözött gyerekkori farsangi fotó.

wolandrule
wolandrule
Reply to  Viktor Gál
3 years ago

Ő Patriots szurker.

Gergely Nagy
Gergely Nagy
Reply to  wolandrule
3 years ago

Most már Packers drukker Jarred, el kell ezt fogadni, ez nem az ő döntése :D

Jarred
Jarred
Reply to  Viktor Gál
3 years ago

Na, hogy hogyan lettem Packers szurkoló arra kíváncsi lennék.

De a lényeg. Én várok egy kisebb visszaesést a 49erstől, így a csoportot a Seahawksnak adtam. Vagy bejön vagy nem, de én amúgy is szeretek olyan tippeket adni, hogy fél lábbal a földön, fél lábbal a levegőben vagyok) elég csak visszanézni az utóbbi évek jóslataimat). Pl a Titanstől láthatóan csak én várok nagy szezont, míg a Lionst egyedül én raktam bottom 3-ba. Szóval ezen annyira nem kell meglepődni.

bjeela
bjeela
Reply to  Jarred
3 years ago

Hibáztál. Van ilyen, ne szégyelld… Pedig ezerszer megmondtam neked, hogy a Bears a tuti megoldás, de te mindig ellenkezel, csak mert megtetszett egy sajttál és most meg majd ríhatsz, amikor 12 éven át a hátunkat nézed.

Jarred
Jarred
Reply to  bjeela
3 years ago

Mennék én a Bearshez, ha Foles lenne a kezdő. Csakhogy a Chicagói felsővezetés annyira hülye… akarom mondani okos, hogy Trubiskyt erőltetik, és majd csak 1-8… akarom mondani 8-1 után fognak adni Folesnak egy kis esélyt.

bjeela
bjeela
Reply to  Jarred
3 years ago

Ésszel korrigáltál, de ettől ez még akkor is kettő. Ugye tudod, mi jön harmadikra? Ha pocsék lenne a memóriád, akkor nézz a bal kezemre és a hiányzó ujjakra. Nem éri meg… Szóval maradjunk annyiban, hogy MVP Trub mellett Foles csak egy középszar samesz. Így nem érhet baj…

Fetyke
Fetyke
Reply to  Viktor Gál
3 years ago

Ami tavaly volt azt el kell felejteni, ne abból építkezz! Az előző szezonban fenntarthatatlanul jó volt a védelmetek, a sérülések is kerülték a csapatot, mondhatni minden összejött. Én is azt várom, hogy most ez nem teljesen így lesz nálatok.
+ Már többször mondtam, hogy az NFC első 6-8 csapata közül gyakorlatilag bármelyik SB esélyes, akinek összeáll a szezon és 1-1 szorosabb meccsen kijön a lépés. Ez tavaly ti voltatok, idén lehet akár a Packers is, vagy valaki más. Ne szívd ezt mellre!

ui.: amikor én kikértem magamnak a szerkesztőktől, hogy miért tartották gyengébbnek a Vikingst, mint amit én gondoltam a csapatról, mindig a szerkesztőknek lett igazuk a végén… hogy vinné el őket az ördög ilyenkor! :)

acsdav2
acsdav2
Reply to  Fetyke
3 years ago

Én nem bánnám, ha a 9ers visszaesne, de az a baj, hogy kevés szól ellenük. A tavalyi évben a kezdők közül Staley, Ford, Kwon Alexander is kihagyta a szezon több, mint felét. Átlagnál jobbnak tartom, de nem tartom nagyon kirívónak ebből a szempontból a csapatot. 3 utolsó pillanatos vereség volt (Hawks, Ravens, Falcons) és 3 utolsó pillanatos győzelem (Saints, Rams, Hawks), tehát még az se mondani, hogy minden összejött volna. A távozók helyére minőségi pótlás érkezett. Jimmy G is csak rutinosabb lesz. Nálam inkább ők a favoritok az 1.kiemelésre, de egy szint mindenképp a Saintssel. A gyengéjük az lehetne, ha Sherman a korral várhatóan visszaesne.

Fetyke
Fetyke
Reply to  acsdav2
3 years ago

Ezt nem így kell nézni! :)
A tavalyi 49ers védelem akkorát ment, mint egy évvel korábban a Bears védelem, azelőtt pedig az Eagles-Jags-Vikes DEF. Egyik védelem sem tudta fenntartani a következő szezonban ugyanazt a szintet.
Márpedig a San Francisco stratégiája ezen alapult, a védelem akkor is tartotta a csapatot, amikor a támadósornak a mérkőzések elején nem ment (lásd Rams). Nem kellett kapkodni, nem kellett passzjátékra váltani és rohanni az eredmény után, hanem volt idejük felőrölni a saját játékukkal az ellenfelet. Ebben várok kicsi visszaesést és ezért némileg rosszabb szezont a tavalyinál.
Én így látom ezt. A támadók, a jó támadósorok (Chiefs) tudják hozni évekig a kiemelkedőt. A védelmeknél mindez valamiért nem szokott menni. Azt pedig nem látom ebben a 49ers támadósorban, hogy feljebb tudjon lépni.

acsdav2
acsdav2
Reply to  Fetyke
3 years ago

1.Ezzel azért vitatkoznék. :) Szerintem itt 2 egyenrangú csapategységről beszélhetünk, akik kiegészítették egymást. Hogy mást ne mondjak a Saints ellen 46 a Rams ellen pedig 31 pontot nyelt be a védelem, a támadósor még is képes volt ezeket a meccseket megnyerni hátrányból. Persze a védelem is nagyot alkotott pl. a Redskins, Buccs és a @Rams ellen amikor a támadósornak nem ment annyira.
2. Amit el kell ismernem, hogy hátrányban kevésszer játszott a csapat és túl kicsi a minta, hogy azt lehessen mondani, hogy nem fog nekik ez problémát okozni.
3. A védelmek elit szinten tartása valóban nem egy egyszerű mutatvány évről évre. Én azt gondolom, hogy a Bears-Jags duó visszaesése inkább annak köszönhető, hogy kiégtek abban, hogy állandóan nekik kell a meccset nyerni. Titeket megviselt Griffen ámokfutása, az Eaglesnél bevallom nem tudom mi lehet az oka.
4. A 9ersnél úgy érzem, hogy a kiegyensúlyozott csapatrészek miatt nem nagyon lehet számítani a komolyabb visszaesésre. Ami felkavarná a nyugalmukat, ha Sherman komolyabban visszaesne.

Viktor Gál
Viktor Gál
Reply to  Fetyke
3 years ago

A Packersnek is minden kijott tavaly, így nem áll meg. Amúgy magasrol leszarom, jokat nevetek a sorrendeken, de két ilyen brutál vereség után berakni 3 hellyel elobbre…

katonadani
Reply to  Viktor Gál
3 years ago

egyébként épp azért jó ez a konszenzusos lista, mert a szélsőséges véleményeket kiszűri :)

RA7
RA7
3 years ago

Tampa a tavalyi Browns lesz

Danika
Danika
Reply to  RA7
3 years ago

Picit jobb a mozdony, de max. csak a wild car állomásig megy ez a bandwagon.

LG
LG
Reply to  Danika
3 years ago

Áhh… Bold: NFC 9. helyére esnek be (jobb konferencia mérleg miatt)

Kopi3.14
Kopi3.14
Reply to  LG
3 years ago

Maximum.

Gábor Ujvári
Gábor Ujvári
3 years ago

Nem lesz a Dallas az elso nyolcban…

LG
LG
3 years ago

Először is: köszi a listát! :)
Néhány megjegyzés:
-én nem értek egyet a holtversennyel a 2. helyen, mert lehet a pontszám ua, de a Saints-nek több 2. helye van, így én őket tettem volna a 2. helyre és a Ravenst a 3-ra
-ugy látom idén a TB12 csapat az új Browns :D Kétségkívül az egyik, ha nem a LEGizgalmasabb csapat most. Jó szezont várok tőlük, látványos támadósort képzelek el, de ahogy a pudingnál az evéskor, itt is a tétmeccseken fog eldőlni mit tudnak (nagy igazság, mi? :D). Nehéz a csoportjuk, az 1/1 egyik nagy várományosa (Panthers) ellenére is. De a virushelyzet tényleg boríthat mindent…
-Az Eagles 3. helye brutális… Ne már. Mindegy, ezt a módszer kiegyenlíti vhogy (szélsőségek eltűnnek). Én a Dallast sokkal hátrébb tenném, bennük nem láttam a tüzet (ha már a tavalyi évből indulunk ki). A Vikings is fura, h top 8-ban van, de ahogy írta más, ott van egy erős mezőny (7-12?).

Kopi3.14
Kopi3.14
3 years ago

A Ravensnél elgondolkodnék a coachingon mint leggyengébb elem. Ugyanis szerintem tavaly rajtuk ment el a Playoff run. Tudtak QB stílust váltani, de közben valamit meg elhagytak, mintha Kelly Bundyt láttuk volna ahogy Bud felkészítette a sportkvízre.

40
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x