Connect with us

Minden ami NFL

Az Évtized Játékai – Colts

A nyárra egy újfajta játékot találtunk ki, ami valószínűleg a szezonkezdetig ki fog tartani reményeink szerint. Ennek a játéknak pedig az lesz a lényege, hogy megpróbáljuk minden csapatnál megtalálni az elmúlt évtized legjobb játékát.

A játék úgy fog kinézni, hogy az elmúlt évtizedből minden csapathoz kerestem 7  playt. Ezeket a playeket az alapján választottam ki, hogy mennyire voltak emlékezetesek, mennyire befolyásolták egy adott csapat szezonját, és mennyire történtek fontos pillanatokban. Értelemszerűen a playoff meccseken történt playek valamilyen szinten előnyt élveznek, de nem csak onnan válogattam.

Ebből a 7 playből lehet szavazni kettőre, amiről úgy gondolod, hogy szerinted e kettő közül érdemelné meg valamelyik az évtized játéka címet (azért kettőre lehet szavazni, mert az egy kevés a három meg sok. Illetve így kicsit többet kell gondolkodni).

Egy fontos információ még, hogy az NFL az évtizedet naptárilag számolja, tehát a 2009-es playoff meccsekkel kezdődik (amik ugye már 2010-ben lettek lejátszva) és egészen a 2019-es alapszakasz végéig tart. Az elejét átvettem tőlük, de úgy gondoltam a ’19-es playoff meccseket is beraktam ebbe a játékba (ki tudja lesz-e még ilyen). Szóval olyan játékok fognak jönni, amelyek a 2009-es playofftól kezdődően az idei Super Bowlig bezárólag estek meg.

Ezen a héten az AFC South csapatai érkeznek, ma pedig a Colts kerül sorra.

Szavazni a Colts playeire péntek este 19.00-ig lehet, ekkor fogom lezárni a szavazást. Eredményhirdetés majd hétfőn lesz, mikor már a csoport többi tagjánál is eldőlt melyik play nyert. Természetesen nem csak az adott csapat szurkolója szavazhat, sőt az lenne a legjobb, ha mindenki más is szavazna hiszen nem csak egy szurkolótábor számára lehet emlékezetes egy-egy play. Ha pedig úgy érzed szeretnéd megindokolni, mire adtál szavazatot és miért, vagy milyen másik play fért volna még ide, akkor nyugodtan megteheted kommentben. Valahol az is a célja ennek a játéknak, hogy beszéljünk arról, mik is történtek az elmúlt évtizedben.

#1 Reggie Wayne és a ChuckStrong – 2012 week 5

A Luck éra kezdete minden várakozást felülmúlt, pedig nem kevés dolog nehezítette a Colts dolgát. Chuck Paganót leukémiával diagnosztizálták, és a Packers elleni meccsen nem tudott ott lenni a pálya mellett. Ez azonban csak még jobban motiválta a játékosokat, és egy őrült meccsen sikerült legyőzni a sokkal esélyesebb Packerst. A legnagyobb győzni akarásról pedig Reggie Wayne tett tanúbizonyságot, aki élete egyik legjobb meccsét játszotta, és a győzelmet érő TD-t is ő szerezte meg.

View post on imgur.com

#2 Vick Ballard szaltója a Titans ellen – 2012 week 8

Pár héttel később a Colts egy újabb szoros meccset nyert meg, ezúttal a Titans ellen. A hős ezúttal Vick Ballard volt, aki a győzelmet érő TD-t szerezte meg, nem mindennapi módon.

View post on imgur.com

#3 Robert Mathis safety a Broncos ellen – 2013 week 7

A play, amit korábban egyetlen Colts szurkoló sem tudott volna elképzelni. Robert Mathis sackeli Peyton Manninget és safetyt szerez a Coltsnak. Ennél abszurdabb dolgot keveset lehetett látni ebben az évben.

View post on imgur.com

#4 Luck fumble TD a Chiefs ellen – 2013 wild Card

Ha a csapat logója egy patkó az irányítót pedig Lucknak hívják, akkor elvárható, hogy a labda néha így pattanjon. A Colts a franchise történelmének legnagyobb playoff fordítását vitte véghez a Chiefs ellen. Ennek a fordításnak pedig egyértelműen az egyik legnagyobb jelenete volt, mikor Donald Brown elvesztette a labdát, de Luck összeszedte azt, és beugrott az end zone-ba.

View post on imgur.com

#5 Pat McAfee onside kick a Texans ellen – 2014 week 6

Ha nyerni akarsz az egyik legnagyobb csoportrivális ellen, akkor néha váratlant kell húzni. A Colts megtette ezt, mikor a nyitódrive-ot záró FG után onside kicket rúgatott. A Texanst annyira meglepte ez a lépés, hogy McAfee minden probléma nélkül össze tudta szedni a labdát. A Colts ennek köszönhetően úgy tett szert 10 pontos előnyre, hogy a Texans támadók még fel sem tudtak menni a pályára.

View post on imgur.com

#6 Luck-Moncrief TD a Bengals ellen – 2014 wild card

Luckot nem áldotta meg a vezetőség egy jó fallal, és emiatt néha lehetetlen játékokat kellett megcsinálni. A Bengals ellen például úgy kellett eldobnia a labdát, hogy épp a kiverték alóla a lábát. Ő ennek ellenére így is tökéletes passzt osztott ki Moncriefnak, ami egy 36 yardos TD-t eredményezett.

View post on imgur.com

#7 T.Y. Hilton GW TD a Chargers ellen – 2016 week 3

Luck és Hilton mindig jól megértették egymást, és a legfontosabb pillanatokban képesek voltak nagy játékot szállítani. Ez a Chargers elleni meccsen sem volt másképp, ahol Hilton az elkapás után lerázta az őt szerelni igyekvő védőket, és egy 63 yardos TD-t szerzett, amivel nyert a Colts.

View post on imgur.com

Szavazás:

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!