Connect with us

Minden ami NFL

Az Évtized Játékai – Giants

A nyárra egy újfajta játékot találtunk ki, ami valószínűleg a szezonkezdetig ki fog tartani reményeink szerint. Ennek a játéknak pedig az lesz a lényege, hogy megpróbáljuk minden csapatnál megtalálni az elmúlt évtized legjobb játékát.

A játék úgy fog kinézni, hogy az elmúlt évtizedből minden csapathoz kerestem 7  playt. Ezeket a playeket az alapján választottam ki, hogy mennyire voltak emlékezetesek, mennyire befolyásolták egy adott csapat szezonját, és mennyire történtek fontos pillanatokban. Értelemszerűen a playoff meccseken történt playek valamilyen szinten előnyt élveznek, de nem csak onnan válogattam.

Ebből a 7 playből lehet szavazni kettőre, amiről úgy gondolod, hogy szerinted e kettő közül érdemelné meg valamelyik az évtized játéka címet (azért kettőre lehet szavazni, mert az egy kevés a három meg sok. Illetve így kicsit többet kell gondolkodni).

Egy fontos információ még, hogy az NFL az évtizedet naptárilag számolja, tehát a 2009-es playoff meccsekkel kezdődik (amik ugye már 2010-ben lettek lejátszva) és egészen a 2019-es alapszakasz végéig tart. Az elejét átvettem tőlük, de úgy gondoltam a ’19-es playoff meccseket is beraktam ebbe a játékba (ki tudja lesz-e még ilyen). Szóval olyan játékok fognak jönni, amelyek a 2009-es playofftól kezdődően az idei Super Bowlig bezárólag estek meg.

Ezen a héten az NFC East csapatai érkeznek, ma pedig a Giants kerül sorra.

Szavazni a Giants playeire péntek este 19.00-ig lehet, ekkor fogom lezárni a szavazást. Eredményhirdetés majd hétfőn lesz, mikor már a csoport többi tagjánál is eldőlt melyik play nyert. Természetesen nem csak az adott csapat szurkolója szavazhat, sőt az lenne a legjobb, ha mindenki más is szavazna hiszen nem csak egy szurkolótábor számára lehet emlékezetes egy-egy play. Ha pedig úgy érzed szeretnéd megindokolni, mire adtál szavazatot és miért, vagy hogy szerinted mi maradt ki, akkor nyugodtan megteheted kommentben. Valahol az is a célja ennek a játéknak, hogy beszéljünk arról, mik is történtek az elmúlt évtizedben.

#1 Victor Cruz labdazsonglőr TD-je – 2011 week 5

Az NFL elkapók már számos lehetetlen helyzetből szereztek TD-t. Cruz úgy döntött valami újat próbál ki. Miután felütötték előle a labdát, egy kézzel zsonglőrködve szelídítette meg, majd futott be a célterületre.

View post on imgur.com

#2 Cruz 99 yardos TD – 2011 week 16

Ebben az évben nagyot ment a salsakirály, és úgy döntött karácsony alkalmából megajándékozza a szurkolókat (meg a városi riválist) egy 99 yardos TD-vel.

View post on imgur.com

#3 Manning Hail Mary a Packers ellen – 2011 divisional round

Mindjárt vége a félidőnek, és olyan helyzetben vagy, hogy nem éri meg mezőnygólt rúgni, de azért valamit csinálni kéne? Semmi gond, próbáljunk meg egy Hail Maryt, mit veszíthetünk? Gondolta Eli Manning, és a félidő végén feldobta a labdát, amit aztán Hakeem Nicks el is kapott az end zone-ban. Ezzel pedig gyakorlatilag megadta a kegyelemdöfést a Packersnek.

View post on imgur.com

#4 Manningham sideline catch – 2011 Super Bowl

Nincs Giants-Pats Super Bowl egy utolsó pillanatos lehetetlen elkapás nélkül. Ugyan Manningham elkapása nem volt akkora, mint Tyree-é 2007-ben, de hasonlóan fontos pillanatban érkezett. Ha ez az elkapás nincs, akkor valószínűleg elveszíti a döntőt a Giants.

View post on imgur.com

#5 Odell Bechkam egykezes TD – 2014 week 12

Beckhamnek szóltak, hogy csak akkor lehet belőle Giants elkapó, ha összehoz egy lehetetlen elkapást. Szóval megcsinálta a saját játékát, mikor gyakorlatilag két ujjal kapta el a labdát, miközben még vissza is húzták.

View post on imgur.com

#6 Beckham GW TD a Ravens ellen – 2016 week 6

Az elkapó nem kezdett jól a 2016-os szezonban, de a Ravens ellen visszatért a régi formájához, és karrierje egyik legjobb meccsét játszotta. Az egészet pedig végül azzal pecsételte meg, hogy az utolsó pillanatokban egy 66 yardos TD-t szerzett, amivel megnyerte a meccset.

View post on imgur.com

#7 Landon Collins pick6 a Rams ellen – 2016 week 7

Egy pick6 mindig látványos, de néha egy védőnek nagyon meg kell küzdenie azért a 6 pontért. Collins papíron csak 44 yardot futott vissza, de ezalatt fel-alá végigrohant a pályán, mert a Rams támadói nem igazán akarták hagyni őt pontot szerezni. De végül ő volt az ügyesebb.

View post on imgur.com

Szavazás:

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!