Connect with us

Minden ami NFL

Az Évtized Játékai – Jaguars

A nyárra egy újfajta játékot találtunk ki, ami valószínűleg a szezonkezdetig ki fog tartani reményeink szerint. Ennek a játéknak pedig az lesz a lényege, hogy megpróbáljuk minden csapatnál megtalálni az elmúlt évtized legjobb játékát.

A játék úgy fog kinézni, hogy az elmúlt évtizedből minden csapathoz kerestem 7  playt. Ezeket a playeket az alapján választottam ki, hogy mennyire voltak emlékezetesek, mennyire befolyásolták egy adott csapat szezonját, és mennyire történtek fontos pillanatokban. Értelemszerűen a playoff meccseken történt playek valamilyen szinten előnyt élveznek, de nem csak onnan válogattam.

Ebből a 7 playből lehet szavazni kettőre, amiről úgy gondolod, hogy szerinted e kettő közül érdemelné meg valamelyik az évtized játéka címet (azért kettőre lehet szavazni, mert az egy kevés a három meg sok. Illetve így kicsit többet kell gondolkodni).

Egy fontos információ még, hogy az NFL az évtizedet naptárilag számolja, tehát a 2009-es playoff meccsekkel kezdődik (amik ugye már 2010-ben lettek lejátszva) és egészen a 2019-es alapszakasz végéig tart. Az elejét átvettem tőlük, de úgy gondoltam a ’19-es playoff meccseket is beraktam ebbe a játékba (ki tudja lesz-e még ilyen). Szóval olyan játékok fognak jönni, amelyek a 2009-es playofftól kezdődően az idei Super Bowlig bezárólag estek meg.

Ezen a héten az AFC South csapatai érkeznek, ma pedig a Jaguars kerül sorra.

Szavazni a Jaguars playeire vasárnap este 19.00-ig lehet, ekkor fogom lezárni a szavazást. Eredményhirdetés majd hétfőn lesz, mikor már a csoport többi tagjánál is eldőlt melyik play nyert. Természetesen nem csak az adott csapat szurkolója szavazhat, sőt az lenne a legjobb, ha mindenki más is szavazna hiszen nem csak egy szurkolótábor számára lehet emlékezetes egy-egy play. Ha pedig úgy érzed szeretnéd megindokolni, mire adtál szavazatot és miért, vagy hogy szerinted mi maradt ki, akkor nyugodtan megteheted kommentben. Valahol az is a célja ennek a játéknak, hogy beszéljünk arról, mik is történtek az elmúlt évtizedben.

#1 Garrard Hail Mary passz a Texans ellen – 2010 week 10

Az állás döntetlen, van még időd egy játékra, de a félpályán vagy. Megéri megpróbálni egy hail maryt? A Jaguars úgy gondolta igen, és Garrard fel is dobta a labdát az end zone-ba. Ahogyan sejteni lehetett, a Texans védői felkészültek erre, és Glover Quin le is ütötte a labdát. Egyenest az érkező Jaguars elkapó Mike Thomas kezébe. Nyert a Jags.

View post on imgur.com

#2 Blackmon TD a Texans ellen –2012 week 11

Emlékszik még valaki Juston Blackmonra? Óriási tehetség volt, de az alkoholproblémái tönkretették a karrierjét. Pedig ha mértéket tud magának parancsolni, akkor sok nagy játékot láthattunk volna tőle. A dolgok azonban másképp alakultak, így be kell érnünk ezzel az eggyel, mikor két Texans védő szorításából kitörve szerzett 81 yardos TD-t.

View post on imgur.com

#3 Fournette 90 yardos TD a Steelers ellen – 2017 week 5

A 2017-es Jaguars hosszú idő után egy playoff csapat volt, és bár már az első héten is jelét adták annak, hogy itt valami nagy dolog készülődik, a legtöbb szurkoló még nem merte elhinni. Egészen a Steelers meccsig, ahol a védelem teljesen lemosta az akkor ligaelit Steelers támadósort. A döntő döfést azonban mégsem a védelem, hanem Fournette vitte be, mikor 90 yardon keresztül rohant a végzónáig.

View post on imgur.com

#4 Bouye INT a Chargers ellen – 2017 week 10

Ha már szóba került a védelem, ebben az évben többször is meccset nyerő megmozdulásai voltak bizonyos játékosoknak. A.J. Bouye az egyik legnagyobb játékát a Chargers elleni hosszabbításba torkolló mérkőzésen jegyezte, mikor lehalászta Rivers passzát, és majdnem pick6-et szerzett. TD ugyan nem lett a játékból, de meccsnyerő helyzetbe juttatta a csapatot, és végül ennek köszönhetően nyert is a Jaguars.

View post on imgur.com

#5 Telvin Smith fumble TD a Steelers ellen – 2017 divisional round

A Jagars másodszorra is sokkolta a Steelerst, és újra nyerni tudott a Heinz Fielden, ezúttal már a playoffban. A meccs nem volt olyan sima mint az alapszakaszban, de végig a Jaguars irányított. Ez annak is volt köszönhető, hogy a meccs korai szakaszaiban a védelem megfogta a Steelers támadósort, sőt még pontokat is szállított. Az első félidő vége felé sikerült kiütni a labdát Big Ben kezéből, és Telvin Smith vissza is futott vele.

View post on imgur.com

#6 Cole elkapása a Patriots ellen – 2018 week 2

Az AFC döntőben kikapott a Jaguars, egy évre rá viszont sikerült megverni a Patriotsot, igaz csak egy alapszakasz meccsen. Maga a mérkőzés sima volt, ezúttal minden összejött a Jaguarsnak, Cole pedig egy Beckham nyomdokaiba lépő elkapás mutatott be.

View post on imgur.com

#7 Minshew TD a Broncos ellen – 2019 week 4

A tavalyi szezon nem adott sok örömöt a Jaguars szurkolóknak, egyedül a Minshew mánia tudta mosolyra húzni a szájukat. Minshew embertelen lazasággal tolta végig az összes meccset, és néha olyan reménytelen helyzeteket oldott meg, mint itt a Broncos ellen, ahol több Denver védő szorításából kitörve adott TD passzt.

View post on imgur.com

Szavazás:

 

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x