Connect with us

Minden ami NFL

Az Évtized Játékai – Jets

A nyárra egy újfajta játékot találtunk ki, ami valószínűleg a szezonkezdetig ki fog tartani reményeink szerint. Ennek a játéknak pedig az lesz a lényege, hogy megpróbáljuk minden csapatnál megtalálni az elmúlt évtized legjobb játékát.

A játék úgy fog kinézni, hogy az elmúlt évtizedből minden csapathoz kerestem 7  playt. Ezeket a playeket az alapján választottam ki, hogy mennyire voltak emlékezetesek, mennyire befolyásolták egy adott csapat szezonját, és mennyire történtek fontos pillanatokban. Értelemszerűen a playoff meccseken történt playek valamilyen szinten előnyt élveznek, de nem csak onnan válogattam.

Ebből a 7 playből lehet szavazni kettőre, amiről úgy gondolod, hogy szerinted e kettő közül érdemelné meg valamelyik az évtized játéka címet (azért kettőre lehet szavazni, mert az egy kevés a három meg sok. Illetve így kicsit többet kell gondolkodni).

Egy fontos információ még, hogy az NFL az évtizedet naptárilag számolja, tehát a 2009-es playoff meccsekkel kezdődik (amik ugye már 2010-ben lettek lejátszva) és egészen a 2019-es alapszakasz végéig tart. Az elejét átvettem tőlük, de úgy gondoltam a ’19-es playoff meccseket is beraktam ebbe a játékba (ki tudja lesz-e még ilyen). Szóval olyan játékok fognak jönni, amelyek a 2009-es playofftól kezdődően az idei Super Bowlig bezárólag estek meg.

Ezen a héten az AFC East csapatai érkeznek, ma pedig a Jets kerül sorra.

Szavazni a Jets playeire péntek este 19.00-ig lehet, ekkor fogom lezárni a szavazást. Eredményhirdetés majd hétfőn lesz, mikor már a csoport többi tagjánál is eldőlt melyik play nyert. Természetesen nem csak az adott csapat szurkolója szavazhat, sőt az lenne a legjobb, ha mindenki más is szavazna hiszen nem csak egy szurkolótábor számára lehet emlékezetes egy-egy play. Ha pedig úgy érzed szeretnéd megindokolni, mire adtál szavazatot és miért, vagy hogy szerinted mi maradt ki, akkor nyugodtan megteheted kommentben. Valahol az is a célja ennek a játéknak, hogy beszéljünk arról, mik is történtek az elmúlt évtizedben.

#1 Shonn Greene 53 yardos TD a Chargers ellen – 2009 divisional round

2009-ben új éra kezdődött a Jetsnél, érkezett Rex Ryan, és a csapat nagy meglepetésre egészen az AFC-döntőig menetelt. Ahhoz azonban, hogy az AFC-döntőbe eljusson a csapat, nyerni kellett San Diegóban egy olyan Chargers ellen, amely 11 meccses győzelmi sorozatot tudhatott magáénak. Egy szoros, kevés pontos meccsen minden play számított, és az egyik legnagyobbat Shonn Greene szállította, mikor áttört a Chargers védőin, és 7 perccel a vége előtt 53 yardos TD-t szerzett.

View post on imgur.com

#2 Santonio Holmes az utolsó pillanatban megnyeri a Browns elleni meccset – 2010 week 10

A lendület a következő szezonban is kitartott, ezúttal azonban sok szoros meccsen is nyernie kellett a Jetsnek. Az egyik legszorosabb pedig a Browns elleni találkozó volt, ahol 60 perc játék nem volt elég, és sokáig a hosszabítás sem hozott eredményt. Már-már úgy tűnt döntetlen lesz, mikor alig fél perccel a vége előtt Santonio Holmes lezárta a találkozót.

View post on imgur.com

#3 Brad Smith cipő nélkül is TD-t szerez – 2010 week 12

A Bengalst már könnyebben legyőzte a Jets, de azért itt is sokáig nyitott volt a meccs. A negyedik negyedben azonban Brad Smith egy 89 yardos kickoff return TD-t szerzett, amivel gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés. Smith pedig úgy szerezte ezt a TD-t, hogy valahol félúton leesett az egyik lábáról a cipő, és a maradék yardokat félpár cipővel kellett megtennie.

View post on imgur.com

#4 Santonio Holmes TD-je a Patriots ellen – 2010 divisional round

A Jets kétszer is meglepetést okozott a rájátszásban, előbb Manninget és a Coltsot búcsúztatta, majd Bradyt és a Patriotsot. A Jets kezdettől fogva irányította a meccset, de a Patriots végig a nyomában volt, így egy pillanatra sem lehetett hátradőlni. A negyedik negyedben aztán Santonio Holmes gyakorlatilag lemásolta a Steelersben mutatott Super Bowl elkapását, és egy lehetetlen helyzetből szerzett TD-t. Ez végleg megtörte a Patriotsot, és többé nem volt kérdés, ki nyer.

View post on imgur.com

#5 Darelle Revis 100 yardos pick6 – 2011 week 6

Revis karrierje csúcsán volt ekkor, és alapszabály volt a Jets ellen minden irányítónak, hogy ne dobjon Revis irányába. Matt Moore a Dolphins irányítója azonban megszegte ezt a szabályt, a büntetése pedig egy 100 yardos pick6 lett.

View post on imgur.com

#6 Chris Ivory faltörő kos TD-je – 2015 week 12

2015-ben a Jetsnek majdnem sikerült visszajutnia a rájátszásba, és ehhez nagyban hozzájárult Ivory is, akit gyakorlatilag lehetetlen volt szerelni. Ezt a Dolphins védők tudják a legjobban igazolni, ők ugyanis hiába próbálták meg egy playen belül többször is földre vinni a futót, nem sikerült.

View post on imgur.com

#7 Jamal Adams TD-je a Giants ellen – 2019 week 10

A tavalyi szezon nem sok szépet adott a szurkolóknak, de Jamal Adams egyike ezeknek a pozitív dolgoknak. Az elit szinten játszó safety minden megmozdulása veszélyt jelentett az ellenfélre, és ezt Daniel Jones is megtapasztalta. Adams ugyanis egy laza mozdulattal kitépte a labdát az irányító kezéből, és azzal a lendülettel vissza is futott vele.

View post on imgur.com

Szavazás:

 

7 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ákos
Ákos
3 years ago

Szia Jarred!

Csak egyre enged szavazni.

Jarred
Jarred
Reply to  Ákos
3 years ago

Javítottam, de újra kellett indítani a szavazást. Valamiért nem érzékelte, hogy a beállításoknál 2 szavazást engedélyez. Egyszer már megcsinálta ezt, akkor azt hittem egyszeri hiba volt, de ezek szerint nem.

LG
LG
3 years ago

Csak egyet lehet kiválasztani

bjeela
bjeela
3 years ago

+1

Jetsy
Jetsy
3 years ago

Mondjuk az igazán emlékezetes évtized játékát Mark Sanchez csinálta 2012-ben. Nem a jó fajtából, de erre mindenki emlékszik.comment image

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  Jetsy
3 years ago

Szegény Sanchez, valamikor úgy tűnt, hogy lesz belőle valaki. Talán már nem is emlékeztek rá, de nagyon-nagyon jól kezdett. Az első két szezonjában is rájátszásba vitte a csapatot és mindkétszer 2 meccset meg is nyertek (!), ráadásul mindkettőt idegenben (2010-ben pl. a nagyesélyes Patset verték ki a divisional roundban). Végül mégis a buttfumble miatt lett belőle legenda :(

Zotya
Zotya
3 years ago

J-E-T-S!
Jets!
Jets!
Jets!

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x