Connect with us

Minden ami NFL

Az Évtized Játékai – NFC North

Véget ért ez a kör is, íme az NFC North nyertesei!

Green Bay Packers

Olvasók döntése:

View post on imgur.com

A Packersnél nem nagyon volt favoritunk erre a játékra, 7 playből 6-nál is el tudtuk képzelni, hogy a végén ez lesz a nyertes. Végül mondhatni nagy fölénnyel (100 szavazattal) Rodgers Cardinals elleni dupla Hail Maryje lett a befutó. A második helyre a másik Hail Mary ért be, míg a bronzérmet a Cowboys elleni sideline passz kapta.

Szerkesztők véleménye:

Jarred: A Packersnél nem könnyű a választás, de végül B.J. Raji pick6-e nyert nálam. A dupla Hail Mary-vel annyi bajom van csak, hogy a Packers elveszítette azt a meccset, a másik Hail Mary pedig „csak” egy alapszakasz meccset döntött el. Raji pick6-e viszont Super Bowlba juttata a csapatot a legnagyobb rivális otthonában.

Höri: Rodgers és Cook nyer nálam. Elsőre még simán rá lehetett fogni Rodgers Hail Mary dobásaira, hogy olykor a kapanyél is elsül. Aztán jött még egy, meg még egy és lassan el kellett fogadni, hogy ez már nem vicc és nagyobb eséllyel lesz az előrevágott labdából nagy játék ha azt a Packers indítja. A Lions-t, a Cards-t és a Cowboys-t kivégző játékhoz hasonlót is láttunk ugyan más csapatoktól, de hogy ezeket mind ugyanaz a manus csinálja, az felfoghatatlan volt. Alapból az lenne az ideális, ha egy csapat szeretné elkerülni, hogy a meccs végén egy előredobott labda döntsön, de az évtized közepén mintha direkt élvezte volna Rodgers, hogy újra és újra meg lehet csinálni.

Detroit Lions

Olvasók döntése:

View post on imgur.com

A Lionsnál előzetesen azt gondoltuk két játék között fog dúlni a csata, és nem is tévedtünk. Megatron triple coverage és Stafford fake spike játéka szoros küzdelmet vívott egymással (volt olyan pont, amikor ugyanannyi szavazaton álltak) a végére azonban Stafford egy kicsit jobban belelendült, és 10 szavazattal nyert. Megatron cserébe nem csak az ezüst, de a bronzérmet is megkapta, a harmadik helyezett ugyanis a Packers elleni TD lett.

 

Szerkesztők véleménye:

Jarred: Itt egyértelműbb volt számomra a döntés, Stafford fake spike-ja nemcsak a Cowboys lepte meg. Zseniálisan eladta, hogy mit NEM fog csinálni. Az ilyen „aljas” trükkök mindig kellenek.

Höri: Calvin Johnson is három ízben képviselteti magát, azért ez nem véletlen. Nekem azok a képsorok voltak az esetében a leginkább dominánsak, amikor csak az egyik kezével fogta és tartotta el a labdát, a másikkal pedig taszigálta a védőket. Ember nem volt a világon, aki az anno elvett touchdownjánál azt gondolta volna, hogy nem birtokolta a célterületen belül, pusztán csak mert a jobb kezében volt a labda. Ez a rettentő kálvária megváltást nyert a Packers elleni TD-vel, én arra szavazok. Megatron külön kategória volt a maga idejében, amit a top3 helyzés jól mutat.

Chicago Bears

Olvasók döntése:

View post on imgur.com

A Bears szerényebb évtizedet tudhatott maga mögött (már ami a támadókat illeti), így talán annyira nem meglepő, hogy az első két helyen egy speciális és egy védő játék végzett. Cohen visszahordása 10 szavazattal kapott többet, mint a második helyezett Mack sack. Végül a harmadik helyre csak befért egy támadó play, Matt Forté Bucs elleni futásával.

Szerkesztők véleménye:

Jarred: Hát a Bears nem könnyítette meg a dolgomat. Egyik play sem meccset eldöntő, így az alapján döntöttem, hogy melyik adott valami szokatlant. Így Matt Forté TD-je nyert nálam, mert az valóban szokatlan, hogy egy futó úgy hintába ültesse a védőket, hogy azok egymásnak rohannak.

Höri: Nincs kétség bennem, hogy itt defense-nek kell nyerni, és Tillman nagyobb hatású figurája volt a franchise-nak, mint Mack, ezért övé a szavazatom. Ez a play szimbolizálja a korszakot, Peanut és társai labdaszerzései tartották a lelket a franchise-ban. Páratlanul abszurd, hogy egy védő tökélyre fejleszthetett az NFL-ben egy olyan védjegyet, mint a Peanut Punch, de mint látjuk Tillman eszköztára messze nem merült ki ennyiben.

Minnesota Vikings

Olvasók döntése:

View post on imgur.com

Ha volt csapat, ahol 1000%-ig biztosak voltunk, mi fog nyerni, akkor az a Vikings volt. A Minneapolis Miracle olyan pillanat volt, amit soha nem fognak a Vikings szurkolók elfelejteni, teljesen egyértelmű volt, hogy simán megnyeri ezt a szavazást. Az igazi kérdés inkább az volt, mi fog a második helyen végezni. Ez végül Cousins Thilennek adott passza lett, ami a szavazatok 20%-át kapta meg. A harmadik helyre pedig Patterson 109 yardos return TD-je fért fel.

Szerkesztők véleménye:

Jarred: Itt teljesen egyértelmű volt minden. A Minneapolis Miracle-ben minden benne volt, ami miatt szeretem ezt a sportot. Ha az azonban nem lenne, akkor nálam is Cousins-Thielen összjáték nyerne, mert az hasonlóan fontos pillanatban történt.

Höri: Van ugyan még hátra pár csoport, de az eldőlt, hogy egyetlen csapat jelöltjei sem fogják beelőzni a Vikings hetesét összesített yardokban! Egyébként kár a gőzért, mert a Miracle győzelme nagyjából annyira biztos volt, mint Lynch futásának első helye, nem illik másra szavazni.

Ezek lennének tehát az eredmények, ha valakinek van valami hozzáfűznivalója a győztesekhez, akkor nyugodtan megteheti komment formájában. Csütörtökön folytatjuk a játékot egy másik csoport képviselőivel

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!