Connect with us

Minden ami NFL

Az Évtized Játékai – Patriots

A nyárra egy újfajta játékot találtunk ki, ami valószínűleg a szezonkezdetig ki fog tartani reményeink szerint. Ennek a játéknak pedig az lesz a lényege, hogy megpróbáljuk minden csapatnál megtalálni az elmúlt évtized legjobb játékát.

A játék úgy fog kinézni, hogy az elmúlt évtizedből minden csapathoz kerestem 7  playt. Ezeket a playeket az alapján választottam ki, hogy mennyire voltak emlékezetesek, mennyire befolyásolták egy adott csapat szezonját, és mennyire történtek fontos pillanatokban. Értelemszerűen a playoff meccseken történt playek valamilyen szinten előnyt élveznek, de nem csak onnan válogattam.

Ebből a 7 playből lehet szavazni kettőre, amiről úgy gondolod, hogy szerinted e kettő közül érdemelné meg valamelyik az évtized játéka címet (azért kettőre lehet szavazni, mert az egy kevés a három meg sok. Illetve így kicsit többet kell gondolkodni).

Ezen a héten az AFC East csapatai érkeznek, ma pedig a Patriots kerül sorra.

Szavazni a Patriots playeire hétfő este 19.00-ig lehet, ekkor fogom lezárni a szavazást. Eredményhirdetés közvetlenül utána érkezik a csoport többi tagjával együtt. Természetesen nem csak az adott csapat szurkolója szavazhat, sőt az lenne a legjobb, ha mindenki más is szavazna hiszen nem csak egy szurkolótábor számára lehet emlékezetes egy-egy play. Ha pedig úgy érzed szeretnéd megindokolni, mire adtál szavazatot és miért, vagy hogy szerinted mi maradt ki, akkor nyugodtan megteheted kommentben. Valahol az is a célja ennek a játéknak, hogy beszéljünk arról, mik is történtek az elmúlt évtizedben.

#1 Dan Conolly kickoff visszahordása – 2010 week 15

Az előbb szereztél TD-t, és nem szeretnéd, hogy az ellenfél jó mezőnypozícióból támadjon? Rúgd akkor a labdát valamelyik blokkolásra felküldött falembernek, az úgysem tud futni. Gondolta a Packers és odarúgta a labdát a guard Dan Conollynak. Aztán nagyot néztek, mikor kiderült, Conolly tud futni.

View post on imgur.com

#2 Wes Welker 99 yardos TD-je – 2011 week 1

Miamiban soha nem volt könnyű dolga a Patriotsnak, de néha sikerült nagy skalpot szerezni ott is. A 2011-es meccsen már nyert helyzetben volt a csapat, de Wes Welker adott még egy tőrdöfést a Dolphinsnak, mikor 99 yardos TD-t szerzett.

View post on imgur.com

#3 Brady GW TD passza Thompkinsnak – 2013 week 6

Brady karrierje során számos meccsnyerő drive-ot vezetett már le, de a legnagyobb nem playoffos GW drive-ja egyértelműen a Saints elleni volt, mikor alig 5 másodperccel a vége előtt dobta meg a győzelmet érő TD passzt Kenbrell Thompkinsnak.

View post on imgur.com

#4 Edelman TD passza Amendolának – 2014 divisional round

A Ravens sokszor tört borsot a Patriots orra alá, és a 2014-es playoff meccsen sem adta olcsón a bőrét. A Patriotsnak minden kreativitását be kellett vetnie, hogy utolérje ellenfelét, és az egyik legnagyobb húzása volt, hogy egy screen után Edelman előrehajította a labdát az üresen futó Amendolának. A trükknek köszönhetően sikerült egyenlíteni, és később nyerni is.

View post on imgur.com

#5 Malcolm Butler GW INT-je – 2014 Super Bowl

Az ellenfél ott van a 2 yardosodon. Ha TD-t szerez, gyakorlatilag vége a meccsnek, és kikapsz. Miben reménykedhetsz? Hát mondjuk abban, hogy Malcolm Butler tökéletesen olvassa a játékot, és belépve a passzsávba INT-et szerez, amivel megnyeri a meccset. Hát pontosan ez történt.

View post on imgur.com

#6 Flea flicker Hogannek – 2016 AFC championship

A Steelers soha nem szeretett Foxborough-ban játszani. Ha odament, akkor majdnem mindig nagy verést kapott, és a 2016-os AFC-döntő sem volt kivétel ez alól. A második félidőben azonban még nyílt volt a meccs, de a Patriots ismét bevetette a kreativitását, és egy flea flicker playből Hogan sima TD-t szerzett. Innentől pedig már nem volt kérdés, ki fog nyerni.

View post on imgur.com

#7 Edelman lehetetlen elkapása – 2016 Super Bowl

Maga az egész meccs egy nagy emlék minden Patriots szurkoló számára, viszont ha ki kellene emelni egyetlen pillanatot arról a meccsről, akkor egyértelműen az a játék lenne, mikor Edelman három Falcons védő között kapta el a labdát alig egy centire a földtől. Ez volt az a pillanat, amikor mindenki számára világossá vált, ezt a meccset a Patriots nem veszítheti el.

View post on imgur.com

Szavazás:

24 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
24 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Wyatt
Wyatt
3 years ago

Na az már jóvan masszívabb kontent, mint sok csapatnál és mennyi szenzációs dolog maradt ki, hiszen csak Gronkowskinak volt vagy 5 olyanja, ami más szavazáson simán nyerne, itt meg egyik sem került be :D

Jarred
Jarred
Reply to  Wyatt
3 years ago

Ez az átka annak, ha egy csapat ennyire tűzközelben van mindig. Mondjuk nem panaszkodom, örülök, hogy ilyen volt ez az évtized. Gronktól a Bears elleni TD volt amin nagyon gondolkoztam, de végül ki kellett hagynom.

Wyatt
Wyatt
Reply to  Jarred
3 years ago

nekem a Broncos elleni elkapásai (egykezes, 3 emberrel 4. és hosszúra a konfdöntőben, amikor mindenki tudta, hogy neki megy, a TD ugyanott), a Colts elleni erőből, fineszből, mindenhogyan TD, a Brown-kitolás, hú még csak bele sem megyek, mert rengeteg olyan van, amit simán el tudnék még ebben a mezőnyben is képzelni :D

Jarred
Jarred
Reply to  Wyatt
3 years ago

Hát igen, “balszerencse”, hogy a Patsnél ennyire erős a mezőny. De valahol az is a cél, hogy beszéljünk arról, mik történtek az elmúlt évtizedben, és ilyenkor simán szóba jöhetnek azok a játékok, amik kimaradtak. A Patriotsnál pedig bőven van ilyen.

Solymi
Solymi
Reply to  Jarred
3 years ago

És akkor még a nagy védőjátékok kimaradtak, mint pl. a Seahawks ellen Lynch megállítása az 1 yardoson, Jags elleni AFC döntőn Gilmore védekezése vagy a Rams elleni SB-n JMC védekezése vagy szintén Gilmore INT-je.
Vagy akár a Falcons elleni SB-n Hightower sackje.

Nálam az Edelman-Amendola játék és a Butler INT nyert, hiába volt a többi is szép.
Előbbi azért, mert azon a meccsen a csapat kétszer is 14 pontos hátrányból állt fel, ott és akkor érezni lehetett, hogy összeállt valami, hogy ez nem olyan lesz mint az eddigiek, fellobbant a láng, megvolt a hit és nemcsak a bizakodás.
A Butler INT pedig lezárta az addig tartó szenvedős időszakot, feltette az i-t a pontra és ezzel a győzelemmel nemhogy bizonyította a csapat, hogy jók, de olyan plusz töltetet kaptak amit aztán továbbvittek még évekig. Ráadásul TB-t is felszabadította és kiengedte a szellemet a palackból…

bjeela
bjeela
Reply to  Jarred
3 years ago

Bölcs döntés volt…

conspiracy theory
conspiracy theory
Reply to  Jarred
3 years ago

Na jó, de melyiket? :)

DrBaji Mihály
DrBaji Mihály
3 years ago

Nem lehet választani, annyira jó a felhozatal….

conspiracy theory
conspiracy theory
3 years ago

Csak érdeklődöm, hogy hány játékból sikerült végül 7-re lecsökkenteni a választható opciókat?
Én biztosan gondban lettem volna, ha nekem kell a listát összerakni ;)

Jarred
Jarred
Reply to  conspiracy theory
3 years ago

Alapvetően megvoltak azok a játékok, amikről tudtam hogy mindenképp be kell kerülnie (Butler INT, Edelman elkapás stb), szóval egy idő után oda jutottam, hogy van 10-15 játék a fejemben és van még két hely. Nem volt egyszerű, de igazából eddigre már hozzászoktam ehhez az érzéshez. (Meg a Patsnél annyi előnyöm volt, hogy ezeket végigéltem, így voltak megfelelő impulzusaim, amik segítettek)

conspiracy theory
conspiracy theory
Reply to  Jarred
3 years ago

Ha nekem kellett volna megcsinálni ezt a listát, valószínűleg jópár helyet dobókockás sorsolással döntöttem volna el. ;)

Vicgeordie
Vicgeordie
3 years ago

Meglepődtem, hogy nem Butler vezet.

Amúgy szuper lista, nálam még a Hoomanawanui-féle sz*patás férne be, amit szegény Haribó azóta se tudott feldolgozni :) (a kivitelezés maga nem olyan látványos, de annál precízebb, az ötlet pedig zseniális)

conspiracy theory
conspiracy theory
Reply to  Vicgeordie
3 years ago

Butler-en én is. Ha van valami, ami valószínűleg beleéghetett egy életre még a nem peccesek agyába is, akkor az az. ;)
Ahhoz képest JE 1st & 10 -je inkább lélektanilag volt fontos, de csak egy szög volt a Falcons koporsójában.

RA7
RA7
3 years ago

Nálam simán a guard futott TD az első. 1000 évente egy ilyen van.

Bajusz Peter
Bajusz Peter
Reply to  RA7
3 years ago

De az nem lett TD. Kb az 5 yardoson hátulról meglökték és lement a földre a Goal line előtt :)

RA7
RA7
Reply to  Bajusz Peter
3 years ago

És valóban.. :) de nálam akkor is ez nyert, dupla vagy tripla akkora meló kellett mindenkit eltalarítani ennyi ideig.

Bardóczy Béla
Bardóczy Béla
3 years ago

Csak annyi észrevétel, hogy a Seahawks nem a 2 hanem az 1 yard-os vonalról jött mikor kapták az INT-et a Super Bowl-ban :) de az 1-ik szavazat egyértelműen arra ment :) A másik picit nehezebb volt de végül nem Edelman passzára hanem az ekapására került :)

Tizenkettes
Tizenkettes
3 years ago

Ha az az Edelman elkapás nincs meg, még jöhetett volna a Pats. Ha viszont az a Butler-INT nincs, akkor nincs negyedik Super Bowl-győzelem.

camillo 7777
3 years ago

Jarred én még mindig azt mondom, hogy nyomni kellene egy playoffot ebből a játékból. 😃

Jarred
Jarred
Reply to  camillo 7777
3 years ago

Majd valamit megpróbálok kitalálni. Egyelőre menjen le az “alapszakasz”, és ha addig lesz rá ötletem, akkor csinálok egy rájátszást.

camillo 7777
Reply to  Jarred
3 years ago

R. Goodell is így van az idei szezonnal. 😃😃😃

camillo 7777
Reply to  Jarred
3 years ago

Csak az lenne a baj, hogy elfogultság lenne, vagy más is kérdéses?

Jarred
Jarred
Reply to  camillo 7777
3 years ago

Elsősorban az elfogultság. Erre kell valamit kitalálnom, hogy ne az legyen a tényező, melyik csapatnak mekkora a szurkolótábora.

camillo 7777
Reply to  Jarred
3 years ago

Jó én is töröm a fejem. :)

24
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x