Connect with us

Minden ami NFL

Az Évtized Játékai – Steelers

A nyárra egy újfajta játékot találtunk ki, ami valószínűleg a szezonkezdetig ki fog tartani reményeink szerint. Ennek a játéknak pedig az lesz a lényege, hogy megpróbáljuk minden csapatnál megtalálni az elmúlt évtized legjobb játékát.

A játék úgy fog kinézni, hogy az elmúlt évtizedből minden csapathoz kerestem 7  playt. Ezeket a playeket az alapján választottam ki, hogy mennyire voltak emlékezetesek, mennyire befolyásolták egy adott csapat szezonját, és mennyire történtek fontos pillanatokban. Értelemszerűen a playoff meccseken történt playek valamilyen szinten előnyt élveznek, de nem csak onnan válogattam.

Ebből a 7 playből lehet szavazni kettőre, amiről úgy gondolod, hogy szerinted e kettő közül érdemelné meg valamelyik az évtized játéka címet (azért kettőre lehet szavazni, mert az egy kevés a három meg sok. Illetve így kicsit többet kell gondolkodni).

Egy fontos információ még, hogy az NFL az évtizedet naptárilag számolja, tehát a 2009-es playoff meccsekkel kezdődik (amik ugye már 2010-ben lettek lejátszva) és egészen a 2019-es alapszakasz végéig tart. Az elejét átvettem tőlük, de úgy gondoltam a ’19-es playoff meccseket is beraktam ebbe a játékba (ki tudja lesz-e még ilyen). Szóval olyan játékok fognak jönni, amelyek a 2009-es playofftól kezdődően az idei Super Bowlig bezárólag estek meg.

Ezen a héten az AFC North csapatai érkeznek, ma pedig a Steelers kerül sorra.

Szavazni a Steelers playeire péntek este 19.00-ig lehet, ekkor fogom lezárni a szavazást. Eredményhirdetés majd hétfőn lesz, mikor már a csoport többi tagjánál is eldőlt melyik play nyert. Természetesen nem csak az adott csapat szurkolója szavazhat, sőt az lenne a legjobb, ha mindenki más is szavazna hiszen nem csak egy szurkolótábor számára lehet emlékezetes egy-egy play. Ha pedig úgy érzed szeretnéd megindokolni, mire adtál szavazatot és miért, vagy hogy szerinted mi maradt ki, akkor nyugodtan megteheted kommentben. Valahol az is a célja ennek a játéknak, hogy beszéljünk arról, mik is történtek az elmúlt évtizedben.

#1 Polamalu tökéletesen kapja el a snapet – 2010 week 2

Troy Polamalu egy kemény ütköző volt, de emellett rendkívül intelligens is, és nála jobban senki nem tudta elkapni a snap pillanatát. A Titans egy QB sneakkel próbálkozott, amit Polamalu pozíciójából szinte lehetetlen levédekezni… kivéve, ha tökéletes pillanatban ugrassz át a falon. Ez esetben sack lesz a vége.

View post on imgur.com

#2 Taylor-Gay fumble TD – 2010 AFC Championship

A Super Bowl kapujában minden pontra szükség van, és a Steelers defense is úgy gondolta, a 17 pontos előny nem elég. Ike Taylor pedig pont tökéletes időben ért oda Sanchezhez, hogy egy fumble-t harcoljon ki, amit aztán William Gay vissza is hordott.

View post on imgur.com

#3 Le’Veon Bell GW TD a Chargers ellen

A Steelersnek sokszor kellett Big Bent nélkülöznie, és ilyenkor a győzelemhez többször is váratlant kellett húznia. A Chargers ellen a gólvonalon Tomlin úgy döntött Vick helyet Bellt rakja be irányító pozícióba, és onnan próbál meg befutni. Nagyot kockáztatott ezzel, mert egy játékra maradt már csak idő, de a terv bevált, és nyert a Steelers.

View post on imgur.com

#4 Martavis Bryant lehetetlen elkapása – 2015 Wild Card

Sok olyan elkapást láttunk már, ahol csak ámultunk, ezt hogy sikerült végrehajtani. Bryant is bemutatott egy ilyet, ahol… igazából nem nagyon lehet körbeírni pontosan mi történt, de akármit is csinált Bryant, az biztos nem volt egyszerű.

View post on imgur.com

#5 Antonio Brown GW TD a Ravens ellen – 2016 week 16

A tét a csoportgyőzelem a legnagyobb rivális ellen. Ott vagy a győzelem kapujában, de csak egy playre van időd. Logikus döntés, hogy a legjobb játékosodat próbálod megjátszani. Big Ben oda is dobta a labdát Brownnak, de a Ravens védői azonnal ott termettek, és már-már úgy tűnt, megakadályozzák a TD-t, amikor Brownnak valahogy sikerült benyújtania a labdát. Ezzel dőlt el, a Steelers nyeri a csoportját.

View post on imgur.com

#6 Juju Smith-Schuster 97 yardos TD – 2017 week 8

Juju két alkalommal is megajándékozta a Steelers szurkolókat egy 97 yardos TD-vel. Ide most a Lions elleni került be, mert az egy fokkal fontosabb pillanatban érkezett, mint a Broncos elleni.

View post on imgur.com

#7 Vance McDonald stiff arm TD – 2018 week 3

McDonald nem tartozik a legnagyobb TE-k közé, de a Bucs ellen sikerült felhívnia magára a figyelmet. Miután megkapta a labdát, egy laza mozdulattal a földre küldte az őt szerelni igyekvő safetyt, majd meg sem állt a célterületig.

View post on imgur.com

Szavazás:

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!