Connect with us

Playoff Ranking

FK! Preseason Power Ranking – III. rész

Erősorrendünk bemutatásának harmadik részében már a liga azon csapatait mutatjuk be, akiknek elsődleges céljuk a rájátszásba való bejutás, sőt, találkozhatunk olyanokkal is, akik nem titkoltan vágynak a Super Bowlba. Szerepelni fog két tavalyi konferenciadöntős, és több csoportban is felfedjük, melyik franchise-t tartjuk a legerősebbnek.

A listát hét szerkesztő (Balázs, Bálint, Dani, Höri, Jarred, Józsi, Patrik) állította össze, az összpontszám megállapítása során figyelmen kívül hagytuk a legalacsonyabb és legmagasabb helyezéseket, hogy a szélsőséges véleményeket kivegyük az egyenletből.

Korábbi helyezettek:

32. Carolina Panthers

31. Jacksonville Jaguars

30. Washington Football Team

29. Cincinnati Bengals

28. Miami Dolphins

27. New York Giants

26. New York Jets

25. Los Angeles Chargers

24. Chicago Bears

23. Las Vegas Raiders

22. Detroit Lions

21. Denver Broncos

20. Cleveland Browns

19. Los Angeles Rams

18. Atlanta Falcons

17. Arizona Cardinals

16. Houston Texans

Helyezések: 10., 11., 12., 17., 18., 19., 19.

Legnagyobb erősítés: Watson új célpontjai

Legnagyobb veszteség: DeAndre Hopkins

Legerősebb pont: Watson mágiája

Leggyengébb pont: Bill O’Brien egyeduralma

A tavalyi tíz győzelmével megnyerte a csoportját a Texans, amit leginkább annak köszönhet, hogy a támadósor kiemelkedően jól játszott, sikerült a ráncfelvarrás a passzblokkolásban és Watson hozta azt, amiért top 5-ös irányítónak tartják. Eltekintve attól, hogy a drafttőkéjét előre két kézzel szórja a front office, a dolgok kezdtek összeállni Houstonban, hogy egy stabil topcsapat alakulhasson ki…egészen március 20-ig. Ezen a napon cserélte el a csapat DeAndre Hopkinst a Cardinalshoz, ráadásul nagyon alacsony áron, ami negyed év távlatából még alacsonyabbnak tűnik az azóta megkötött üzletek fényében.

Természetesen nem egy játékos jelenlétén áll vagy bukik egy franchise sikeressége, de Hopkinst pótolni nem lehet, még akkor sem, ha Cooks és Cobb megfelelő minőséget képviselnek. Így pedig nagy kérdés lesz, hogyan fog muzsikálni az offense, mennyire tudnak majd a védelmük előtt járni, ahol a back7-ben azért bőven találni olyan pontot, ami erősítésre szorult volna. Temetni azonban nem szabad a csapatot, de érdekes lesz megnézni, hogy a Titansszel és Coltsszal alkotott triójukból ki jön ki győztesen az év végén.

15. Pittsburgh Steelers

Helyezések: 9., 9., 13., 14., 14., 15., 16.

Legnagyobb erősítés: Ben Roethlisberger visszatérése

Legnagyobb veszteség: Javon Hargrave

Legerősebb pont: a passzsiettetés

Leggyengébb pont: cornerback poszt

2019-ben a Steelersnek esélye sem volt, hogy beleszóljon a Ravens dolgába, a nagy rivális dominálta az egész konferenciát, az Acélosok Big Ben lesérülésével pedig a teljes középszerűségbe csúsztak le. Ez fordulhat meg idén 180 fokkal, ha a veterán irányító egészséges tud maradni, mert a köré összerakott csapatban bőven megvan a potenciál, hogy egy komolyabb playoff menetelést tudhasson magáénak.

A támadófal ligaszinten is kiemelkedő, a pass rush nagyon erős, a skill játékosok jól egészítik ki egymást, egyetlen gond csak, hogy hogyan fogják a védelem hátsó fertályán levédekezni a passzt. A cornerback poszton ugyanis nincsenek túlzottan eleresztve, és még az elit passzsiettetés sem tud annyit hozzátenni, hogy ne lehessen komoly sebeket ejteni a védelmen. Mindenesetre Dunának nem kell menni, sokkal üdébb szezon áll a csapat előtt, mint amilyet tavaly produkáltak, és újra ott lesznek, hogy borsot törjenek a Ravens orra alá.

14. Tennessee Titans

Helyezések: 4., 8., 10., 12., 14., 15., 20.

Legnagyobb erősítés: Isaiah Wilson draftolása

Legnagyobb veszteség: Jack Conklin

Legerősebb pont: a Henry vezette futójáték

Leggyengébb pont: a passzsiettetés

Egy stabil, átlag fölötti teljesítményt hozó szezont vártak nagyon sokan 2019-ben a Titanstől, de azt nagyon kevesen látták jönni, hogy a playoffban egymás után üti el a továbbjutástól a Patriotsot és a Ravenst. Ugyanígy kevesen látták jönni, hogy a franchise megmentője Ryan Tannehill lesz, aki úgy szállt be a csapatba, ahogy korábban senki, és olyan teljesítményt hozott, hogy a csapatnak megérje vele hosszútávra is hosszabbítani.

Azonban a közelmúlt sikerei sem élnek olyan erősen a tudatunkban, hogy ne legyen az egyik legmegosztóbb csapat a Tennessee, ezt mutatja az is, hogy a negyediktől egészen a huszadik helyig kapott besorolást az idei erősorrendünkben. Nagy kérdés, hogy tudnak majd a tavalyi sikerekre alapozni, mennyire marad domináns a Henry vezette futójáték, de a legnagyobb kérdőjel továbbra is Tannehill körül van. Ha a támadófal nem esik túlzottan vissza és a coaching is úgy fog működni, mint tavaly, akkor playoffba fognak menetelni, még azzal együtt is, hogy a védelemben vannak lyukas posztok.

13. Buffalo Bills

Helyezések: 6., 8., 10., 11., 12., 16., 20. 

Legnagyobb erősítés: Stefon Diggs érkezése

Legnagyobb veszteség: ?

Legerősebb pont: a back7

Leggyengébb pont: az irányítójáték

Nagyon kényelmes helyzetben érezhette magát a Bills azzal, hogy Brady eligazolt a divízióból, hiszen egy kompetens irányító hiányában a Patriots kerete nincs egy szinten azzal a játékosállománnyal, amit a Buffalo fel tud mutatni. Egyértelműen a legjobb és legerősebb kezdő 22 náluk van, és ami nagyon fontos még, hogy a tavalyi kezdő snapek 88 százaléka visszatér a csapathoz, ami óriási előny annak tekintetében, hogy milyen limitált idejük lesz a csapatoknak a felkészülésre. A helyzeten csupán Cam Newton érkezése rontott kicsit, akivel a Pats nagy menetelésre készülhet, ezzel sok borsot törve a nagy robbantásra készülő Bills orra alá.

A Buffalónak szinte mindene megvan ahhoz, hogy komoly contender lehessen, a védelem az egyik legjobb a ligában, a támadófal és a skill playerek kiváló minőséget képviselnek, de minden Josh Allenen áll vagy bukik. Hiába a jó edzői tevékenység, a kényelmes környezet a fiatal irányító köré, egyelőre Allen nem tudja kihozni magából azt, amiért olyan magas draftjogot áldozott a Bills, ez pedig végzetes lehet egy ilyen tehetséges keret sikereit illetően.

12. Indianapolis Colts

Helyezések: 6., 8., 10., 12., 12., 15., 19.,

Legnagyobb erősítés: Philip Rivers

Legnagyobb veszteség: Eric Ebron

Legerősebb pont: a támadófal

Leggyengébb pont: a secondary

A Colts tipikusan az a csapat, amelyik 2019-ben pontosan egy dologra volt attól, hogy contendernek nevezhesse magát: egy kezdő kaliberű irányítótól. Luck visszavonulásával Brissettre hárult a feladat, hogy vezesse a csapatot, de egészen hamar világossá vált, hogy nem ez a helyes út. Adódott tehát a probléma, amire Philip Rivers érkezett megoldásként, aki bár nem mai gyermek, de maradt még a tankjában, ráadásul egy olyan támadófal mögé érkezik, amihez hasonlót régen látott korábban. Az offense oldaláról a kérdés tehát az maradt, hogy milyen lesz Rivers kiszolgáló személyzete, hogyan fognak fellépni a fiatal elkapók Hilton mellé.

A védelem felé fordulva, egy másik nagynevű érkezőt is köszönthetünk a csapatban, aki nem más, mint Buckner, a liga egyik legveszélyesebb belső védőfalembere. Sokakat meglepett, hogy a Colts feladta érte az 1/13-as cetlijét, majd később meg is fizette őt, de jelenléte egyértelmű kulcs lehet az AFC déli csoportjának megnyerésében. Más kérdés, hogy nagyon nagy mélység nincs a falban, egyelőre nem lehetünk magabiztosak, hogy konstans nyomás fog érkezni ebből a szekcióból, aminek a secondary ihatja meg a levét. Viszont mindezen gyengeség ellenére mi a legerősebb csapatnak látjuk az indianapolisiakat az AFC South-ban és csak egy arasszal maradtak le, hogy top10-es csapatnak tekintsük őket.

11. New England Patriots

Helyezések: 8., 9., 10., 11., 12., 14., 17.,

Legnagyobb erősítés: Cam Newton

Legnagyobb veszteség: Tom Brady

Legerősebb pont: a passzvédekezés

Leggyengébb pont: az elkapó poszt

Egy éra zárult le New Englandben Brady távozásával, ami sokakban óriási űrt hagyott, ezen pedig nem segített az a kép, amit a depth chart mutatott az irányítók terén. Nagyon sokáig úgy tűnt, hogy minden imát Jarrett Stidhamért kell majd elmondani, de július 8-án érkezett a hír, hogy a Patriots egy évre leigazolja Cam Newton – ezzel pedig visszatért sokakba a hit, hogy egy derűs év áll a csapat előtt. Ebben Newtonnak óriási szerepe lesz, de még nagyobb feladat elé van állítva McDaniels, akinek egy kényelmes rendszert kell szabni a sérülésből visszatérő sztár köré.

Emellett pedig Belichickéknek meg kell találni, hogy foltozzák be a linebacker soron keletkezett lyukakat, ezzel megtartva a védelem tavaly mutatott stabilitását. Mert az kulcsfontosságú lesz, hogy ne az újonnan érkezett Newtonnak kelljen megnyernie minden meccset, hiszen megfelelő felkészülés hiányában borzasztóan nehéz dolga lesz, hogy a playbook minden elemét elsajátítsa. De azzal, hogy egy kezdő szintű irányítót sikerült a csapathoz hozni, egyáltalán nem beszélhetünk arról, hogy ez a csoport a Billsé lenne, nyitott a verseny a két franchise között,.

10. Philadelphia Eagles

Helyezések: 3., 7., 9., 10., 11., 13., 19.,

Legnagyobb erősítés: Darius Slay

Legnagyobb veszteség: Brandon Brooks (IR)

Legerősebb pont: a támadófal

Leggyengébb pont: az elkapó poszt

A liga egyik legerősebb és legtehetségesebb kerete az Eaglesé, ahol megfelelően van kiegyensúlyozva a veterán és fiatal tehetségek aránya, és szinte valamennyi posztra jut egy átlagon jóval felüli teljesítményre képes játékos. A támadó- és védőfaluk ellenállhatatlan, és ne feledjük el, hogy Jason Peters visszatért, valamint sikerült leigazolni Javon Hargrave-et, amivel a gazdag csak még gazdagabb lett. Persze nincs mindenhol kolbászból a kerítés, elkapó fronton nincs dőzsölés, kénytelen volt a csapat magas cetlit áldozni egy fiatal tehetségre, valamint az is baljós előjel, hogy Brandon Brooks már a szezon előtt kidőlt és 2020-ban nem is fog pályára lépni.

A kérdéses posztok mellett ott van a cornerback is, ahova ugyan érkezett Slay, de a túloldalán Maddoxnak nagyon észnél kell lennie, mert rengeteg targetet fog kapni, ezért Jim Schwartznak úgy kell alakítania a rendszert, hogy a fiatal cornernek megfelelő támogatása legyen. Viszont a felsorolt gyengeségek ellenére sem látni, mitől ne lenne jó ez az Eagles, és amíg Wentz és Pederson együtt dolgozik, addig nincs probléma, folytonos veszélyt fognak jelenteni az ellenfelekre, és egyáltalán nem biztos, hogy nem ismétlődik meg az, amire oly régen volt példa az NFC Eastben: valamelyik csapat megvédje a címét.

9. Green Bay Packers

Helyezések: 5., 5., 7., 8., 14., 15., 15.,

Legnagyobb erősítés: Christian Kirksey

Legnagyobb veszteség: nem javult a roster minősége

Legerősebb pont: a Rodgers-Adams kapcsolat

Leggyengébb pont: a futás elleni védekezés

A tavalyi offseason rendkívül jól sikerült a Packers számára, ahol számos sztárt sikerült találni, az elsőéves főedző, Matt LaFleur olyan jól rakta össze a csapatot, hogy egészen az NFC döntőjéig meneteltek. Ott viszont hengerelt a 49ers ellenük, de ettől függetlenül egy lépésre voltak attól, hogy újra Super Bowlba juthassanak. Egy ilyen szezon után pedig abban reménykedhetnek a szurkolók, hogy a vezetés megtalálja azt a néhány puzzle darabot, ami a bajnoki címhez kell. Nos, ez nem feltétlenül így történt az idei holtszezonban, ami leginkább a drafton ütközött ki.

Sokan vártak korán elkapót vagy linebackert, játékosokat az igazán foghíjas posztokra, de érkezett Love, Dillon és Deguara, akik egy egészen más filozófia jegyében kerültek a csapathoz. Nehéz megjósolni, mit szeretne a franchise a következő két-három évben, de talán most már nem eretnekség kimondani, hogy bármi is a terv, annak nem részese Rodgers. A keret viszont annyira jól felépített és tehetséges, hogy a legutóbbi visszás döntések ellenére is ott van a legjobbak között, csupán egy hellyel elmaradva a legjobb nyolctól.

22 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
22 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
keyser soze
keyser soze
3 years ago
pfefe8
pfefe8
Reply to  keyser soze
3 years ago

Egy kicsit félrement ez a cornerback értékelő itt. Meg Big Ben sérülése után a teljes középszerűségbe csúsztunk le:)

Maetthy
Maetthy
3 years ago

“Miért is van rajtad Cowboy kalap?”
Köszi, itt kifeküdtem :D

Fetyke
Fetyke
3 years ago

Most nagyon megleptetek azzal, hogy a Vikingst a legjobb nyolcba helyeztétek. Én nem raknám oda magunkat…

katonadani
Reply to  Fetyke
3 years ago

7ből 4ünk szerint top8as a Vikings egyébként.
Igazából én sem voltam maradéktalanul elégedett azzal, hogy oda helyeztem őket, ahova, de azon kaptam magam, hogy a top5 után senkit sem szívesen tennék 6-7-8.nak.

Fetyke
Fetyke
Reply to  katonadani
3 years ago

Teljesen igaz amit mondasz, mert én is mindig azt hangoztatom, hogy az NFC nagyon szoros, van 1-2-3 kiemelkedő csapat és utánuk nem sokkal jön egy nagyobb üldözőboly.
És pont ezért igazából a top 8-nak most csak matematikai jelentősége van, olyan nagyon nem határolja be a csapatok erősségét.

Wyatt
Wyatt
3 years ago

mondjuk ez egy hétfő-kedd magasságában még jól is hangzott volna a Patriotsnál, csak azóta még egy rakat kezdő offos :D

katonadani
Reply to  Wyatt
3 years ago

hétvégén véglegesítettük a sorrendet, így kis korrekciók azóta lehetnének

Wyatt
Wyatt
Reply to  katonadani
3 years ago

jaja, levágtam, hogy még előtte készült, és ha tegnap reggel még kiment volna, azt mondom, kb korrekt :D

btw van némi ellentmondás az egyértelműen a Bills kerete a legjobb és a Patriots előrébb van rész között^^

miért nem küldi el a kommentemet?

katonadani
Reply to  Wyatt
3 years ago

btw ezt most láttam Athleticen, te jutottál eszembe :D comment image

Wyatt
Wyatt
Reply to  katonadani
3 years ago

nem értenek hozzá

snookerista
snookerista
3 years ago

Ki rakta a Titanst 4-nek ? Jár neki a pacsi sztem ha a tavalyi év közepétől nyujtott teljesítményüket hozzák magasan nyerik a csoportot

Józsi14
Józsi14
3 years ago

Eagles leggyengébb pont: Harry herceg egészsége.

ThySoul
ThySoul
3 years ago

Szegény Allen és a jó edzői tevékenység :D
Nem mondom hogy top5 irányító mert nyilván nem az, de szeritnem még én is jobban hívnám a játékokat mint ami a Billsnél ment tavaly. Elég megnézni a WC meccset, volt egy jó drive az elején aztán kb ki is fulladt a dolog.

LG
LG
3 years ago

Az Eagles meme nagyon jó! X) (Bár az a 3. helyezés egy nagyon nagy WTF!? Persze ez még csak a vaktában lövöldözős része a szezonnak)
Ezek az COVID kiülős lista (v mi a neve…) azért elég szépen össze fogja kutyulni a sorrendet (pl. Patriots). Aztán magáról a vírusról még nem is beszéltünk. Érdekes egy szezon lesz: nagyon nagy és nagyon gáz játékokat is várok a csapatoktól a gyenge keretek miatt. Ahogy már máshol mások is mondták, ez lehet az az időszak, amikor új csillagok születnek, akik aztán nem tudni, hogy egy normális szezonban is így fognak-e majd tündökölni. Na de ennyire ne szaladjunk előre, még csak július van…

camillo 7777
3 years ago

Hát sajna én se érzem, hogy jó szezonunk lesz. Valami kiemelked HC munka nem indul be idén.

Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
3 years ago

Furcsa, hogy itt Kirksey került a legnagyobb erősítés pakkba, de egy másik cikkben a sapka esetleges szűkülése miatt az író az ő kivágásával szabadítana fel pénzt. Ennyire ellentmondásos a szerkesztőségen belüli megitélése?

katonadani
Reply to  Krisztian Fekete
3 years ago

a Packersnek nem nagyon voltak erősítései a holtszezonban, hiszen csak Funchess, Wagner és Kirksey érkeztek (meg az újoncok), így nem lehetett nagy merítésből válogatni :D

Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
Reply to  katonadani
3 years ago

Ez jogos, de kivágni sokkal többet lehetne. :D

lepkefing
lepkefing
3 years ago

Steelersnek évek után végre egyszer vannak egész jó cornerbackjei, erre pont azon a poszton húzzátok le őket :D

Gyenge pont inkább, hogy elment az NT, hogy egy Edmunds szerencsétlenkedik a secondaryben, plusz nincs meg azaz igazi kezdő futó. Illetve kérdéses, hogy BigBen ki tudja milyen állapotban tér vissza és az ő hiánya miatt volt-e szar a WR corp vagy sem.

Kopi3.14
Kopi3.14
Reply to  lepkefing
3 years ago

Az esélyes, hogy Washington miatta is volt rossz. És a futás is, mert könnyebb volt azt levédekezni. Viszont annyira lutri az egészsége, hogy ihaj.

Kopi3.14
Kopi3.14
3 years ago

A Packers draftra van egy elméletem, aminek a sajtfejű drukkerek nem fognak örülni, de a döntések nagyon azirányba mutatnak.
Szóval hosszú távon nem akarják Rosgerst megtartani, egyelőre tesznek egy kísérletet Love-val. És ezt támogatják meg egy 49ers, Titans féle offense felfogással, sok futással. Amihez Rodgersnek amúgy se fűlik a foga. Ilyen rendszerben egy újonc QB is ellehet, mert nagyon elbaszni nem tudja, ha vész esetén meg sikerül fordítani, akkor mennybe megy.

22
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x