Connect with us

Minden ami NFL

Az Évtized Játékai – Texans

A nyárra egy újfajta játékot találtunk ki, ami valószínűleg a szezonkezdetig ki fog tartani reményeink szerint. Ennek a játéknak pedig az lesz a lényege, hogy megpróbáljuk minden csapatnál megtalálni az elmúlt évtized legjobb játékát.

A játék úgy fog kinézni, hogy az elmúlt évtizedből minden csapathoz kerestem 7  playt. Ezeket a playeket az alapján választottam ki, hogy mennyire voltak emlékezetesek, mennyire befolyásolták egy adott csapat szezonját, és mennyire történtek fontos pillanatokban. Értelemszerűen a playoff meccseken történt playek valamilyen szinten előnyt élveznek, de nem csak onnan válogattam.

Ebből a 7 playből lehet szavazni kettőre, amiről úgy gondolod, hogy szerinted e kettő közül érdemelné meg valamelyik az évtized játéka címet (azért kettőre lehet szavazni, mert az egy kevés a három meg sok. Illetve így kicsit többet kell gondolkodni).

Egy fontos információ még, hogy az NFL az évtizedet naptárilag számolja, tehát a 2009-es playoff meccsekkel kezdődik (amik ugye már 2010-ben lettek lejátszva) és egészen a 2019-es alapszakasz végéig tart. Az elejét átvettem tőlük, de úgy gondoltam a ’19-es playoff meccseket is beraktam ebbe a játékba (ki tudja lesz-e még ilyen). Szóval olyan játékok fognak jönni, amelyek a 2009-es playofftól kezdődően az idei Super Bowlig bezárólag estek meg.

Ezen a héten az AFC South csapatai érkeznek, ma pedig a Texans kerül sorra.

Szavazni a Texans playeire hétfő este 19.00-ig lehet, ekkor fogom lezárni a szavazást. Eredményhirdetés közvetlenül utána lesz a többi AFC South csapattal együtt. Természetesen nem csak az adott csapat szurkolója szavazhat, sőt az lenne a legjobb, ha mindenki más is szavazna hiszen nem csak egy szurkolótábor számára lehet emlékezetes egy-egy play. Ha pedig úgy érzed szeretnéd megindokolni, mire adtál szavazatot és miért, vagy hogy szerinted mi maradt ki, akkor nyugodtan megteheted kommentben. Valahol az is a célja ennek a játéknak, hogy beszéljünk arról, mik is történtek az elmúlt évtizedben.

#1 J.J. Watt pick6 a Bengals ellen – 2011 wild card

A játék, amivel megszületett J.J Watt legendája. A Texans első rájátszásmeccsét játszotta, és végül simán nyert, de az első félidő végéig még szoros volt az állás. Aztán jött Watt, aki elcsípte Dalton passzát, és visszafutott vele. Ez a play törte meg végleg a Bengalst, és adott egy sima győzelmet a Texansnak.

View post on imgur.com

#2 Andre Johnson GW TD a Jaguars ellen – 2012 week 11

Tegnap már előkerült ez a meccs a Jaguars kapcsán, most pedig érkezik a végjáték. A hosszabbításba torkolló pisztolypárbajt végül Andre Johnson zárta le, aki egy screen passzból szerzett 48 yardos TD-t.

View post on imgur.com

#3 Clowney INT a Raiders ellen – 2016 wild card

Az O’Brien éra első playoff győzelmét hozta ez a találkozó, ahol a Texans rendes irányító nélkül is simán nyerni tudott. Ehhez azonban nagyon kellett, hogy a meccs elején Clowney lehalássza Cook passzát, és könnyű mezőnypozícióba hozza a csapatot.

View post on imgur.com

#4 Hopkins TD a Steelers ellen – 2017 week 16

Ez a meccs nem sok jót tartogatott a Texansnak, a Steelers nagyon simán nyert. Az utolsó negyedben azonban Hopkins tudott egy kicsit szépíteni az eredményen, egy nem mindennapi TD-elkapással. Ha az eredményre nem is szívesen emlékeznek vissza a Texans szurkolók, ez a jelenet biztosan megmaradt.

View post on imgur.com

#5 Lamar Miller 97 yardos TD – 2018 week 12

Saját 3 yardosról kell indítanod a támadást? Nem gond, add a labdát Lamar Milernek, aki azonnal lerázza magáról a Titans védőit, és meg sem áll a célterületig.

View post on imgur.com

#6 Watson-Stills TD a Saints ellen – 2019 week 1

A Saints ellen nem sok esélyt adtak a Texansnak, ehhez képest az utolsó pillanatig meccsben voltak, sőt majdnem sikerült nyerni is. Az utolsó percben mindenképp TD kellett, és Watson annak ellenére osztott ki egy 37 yardos TD passzt, hogy azonnal a földre küldték őt a Saints védői. Majdnem győzelmet ért ez a játék.

View post on imgur.com

#7 Watson talpon marad és győztes helyzetbe juttatja a csapatot – 2019 wild card

Watson sokszor megtapasztalta, milyen Wilson élete egy nemlétező fal mögött, de a legnagyobb élményt a Bills védői adták, mikor két oldalról egyszerre érkeztek meg hozzá. Csakhogy Wilsonhoz hasonlóan Watson is megtanult kibújni ezekből a sackekből, így egy halott játékból sikerült egy bő 30 yardos haladást összehozni, ami előkészítette a győzelmet érő mezőnygólt.

View post on imgur.com

Szavazás:

5 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
2020-07-05 10:15

Ez csak nekem hiányzik innen? :O
https://www.youtube.com/watch?v=KhmSwnB548w

bjeela
bjeela
Reply to  Krisztian Fekete
2020-07-05 13:09

Az a helyzet, hogy JJ megérdemelne egy külön listát, annyi elképesztő megmozdulása volt az elmúlt évtizedben.

https://www.youtube.com/watch?v=f6XjjQRIboc

Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
Reply to  bjeela
2020-07-05 13:14

Lehet, csakhogy ez klasszikusan olyan pillanat volt, amiről a sorozat szól.
Rájátszás, az ellenfél vezet, a mi 10 yardosunkon van, kell valami momentum.
És akkor a szinte még mindig sérült csapatkapitány sackeli az irányítót. Olyan lélektanilag fontos játék volt, ami miatt a csapat megfordította a mérkőzést.

bjeela
bjeela
Reply to  Krisztian Fekete
2020-07-05 13:49

Természetesen igazad van, de JJ-nek volt ebből a kategóriából is néhány elképesztő megmozdulása.

Jarred
Jarred
Reply to  Krisztian Fekete
2020-07-05 18:34

Ha nem csak 7 play lenne, akkor valószínűleg bekerült volna, de pont kicsúszott.

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x