Connect with us

Minden ami NFL

Az Évtized Játékai – Vikings

A nyárra egy újfajta játékot találtunk ki, ami valószínűleg a szezonkezdetig ki fog tartani reményeink szerint. Ennek a játéknak pedig az lesz a lényege, hogy megpróbáljuk minden csapatnál megtalálni az elmúlt évtized legjobb játékát.

A játék úgy fog kinézni, hogy az elmúlt évtizedből minden csapathoz kerestem 7  playt. Ezeket a playeket az alapján választottam ki, hogy mennyire voltak emlékezetesek, mennyire befolyásolták egy adott csapat szezonját, és mennyire történtek fontos pillanatokban. Értelemszerűen a playoff meccseken történt playek valamilyen szinten előnyt élveznek, de nem csak onnan válogattam.

Ebből a 7 playből lehet szavazni kettőre, amiről úgy gondolod, hogy szerinted e kettő közül érdemelné meg valamelyik az évtized játéka címet (azért kettőre lehet szavazni, mert az egy kevés a három meg sok. Illetve így kicsit többet kell gondolkodni).

Ezen a héten az NFC North csapatai érkeznek, ma pedig a Vikings kerül sorra.

Szavazni a Vikings playeire hétfő este 19.00-ig lehet, ekkor fogom lezárni a szavazást. Eredményhirdetés közvetlenül a lezárás után lesz a csoport többi csapatával együtt. Természetesen nem csak az adott csapat szurkolója szavazhat, sőt az lenne a legjobb, ha mindenki más is szavazna hiszen nem csak egy szurkolótábor számára lehet emlékezetes egy-egy play. Ha pedig úgy érzed szeretnéd megindokolni, mire adtál szavazatot és miért, vagy hogy szerinted mi maradt ki, akkor nyugodtan megteheted kommentben. Valahol az is a célja ennek a játéknak, hogy beszéljünk arról, mik is történtek az elmúlt évtizedben.

#1 Peterson 82 yardos TD a Packers ellen – 2012 week 13

A Vikings Favre után sokáig nem volt megáldva jó irányítókkal, így sokáig Peterson szállította egyedül a nagy játékokat. A Packers is tudta, hogy csak egy emberre kell figyelni, mégsem sikerült megakadályozni abban, hogy 82 yardot nyargaljon végig a pályán.

View post on imgur.com

#2 Patterson 109 yardos kickoff return TD – 2013 week 8

Egy évvel később sem lett több playmaker a támadóknál, de a speciális egységnél sikerült találni egyet. Az újonc Patterson gyorsan letette a névjegyét, és egy rekordot jelentő 109 yardos TD-vel nyitotta a Packers elleni meccset.

View post on imgur.com

#3 Thielen blokkolt punt TD-je a Panthers ellen – 2014 week 13

Adam Thielen ma már a Vikings első számú elkapója és egyik legnagyobb playmakere. Újoncként azonban még nem sokat használták az offense-ben, inkább a speciális egységben kapott szerepet. Ott is szerezte karrierje első TD-jét, mikor a Panthers ellen sikerült blokkolni a puntot, összeszedni a labdát, és visszafutni vele TD-re.

View post on imgur.com

#4 Bridgewater-Wright 87 yardos GW TD a Jets ellen – 2014 week 14

Mit csináljon az ember hosszabbításban a saját 13 yardosán állva? Dobjon screen passzt, mert abból biztos azonnal TD lesz. A Vikings ezt tette, és igaza lett. Wright könnyen áttört a Jets védőkön, a futóversenyt Sheldon Richardson ellen pedig nem volt nehéz megnyerni.

View post on imgur.com

#5 Xavier Rhodes 100 yardos pick6 a Cardinals ellen – 2016 week 11

Sok módja van annak, hogyan törd meg az ellenfeledet, mikor az a vörös zónában van. Rhodes azt az utat választotta, hogy elcsípi Palmer passzát, és 100 yardon keresztül rohan vele vissza.

View post on imgur.com

#6 A Minneapolis Miracle – 2017 divisional round

Egy pontos hátrányban vagy félpályánánál, de csak egy playre maradt időd, miben bízhatsz? Egy csodában. És Minnesotában érkezett is a csoda, Diggs elkapta Keenum passzát, és beszaladt a célterületre, megnyerve ezzel a meccset.

View post on imgur.com

#7 Cousins-Thielen összjáték a Saints ellen – 2019 wild card meccs

Cousinst sok kritika érte az eddigi vikingsos karrierje során, de a Saints ellen csattanós választ adott ezekre. Egész meccsen jól játszott, de a hosszabbításban dobta meg élete egyik legjobb passzát. Gyakorlatilag csak Thielen tudta azt elkapni, és ez a játék előkészítette a későbbi győzelmet érő TD-t.

View post on imgur.com

Szavazás:

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!