Connect with us

Hír

Az NFL letétbe helyeztetné a fizetések 35 százalékát, a játékosok nyilván kiakadtak

Az NFLPA (játékosok szakszervezete) tájékoztatta a saját képviselőit, hogy a liga azt szeretné, ha a 2020-as szezon költségeinek menedzselése érdekében a játékosok fizetésének 35 százalékát letétbe helyeznék – írja Tom Pelissero. A javaslatot a lehetséges opciók egyikeként vázolták, de természetesen nem aratott túl nagy sikert a játékosok körében.

Természetesen ilyen változáshoz a játékosok beleegyezése is szükséges, ami nyilván nem fog megtörténni, főleg hogy ők vállalják a koronavírus okozta egészségügyi kockázatot a pályán. Egyedül abban az esetben lenne az NFL-nek esélye a fizetések eltörlésére, amennyiben egyetlen mérkőzést sem játszanának a 2020-as szezonban, egyébként a Kollektív Szerződés értelmében ha csak egy meccsen is pályára lépnek a játékosok, akkor már megilleti őket a szerződésben foglalt fizetésük.

Több vitapont is van a liga és az NFLPA között, például az előszezon teljes eltörlése (ami további bevételkiesést jelentene, tehát itt lehetne akár valami kompromisszumot kötni) és további biztonsági intézkedések, protokollok, amik közül eddig csak az utazási szabályokban sikerült megegyezniük a feleknek.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!