Connect with us

Hír

Az NFLPA az idei teljes előszezon eltörlését kérvényezi

A héten az NFL döntést hozott az előszezon rövidítéséről a koronavírus miatt, a megszokott négy helyett csak két mérkőzést rendeznek majd. A játékosok viszont úgy gondolják, ez nem elég, és az idei előszezon teljes eltörlését akarják. Erről szavaztak a tegnapi konferenciahívás során az NFLPA képviselői, a voksolás pedig egyhangú volt, írja Dan Graziano.

Tom Pelissero azt is hozzáteszi, hogy a szakszervezet a következő menetrendet javasolja az edzőtáborra:

  • 3 nap egészségügy, berendezkedés, felszerelések
  • 21 nap erőnléti edzések
  • 10 nap vállvédő nélküli edzések
  • 14 nap edzések (legfeljebb 10, ebből 8 vállvédős)

Ezt követően pedig ha jól számolunk, akkor egyből kezdődhetne is az alapszakasz. Még nem volt arra utaló jel , hogy az NFL teljesen eltörölné az előszezont, de az NFLPA szavazása után valószínűleg lesz róla szó a ligán belül, amikor a felek egyeztetnek a továbbiakról.

Nem mellesleg 10 hét múlva ilyenkor már túlleszünk az alapszakasz nyitómeccsén, már amennyiben minden a tervek szerint alakul.

6 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Gergely Nagy
Gergely Nagy
2020-07-04 09:32

A hátsókörös és draftolatlan újoncoknak elég nagy érvágás lenne.

camillo 7777
Reply to  Gergely Nagy
2020-07-04 13:15

Már így se lesz könnyű dolguk. Főleg ha…..

juhaszvik
juhaszvik
2020-07-05 06:50

Nem akarok vészmadárkodni, de nem lesz itt szezon se. Valamikor a 1-5. héten egy, majd még egy csapatot karanténba küldenek, aztán előbb felfüggesztik, majd lefújják az évadot. Szerintem nem is ez a kérdés, hanem az, hogy 2021-ig hogy húzzák ki a “csóróbb”, tartalék nélküli franchise-ok, illetve mit kezdenek magukkal a játékosok.
A fentebbi forgatókönyvet csak drasztikus húzásokkal lehetne megúszni, de erre úgy sem lesznek hajlandóak, max ha már késő.

Fetyke
Fetyke
Reply to  juhaszvik
2020-07-05 09:27

“…hogy 2021-ig hogy húzzák ki a “csóróbb”, tartalék nélküli franchise-ok, illetve mit kezdenek magukkal a játékosok.”
A gond ott van, hogy a franchise-ok nem csórók és nem tartalék nélküliek. Ők és a tulajok gond nélkül kihúznak egy elmaradt szezont. Bár nyilván roppant érzékenyen érintené ez őket, mint ahogy minden céget érzékenyen érint minden kiesés vagy veszteség.
Ellenben a játékosok 60-70%-a már nem ilyen szerencsés. A keretek zömét adó 1-2 milliós (vagy kisebb) fizetéssel rendelkező játékosok (+ tartalék csapat) csak akkor kapnak pénzt, ha lesz szezon és lesznek meccsek. Ők a nagy gond, mert nekik nincs arra tartalékjuk, hogy kihúzzanak egy egész évet fizetés nélkül.

juhaszvik
juhaszvik
Reply to  Fetyke
2020-07-05 09:47

Nem tudom. Nehezen tudom elképzelni, hogy 32 vállalkozásból nincs egy se, aki éppen ne most élte volna fel a tartalékait, vagy kezdett volna bele egy nagyobb beruházásba, rendezte volna át a hiteleit, stb. Nem azt mondom, hogy úgy általában nincsenek rendben, de sok példa van szerte a világban, hogy a kieső bevétel hogyan vágja földhöz a cégeket. Más kérdés, hogy ezekről nem igazán fognak szólni a hírek, mert ez az a probléma, amit valahogy úgyis megoldanak.

A játékosokkal kapcsolatban egyetértek, ezt csak valamilyen ideiglenes szabályváltoztatással, esetleg jófejséggel lehetne orvosolni.
Persze mindez csak teoretikus fejtegetés, lehet, hogy simán, egy csettintésre elmúlik a járvány.

ahanem
ahanem
Reply to  juhaszvik
2020-07-05 16:51

Elég, ha megnézed, mekkora vagyonnal bírnak a csapatok tulajdonosai

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x