Connect with us

Playoff Ranking

FK! Preseason Power Ranking – I. rész

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor kicsivel több, mint egy hónap múlva elkezdődik a szezon. Természetesen ilyenkor még minden csapat egyenlő, mindenki 16-0-val lesz Super Bowl-győztes, ennek ellenére mi azért megpróbáltunk felállítani egy erősorrendet. Kezdésnek nézzük, kik a legkevésbé egyenlők az egyenlők között.

A listát hét szerkesztő (Balázs, Bálint, Dani, Höri, Jarred, Józsi, Patrik) állította össze, az összpontszám megállapítása során figyelmen kívül hagytuk a legalacsonyabb és legmagasabb helyezéseket, hogy a szélsőséges véleményeket kivegyük az egyenletből.

32. Carolina Panthers

Helyezések: 28., 29., 30., 32., 32., 32., 32.

Legnagyobb erősítés: Edzői stáb

Legnagyobb veszteség: Cam Newton

Legerősebb pont: Skill playerek

Leggyengébb pont: CB-sor

Teljes átalakítás irányító- és edzőcserével! Amennyiben Cam Newton teljesen tropára ment, úgy védhető az irányítócsere, de alapvetően egy évi 20 milliót kereső Teddy Bridgewaterrel semmivel nincs bentebb a csapat, mint egy ugyanennyit kereső egészséges Newtonnal, így a korábbi MVP távozása visszalépésnek tűnik. Az edzői stábbal kapcsolatban már pozitívabb az általános megítélés, az analitikus felfogás akár jól is elsülhet, a Panthers-Rivera házasság pedig már amúgy is elfáradt, így ezt tekinthetjük 1-1-nek.

Ezzel együtt Rhule-nak nem lesz könnyű dolga. A CB-sor a liga egyik legrosszabbja, a védőfalban két újonc fog kezdeni, a linebackereknél a bűn rossz Tahir Whitehead az egyik kezdő, a másik pedig az utóbbi időben formán kívüli Shaq Thompson, de a támadófal belseje és a TE-poszt sem valami fényes. CMC-re és az elkapókra ugyanakkor nem lehet panasz, ha más nem, legalább a passzjáték átlag feletti lehet Robby Andersonnal és DJ Moore-ral.

31. Jacksonville Jaguars

Helyezések: 27., 31., 31., 31., 31., 31., 32.

Legnagyobb erősítés: Joe Schobert

Legnagyobb veszteség: Calais Campbell

Legerősebb pont: Nincs ilyen

Leggyengébb pont: Edzői gárda

Doug Marrone irányításával korábban már megbukott a Blake Bortles- és a Nick Foles-projekt, ennek ellenére továbbra is ő vezeti a csapatot és minden bizonnyal tönkre vágja a Gardner Minshew-projektet is. A menedzsment kvalitásait ennek megfelelően jól mutatja, hogy miközben sikerült elcserélni a csapat legjobb védőfalemberét és két kezdő cornerét (valamint összeveszni a második legjobb védőfalemberrel), az így felszabadított pénzből érkezett egy linebacker, mint csúcsigazolás. Végtére is a bajnokságot a linebackerek nyerik… A keret minden része lyukas, az edzői gárdától sem lehet sok jóra számítani – a Jaguars az 1/1 egyik legnagyobb favoritja.

30. Washington Football Team

Helyezések: 27., 27., 28., 29., 31., 32.,  32.

Legnagyobb erősítés: Új edzői stáb

Legnagyobb veszteség: Trent Williams 

Legerősebb pont: Védőfal

Leggyengébb pont: Skill-pozíció

A Futball Csapat! Nem lehet egyszerű most a Washington szurkolóinak, alighanem szerencsétlen Ron Rivera sem erre számított (és a szexuális zaklatásokkal kapcsolatos botrányról még nem is beszéltünk). A csapat egyébként annyira nem vészes, a támadófal 3/5-e átlagon felüli, a védőfal pedig az egyik legjobb lehet a ligában Chase Younggal az élen, így legalább az alapok megvannak (Trent Williams már tavaly sem játszott, így nem is számít igazi veszteségnek). A secondary és a skill-pozíció már nem ilyen fényes, de ide érkeztek új emberek, Rivera érti a dolgát, Dwayne Haskins is megtáltosodhat, a csoport sem erős, így akár a Football Team lehet az új Dolphins (vagyis kevés tehetséggel relatíve sok győzelem jöhet össze).

29. Cincinnati Bengals

Helyezések: 25., 26., 29., 30., 30., 30., 31.

Legnagyobb erősítés: Joe Burrow

Legnagyobb veszteség: Nincs ilyen

Legerősebb pont: Védőfal

Leggyengébb pont: Támadófal

Egy 1/1-es csapatból bárki is távozik, azért jó eséllyel nem kár, így nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Bengals az idei offseasonben csak erősödött. A legfontosabb érkező természetesen az 1/1-es Joe Burrow, akinek lesz egy egész korrekt elkapótriója és futója, illetve a csapat secondaryje is javulni fog a sok Vikings-cornerrel megspékelve, a Geno Atkins, DJ Reader és Carlos Dunlap fémjelezte védőfal pedig ligaszinten is jól néz ki. A támadófal ellenben már problémás, sőt az egyik legrosszabb a ligában, remélhetőleg Burrow túléli az újonc szezonját.

28. Miami Dolphins

Helyezések: 26., 26., 27., 27., 29., 29., 30.

Legnagyobb erősítés: Kyle Van Noy és Byron Jones

Legnagyobb veszteség: Nincs ilyen

Legerősebb pont: CB-sor

Leggyengébb pont: Támadófal

A Dolphins tavaly mindössze egy Ryan Fitzpatricknyivel volt jobb a Bengalsnál, még mindig a Miamié a liga egyik legrosszabb kerete (tehát vesztesége nem volt). Viszont a Cincinnatihez hasonlóan ide is érkezett egy újonc irányító, aki a tavalyi Fitzmagichez képest nem olyan komoly erősítés (hosszú távon nyilván nagy fogás lehet), és egy ilyen támadófal mögé amúgy sem lenne jó ötlet játszatni, pláne a szezon elején.

A támadósor összességében tehát nem sokat erősödött, a védelem ellenben két sztárt is kapott Kyle Van Noy és Byron Jones személyében. Ráadásul még egy első körös CB is érkezett, így Xavien Howarddal kiegészülve a Dolphinsé az egyik legtehetségesebb CB-sor a ligában – vagy legalábbis a legdrágább. Lassan épülhet itt is valami jó.

27. New York Giants

Helyezések: 25., 25., 26., 26., 27., 29.,  29.

Legnagyobb erősítés: Jason Garrett

Legnagyobb veszteség: A Leonard Williamsre elköltött 16 millió dollár

Legerősebb pont: Skill-pozíció

Leggyengébb pont: LB-sor

A Giants sem vitte túlzásba az erősítést, ráadásul Joe Judge főedzővé való kinevezése sem okozott különösebb extázist a rajongók és a szakértők körében. Jason Garrett kinevezése ellenben jól is elsülhet, támadókoordinátorként van benne potenciál, ráadásul az alapanyag is adottnak tűnik, 1-2 meglepetésgyőzelem bőven várható. A védelem már messze nem ennyire biztató, jó eséllyel ez lesz a csapat rákfenéje idén: a linebacker-sor az egyik legrosszabb a ligában, a 14,5 millióért szerződtetett James Bradberry sem akkora erősítés, mint amennyibe kerül, Leonard Williams pedig egy nettó zsákutca, jobb lett volna elengedni az érte adott harmadik kört, a 16 milliós franchise tagét pedig hasznosan elkölteni.

26. New York Jets

Helyezések: 23., 24., 26., 27., 28., 28., 28.

Legnagyobb erősítés: Connor McGovern

Legnagyobb veszteség: Jamal Adams

Legerősebb pont: LB-sor

Leggyengébb pont: Adam Gase

A linebacker-sor az egyik legjobb a ligában, a védőfal sem vészes, a támadófalba is érkezett pár erősítés (bár a center McGovernen kívül legfeljebb potenciál van bennük), az irányító adott, illetve a távozó Anderson helyére is jött egy ígéretes elkapó a draftról. Az egyetlen fatális probléma Adam Gase-szel és stábjával van, ami nagy erőkkel löki a szakadék széle felé a csapatot. Egy minőségibb staffal akár a rájátszás sem lenne elérhetetlen, de Gase jóvoltából még a középmezőny vége is távolinak tűnik.

25. Los Angeles Chargers

Helyezések: 19., 22., 23., 25., 25., 28., 31.

Legnagyobb erősítés: Chris Harris

Legnagyobb veszteség: Philip Rivers

Legerősebb pont: Védelem

Leggyengébb pont: QB

Az első csapat, amelyik valakinél bekerült a top 20-ba és van is ráció a dologban. A Chargers kerete elképesztő, a védelem top 5-ös lehet idén, a secondary talán a legjobb az egész mezőnyben (köszönhetően az érkező Chris Harrisnek), de a Bosa-Ingram pass rusher duó is top 10-es. A támadósorban Keenan Allen, Mike Williams, Austin Ekeler és Hunter Henry parádés négyest alkot, a támadófalba érkezett Bryan Bulaga és Trai Turner, így már az sem annyira rossz. Összességében ez egy PO-esélyes keret, csakhogy sem Tyrod Taylor, sem az újonc Justin Herbert nem tűnik elégnek ahhoz, hogy kihozza ebből a keretből a maximumot. Tavaly semmi nem jött össze Philip Riversszel, de talán korai volt az elengedése.

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások