Connect with us

Playoff Ranking

FK! Preseason Power Ranking – I. rész

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor kicsivel több, mint egy hónap múlva elkezdődik a szezon. Természetesen ilyenkor még minden csapat egyenlő, mindenki 16-0-val lesz Super Bowl-győztes, ennek ellenére mi azért megpróbáltunk felállítani egy erősorrendet. Kezdésnek nézzük, kik a legkevésbé egyenlők az egyenlők között.

A listát hét szerkesztő (Balázs, Bálint, Dani, Höri, Jarred, Józsi, Patrik) állította össze, az összpontszám megállapítása során figyelmen kívül hagytuk a legalacsonyabb és legmagasabb helyezéseket, hogy a szélsőséges véleményeket kivegyük az egyenletből.

32. Carolina Panthers

Helyezések: 28., 29., 30., 32., 32., 32., 32.

Legnagyobb erősítés: Edzői stáb

Legnagyobb veszteség: Cam Newton

Legerősebb pont: Skill playerek

Leggyengébb pont: CB-sor

Teljes átalakítás irányító- és edzőcserével! Amennyiben Cam Newton teljesen tropára ment, úgy védhető az irányítócsere, de alapvetően egy évi 20 milliót kereső Teddy Bridgewaterrel semmivel nincs bentebb a csapat, mint egy ugyanennyit kereső egészséges Newtonnal, így a korábbi MVP távozása visszalépésnek tűnik. Az edzői stábbal kapcsolatban már pozitívabb az általános megítélés, az analitikus felfogás akár jól is elsülhet, a Panthers-Rivera házasság pedig már amúgy is elfáradt, így ezt tekinthetjük 1-1-nek.

Ezzel együtt Rhule-nak nem lesz könnyű dolga. A CB-sor a liga egyik legrosszabbja, a védőfalban két újonc fog kezdeni, a linebackereknél a bűn rossz Tahir Whitehead az egyik kezdő, a másik pedig az utóbbi időben formán kívüli Shaq Thompson, de a támadófal belseje és a TE-poszt sem valami fényes. CMC-re és az elkapókra ugyanakkor nem lehet panasz, ha más nem, legalább a passzjáték átlag feletti lehet Robby Andersonnal és DJ Moore-ral.

31. Jacksonville Jaguars

Helyezések: 27., 31., 31., 31., 31., 31., 32.

Legnagyobb erősítés: Joe Schobert

Legnagyobb veszteség: Calais Campbell

Legerősebb pont: Nincs ilyen

Leggyengébb pont: Edzői gárda

Doug Marrone irányításával korábban már megbukott a Blake Bortles- és a Nick Foles-projekt, ennek ellenére továbbra is ő vezeti a csapatot és minden bizonnyal tönkre vágja a Gardner Minshew-projektet is. A menedzsment kvalitásait ennek megfelelően jól mutatja, hogy miközben sikerült elcserélni a csapat legjobb védőfalemberét és két kezdő cornerét (valamint összeveszni a második legjobb védőfalemberrel), az így felszabadított pénzből érkezett egy linebacker, mint csúcsigazolás. Végtére is a bajnokságot a linebackerek nyerik… A keret minden része lyukas, az edzői gárdától sem lehet sok jóra számítani – a Jaguars az 1/1 egyik legnagyobb favoritja.

30. Washington Football Team

Helyezések: 27., 27., 28., 29., 31., 32.,  32.

Legnagyobb erősítés: Új edzői stáb

Legnagyobb veszteség: Trent Williams 

Legerősebb pont: Védőfal

Leggyengébb pont: Skill-pozíció

A Futball Csapat! Nem lehet egyszerű most a Washington szurkolóinak, alighanem szerencsétlen Ron Rivera sem erre számított (és a szexuális zaklatásokkal kapcsolatos botrányról még nem is beszéltünk). A csapat egyébként annyira nem vészes, a támadófal 3/5-e átlagon felüli, a védőfal pedig az egyik legjobb lehet a ligában Chase Younggal az élen, így legalább az alapok megvannak (Trent Williams már tavaly sem játszott, így nem is számít igazi veszteségnek). A secondary és a skill-pozíció már nem ilyen fényes, de ide érkeztek új emberek, Rivera érti a dolgát, Dwayne Haskins is megtáltosodhat, a csoport sem erős, így akár a Football Team lehet az új Dolphins (vagyis kevés tehetséggel relatíve sok győzelem jöhet össze).

29. Cincinnati Bengals

Helyezések: 25., 26., 29., 30., 30., 30., 31.

Legnagyobb erősítés: Joe Burrow

Legnagyobb veszteség: Nincs ilyen

Legerősebb pont: Védőfal

Leggyengébb pont: Támadófal

Egy 1/1-es csapatból bárki is távozik, azért jó eséllyel nem kár, így nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Bengals az idei offseasonben csak erősödött. A legfontosabb érkező természetesen az 1/1-es Joe Burrow, akinek lesz egy egész korrekt elkapótriója és futója, illetve a csapat secondaryje is javulni fog a sok Vikings-cornerrel megspékelve, a Geno Atkins, DJ Reader és Carlos Dunlap fémjelezte védőfal pedig ligaszinten is jól néz ki. A támadófal ellenben már problémás, sőt az egyik legrosszabb a ligában, remélhetőleg Burrow túléli az újonc szezonját.

28. Miami Dolphins

Helyezések: 26., 26., 27., 27., 29., 29., 30.

Legnagyobb erősítés: Kyle Van Noy és Byron Jones

Legnagyobb veszteség: Nincs ilyen

Legerősebb pont: CB-sor

Leggyengébb pont: Támadófal

A Dolphins tavaly mindössze egy Ryan Fitzpatricknyivel volt jobb a Bengalsnál, még mindig a Miamié a liga egyik legrosszabb kerete (tehát vesztesége nem volt). Viszont a Cincinnatihez hasonlóan ide is érkezett egy újonc irányító, aki a tavalyi Fitzmagichez képest nem olyan komoly erősítés (hosszú távon nyilván nagy fogás lehet), és egy ilyen támadófal mögé amúgy sem lenne jó ötlet játszatni, pláne a szezon elején.

A támadósor összességében tehát nem sokat erősödött, a védelem ellenben két sztárt is kapott Kyle Van Noy és Byron Jones személyében. Ráadásul még egy első körös CB is érkezett, így Xavien Howarddal kiegészülve a Dolphinsé az egyik legtehetségesebb CB-sor a ligában – vagy legalábbis a legdrágább. Lassan épülhet itt is valami jó.

27. New York Giants

Helyezések: 25., 25., 26., 26., 27., 29.,  29.

Legnagyobb erősítés: Jason Garrett

Legnagyobb veszteség: A Leonard Williamsre elköltött 16 millió dollár

Legerősebb pont: Skill-pozíció

Leggyengébb pont: LB-sor

A Giants sem vitte túlzásba az erősítést, ráadásul Joe Judge főedzővé való kinevezése sem okozott különösebb extázist a rajongók és a szakértők körében. Jason Garrett kinevezése ellenben jól is elsülhet, támadókoordinátorként van benne potenciál, ráadásul az alapanyag is adottnak tűnik, 1-2 meglepetésgyőzelem bőven várható. A védelem már messze nem ennyire biztató, jó eséllyel ez lesz a csapat rákfenéje idén: a linebacker-sor az egyik legrosszabb a ligában, a 14,5 millióért szerződtetett James Bradberry sem akkora erősítés, mint amennyibe kerül, Leonard Williams pedig egy nettó zsákutca, jobb lett volna elengedni az érte adott harmadik kört, a 16 milliós franchise tagét pedig hasznosan elkölteni.

26. New York Jets

Helyezések: 23., 24., 26., 27., 28., 28., 28.

Legnagyobb erősítés: Connor McGovern

Legnagyobb veszteség: Jamal Adams

Legerősebb pont: LB-sor

Leggyengébb pont: Adam Gase

A linebacker-sor az egyik legjobb a ligában, a védőfal sem vészes, a támadófalba is érkezett pár erősítés (bár a center McGovernen kívül legfeljebb potenciál van bennük), az irányító adott, illetve a távozó Anderson helyére is jött egy ígéretes elkapó a draftról. Az egyetlen fatális probléma Adam Gase-szel és stábjával van, ami nagy erőkkel löki a szakadék széle felé a csapatot. Egy minőségibb staffal akár a rájátszás sem lenne elérhetetlen, de Gase jóvoltából még a középmezőny vége is távolinak tűnik.

25. Los Angeles Chargers

Helyezések: 19., 22., 23., 25., 25., 28., 31.

Legnagyobb erősítés: Chris Harris

Legnagyobb veszteség: Philip Rivers

Legerősebb pont: Védelem

Leggyengébb pont: QB

Az első csapat, amelyik valakinél bekerült a top 20-ba és van is ráció a dologban. A Chargers kerete elképesztő, a védelem top 5-ös lehet idén, a secondary talán a legjobb az egész mezőnyben (köszönhetően az érkező Chris Harrisnek), de a Bosa-Ingram pass rusher duó is top 10-es. A támadósorban Keenan Allen, Mike Williams, Austin Ekeler és Hunter Henry parádés négyest alkot, a támadófalba érkezett Bryan Bulaga és Trai Turner, így már az sem annyira rossz. Összességében ez egy PO-esélyes keret, csakhogy sem Tyrod Taylor, sem az újonc Justin Herbert nem tűnik elégnek ahhoz, hogy kihozza ebből a keretből a maximumot. Tavaly semmi nem jött össze Philip Riversszel, de talán korai volt az elengedése.

39 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
39 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Fanyul23
Fanyul23
2020-07-27 09:34

Meg a jets is😫😥😂

katonadani
Reply to  Fanyul23
2020-07-27 09:41

(a lista még az Adams-trade előtt készült, nem tudom ez befolyásol-e valamit így utólag, nálam maradnak a helyükön, ami egyébként a giants alatt van)

katonadani
Reply to  katonadani
2020-07-27 10:21

(a pontszámokat vizsgálva valszleg legfeljebb egy helyet esnének vissza egyébként)

Fanyul23
Fanyul23
Reply to  katonadani
2020-07-27 13:05

Dontetlenszagu a dolog sajnos.
Amugy elso felindultsagomban ki akartam kerni a dolgot, de aztan atfutottam ujra mindket csapat keretet es nem tudnam kijelenteni hogy tobb gyozelmet mernek fogadni a Giantsnek mint a Jetsnek🙄
Talan mindket csapatnak jo! lenne egy tragikusan rossz ev, gase meg gettleman kez a kezben mehetne a kukaba utana.

Gábor Ujvári
Gábor Ujvári
Reply to  Fanyul23
2020-07-27 20:34

Meglepetes 8-8-al zarunk es Gettleman orokre a nyakunkban marad 😆

Fanyul23
Fanyul23
Reply to  Gábor Ujvári
2020-07-28 07:37

😭😭😢

Fanyul23
Fanyul23
Reply to  Gábor Ujvári
2020-07-28 09:39

Igen, ez a legrosszabb eshetoseg

Gábor Ujvári
Gábor Ujvári
Reply to  Fanyul23
2020-07-28 12:21

Teljesen egyetertunk. Bar igyekszem pozitiv maradni… Ellenben a “csapatepitestol” kivagyok. Konnyebb a jo lepeseket megszamolni mint a rosszakat. 😅

Fanyul23
Fanyul23
Reply to  Gábor Ujvári
2020-07-28 13:13

Egyelore remenykedo vagyok, hiszen jelenleg meg nincs egy veresegunk se😀
Neheznek tuno sorsolas, erosodo philly es boys, pass rush nem letezik, vedelem szinte full kuka.
Ahh megsem vagyok remenykedo🤨

Fanyul23
Fanyul23
Reply to  katonadani
2020-07-27 13:12

Ti szoktatok kiemelni hogy a safety vagy az lb nem meccsdonto premium poszt, akkor sem ha az adott jatekos posztjan top3as.
Egy adams nemigen csinal nyarat.

katonadani
Reply to  Fanyul23
2020-07-27 13:12

ez így van, nagy befolyása nincs :) de 1-1 helyet akár érhet is a PRben

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  Fanyul23
2020-07-27 18:11

Hát, azért bizonyos Von Miller nem muzsikált rosszul egy bizonyos SB meccsen. OK, TD-t nem csinált, az igaz.

Fanyul23
Fanyul23
Reply to  Megawatt Szvetozár
2020-07-27 18:45

Pass rusher

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  Fanyul23
2020-07-27 19:44

Papíron OLB, de ezen ne vesszünk össze.
https://www.denverbroncos.com/team/players-roster/

Fanyul23
Fanyul23
Reply to  Megawatt Szvetozár
2020-07-27 19:52

Persze, tudtad te is nagyon jol amikor a kekeckedo kommentet potyogted hogy amit irtam nem a pass rusher olbkre vonatkozott😁

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  Fanyul23
2020-07-27 20:07

Mégis honnan tudtam volna? Olvasd vissza, amit írtál. Kekeckedni meg akart a fene, az egész nem ér annyit. :(

Fanyul23
Fanyul23
Reply to  Megawatt Szvetozár
2020-07-28 07:37

Jajj de tulreagalod ezt. Nem azt irtad hogy erzelemmentes vagy?😁

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  Fanyul23
2020-07-28 12:35

Nem, csak a vitákban :)

Fetyke
Fetyke
2020-07-27 10:02

“…a csapat secondaryje is javulni fog a sok Vikings-cornerrel megspékelve…”
Erre azért nagy tételben ne fogadjon senki!

Gergely Nagy
Gergely Nagy
Reply to  Fetyke
2020-07-27 10:15

:D miért kell őket bántani? azért egy zsák krumplinál vagy egy fél oldalszalonnánál jobb cornerei volta a vikingsnek.

Fetyke
Fetyke
Reply to  Gergely Nagy
2020-07-27 17:56

A tavalyi teljesítmények alapján nem nagyon…

András Riska Kiss
András Riska Kiss
2020-07-27 10:39

De jó hogy ezt nem tettétek fizetőssé! Remélem a szezon közben PR-ek se lesznek azok. :)

katonadani
Reply to  András Riska Kiss
2020-07-27 10:39

nem lesznek

snookerista
snookerista
2020-07-27 12:44

Legnagyobb erősítés: Jason Garrett
Azt hittem ezt iróniával irjátok bár legalább lesz aki tapsol😂😂😂

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  snookerista
2020-07-27 17:56

Munka közben nem kellene inni, Tisztelt Szerkesztőség!

Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
2020-07-27 13:05

WFT: Abban sem vagyok biztos, hogy Haskins fog kezdeni.

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  Krisztian Fekete
2020-07-27 17:56

Who dat? Ha Smith tényleg lábra tud állni, én biztos bepróbálkoznék vele.

Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
Reply to  Megawatt Szvetozár
2020-07-27 17:56

A napokban volt hír, hogy az orvosok játékra alkalmasnak találták. Én is őt kezdetném. A fiatal meg még ráér, ha olyan jó, sokat tud tanulni tőle.

acsdav2
acsdav2
Reply to  Megawatt Szvetozár
2020-07-27 18:39

Akiben van egy kis jó érzés az nem kívánja, hogy Smith beálljon a horror filmbe illő lábával a pocsék támadófal mögé. :) Én őszintén nem értem, hogy Smith ennyi pénz és fájdalom után miért kockáztat még egy pocsék csapatban.

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  acsdav2
2020-07-27 18:39

Én csak azt kívánom, hogy kapjon még esélyt. Szerintem ő is pont így van vele. Ha nem fogja bírni, nyilván abbahagyja, a brutál sérülést leszámítva sem fiatal már.

acsdav2
acsdav2
2020-07-27 13:25

1. Lassan Gase olyan lesz nektek, mint Soros a kormánynak. :) “Gase a Jets edzője szeretne maradni. Ez veszélyes! Ne hagyjuk, hogy ezt tegye! Töltse ki Ön is az FK! konzultációt!”
2.A Panthers utolsó helye meglepett. Azért Allennel is elvergődtek az 1/7-ig. Teddy B pedig minden bizonnyal jobb QB. Szerintem Jags-Redskins “versenyfutás” lesz Lawrencért. A Jags-nél a Minshew projekt sose létezett :)
3. Jason Garrettet, mint legnagyobb erősítést nem is tudom hova tenni :D

snookerista
snookerista
Reply to  acsdav2
2020-07-27 13:25

Én se Cowboys játéka is leépült folyamatosan alatta plusz SB contender csapattal Playoff meccset se tudott nyerni.

pritek
pritek
Reply to  snookerista
2020-07-27 13:32

Legnagyobb veszteség: Hogy Jason Garrett a legnagyobb nyereség.
Szerintem minden Giants szurkoló abban reménykedik, hogy ha csak koordinátor lesz, akkor nem lesz olyan töketlen idióta, mint a Cowboysnál volt főedzőként. BTW, Cowboys legnagyobb erősítés: Lepasszolták Garrettet a Giantsnek.

acsdav2
acsdav2
Reply to  snookerista
2020-07-27 13:45

Ha nem is leépült, de talán több is benne volt a csapatban a páratlan években. Nekem az a kérdéses, hogy Prescott felépítésében neki mennyi szerepe volt. Ha azt ő végezte akkor lehet bizakodni. Bár ami még érdekes, hogy a játékhívásokért nem ő felelt és azért ebbe is vissza kell rázódni.

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  acsdav2
2020-07-27 17:56

A 3-at nem valami viccnek szánhatták? (?_?)

acsdav2
acsdav2
Reply to  Megawatt Szvetozár
2020-07-28 11:52

Nem hiszem. Garrett azért nem rossz edző, hogy viccelni lehessen vele így. Én legalábbis rossznak egyáltalán nem tartom.

Lecc Go Pecc
Lecc Go Pecc
2020-07-27 13:32

Váhá mekkora trollok vagytok…. “…Football Team…” 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

gyeek
gyeek
Reply to  Lecc Go Pecc
2020-07-28 17:59

Mit tehettek, ez a nevük! :)

ducksfan
ducksfan
2020-07-27 13:54

comment image

39
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x