Connect with us

Playoff Ranking

FK! Preseason Power Ranking – II. rész

A lista ezen részén sok az olyan csapat, ahol elég komplett rostert találunk, mindössze egy nagy kérdőjel van a csapatban, de ez rendszerint az irányító, ami nem elhanyagolható szempont.

A listát hét szerkesztő (Balázs, Bálint, Dani, Höri, Jarred, Józsi, Patrik) állította össze, az összpontszám megállapítása során figyelmen kívül hagytuk a legalacsonyabb és legmagasabb helyezéseket, hogy a szélsőséges véleményeket kivegyük az egyenletből.

A lista korábbi helyezettjei:

32. Carolina Panthers

31. Jacksonville Jaguars

30. Washington Football Team

29. Cincinnati Bengals

28. Miami Dolphins

27. New York Giants

26. New York Jets

25. Los Angeles Chargers

 

24. Chicago Bears

Helyezések: , 22., 23., 23., 23., 23., 24., 28.

Legnagyobb erősítés: Nick Foles?

Legnagyobb veszteség: Ha Ha Clinton-Dix

Legerősebb pont: Front7

Leggyengébb pont: Trubisky

Nagyon stabil helyet foglal el nálunk a Bears, ami annak tudható be, hogy maga a roster akár rájátszás esélyes is lehetne, de a legfontosabb poszton egy Trubisky-Foles duót tudnak felmutatni. Előbbivel szemben már nem sokan tudnak ténylegesen pozitív hangnemet megütni, az irónia maradt az egyetlen eszköze a Trubisky hívőknek. Utóbbiról pedig nehéz elhinni, hogy egy egész alapszakaszon keresztül konzisztens tud maradni.

Ami talán még ennél is nagyobb probléma, hogy az edzői gárda sem mutatott fejlődést az elmúlt években és kezd megkopni a bizalom Matt Nagy és stábja irányába is.

23. Las Vegas Raiders

Helyezések: , 21., 21., 22., 24., 24., 24., 24.

Legnagyobb erősítés: Linebacker sor

Legnagyobb veszteség: Karl Joseph

Legerősebb pont: Támadófal

Leggyengébb pont: Pass rush

A Raiders tavaly elég szépen megindult a fejlődés útján, de olyan mélyről kellett kikecmeregni, hogy még ez sem ígért rájátszás álmokat. Idén főleg a konzisztenciára támaszkodnak, mert a csapat kezdő magja nagyjából maradt, cserébe jó néhány veterán is érkezett. A legfontosabb offseason tevékenységük, hogy az ütött-kopott linebacker sort ráncba szedték, ahova két kezdő is érkezett, valamint a secondary is szépen foltozva lett.

A legnagyobb kérdés, hogy Carral a karmesteri székben képesek-e a minőségi ugrásra, mert ha ez nem következik be, akkor szinte egészen biztos, hogy utoljára látjuk kezdő szerepkörben a fiatal irányítót a csapatnál.

22. Detroit Lions

Helyezések: , 14., 15., 18., 20., 24., 25., 30.

Legnagyobb erősítés: Jeff Okudah

Legnagyobb veszteség: Darius Slay

Legerősebb pont: Támadófal

Leggyengébb pont: Linebacker sor

Nem igazán volt nagy mozgás a Lions háza táján, így különösebb változást sem hiszem, hogy tapasztalhatunk a csapatnál. Arra továbbra is jók lehetnek, hogy teljesen egészséges kerettel meglepjék a csoportriválisokat, de a rájátszás most sem feltétlenül reális cél.

A legnagyobb erősítés a no brainer Okudah pick, akivel egy korszakos tehetséget tudhatnak a secondaryben, de egy jól felépített rendszer nélkül a fiatal corner dolga is nehéz lesz. Az edzői stábnak is rengeteget kell fejlődnie, hogy a Lions szintet léphessen, mert sok a rendszerbeli, strukturális hiba a csapatnál.

21.Denver Broncos

Helyezések: , 16., 18., 19., 19., 21., 22., 22.

Legnagyobb erősítés: Fiatal playmakerek

Legnagyobb veszteség: Chris Harris

Legerősebb pont: Pass rush

Leggyengébb pont: Back7

A Broncosnál egyszerű a helyzet. Amennyiben Drew Lock tényleg az a játékos, akire vár a szurkolói bázis Manning távozása óta, akkor szép építkezés indulhat és akár már idén a rájátszásért lehet harcban a gárda. Ennek megfelelően a vezetés mindent e cél alá rendelt és komplett edzői stáb és playmaker csapat érkezett az offseasonben. Ellenben ha Drew Lock fejlődése megakad, akkor hiábavaló volt minden felhajtás.

A védelem szintén érdekes kérdés, ahonnan ikonikus veteránok távoztak, ellenben Casey személyében érkezett egy olyan láncszem a fal közepébe, aki a Chubb-Miller duónak újra nagyobb teret adhat. Izgalmas lesz látni, hogy Fangio mihez kezd ezzel a neveket tekintve jó erőkből álló kerettel.

20. Cleveland Browns

Helyezések: , 13., 16., 18., 21., 21., 22., 25.

Legnagyobb erősítés: Jack Conklin

Legnagyobb veszteség: Joe Schobert

Legerősebb pont: Futójáték

Leggyengébb pont: Linebacker sor

A helyezésekből is látszik, hogy idén már sokkal óvatosabban áll a szerkesztőség a csapathoz, mint egy évvel korábban. Pedig tulajdonképpen minden adott, hogy idén rájátszásrésztvevő legyen a gárda, mert a leggyengébb pontnak tartott támadófalba két minőségi erősítés érkezett, Mayfield egy évvel tapasztaltabb lett és a védőkoordinátori székbe ülő Woods renoméja is biztató.

Ami mégis aggodalomra adhat okot, hogy a linebacker sor szinte teljesen noname emberekből áll, hogy a Mayfield-Beckham kapcsolat fejlődéséről semmit nem tudunk és a secondary is erősen inkonzisztensen teljesítő nevekből áll. Ami rendben lehet az a futójáték, ahova a támadófalon kívül érkezett Andy Janovich, valamint maradt a csapatnál Kareem Hunt is, így Chubbal továbbra is a liga egyik legerősebb egységét alkothatják.

19. Los Angeles Rams

Helyezések: , 12., 16., 17., 20., 21., 22., 23.

Legnagyobb erősítés: Megszabadultak Gurley szerződésétől

Legnagyobb veszteség: Wade Phillips

Legerősebb pont: Aaron Donald

Leggyengébb pont: Linebacker sor

A Rams inkább gyengült az offseason alatt, de továbbra is sok a minőségi kezdő játékosa, akik egy jó rendszerben továbbra is klasszis teljesítményre képesek. A legnagyobb kérdés, hogy Sean McVay meg tud-e újulni, mert az ő zsenije nélkül Goff egy elveszett madárfiókának tűnik, aki előtt a támadófal sem olyan domináns, mint két éve.

A védelemben szintén sok a kérdés, Jalen Ramsey és Aaron Donald neve magában nem elég a sikerhez, a többiek pedig inkább közepes játékosok, mint stabil kezdők. Amennyiben McVayből nem bújik ki a zseni, a Rams ebben a brutál erős csoportban aligha fog a rájátszásért harcolni.

18.Atlanta Falcons

Helyezések: , 14., 16., 17., 18., 20., 20., 20.

Legnagyobb erősítés: Dante Fowler

Legnagyobb veszteség: Desmond Trufant

Legerősebb pont: Passzjáték

Leggyengébb pont: Corner sor

A Falcons alapos tisztogatásba kezdett a védelemben és kidobta az összes ballasztot. Ezzel semmi baj nincs, csupán annyi, hogy a corner soruk így tulajdonképpen kiürült, egy rookie és egy másodéves játékos a kezdő, ez pedig a mai ligában aligha életbiztosítás. A passzsiettetés kérdését egy elég vegyes megoldással zárták, mert Fowler kétségtelenül javít az egységen, de messze nem az a sztár, aki kihúzhatná őket az évek óta tartó sack-aszályból.

A támadósorban már jóval kevesebb a kérdés. A Ryan-Julio duó továbbra is félelmetes lehet egy fejlődő Ridley-vel és a futóposzton történő változástól sem kell sírva fakadnia a szurkolóknak. Egy szerkesztő sem helyezte őket olyan magasra, mint a Browns, Rams duót például, ellenben senki listáján sem csúsztak ki a 20-ból.

17. Arizona Cardinals

Helyezések: , 13., 15., 17., 17., 17., 19., 26.

Legnagyobb erősítés: DeAndre Hopkins

Legnagyobb veszteség:

Legerősebb pont: Passzjáték

Leggyengébb pont: Vance Joseph

Az offseason legnagyobb nyertese a Cardinals, amely szinte kizárólag jó üzleteket kötött. Ennek megfelelően a mi listánkon is lépdelnek felfelé és ha bízhatunk eléggé a Kingsbury-Murray duóban, akkor a rájátszás sem földtől elrugaszkodott gondolat.

Két kimondott kérdőjel van a csapattal kapcsolatban, az egyik a támadófal, a másik pedig Vance Joseph személye. Előbbi Murray-vel a fedélzeten nem is tűnik megoldhatatlan problémának, utóbbi viszont nagy veszélyt jelenthet a csapat flexibilis védőállományára.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!