Connect with us

Playoff Ranking

FK! Preseason Power Ranking – II. rész

A lista ezen részén sok az olyan csapat, ahol elég komplett rostert találunk, mindössze egy nagy kérdőjel van a csapatban, de ez rendszerint az irányító, ami nem elhanyagolható szempont.

A listát hét szerkesztő (Balázs, Bálint, Dani, Höri, Jarred, Józsi, Patrik) állította össze, az összpontszám megállapítása során figyelmen kívül hagytuk a legalacsonyabb és legmagasabb helyezéseket, hogy a szélsőséges véleményeket kivegyük az egyenletből.

A lista korábbi helyezettjei:

32. Carolina Panthers

31. Jacksonville Jaguars

30. Washington Football Team

29. Cincinnati Bengals

28. Miami Dolphins

27. New York Giants

26. New York Jets

25. Los Angeles Chargers

 

24. Chicago Bears

Helyezések: , 22., 23., 23., 23., 23., 24., 28.

Legnagyobb erősítés: Nick Foles?

Legnagyobb veszteség: Ha Ha Clinton-Dix

Legerősebb pont: Front7

Leggyengébb pont: Trubisky

Nagyon stabil helyet foglal el nálunk a Bears, ami annak tudható be, hogy maga a roster akár rájátszás esélyes is lehetne, de a legfontosabb poszton egy Trubisky-Foles duót tudnak felmutatni. Előbbivel szemben már nem sokan tudnak ténylegesen pozitív hangnemet megütni, az irónia maradt az egyetlen eszköze a Trubisky hívőknek. Utóbbiról pedig nehéz elhinni, hogy egy egész alapszakaszon keresztül konzisztens tud maradni.

Ami talán még ennél is nagyobb probléma, hogy az edzői gárda sem mutatott fejlődést az elmúlt években és kezd megkopni a bizalom Matt Nagy és stábja irányába is.

23. Las Vegas Raiders

Helyezések: , 21., 21., 22., 24., 24., 24., 24.

Legnagyobb erősítés: Linebacker sor

Legnagyobb veszteség: Karl Joseph

Legerősebb pont: Támadófal

Leggyengébb pont: Pass rush

A Raiders tavaly elég szépen megindult a fejlődés útján, de olyan mélyről kellett kikecmeregni, hogy még ez sem ígért rájátszás álmokat. Idén főleg a konzisztenciára támaszkodnak, mert a csapat kezdő magja nagyjából maradt, cserébe jó néhány veterán is érkezett. A legfontosabb offseason tevékenységük, hogy az ütött-kopott linebacker sort ráncba szedték, ahova két kezdő is érkezett, valamint a secondary is szépen foltozva lett.

A legnagyobb kérdés, hogy Carral a karmesteri székben képesek-e a minőségi ugrásra, mert ha ez nem következik be, akkor szinte egészen biztos, hogy utoljára látjuk kezdő szerepkörben a fiatal irányítót a csapatnál.

22. Detroit Lions

Helyezések: , 14., 15., 18., 20., 24., 25., 30.

Legnagyobb erősítés: Jeff Okudah

Legnagyobb veszteség: Darius Slay

Legerősebb pont: Támadófal

Leggyengébb pont: Linebacker sor

Nem igazán volt nagy mozgás a Lions háza táján, így különösebb változást sem hiszem, hogy tapasztalhatunk a csapatnál. Arra továbbra is jók lehetnek, hogy teljesen egészséges kerettel meglepjék a csoportriválisokat, de a rájátszás most sem feltétlenül reális cél.

A legnagyobb erősítés a no brainer Okudah pick, akivel egy korszakos tehetséget tudhatnak a secondaryben, de egy jól felépített rendszer nélkül a fiatal corner dolga is nehéz lesz. Az edzői stábnak is rengeteget kell fejlődnie, hogy a Lions szintet léphessen, mert sok a rendszerbeli, strukturális hiba a csapatnál.

21.Denver Broncos

Helyezések: , 16., 18., 19., 19., 21., 22., 22.

Legnagyobb erősítés: Fiatal playmakerek

Legnagyobb veszteség: Chris Harris

Legerősebb pont: Pass rush

Leggyengébb pont: Back7

A Broncosnál egyszerű a helyzet. Amennyiben Drew Lock tényleg az a játékos, akire vár a szurkolói bázis Manning távozása óta, akkor szép építkezés indulhat és akár már idén a rájátszásért lehet harcban a gárda. Ennek megfelelően a vezetés mindent e cél alá rendelt és komplett edzői stáb és playmaker csapat érkezett az offseasonben. Ellenben ha Drew Lock fejlődése megakad, akkor hiábavaló volt minden felhajtás.

A védelem szintén érdekes kérdés, ahonnan ikonikus veteránok távoztak, ellenben Casey személyében érkezett egy olyan láncszem a fal közepébe, aki a Chubb-Miller duónak újra nagyobb teret adhat. Izgalmas lesz látni, hogy Fangio mihez kezd ezzel a neveket tekintve jó erőkből álló kerettel.

20. Cleveland Browns

Helyezések: , 13., 16., 18., 21., 21., 22., 25.

Legnagyobb erősítés: Jack Conklin

Legnagyobb veszteség: Joe Schobert

Legerősebb pont: Futójáték

Leggyengébb pont: Linebacker sor

A helyezésekből is látszik, hogy idén már sokkal óvatosabban áll a szerkesztőség a csapathoz, mint egy évvel korábban. Pedig tulajdonképpen minden adott, hogy idén rájátszásrésztvevő legyen a gárda, mert a leggyengébb pontnak tartott támadófalba két minőségi erősítés érkezett, Mayfield egy évvel tapasztaltabb lett és a védőkoordinátori székbe ülő Woods renoméja is biztató.

Ami mégis aggodalomra adhat okot, hogy a linebacker sor szinte teljesen noname emberekből áll, hogy a Mayfield-Beckham kapcsolat fejlődéséről semmit nem tudunk és a secondary is erősen inkonzisztensen teljesítő nevekből áll. Ami rendben lehet az a futójáték, ahova a támadófalon kívül érkezett Andy Janovich, valamint maradt a csapatnál Kareem Hunt is, így Chubbal továbbra is a liga egyik legerősebb egységét alkothatják.

19. Los Angeles Rams

Helyezések: , 12., 16., 17., 20., 21., 22., 23.

Legnagyobb erősítés: Megszabadultak Gurley szerződésétől

Legnagyobb veszteség: Wade Phillips

Legerősebb pont: Aaron Donald

Leggyengébb pont: Linebacker sor

A Rams inkább gyengült az offseason alatt, de továbbra is sok a minőségi kezdő játékosa, akik egy jó rendszerben továbbra is klasszis teljesítményre képesek. A legnagyobb kérdés, hogy Sean McVay meg tud-e újulni, mert az ő zsenije nélkül Goff egy elveszett madárfiókának tűnik, aki előtt a támadófal sem olyan domináns, mint két éve.

A védelemben szintén sok a kérdés, Jalen Ramsey és Aaron Donald neve magában nem elég a sikerhez, a többiek pedig inkább közepes játékosok, mint stabil kezdők. Amennyiben McVayből nem bújik ki a zseni, a Rams ebben a brutál erős csoportban aligha fog a rájátszásért harcolni.

18.Atlanta Falcons

Helyezések: , 14., 16., 17., 18., 20., 20., 20.

Legnagyobb erősítés: Dante Fowler

Legnagyobb veszteség: Desmond Trufant

Legerősebb pont: Passzjáték

Leggyengébb pont: Corner sor

A Falcons alapos tisztogatásba kezdett a védelemben és kidobta az összes ballasztot. Ezzel semmi baj nincs, csupán annyi, hogy a corner soruk így tulajdonképpen kiürült, egy rookie és egy másodéves játékos a kezdő, ez pedig a mai ligában aligha életbiztosítás. A passzsiettetés kérdését egy elég vegyes megoldással zárták, mert Fowler kétségtelenül javít az egységen, de messze nem az a sztár, aki kihúzhatná őket az évek óta tartó sack-aszályból.

A támadósorban már jóval kevesebb a kérdés. A Ryan-Julio duó továbbra is félelmetes lehet egy fejlődő Ridley-vel és a futóposzton történő változástól sem kell sírva fakadnia a szurkolóknak. Egy szerkesztő sem helyezte őket olyan magasra, mint a Browns, Rams duót például, ellenben senki listáján sem csúsztak ki a 20-ból.

17. Arizona Cardinals

Helyezések: , 13., 15., 17., 17., 17., 19., 26.

Legnagyobb erősítés: DeAndre Hopkins

Legnagyobb veszteség:

Legerősebb pont: Passzjáték

Leggyengébb pont: Vance Joseph

Az offseason legnagyobb nyertese a Cardinals, amely szinte kizárólag jó üzleteket kötött. Ennek megfelelően a mi listánkon is lépdelnek felfelé és ha bízhatunk eléggé a Kingsbury-Murray duóban, akkor a rájátszás sem földtől elrugaszkodott gondolat.

Két kimondott kérdőjel van a csapattal kapcsolatban, az egyik a támadófal, a másik pedig Vance Joseph személye. Előbbi Murray-vel a fedélzeten nem is tűnik megoldhatatlan problémának, utóbbi viszont nagy veszélyt jelenthet a csapat flexibilis védőállományára.

19 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
19 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
bjeela
bjeela
3 years ago

Iróniaaaa? Miféle irónia? Én csak tényeket közlök. MVP Trub 12 éven át minden évben megnyeri a Bearsnek a gyűrűket és kész. Lúzerek…

Fetyke
Fetyke
Reply to  bjeela
3 years ago

Már korábban is akartam kérdezni, hogy MVP Trub miért öregszik ki ilyen hamar a ligából? Csak 12 év???

Kacsa
Kacsa
Reply to  Fetyke
3 years ago

Nem kioregszik, csak emberi nagysagat megmutatva masoknak is ad eselyt.

Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
Reply to  Kacsa
3 years ago

Ahogy eddig is tette. Mert szerény is.

bjeela
bjeela
Reply to  Fetyke
3 years ago

Kicsit elkedvetlenítettél, hogy ezt is Kacsának kell elmondania helyetted, holott csoportriválisként ismerhetnéd már MVP Trub kivételes jellemét.

Wyatt
Wyatt
3 years ago

Na látom, nem csak nálam borzasztóan overrated a Cardinals, kár, hogy azt a szerkesztői tippet annulláltátok :D

Danika
Danika
Reply to  Wyatt
3 years ago

Nekem is magas a Cardinals helye. Mire föl bakker? A nagy belengetett air rade offense nem nagyon működőtt és az 10-ről sürgősen átkellett 11-re és 12-re váltani.

Wyatt
Wyatt
Reply to  Danika
3 years ago

Murray borzasztóan overrated pluszban, a fal gyenge, Fitz sem lesz fiatalabb a védelem meg meh… Mondjuk én Simmonsnak szurkolok, hátha sikerül felhúzni ezt a vackot

acsdav2
acsdav2
Reply to  Wyatt
3 years ago

Murray reálisan van értékelve. Nagyon ígéretes rookie szezonja volt. A védelem miatt azonban a Cards nálam is hátrébb szerepelne.

Wyatt
Wyatt
Reply to  acsdav2
3 years ago

szerinted. szerintem pedig egy centivel nem volt jobb Jonesnál, de igazából még Minshew-nál sem, pláne annyival, amennyivel előrébb van helyezve mindenhol

Danika
Danika
Reply to  Wyatt
3 years ago

Daniel Jonestól csak a fejemet fogom. Visszanéztem pár Giants meccset koncentráltan figyelve az offenset, hogy tudjam mire számítsak Shurmurtól. Daniel gyerek vagy passz 3-5 yardos passz középre TE-nek, vagy szélre egy bomba próbálkozás, vagy Turnover.

acsdav2
acsdav2
Reply to  Wyatt
3 years ago

1.Lehet ez a véleményed, de ha nincs megalapozva semmivel, akkor nem túl releváns senkinek.
2. Szerintem Jones rookie szezonja is nagyon rendben volt. Én ezt szeretem, ha valakit így építenek fel, hogy hagyják bátran játszani és elfogadják a hibákat, amiből majd képes lesz tanulni. Mindenesetre a vesztett labdák száma 12 meccsen (23) túl sok ahhoz, hogy Murrayvel egy szinten lehessen emlegetni. Aki bár nem termelte így a TD-ket (csak 25), de mellette a labdára kellően vigyázott (14).
3. Minshew is szerintem remek szezont hozott le. Bőven az a kategória amire építeni kellene, de Jacksonvilleben egyszerűbb szétverni a keretet és rámenni az 1/1-re és bízni abban, hogy Lawrence majd megoldja. Kár érte, mert ígéretes a srác.
4. Engem egyáltalán nem érdekel, ha máshol Murray sokkal előbbre van helyezve. :) Ha felülnek a túlzott hype-nak az az ő dolguk. Murray megérdemelten lett OROY, mert 1/1-es csapattal lett 1/8-as úgy, hogy a védelem visszahúzta és piszok erős csapatok voltak a divízióban. Mindenesetre Jones és Minshewt se szabad leírni ez biztos. :)

pritek
pritek
Reply to  Wyatt
3 years ago

Nem lenni sztereotip. Azt, hogy gyenge a fal csak rutinból mondja mindenki, mert Cardinals. Aki a számokra ránéz, az látja, hogy ez a fal nem gyenge. Erre egy ideje rájöttek az amcsi szakértők is és azóta kevesebbet fikázzák őket.
A sackek több mint a fele simán Murray hibája volt. A szezon második felében mire fejben összekapta magát, ráadásul drasztikusan csökkent is a számuk. Futáshoz elit szinten blokkoltak. Konkrétan a második legtöbb yardot adták a futóknak az első kontaktig és futásonkénti átlagban is kiemelkedőek voltak emlékeim szerint.
Tavaly már Sean Kugler volt a fal edzője és ő korántsem az a kókler típus.

Fitz első számú elkapónak már nem lenne elég. De Hopkins lesz az 1es és Fitz mellett ott van még a harmad éves Kirk is, ami azért már egy ütős kombó. Fitzen egy harmadik számú CB az nem biztos, hogy a legjobb ötlet még most sem.

A védelemben lesz a kulcs. Tavaly kuka volt (mondjuk onnan is kiesett még az első meccs előtt legalább 3 kezdő, 2 cd és 1DL). Idén azért van ok a bízakodásra, mert PP és Alford is egészséges egyelőre, Byron Murphynek van egy év a batyujában és ha nem a top elkapókat kell őriznie, akkor a PFF értékelései kiemelkedőek.

Ezen kívül Chandler Jones (papíron) végre nem az egyetlen kezdő kaliberű játékosunk passzsiettetésben mint tavaly, hanem érkezett a túloldalra Kennard aki ha hozza azt amit Detroitban az már komoly segítség lesz és a védőfalba jött Jordan Phillips (na tőle aggódom kicsit, hogy nagyobb a füstje mint a lángja), valamint visszatér sérülésből a tavalyi második körös Allen és ott a két újonc is a draftról. Ez így már nem az a lyukas szar lesz mint egy éve ha össze tudják kalapálni az egységet. Ehhez pedig plusszban még jött egy prove it szerződéssel Campbell a Falconstól ILB posztra, akit simán oda lehet tenni coveragebe a TEk mellé akik a legtöbb gondot okozták eddig. Ő és Simmons a várakozások szerint a biztos passz szituációkat fogják kezelni és ha az menni fog, akkor és nem esik ki megint egy rakás ember a kezdés előtt, akkor ég és föld lesz a tavalyi védelemhez képest az idei.

Persze mindez csak papíron van. De a power ranking is.

pritek
pritek
Reply to  Danika
3 years ago

Azon azért Hopkins érkezése elég sokat változtathat. Foleg ha Isabellat fel tudják húzni 4es számú elkapói szintre. Ha Fitz a harmadik számú elkapód, azért az sosem baj. Amúgy összességében nem biztos, hogy Kingsburry nem fog maradni a 11 mellett, mert a futójátékra sokkal nagyobb hangsúlyt tudott azzal tenni.

alatriste
alatriste
Reply to  Wyatt
3 years ago

Csodálkoztam kissé én is, hogy egyedül nálam szerepeltek ennyire hátul a listán, így eléggé egyedül maradtam a véleményemmel.

Danika
Danika
3 years ago

Kb. Jó viszont, hogy a Cardinals a Denver előtt legyen nagyon wtf. Kiváncsi vagyok arra a matekra ami ezt megalapozta. Chris Harrist megtessék levenni, mint legnagyobb veszteség, jobban fog fájni Janovich hiánya majd.

acsdav2
acsdav2
Reply to  Danika
3 years ago

Bevallom ezt én se értem. A támadósorok szerintem hasonló erőt képviselhetnek, de a védelmek között bőven akkora a különbség, hogy a Broncos legyen a jobb csapat.

Ferenc Lopós
Ferenc Lopós
3 years ago

Letelik a hét szűk esztendő, és mi jövünk.
Go Cards.

bjeela
bjeela
3 years ago

Iróniaaaa? Miféle irónia? Én csak tényeket közlök. MVP Trub 12 éven át minden évben megnyeri a Bearsnek a gyűrűket és kész.

19
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x