Connect with us

Hír

Lehetetlen helyzetbe hozná az NFL a roster végi játékosokat

Az NFL egy eléggé meredek javaslattal állt elő azokkal a játékosokkal kapcsolatban, akik a pandémia miatt kiülnék a szezont (erről itt írtunk). Az elképzeléssel gyakorlatilag senki nem járna jól, de különösen lehetetlen helyzetbe kerülnének a roster végi, elsősorban draftolatlan játékosok.

A liga javaslata szerint (amit egyelőre nem fogadtak el), az a játékos, aki tagja a 90 fős rosternek és augusztus elsejéig jelzi, hogy kiüli a szezont, 150 ezer dollárt kap. A sztároknak ez természetesen nem jó, de a roster végi, többnyire draftolatlan játékosoknak már megfontolandó lenne.

Ez egyrészről jó dolog, hisz a roster végi játékosoknak kisebb az esélyük túlélni a végső keretszűkítést, így nekik vonzó lehet a csapattól kapott 150 ezer dolláros illetmény. Másrészt viszont ez szembemenne a liga kompetitív mentalitásával, a roster végi játékosok pedig ezzel lemondanának potenciális 600-900 ezer dollárról, illetve arról, hogy a szezon során pályára léphessenek és bizonyítsanak a rendkívül rugalmas IR/Covid-szabályoknak köszönhetően – ami megint csak többet érhet 150 ezernél. A tömeges otthonmaradás ráadásul ligának sem lenne jó, így szakértők szerint nem kizárt, hogy a 150 ezer dolláros illetmény csak kvázi kölcsön lenne, amit vissza kell fizetni, ha az adott játékos 2021-ben nem lesz tagja az 53 fős keretnek (ezzel az a baj, hogy utólag nehéz lenne a pénzt visszakérni, jó eséllyel senki nem őrizné a párnája alatt egy évig).

Ezen az elképzelésen még van mit csiszolni.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!