Connect with us

Hír

Lehetetlen helyzetbe hozná az NFL a roster végi játékosokat

Az NFL egy eléggé meredek javaslattal állt elő azokkal a játékosokkal kapcsolatban, akik a pandémia miatt kiülnék a szezont (erről itt írtunk). Az elképzeléssel gyakorlatilag senki nem járna jól, de különösen lehetetlen helyzetbe kerülnének a roster végi, elsősorban draftolatlan játékosok.

A liga javaslata szerint (amit egyelőre nem fogadtak el), az a játékos, aki tagja a 90 fős rosternek és augusztus elsejéig jelzi, hogy kiüli a szezont, 150 ezer dollárt kap. A sztároknak ez természetesen nem jó, de a roster végi, többnyire draftolatlan játékosoknak már megfontolandó lenne.

Ez egyrészről jó dolog, hisz a roster végi játékosoknak kisebb az esélyük túlélni a végső keretszűkítést, így nekik vonzó lehet a csapattól kapott 150 ezer dolláros illetmény. Másrészt viszont ez szembemenne a liga kompetitív mentalitásával, a roster végi játékosok pedig ezzel lemondanának potenciális 600-900 ezer dollárról, illetve arról, hogy a szezon során pályára léphessenek és bizonyítsanak a rendkívül rugalmas IR/Covid-szabályoknak köszönhetően – ami megint csak többet érhet 150 ezernél. A tömeges otthonmaradás ráadásul ligának sem lenne jó, így szakértők szerint nem kizárt, hogy a 150 ezer dolláros illetmény csak kvázi kölcsön lenne, amit vissza kell fizetni, ha az adott játékos 2021-ben nem lesz tagja az 53 fős keretnek (ezzel az a baj, hogy utólag nehéz lenne a pénzt visszakérni, jó eséllyel senki nem őrizné a párnája alatt egy évig).

Ezen az elképzelésen még van mit csiszolni.

3 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
3 years ago

Nem jó ez sehogy. Ha fix összeget adnak, azzal a jól keresők járnak rosszul. Ha a fizu x %-át, azzal meg a “szegények”. Most mutatkozik meg egyébként, hogy mennyire szar tud lenni, hogy a fizetéseket össze- vissza lehet buherálni. Nem arra gondolok, hogy valaki sokat keres, valaki meg keveset, de az összes járulékos marhaságra a garantált pénzekkel, ide-oda tolt és így-úgy minősített pénzekkel, aláírási és egyéb bónuszokkal, stb. Szinte minden egyes játékos fizetése más és más konstrukció, így általános megoldás gyakorlatilag lehetetlen találni.

pritek
pritek
3 years ago

Mondjuk a draftolatlan es a keret vegi jatekosok dolgat a jatekosok szovetsege sem konnyiti meg azzal, veri a tamtamot a teljes eloszezon eltorleseet.

reszelo.aladar
reszelo.aladar
3 years ago

Segély vagy munka?

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x