Connect with us

Hír

Nagyon rugalmasak lesznek az IR-szabályok idén

Korábban kiszivárogtatott információk alapján azt írtuk, hogy három hétre IR-re kerül az a játékos, akinek pozitív lesz a koronavírus-tesztje. A PFT által közzétett hivatalos információk alapján azonban kiderült, hogy ez csak részben igaz – a csak idén érvényes szabályok sokkal rugalmasabbak, mint eredetileg sejteni lehetett.

A 2020-as IR-szabályok szerint a koronavírusos játékosok nem IR-re kerülnek, hanem Exempt/Commissioner Permission listára. Ide eddig azok a játékosok kerültek, akik ellen a pályán kívüli súlyos balhéi miatt vizsgálatot indított a liga (mint Antonio Brown). A listán lévők nem kaptak fizetést, de ez természetesen nem lesz érvényes a koronavírusos játékosokra, még akkor sem, ha nem a munkahelyen kapták el a vírust: ők megkapják a teljes bérüket, majd amint egészségesnek nyilvánítják őket (legyen az bármikor), vissza is térhetnek a pályára.

Ami pedig a sérültlistát illeti – a liga az szeretné, ha minél teljesebb és minőségibb rosterekkel játszanák végig a szezont a franchise-ok. Ennek értelmében a csapatok a nem futballal kapcsolatos sérüléseket szenvedő játékosokat is IR-re tehetik, illetve korlátlanul aktiválhatnak játékosokat a listáról. Továbbá az IR-re tett játékosoknak nyolc hét helyett csak három hetet kell kötelezően kiülniük, illetve az aktiválás után még további három hét áll a csapat rendelkezésére, hogy az aktív rosterre tegye őket.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!