Connect with us

Hír

Mi történne akkor, ha valaki a pandémia miatt kiülné a szezont?

Aktívan tárgyal egymással az NFL és a játékosok szakszervezete (NFLPA) a pandémia miatt kialakult helyzet kezeléséről. Itt írtunk a liga legutóbbi javaslatáról a fizetéseket illetően, most pedig röviden vázoljuk, mit tervezne az NFL azokkal a játékosokkal, akik a koronavírus miatt kiülnék a szezont.

A liga javaslata szerint augusztus elsejéig jelezhetnék a játékosok, hogy nem akarnak idén pályára lépni a pandémia miatt. Amennyiben ezt meglépi valaki, akkor:

  • idén már semmilyen körülmények között nem léphet pályára;
  • a szerződése tolódik egy évvel, nem kapja meg az idei szezont teljesítettnek;
  • ebből kifolyólag semmit nem lát abból a pénzből, amit a szezon közben keresett volna meg, hiába volt az garantált (például alapfizetés);
  • ellenben kap 150 ezer dollár előleget a 2021-es fizetéséből, mínusz azok a tételek, amiket már megkapott (vagyis ha valakinek volt akár csak egy 200 ezer dolláros aláírási bónusza idén, az semmit nem kap a ligától) – ez egyben azt is jelenti, hogy akinek nincs jövőre szerződése, az nem kap semmit;
  • ha 2021-ben időben játékra jelentkezik (ott lesz az összes kötelező programon), akkor minden rendben, de ha megpróbál holdoutolni, akkor minden garantált tartalmat automatikusan elveszít;
  • nem tárgyalhat egy esetleges hosszabbításról egészen a szezon végéig;
  • továbbá a csapatok bármikor elküldheti vagy elcserélhetik, de a játékos ezek után sem léphet pályára és szabadügynökként sem tárgyalhat senkivel a szezon végéig (kivágás esetén az eltolt szerződésének garantált tartalmait feltehetően megkapja).

Mindez éles ellentétben van azzal, amit a szakszervezet akar. Az NFLPA például többek között azt szeretné, hogy a veszélyeztetett játékosok a szezon kiülése esetén is megkapják az alapfizetésüket, a szezont így is ismerjék el teljesítettnek és ne tolódjon a szerződés, illetve bármikor dönthessen úgy valaki, hogy inkább otthon marad. Kíváncsian várjuk, hol fognak találkozni az álláspontok.

9 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
9 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
camillo 7777
3 years ago

Valahol a kettő között kellene. Elég szélsőséges mindkét álláspont.

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  camillo 7777
3 years ago

A jelenlegi USA számokat nézve még bőven előfordulhat, hogy szezon sem lesz :(((

Tibor Cseh
Tibor Cseh
Reply to  Megawatt Szvetozár
3 years ago

Mik a jelenlegi USA számok?

László
László
Reply to  Tibor Cseh
3 years ago

Napi 60-70 ezer új fertőzött, 800-900 elhunyt. Californiában, Floridában és Texasban a legrosszabb a helyzet. Több az új fertőzött mint bármikor a kezdetek óta. Egyébként július 10-ig bezárólag 72 NFL játékos produkált pozitív koronavírus tesztet.

Tibor Cseh
Tibor Cseh
Reply to  László
3 years ago

A 72-ből hány tüsszentett,akár egyet is?

László
László
Reply to  Tibor Cseh
3 years ago

A játékos szakszervezet hozta nyilvánosságra az adatot, ezen kívül semmit sem lehet tudni, de ha bármelyik játékos állapota kicsit is súlyos lett volna valószínűleg tudnánk róla. Egyébként majdnem teljesen lényegtelen az esetek súlyossága, mert a szezon során sem az lesz a lényeg mennyire súlyos az adott játékos állapota, ha a teszt eredménye pozitív 3 hétig biztos nem játszhat a játékos.

Tibor Cseh
Tibor Cseh
Reply to  László
3 years ago

Virtuális fertőzés.

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  Tibor Cseh
3 years ago
Tibor Cseh
Tibor Cseh
Reply to  Megawatt Szvetozár
3 years ago
9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x