Connect with us

Hír

McManus a field goal rekordra hajt, a denveri szurkolók is örülnének neki

Bármikor, amikor Denverben kerül sor egy találkozóra, mindig el lehet mondani, hogy mivel a “mérföld magas csúcson” jóval ritkább a levegő, így könnyebb hosszú mezőnygólokat rúgni. És ugyan nem Broncos-játékos tartja a field goal rekordot, de Matt Prater 64 yardos bombája Denverben született meg. Ezt próbálja megdönteni Brandon McManus, a Vadlovak kickere.

“Erős lábam van és mindig is szerettem volna beleírni magam a történelemkönyvekbe. Tudom, hogy meg tudom csinálni, a csapattársaim is tudják. Az edzőtáborban rendes védelemmel bevágtam már 73 yardról is.”

– mondta a Denver Postnak.

McManus tavaly nagyon közel volt ahhoz, hogy megdönthesse a rekordot, ugyanis Vic Fangio felküldte egy 65 yardos próbálkozásra, azonban végül meggondolta magát és lehívta a pályáról a speciális egységet. Aznap még a fent említett Matt Prater is írt McManusnak, hogy nem hiszi el, hogy nem engedték, hogy megpróbálja.

A Broncos-szurkolók is jól járnának egyébként egy rekorddöntéssel, ugyanis McManus megállapodott a Bud Lighttal, hogyha ez sikerül, akkor minden 21 év feletti denveri drukker kap egy ingyen sört.

10 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
2020-07-18 12:01

“McManus megállapodott a Bud Lighttal, hogyha ez sikerül, akkor minden 21 év feletti denveri drukker kap egy ingyen sört.”
Ezt mégis hogy? A Bud honnan szerezne sört? Vagy minden szurkolónak venne egy Pilsner Urquellt? :D

Passzinter Ferenc
Passzinter Ferenc
Reply to  Megawatt Szvetozár
2020-07-18 13:07

Ezen röhögök én is. A bud meg a sör. Jó vicc :-D
Erről egy volt belga kollégám vicce jutott eszembe. A belga a japán meg az amerikai beülnek egy bárba sörözni. Azt mondja az amerikai: Kérek egy bud lightot! A japán: Nekem egy asahi dry lesz! Mire a belga: Na akkor én egy limonádét kérek.
A másik kettő felháborodik: De kolléga! Arról volt szó hogy sörözünk!
Mire a belga: Persze, de ha ti nem isztok sört akkor én sem!

Rynald
Rynald
2020-07-18 18:13

Oké, nyilván az ilyen rekorddöntögetés poénból az alapvetően bohóckodás, amit vszeg a főedzők nem szivesen egyeztetnek össze a profi eredményorientáltsággal, gondolom ez az oka, hogy nem nagyon próbálkoznak vele, holott azért fel lehetne vázolni jópár olyan meccsvégi scenáriót, amikor bármilyen kockázat nélkül meg lehetne próbálni ilyen rúgásokat.

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  Rynald
2020-07-19 12:14

Igazából nem sokszor van erre lehetőség és a kockázat igenis nagy. Egyrészt az órát teljesen le kell futtatni (2-3 mp), ellenkező esetben az ellenfél valahol 45y környékéről még indulhat, ha a rúgás nem sikerül. De még ez sem garancia, mert egy sikeres blokk esetén a labda olyan távolságból simán bevihető és a +3 helyett máris -7 van. Az állás sem mindegy, mert ha nagyobb a hátrány, akkor a csapatok talán inkább hail maryvel próbálkoznak, kis előnyben meg nem kockáztatnak és puntolnak. Szóval nagyon sok mindennek össze kell állni, hogy egyáltalán próbálkozni lehessen és még akkor sem biztos, hogy HC vagy az OC belemegy ilyesmibe.

Rynald
Rynald
Reply to  Megawatt Szvetozár
2020-07-19 14:32

Hát de például bármelyik irányba van kiütés (mondjuk legalább 3 labdabirtoklásnyi hátrány/előny 2 percen belül), akkor kockázat nélkül meg lehet próbálni. Nyilván ha hátrányban vagy, akkor nem fogsz bohóckodni rekorddöntéssel, mert inkább szégyelled magad a megalázó vereség miatt, de nagy előnyben akár meg is adhatod a lehetőséget a rugónak

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  Rynald
2020-07-20 00:58

Igazad van, de ahhoz meg az kell, hogy a kellő időben nagyjából ott tartsanak a pályán, ahonnan rekordot lehet rúgni. Azért mondom, hogy sok mindennek össze kell jönni, hogy egyáltalán meg lehessen próbálni. Nyilván erőltetni lehetne, mondjuk az ellenfél 30-asáról szándékosan veszítenének 30 yardot, de ezt max. akkor tudnám elképzelni, ha mondjuk a Lyons utcahosszal vezetne és az a meccs lenne Prater búcsúmeccse :) Akkor esetleg, talán…

Vicgeordie
Vicgeordie
Reply to  Rynald
2020-07-20 09:21

“Hát de például bármelyik irányba van kiütés (mondjuk legalább 3 labdabirtoklásnyi hátrány/előny 2 percen belül)”

Az még nagyon sok idő, emlékezz csak a Jets-Bears párosra. Előbbi 52, utóbbi 57 másodperc alatt nyelt be 3 TD-t bravúrosan pár éve :)

Rynald
Rynald
Reply to  Vicgeordie
2020-07-20 11:27

Nem emlékszem, ezek milyen játékszituációk voltak? Mert aligha nagy előnyben voltak, akkor egyszer visszakapják a labdát, és vagy kitérdelik, vagy egy first down, és ugyanez.
Olyan meccsekkel ne hasonlítsuk ezt, ahol mindkét félnek támadnia kell.

Vicgeordie
Vicgeordie
Reply to  Rynald
2020-07-20 12:13

Kivéve ha elejted a kickoffot pl. (itt mindkét esetben volt fumble bőven).

De egyébként adom, csak gondoltam jelzem, hogy az NFL-ben mókás dolgok történhetnek egy perc alatt is :) (amúgy a Jets 7, a Bears 10 pontos hátrányban hozta ezt a bravúrt, mindkettő a második negyedben, mindkettő a Patriots ellen)

Rynald
Rynald
Reply to  Vicgeordie
2020-07-20 12:37

Jaja, persze, csak 3 TD előnyben már nagyon sokat kell balfaszkodni, hogy bármi baj legyen :D Az nyilván más, ami a fenti példákban van, ott kis hátrányban kockázatos playekkel játszhattak a csapatok :)

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x