Connect with us

Érdekességek

Melyik linebacker üt a legnagyobbat a ligában?

Gondolkodtatok már azon, hogy kivel lenne a legrosszabb összetalálkozni a futballpályán? És most nem a meccs utáni kézfogásra vagy a meccs előtti aláírásgyűjtésre gondolok, hanem arra, hogy melyik védővel lenne a legrosszabb élmény mondjuk futóként összecsattanni. Pavel Vab erre a kérdésre próbált meg választ adni, szűkítve a dolgot a linebackerekre. Azt vizsgálta meg a Big Data Bowl 2020 keretein belül, hogy a linebackerek mekkora erővel és mekkora lendülettel rendelkeztek futójátékok esetén a handoff pillanatában (az utóbbi három évben).

Az átlagos erőt a tömeg és a gyorsulás szorzataként kapta meg, az átlagos lendületet pedig a tömeg és a sebesség szorzataként. A jobb felső sarokban található, tehát a legjobb ilyen mutatóval rendelkezik a Cowboys linebackere, Leighton Vander Esch (és egyébként csapattársa, Jaylon Smith sem marad el sokkal tőle). Vele lehet tehát a legrosszabb találkozni egy futójáték során, mert nagy sebességgel érkezik majd meg a labdacipelőre és nagyot is fog ütni.

A legjobbak közt van még ebben Rashaan Evans, Raekwon McMillan, Haason Reddick, Tremaine Edmunds és Darius Leonard is, míg magasan a legrosszabb Bruce Irvin, habár ő elég sokat játszik pass rusherként, így kicsit talán torzítja a képet. Rajta kívül Darron Lee, Antonio Morrison, Mark Barron, Wesley Woodyard, Patrick Onwuasor vagy épp Jon Bostic az, akivel a legkellemesebb lenne találkozni egy tackle során – természetesen relatíve mérve, mert legtöbbünknek az is traumatikus élmény lenne.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!