Connect with us

Érdekességek

Melyik linebacker üt a legnagyobbat a ligában?

Gondolkodtatok már azon, hogy kivel lenne a legrosszabb összetalálkozni a futballpályán? És most nem a meccs utáni kézfogásra vagy a meccs előtti aláírásgyűjtésre gondolok, hanem arra, hogy melyik védővel lenne a legrosszabb élmény mondjuk futóként összecsattanni. Pavel Vab erre a kérdésre próbált meg választ adni, szűkítve a dolgot a linebackerekre. Azt vizsgálta meg a Big Data Bowl 2020 keretein belül, hogy a linebackerek mekkora erővel és mekkora lendülettel rendelkeztek futójátékok esetén a handoff pillanatában (az utóbbi három évben).

Az átlagos erőt a tömeg és a gyorsulás szorzataként kapta meg, az átlagos lendületet pedig a tömeg és a sebesség szorzataként. A jobb felső sarokban található, tehát a legjobb ilyen mutatóval rendelkezik a Cowboys linebackere, Leighton Vander Esch (és egyébként csapattársa, Jaylon Smith sem marad el sokkal tőle). Vele lehet tehát a legrosszabb találkozni egy futójáték során, mert nagy sebességgel érkezik majd meg a labdacipelőre és nagyot is fog ütni.

A legjobbak közt van még ebben Rashaan Evans, Raekwon McMillan, Haason Reddick, Tremaine Edmunds és Darius Leonard is, míg magasan a legrosszabb Bruce Irvin, habár ő elég sokat játszik pass rusherként, így kicsit talán torzítja a képet. Rajta kívül Darron Lee, Antonio Morrison, Mark Barron, Wesley Woodyard, Patrick Onwuasor vagy épp Jon Bostic az, akivel a legkellemesebb lenne találkozni egy tackle során – természetesen relatíve mérve, mert legtöbbünknek az is traumatikus élmény lenne.

7 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Debreceni József
Debreceni József
3 years ago

Rossz az elemzés, a Crushers linebackerei ütik a legnagyobbat😅

Dongatto
Dongatto
3 years ago

Na akkor lassan elkezdek gondolkodni hogy melyik LB-ket hùzzam a fantasy drafton :D (feltève ha lesz szezon)

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
3 years ago

Szerintem ez azért nem ennyire egyszerű, súlyozni kellene a sikeres tackle %-kal is. Minél nagyobb a sebesség (és a lendület), annál nagyobb az esély, hogy elszáll az illető, ha a labdás játékos kitér. A csapat szempontjából valszeg jobb egy olyan játékos, aki “gyengéden” megcsinál 10-ből 9 tacklet, mint az, aki 10-ből 9-et elhibáz és annál az 1-nél, ami bejön, agyonüti az ellenfelet.

Gáspár Bollók
Gáspár Bollók
Reply to  Megawatt Szvetozár
3 years ago

Ez lehet igaz, csak a cikk nem erről szól…

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  Gáspár Bollók
3 years ago

Bocsánat, hogy akaratlanul félrevittem a témát!

ahanem
ahanem
Reply to  Megawatt Szvetozár
3 years ago

meg egyébként mindenki a tömege (khm, súlya) 100%-át használja erő kifejtésére, de ha meg nem, akkor ugyanolyan relatív százalékban (értsd: hatásfok) tudja ezt megtenni ::))

ahanem
ahanem
3 years ago

moMEMEntum

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x